Szasa Elküldve Június6, 2011 Elküldve Június6, 2011 Hello! Lenne egy kérdésem, hátha valaki találkozott már vele...: a belső kis monitor a külső hőmérsékletet telejsen tévesen jelzi ki! Kb. 3 hete lett kicserévle a külső hőmérője és jó volt egy darabig aztán hirtelen elkezdetett mindenféle hibás adatokat közölni és azóta sem hagyja abba: -30 és -40 fokokat mutat ebben a melegben :D! Egyszer már rossz volt, akkor kicseréltük de most megint előjött:(! Nem tudjátok véletlen hogy mi okozhatja???
Qpack Elküldve Június7, 2011 Szerző Elküldve Június7, 2011 Köszi az eddigi információkat. Az eddig elvégzettek: EGR szelep kitakarítva, pillangószelep és ház szintén tiszta, a jelenség maradt. Melyik az alapjárati motor, ami a pillangószelep tengelyének végén van, vagy ami a torokból oldalnyíláson keresztül csatlakozik? (Nincs valakinek robbantott rajza véletlenül?) Egy hengeres 2 torx csavarral rögzített dolgot keress amire elektromos csatlakozó megy..a tűzfal felé áll ki a szívó torok oldalán, de vigyázz, mert van rajta gumi gyűrű is és azt nem kellene tönkre vágni... :D
Qpack Elküldve Június7, 2011 Szerző Elküldve Június7, 2011 Hello! Lenne egy kérdésem, hátha valaki találkozott már vele...: a belső kis monitor a külső hőmérsékletet telejsen tévesen jelzi ki! Kb. 3 hete lett kicserévle a külső hőmérője és jó volt egy darabig aztán hirtelen elkezdetett mindenféle hibás adatokat közölni és azóta sem hagyja abba: -30 és -40 fokokat mutat ebben a melegben :D ! Egyszer már rossz volt, akkor kicseréltük de most megint előjött:(! Nem tudjátok véletlen hogy mi okozhatja??? rendesen rögzítve van a gyári helyére a lökösbe? Mert ha ütést kap elég gyorsan behal...azt elég gyorsan ki lehet deríteni, hogy a jeladó e a hibás...lehúzod a csatit róla(csak vonalaknak szabad maradni a kijelző ezen részén), ha akkor is mutat, akkor kábel vagy más gond van, de ha tényleg csak a vonalak, akkor ismét jeladó csere következik...ez új volt vagy használt ami bele került? nekem van egy gyári tökéletes állapotú...de használt :D
Szasa Elküldve Június8, 2011 Elküldve Június8, 2011 Köszönöm a segítséged!! Új hőmérőt tettem bele mert az előzővel is ezt csinálta, Siemens a márka ha jól emlékszem! Észre vettem hogy mikor ráadom a gyújtást akkor még jó értéket mutat és indulás után pár percre kezd hiretelen leszmáolni -40 fokra, és néha az általad említett vonalak is megjelennek a kijelzőn. Ez esetleg mond neked valamit??? Látom neked is 1.6 16V G Astrád van!!! Tudod pár kérdéssel fordulni hozzád??? :D
akoskombi Elküldve Június8, 2011 Elküldve Június8, 2011 Pihenésképp van egy gyarló kérdésem: Ha autó érzésre jól van, nem villogtat semmilyen hibajelzést (nem villan fel check engine lámpa), nem ingadozik az alapjárat, attól még lehet, hogy valami mégis rossz a motor szenzorai között? Érdemes elvinni egy menet közbeni ellenőrzésre az autót? Ilyenre gondolok, hogy pl. az oxigén szenzornak (a katalizátor előtt) eléggé szétsült a vezetéke, hozzáérek, akkor tiszta kemény. A vezérlés oldalon kijövő vékony vezetékpár ami talán a vizhőfokmérőhöz megy, az is eléggé kopottas. Gondolom ezek analóg szenzorok, így lehet hogy fals jelet adnak? Amúgy egy kicsit magas a fogyasztás, igaz elég sok a városi rövidtáv (9-10l között). Ja és gázadáskor van egy szisszenő ccc hang (kb fél másodpercig), alapjáratról állás közben lehet hallani. Ez normális, vagy valahol valami vákuumcső ereszt?
