szopcsi13 Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 tibcsyke írta: Sziasztok! Kösz a válaszokat! Akkor rövidesen lehet hogy kuplungcsere elé nézek. Mennyire kell hozzá szétkapni a kocsit (motort kivenni!?)? Milyen márkájú kuplungot érdemes bele tenni. Üdv: Tibcsyke Motort nem kell kivenni. A futóművet kell megbontani, féltengelyek ki, és levenni a váltót. Nem kis munka, de pár óra alatt meg lehet csinálni.
imy Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 szopcsi13 írta: Motort nem kell kivenni. A futóművet kell megbontani, féltengelyek ki, és levenni a váltót. Nem kis munka, de pár óra alatt meg lehet csinálni. S kb mennyit bír ki a kuplung, vagy van olyan, hogy a kocsit kiszolgálja?
Korzika Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 imy írta: S kb mennyit bír ki a kuplung, vagy van olyan, hogy a kocsit kiszolgálja? Haverom C Corsával oktat 320 ezer km-el adta el az autót és a kuplunghoz nem kellett nyúlni(máshoz se nagyon).
Mc-elek Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 Korzika írta: Haverom C Corsával oktat 320 ezer km-el adta el az autót és a kuplunghoz nem kellett nyúlni(máshoz se nagyon). biztos kímélték a tanulók :D
Korzika Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 Mc-elek írta: biztos kímélték a tanulók :icon4: Ajaj! :D
balazs777 Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 tibcsyke írta: Sziasztok! Kösz a válaszokat! Akkor rövidesen lehet hogy kuplungcsere elé nézek. Mennyire kell hozzá szétkapni a kocsit (motort kivenni!?)? Milyen márkájú kuplungot érdemes bele tenni. Üdv: Tibcsyke én biztos sachs-t vennék. nekem a calibrámban nagyon bejött.
PGA Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 balazs777 írta: én biztos sachs-t vennék. nekem a calibrámban nagyon bejött. A Sachs jó, én is erre cseréltem régebben. Ráadásul a "gyári" is (szerintem ugyanaz a) Sachs, csak a GM saját kódja alatt fut.
golfi Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 Hello mindenki! A napokban kigyulladt a kontroll lámpa (a motorvezérlő ikon), olajcsere után 1 nappal, menet közben, nem hajtva az autót........a nagy forgalom miatt leállítottam és újraindítottam kétszer-háromszor és utána elaludt....tud valaki valamit,mitől lehet...komoly problémára utalhat?az autóval látszatra semmi baj, egy kicsit gyengécske mostanában, de ezt annak tulajdonítom hogy már olyan 2ezres fordulat környékén váltogatok fel és sztem el van kicsit lustulva az autó...köszi a hozzászólásokat
Korzika Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 golfi írta: Hello mindenki! A napokban kigyulladt a kontroll lámpa (a motorvezérlő ikon), olajcsere után 1 nappal, menet közben, nem hajtva az autót........a nagy forgalom miatt leállítottam és újraindítottam kétszer-háromszor és utána elaludt....tud valaki valamit,mitől lehet...komoly problémára utalhat?az autóval látszatra semmi baj, egy kicsit gyengécske mostanában, de ezt annak tulajdonítom hogy már olyan 2ezres fordulat környékén váltogatok fel és sztem el van kicsit lustulva az autó...köszi a hozzászólásokat Milyen motorja van? Lehet semmi komoly,csak pillanatnyi gyengeség!
imy Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 golfi írta: Hello mindenki! A napokban kigyulladt a kontroll lámpa (a motorvezérlő ikon), olajcsere után 1 nappal, menet közben, nem hajtva az autót........a nagy forgalom miatt leállítottam és újraindítottam kétszer-háromszor és utána elaludt....tud valaki valamit,mitől lehet...komoly problémára utalhat?az autóval látszatra semmi baj, egy kicsit gyengécske mostanában, de ezt annak tulajdonítom hogy már olyan 2ezres fordulat környékén váltogatok fel és sztem el van kicsit lustulva az autó...köszi a hozzászólásokat Villogtasd ki, s írd ide a hibakódot. Úgy több ötletet kaphatsz. :D
golfi Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 Korzika írta: Milyen motorja van? Lehet semmi komoly,csak pillanatnyi gyengeség! helo. gyári GM olaj (10w40)gyári szűrőkkel, stb...a gyertyáim már elég régiek, lehet ha kicserélem megjavul...
golfi Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 golfi írta: helo. gyári GM olaj (10w40)gyári szűrőkkel, stb...a gyertyáim már elég régiek, lehet ha kicserélem megjavul... ....ez egy 1.6 1.6v x16 motorkód vagy hasonlól (2000évj)
golfi Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 imy írta: Villogtasd ki, s írd ide a hibakódot. Úgy több ötletet kaphatsz. :D oké..hogy kell "kivillogtatni"?köszi
imy Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 golfi írta: oké..hogy kell "kivillogtatni"?köszi Gázpedált benyomod, ráadod a gyújtást, és megszámolod mennyit villog 1-10-ig. 10 az 0-át jelent...
Korzika Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 golfi írta: oké..hogy kell "kivillogtatni"?köszi Itt van pl. az aláírásomban! Akkor a tied is X16XEL lehet,mint az enyém. A kézifékkar alatti műanyagot eltávolítod,a leírás szerinti érintkezőket összezárod és számolod a sárga lámpa villogásait!
