uhuhu Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Ezt a mosolyt kinek küldted? jókedvü az Úr :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Írtam valamit, de ki moderéltam magam. Én a pici /hangos/ motorommal, nem akarok a nagyok dolgába bele szólni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Írtam valamit, de ki moderéltam magam. Én a pici /hangos/ motorommal, nem akarok a nagyok dolgába bele szólni. :) :) :) látom ezt a szivedre vetted :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Írtam valamit, de ki moderéltam magam. Én a pici /hangos/ motorommal, nem akarok a nagyok dolgába bele szólni. Jaj aga!!! Mérges leszek rád! Ne viccelj már! Többször írtuk, hogy egyáltalán nem nézzük le az 1.2-est!!! Tudjuk, hogy viszi a 170-et is a tied. És attól, hogy számomra picit hangosabb kívülről, attól még sokkal jobb a láncos moci, mint a szíjas! Úgyhogy itten csak ne moderálgasd ki magadat, jó? :wink: off: ma elindulok SuperBlue izzót vadászni, hátha találok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 off: ma elindulok SuperBlue izzót vadászni, hátha találok :) A héten felhívtam a Király utcai Tungsram mintaboltot, ott van Superblue, illetve egy még jobb, az Euroblue. Ennek 1900 darabja. Megnézheted a www.tungsram.hu-n. Sőt most van egy Megablue nevű 50%-al nagyobb fényárammal, párban árulják 4000 Ft-ért. Mindegyik Tungsram gyártmány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Az 50%-ossal vigyázni kell, nekem volt már 2-pár belőle, 1 év alatt 3db elment. Lehet, hogy túl melegszik vagy mi, nem tudom. Ahoz meg nem elég olcsó, hogy az ember fél évente vegyen belőle. Ja, és nem a töltés miatt égett ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 tájékoztatásul az izzós csávóknak: ez az 1.6 16V motoros topik..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 O.K. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 köszi :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 tájékoztatásul az izzós csávóknak: ez az 1.6 16V motoros topik..... Szintén tájékoztatásul, 1.6 16V-be néztem. Olyan gyors, hogy kell bele egy erősebb lámpa, mert esős időben nem látok olyan messzire. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 tájékoztatásul az izzós csávóknak: ez az 1.6 16V motoros topik..... OK, OK... elnézést :oops: Csak egy mellékes megjegyzésnek szántam az izzós témát, kifejezetten aga-nak. Javaslom srácok, hogy az izzókat folytassuk az Extrafelszerelések beépítése utólag + elektromos kérdések topicban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 :prayer: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Február27, 2005 Megoszt Elküldve Február27, 2005 Ez nagyon jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KeeF Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Mekkora gumik vannak a gépeden, megmondanád? pirelli 195/60 R15 (pontos tipust nem tudom, valami teli...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Érdekes, nekem is ez a méret, csak Dunlop 2020S. De jelentősen alacsonyabbak a fordulataim az adott sebességnél. Nem tudom, Uhuhu tudja-e, mi alapján számol sebességet a comp? Kerékfordulatszámot figyel? Van-e valami olyan beállítási lehetőség Tech-2-vel vagy mással, ahol az abroncsméretet lehet beállítani? Mert mintha pár éve hallottam volna vmi ilyet. (Lehet, hogy nem Opi volt!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Érdekes, nekem is ez a méret, csak Dunlop 2020S. De jelentősen alacsonyabbak a fordulataim az adott sebességnél. Nem tudom, Uhuhu tudja-e, mi alapján számol sebességet a comp? Kerékfordulatszámot figyel? Van-e valami olyan beállítási lehetőség Tech-2-vel vagy mással, ahol az abroncsméretet lehet beállítani? Mert mintha pár éve hallottam volna vmi ilyet. (Lehet, hogy nem Opi volt!) Mennyivel alacsonyabbak neked, mint Keef-éi? Egyszer írtad, hogy 100-nál neked 2750-2800 körül van (Keef-nél 3000 alatt vmivel, ez még közel is lehet akár). Ezek alapján 3900-4000 körül lehet nálad is a 140. Mekkorák pontosan nálad a fordulatok? Mit jelent a "jelentősen alacsonyabb" fordulatszám nálad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Érdekes, nekem is ez a méret, csak Dunlop 2020S. De jelentősen alacsonyabbak a fordulataim az adott sebességnél. Nem tudom, Uhuhu tudja-e, mi alapján számol sebességet a comp? Kerékfordulatszámot figyel? Van-e valami olyan beállítási lehetőség Tech-2-vel vagy mással, ahol az abroncsméretet lehet beállítani? Mert mintha pár éve hallottam volna vmi ilyet. (Lehet, hogy nem Opi volt!) kerékfordulat alapján mér. szerintem programozható a gumiméret az asztra G nél. az ujabbaknál biztosan........ de mivel az Astra G 1 gumival jött ki, igy nem biztos, de lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Mennyivel alacsonyabbak neked, mint Keef-éi? Egyszer írtad, hogy 100-nál neked 2750-2800 körül van (Keef-nél 3000 alatt vmivel, ez még közel is lehet akár). Ezek alapján 3900-4000 körül lehet nálad is a 140. Mekkorák pontosan nálad a fordulatok? Mit jelent a "jelentősen alacsonyabb" fordulatszám nálad? 100 km/h-nál éppen a 2750-s fordulatvonal fölött, 140-nél olyan 3900. Régebben olvastam egy német honlapon az 1000 f/p-hez tartozó sebességet 5.-ben, az 35.9 km/h volt. Így ez nagyjából stimmel is. Viszont ha az Astratech.pdf-ből a kerékátmérőből és az áttételekből kiszámolom, akkor 34.8 km/h jön ki. Ez viszont Keef értékéhez közelebb van már. Na majd lemérem a konkrét abroncs átmérőmet is. Elvileg 1931 mm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Bocs, a kerülete 1931 mm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február28, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Február28, 2005 ez már szerintem túlzás...Te nem tudod, hogy minden műszernek van pontatlansága illetve tűrése? nem csoda ha van egy kis szórás így nem ugyanazt látod...a következő számításod légyszíves legyen a kerék térfogata különböző sebességeken :) ....segítségűl még leírom, hogy függ a kerék átmérője a gumi nyomástól, a sebességedtől, és a kocsi épp aktuális súllyától, a tank és olajtöltet nagyságától, a külső hőmérséklettől is, szóval akkor jó számolást :wink: :smt075 :smt098 De ha mérni akarod, akkor ezt tedd különböző sebességeknél :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 ez már szerintem túlzás...Te nem tudod, hogy minden műszernek van pontatlansága illetve tűrése? nem csoda ha van egy kis szórás így nem ugyanazt látod...a következő számításod légyszíves legyen a kerék térfogata különböző sebességeken :) ....segítségűl még leírom, hogy függ a kerék átmérője a gumi nyomástól, a sebességedtől, és a kocsi épp aktuális súllyától, a tank és olajtöltet nagyságától, a külső hőmérséklettől is, szóval akkor jó számolást :wink: :smt075 :smt098 De ha mérni akarod, akkor ezt tedd különböző sebességeknél :twisted: Sztem sem kell ennyire pontosan számolgatni. Kb-ra egyforma a fordulatotok Keef-el, lehet, hogy neki is 3900 140-nél csak épp nem nézte olyan pontosan. Sztem nincs meg az a "jelentős" különbség, amit írtál. Ha mindenképp pontos adatot akarsz, akkor szöszölhetsz még a kerékátmérő beállításával, de sztem jó így ahogy van (ha gyári méretű kereked van sztem ne állítgass)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KeeF Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Sztem sem kell ennyire pontosan számolgatni. Kb-ra egyforma a fordulatotok Keef-el, lehet, hogy neki is 3900 140-nél csak épp nem nézte olyan pontosan. Sztem nincs meg az a "jelentős" különbség, amit írtál. Ha mindenképp pontos adatot akarsz, akkor szöszölhetsz még a kerékátmérő beállításával, de sztem jó így ahogy van (ha gyári méretű kereked van sztem ne állítgass)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 140-nel csontra a 4000-en all a mutato. ha megcsinalom a "ketgombmegnyomostrukkot" a kijelzon akkor 140-nel (szemre pontosan ;-)) 131-et ir ki sebessegre... lehet talalgatni, hogy akkor az most mit is jelent. Na jó, akkor lehet, hogy 140 környékén 3-4 km/h eltérés van a két óra (npasi-é és Keef-é) között. Na bummm. Sztem belefér a tűréshatárba. Egyébként KeeF, neked mikori az autód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KeeF Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Na jó, akkor lehet, hogy 140 környékén 3-4 km/h eltérés van a két óra (npasi-é és Keef-é) között. Na bummm. Sztem belefér a tűréshatárba. Egyébként KeeF, neked mikori az autód? 2004.12.28-an hoztam el a kereskedesbol (egy nappal a szulinapom elott :-)) azota mentem vele ~3900 km-t :) es _nagyon_tetszik. ha mar itt tartunk akkor kicsit bovebben: Astra Classic II, 5 ajtos, 1.6 16v z16xe. klima, elektromos ablak-tukor , kozponti zar, allithato kormany, allithato magassagu ules, forgalmi alapjan 1205 kg. (csakhogy ebbe isz beleszoljak :-)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 2004.12.28-an hoztam el a kereskedesbol (egy nappal a szulinapom elott :-)) azota mentem vele ~3900 km-t :) es _nagyon_tetszik. ha mar itt tartunk akkor kicsit bovebben: Astra Classic II, 5 ajtos, 1.6 16v z16xe. klima, elektromos ablak-tukor , kozponti zar, allithato kormany, allithato magassagu ules, forgalmi alapjan 1205 kg. (csakhogy ebbe isz beleszoljak :-)) Na! Friss tulaj? Ezt nem is tudtuk idáig! Miért titkolóztál vele? :) Gratulálok neked is! Egyre több friss G asztrás van itt a fórumon... :) 1205? Hmmm... Most így nem tudok rá mit mondani, 1.6-os tömegadatokat hirtelen nem tudok fejből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts