Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Laikus kérdés: Tudja valaki, hogy mi a neve a képen látható alkatrésznek (amibe a kiegyenlítőből megy a cső)?

Tehetnél egy jelet az alkatrészre amire gondolsz. Így sok minden lehet.

Elküldve
Laikus kérdés: Tudja valaki, hogy mi a neve a képen látható alkatrésznek (amibe a kiegyenlítőből megy a cső)?

Valami gond van vele?

Elküldve
szivárog mellette valami (szerintem a hűtőfolyadék, amiből hiányzik is pici, nem sok), de majd holnap alaposabban megnézem.

Ott bal oldalt tényleg csatlakozik rá, de minek vajon, csak toldás van ott? Vagy fűtve van?

Elküldve
Ott bal oldalt tényleg csatlakozik rá, de minek vajon, csak toldás van ott? Vagy fűtve van?

Az bizony a fűtése, valamelyik autónál a szívótorkot fűtik, valamelyiknél pedig ezt.

Elküldve
Az bizony a fűtése, valamelyik autónál a szívótorkot fűtik, valamelyiknél pedig ezt.

Köszi!

És ez a fűtés minek kell?

Elküldve
szivárog mellette valami (szerintem a hűtőfolyadék, amiből hiányzik is pici, nem sok), de majd holnap alaposabban megnézem.

Megnéztem, nem hűtővíz, hanem olaj szivárog mellette, ezért is nem párolgott el egy éjjel alatt.

Elküldve
Hát, ez egyelőre még nekem sem teljesen világos.

Tudnál képet csinálni, hogy hol látod az olajat? Hátha valamire rájövünk...

Elküldve
Elkészült az AGR-lezáró közbetétem. ;)

Hétvégén valószínű fel lesz szerelve.

Megtörtént a felszerelés, mostmár csak az üres sötétségbe nyitogat a szelep, a motortól teljesen el van zárva.

Elküldve
Megtörtént a felszerelés, mostmár csak az üres sötétségbe nyitogat a szelep, a motortól teljesen el van zárva.

Ez más motornál is működik, hogy lezárom, és kiteszem valahova az AGR szelepet, úgy nem megy tönkre... (Pl Z14XEP)

Elküldve
Nem néz ki túl jól...

kép1

kép2

Hozzá kellett önteni 1 liter olajat, így van most fél jelzésnél. Remélem a hazautat még kibírja.

Az nem olajfolyás csak a kartergázból kirakódó olaj szerintem. Valószínűleg nem jól zárt a bilincs és hosszú idő alatt kirakódott. Hideg motornál mosd le féktisztítóval.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Valahol azt hallottam,hogy a Z betűvel kezdődő motorokon nem szabad lefalazni az Agr szelepet.Az enyém Z16XE.

Igaz ez,vagy csak mende-monda?

Elküldve
Sziasztok!

Valahol azt hallottam,hogy a Z betűvel kezdődő motorokon nem szabad lefalazni az Agr szelepet.Az enyém Z16XE.

Állítólag lefalazás esetén hibajelzés előfordulhat időnként. Más problémát valószínűleg nem okoz. Sokunknak hatástalanítva van.

Nekem le van programozva, van akinek félre van fordítva és a semmibe nyit meg zár... stb...

Szóval lehet különböző megoldásokat használni.

Elküldve
Sziasztok!

A leprogramozás után értelemszerűen semmiféle hibakód sincs, de ha simán lefalazod, és engeded nyitni-zárni, akkor sincs. Félrefordítani azért nem jó, mert a szelep nyitásakor a motortér poros levegőjéből megy a motorba, én ezért csináltattam egy 1 cm vastag közbetétet, amibe belemarattam egy mélyedést, hogy a szelep szépen tudjon benne mozogni. Így teljesen zárt a rendszer, nem jut szennyezett levegő a motorba.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.