Korzika Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 imy írta: Gázpedált benyomod, ráadod a gyújtást, és megszámolod mennyit villog 1-10-ig. 10 az 0-át jelent... Ez jó is,csak a motorja X-es ott még nem volt a gáz/fék módszer!(sajnos)
imy Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 Korzika írta: Ez jó is,csak a motorja X-es ott még nem volt a gáz/fék módszer!(sajnos) :icon4: Látom a másik megoldást meg már megírtad, a lábösszezárósat. :D
tibcsyke Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 Sziasztok! Kösz a válaszokat de még egy kérdés. Benzinszűrőt milyent érdemes venni. Várom a tanácsotokat tapasztalatokat is. Bocs hogy ennyit kérdezek de szeretném a legjobbat a kocsinak és én magam szerzem be az alkatrészeket. Előre is kösz! Üdv: Tibcsyke
Mc-elek Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 tibcsyke írta: Sziasztok! Kösz a válaszokat de még egy kérdés. Benzinszűrőt milyent érdemes venni. Várom a tanácsotokat tapasztalatokat is. Bocs hogy ennyit kérdezek de szeretném a legjobbat a kocsinak és én magam szerzem be az alkatrészeket. Előre is kösz! Üdv: Tibcsyke gyárit :D
tibcsyke Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 Mc-elek írta: gyárit :D Kösz És a MANN-hoz mit szóltok mert gyárit éppenséggel nem árul a bolt ahol be szoktam szerezni az alkatrészeket. Vagy a normál működéshez kell a gyári?
Mc-elek Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 tibcsyke írta: Kösz És a MANN-hoz mit szóltok mert gyárit éppenséggel nem árul a bolt ahol be szoktam szerezni az alkatrészeket. Vagy a normál működéshez kell a gyári? biztos az se rossz .... http://opelcentrum.hu/opelcentrum/szurok/u...orsa-b-c-astr-g ahogy érzed :D
imy Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 tibcsyke írta: Kösz És a MANN-hoz mit szóltok mert gyárit éppenséggel nem árul a bolt ahol be szoktam szerezni az alkatrészeket. Vagy a normál működéshez kell a gyári? Én olyat vettem olajszűrőből, sztem benzinből sem lehet vele semmi gond. :D
balage08 Elküldve Július22, 2011 Elküldve Július22, 2011 imy írta: Én olyat vettem olajszűrőből, sztem benzinből sem lehet vele semmi gond. :icon4: Láttam pár sorral feljebb írtad milyen olaj van benne!Nekem a gyári GM olajról elég rossz véleményem és tapasztalatom van és az opel fanos autószerelő haverok nagyon lebeszéltek róla!Egyszer tettem bele és párezer km után nálam is ez jelentkezett!Az EGR-em lett szar!Azt mondta másik haver,ő még tudatlansága idején :D ezt az olajat használta elég sokáig és a vectráján rengeteg gondja lett! 1. leszedték az olajteknőt és tele volt olajsárral,rengeteget képez ez az olaj 2. se hidegen,se melegen nem túl jó az olaj viszkozitása ezért a hidrotőkék sem szeretik,havernak azokat is cserélni kellett(nem olcsó ugye) 3. ahogy én jártam az EGR szelep a sok koromtól beragadt,jó az én motorom Z16xe-s Én speciel liqui moly olajat használok de nagyon jó!A motor járása is halkabb lett!Persze drága bár,de ismerős révén... :icon4:
PGA Elküldve Július22, 2011 Elküldve Július22, 2011 balage08 írta: Láttam pár sorral feljebb írtad milyen olaj van benne!Nekem a gyári GM olajról elég rossz véleményem és tapasztalatom van és az opel fanos autószerelő haverok nagyon lebeszéltek róla!Egyszer tettem bele és párezer km után nálam is ez jelentkezett!Az EGR-em lett szar!Azt mondta másik haver,ő még tudatlansága idején :D ezt az olajat használta elég sokáig és a vectráján rengeteg gondja lett! 1. leszedték az olajteknőt és tele volt olajsárral,rengeteget képez ez az olaj 2. se hidegen,se melegen nem túl jó az olaj viszkozitása ezért a hidrotőkék sem szeretik,havernak azokat is cserélni kellett(nem olcsó ugye) 3. ahogy én jártam az EGR szelep a sok koromtól beragadt,jó az én motorom Z16xe-s Én speciel liqui moly olajat használok de nagyon jó!A motor járása is halkabb lett!Persze drága bár,de ismerős révén... :icon4: Megerősítem, nálam is bevált a Liqui Moly. :icon4:
balage08 Elküldve Július22, 2011 Elküldve Július22, 2011 Kérdés! 1.Jön a motor felől enyhe "csettegős" hang mikor váltás után elkezdem tolni neki!Csak akkor mikor odalépek vagy komolyabb terhelés alatt van a moci!Pl.:Éles kanyar után,emelkedő és mondjuk kettesben gyosítok! Szerintetek? 2.Váltásnál ha szépen váltok,lassan engedem ki a kuplungot és utána lassan a gázt semmi,de ha ezeket gyorsan tehát gyors váltás kuplung ki és már nyomom is a kiengedésnél jön egy kis zörrenő hang valahonnan tuti kívülről a motor környékéről asszem!Bár itt valami berezonállásra gondoltam! Várom az ötleteket véleményeket! Köszönöm!
Recommended Posts