killermedve Elküldve Június8, 2011 Elküldve Június8, 2011 Pihenésképp van egy gyarló kérdésem: Ha autó érzésre jól van, nem villogtat semmilyen hibajelzést (nem villan fel check engine lámpa), nem ingadozik az alapjárat, attól még lehet, hogy valami mégis rossz a motor szenzorai között? Érdemes elvinni egy menet közbeni ellenőrzésre az autót? Ilyenre gondolok, hogy pl. az oxigén szenzornak (a katalizátor előtt) eléggé szétsült a vezetéke, hozzáérek, akkor tiszta kemény. A vezérlés oldalon kijövő vékony vezetékpár ami talán a vizhőfokmérőhöz megy, az is eléggé kopottas. Gondolom ezek analóg szenzorok, így lehet hogy fals jelet adnak? Amúgy egy kicsit magas a fogyasztás, igaz elég sok a városi rövidtáv (9-10l között). Ja és gázadáskor van egy szisszenő ccc hang (kb fél másodpercig), alapjáratról állás közben lehet hallani. Ez normális, vagy valahol valami vákuumcső ereszt? hy a fogyasztás városban rövidtávon normális amit irsz 1.6-os nál! nekem is ennyit fogyaszt ,a sok rövidtávot megyek :D
roky32 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Sziasztok.Nekem van egy 2002-es 1.6-os igaz csak 8szelepes G astrám automata :D Most kijött egy probléma kb 1 hete nem müködik a sebességmérő óra,menet közben ugrál fel le,ezzel egy időben jött a másik gond menet közben leáll D sebességi fokozatban a motor,mikor kigyullad a motorhibajelző a fordulatszámmérőnél(gömbcsapalakú jel) Aztán elalszik a lámpa és jó a kocsi,kivéve a km/h mérőt. Nem tud valaki segíteni mi lehet a gond? Előre is köszönöm. :D
Korzika Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Sziasztok.Nekem van egy 2002-es 1.6-os igaz csak 8szelepes G astrám automata :D Most kijött egy probléma kb 1 hete nem müködik a sebességmérő óra,menet közben ugrál fel le,ezzel egy időben jött a másik gond menet közben leáll D sebességi fokozatban a motor,mikor kigyullad a motorhibajelző a fordulatszámmérőnél(gömbcsapalakú jel) Aztán elalszik a lámpa és jó a kocsi,kivéve a km/h mérőt. Nem tud valaki segíteni mi lehet a gond? Előre is köszönöm. :D Szia kolléga! :D Csak a sebességmérő ugrál ,más nem?És csak menetközben csinálja? Indításkor nem ugrálnak,villognak a kijelzők? Hibakódot ki kellene olvasni,itt az aláírásomban le van írva a menete.
roky32 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Szia kolléga! :D Csak a sebességmérő ugrál ,más nem?És csak menetközben csinálja? Indításkor nem ugrálnak,villognak a kijelzők? Hibakódot ki kellene olvasni,itt az aláírásomban le van írva a menete. Szia.igen csak a sebességmérő egyenlőre,semmi más nem ugrál vagy villog. Köszönöm a kódokat ma vagy holnap megpróbáljuk,nekem nincs compjuterem hozzá,de egy ismerősömnek van. remélem csak ez a baja. köszi a gyors választ :D
Korzika Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 X16XEL-es kollégáknak egy ábra a motorról és részeiről(németül)
Guest Endy Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Sziasztok.Nekem van egy 2002-es 1.6-os igaz csak 8szelepes G astrám automata :D Most kijött egy probléma kb 1 hete nem müködik a sebességmérő óra,menet közben ugrál fel le,ezzel egy időben jött a másik gond menet közben leáll D sebességi fokozatban a motor,mikor kigyullad a motorhibajelző a fordulatszámmérőnél(gömbcsapalakú jel) Aztán elalszik a lámpa és jó a kocsi,kivéve a km/h mérőt. Nem tud valaki segíteni mi lehet a gond? Előre is köszönöm. :D Jé! 8 szelepes kolléga. :D Há' erre már csak felkapom a fejem. :P
szopcsi13 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Jé! 8 szelepes kolléga. :D Há' erre már csak felkapom a fejem. :D Volt gyárilag 8 szelepes g astra, vagy a kartársnak is motorcsere volt?
Mc-elek Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Volt gyárilag 8 szelepes g astra, vagy a kartársnak is motorcsere volt? x16szr
Guest Endy Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Volt gyárilag 8 szelepes g astra, vagy a kartársnak is motorcsere volt? Ugye,ugye. Mennyi meglepetést tud okozni egy G Astra is? Ideje lenne nyitni egy 8 szelepes topic-ot .:D Szerintem lassan felmerül igényként. :D
szopcsi13 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Ugye,ugye. Mennyi meglepetést tud okozni egy G Astra is? Ideje lenne nyitni egy 8 szelepes topic-ot .:D Szerintem lassan felmerül igényként. :D Ja, elbeszélgetnétek kettesben, mi? :D
Guest Endy Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Na tessék, megint tanultam. Tessék elolvasni a ki-kicsodában az egyik bemutatkozó levelet. Tanulságos. :D
Guest Endy Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 x16szr C16nz az országban egyedi. Mondjuk novemberben lesni fog a vizsgáztató is. Remélem én nem.
Mc-elek Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 C16nz az országban egyedi. Mondjuk novemberben lesni fog a vizsgáztató is. Remélem én nem. addig rendben.. én gyári kivitelről beszélek :D
Guest Endy Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Ja, elbeszélgetnétek kettesben, mi? :D Ja.Végsebességről, rugalmasságról, lámpás gyorsulásokról stb.
szopcsi13 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 C16nz az országban egyedi. Mondjuk novemberben lesni fog a vizsgáztató is. Remélem én nem. Ha az eredetvizsgán átment, akkor vizsgán sem lehet gond.
uhuhu Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 C16nz az országban egyedi. Mondjuk novemberben lesni fog a vizsgáztató is. Remélem én nem. csinálj már egy képet a motorodról please....
szopcsi13 Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Ja.Végsebességről, rugalmasságról, lámpás gyorsulásokról stb. Mert a c16nz mennyivel marad el a 16 szelepes 1.6-tól teljesítményben? (ha elmarad egyáltalán)
Mc-elek Elküldve Június9, 2011 Elküldve Június9, 2011 Mert a c16nz mennyivel marad el a 16 szelepes 1.6-tól teljesítményben? (ha elmarad egyáltalán) olyan 26 -al ,azaz egy trabant :D
Recommended Posts