warwolf Elküldve Április23, 2005 Megoszt Elküldve Április23, 2005 sziasztok... Természetesen újra lenne 1 számomra fontos kérdésem, melyben szeretnék segítséget kérni. :oops: A picike kis corsám(1.4-16v) 8 litert kajázik, az olcsóbbik benyából.. :shock: :lol: (a 99-esből is). Ez városon kívül történik, városban 9-et eszik a szentem. nem sajnálom én tőle, csak fogy..... 2 hete kapott olaj, olajszűrő, légszűrő, gyertya cserét, meg 1 csomó minden mást, de az itt nem fontos.... sztem ez az érték igen csak nagy, pláne hogy fater astrája, (szerinte) városban 5.8-at eszik... :shock: :? kicsit frusztrál ez a dolog :( kérlek segítsetek, hogy mi lehet a baj? egyébként nagyon jól megy a kis méregzsák.( trabant után mi nem megy jól????) :( Ezt a 8L-t mekkora sebességnél produkálja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 sziasztok... Természetesen újra lenne 1 számomra fontos kérdésem, melyben szeretnék segítséget kérni. :oops: A picike kis corsám(1.4-16v) 8 litert kajázik, az olcsóbbik benyából.. :shock: :lol: (a 99-esből is). Ez városon kívül történik, városban 9-et eszik a szentem. nem sajnálom én tőle, csak fogy..... 2 hete kapott olaj, olajszűrő, légszűrő, gyertya cserét, meg 1 csomó minden mást, de az itt nem fontos.... sztem ez az érték igen csak nagy, pláne hogy fater astrája, (szerinte) városban 5.8-at eszik... :shock: :? kicsit frusztrál ez a dolog :( kérlek segítsetek, hogy mi lehet a baj? egyébként nagyon jól megy a kis méregzsák.( trabant után mi nem megy jól????) :( az enyém (1.2 75le. C corsa) városban 7 L körül eszik, úgy hogy küldöm neki.... autópályán tartósan 150 körül eszik csak átlagban 8-at tankolj bele shellt..... az olcsó benyából többet fogyaszt mert kevesebb adalék van benne.... próba szerencse.... szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 Ez a benya dolog jó kérdés. Az enyém 9.5-re lett kiszámolva, a városban ugye jó, ha már az ember 3-asba kapcsolhat, szerintem még a 10 l-t is megüti...Ha húzom neki, azért eszi, ha 3000-nél váltok, akkor meg azért... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 assszép :shock: nekem a gsi fogyaszt ennyit :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 ..fogyasztott... :wink: Már nem is emlékezhetsz rá mennyi volt az annó ezernyóccász környékén amikor még ment... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 off hehehe kiskancsó hiába rajoskodsz nekem 2 kezem munkája lesz a vas és nem betolom a zsét meg a vasat oszt csináld de neked még icsse sikerült :( :( :lol: Te........ on amúgy normál üzemben 9-10 között és 1x volt meg a 11.3 az óra szerint 240+ volt m1-m7 de ha tolom se zabál be 10nél többet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 De ez legalább megyen... :( :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 De ez legalább megyen... :( :( jah annyi pénzért illik is :lol: sztem ne offoljunk annyit vagy legalább iq=1et üsse meg a hsz.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Április24, 2005 Megoszt Elküldve Április24, 2005 Akkor beszélj a műszaki problémáidról, van bőven nem??? :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixtee Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Hát kérdésetekre, h mikor eszik 8-at városban? Hát normál üzemben...nem szoktam nagyon hajtani. A lejtőkön ki szoktam engedni üresbe is :( na jó nem hittem azt, hogy 3 liter benyát fog kajólni, mint suzuki a spór spurin, de hát ennyit mégis csak a haverom 12 éves kétezres vectrája nyammog el :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Lehet hogy a lambda szonda van kicsit elgyengülve, ez okozhatja ezt az átlagosnál kicsit magasabb fogyit. Lejtőkön meg ne üresbe tedd, hanem 5-be, mert akkor nincs befecskendezés és nulla a fogyi. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Lehet hogy a lambda szonda van kicsit elgyengülve, ez okozhatja ezt az átlagosnál kicsit magasabb fogyit. Lejtőkön meg ne üresbe tedd, hanem 5-be, mert akkor nincs befecskendezés és nulla a fogyi. :wink: ez igy igaz, de azt ne feljetsed el, hogy olyankor, mikor motorfékezel, sokkal hamarabb lelassul a gép, illetve többet kell gyorsulnod........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április25, 2005 Megoszt Elküldve Április25, 2005 Igen ez valóban csak akkor javasolt ha mondjuk lassítani vagy sebességet tartani szeretnél a lejtőzés közben. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabzso Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 Üdv Mindenkinek! Új Corsás lévén, ez az első hozzászólásom :lol: Kb 2 hete vettem a verdát (2004.04-es, 1.2, 16V, Németországból hozva), és szeretnék megkérdezni pár dolgot. Sajna kezelési útmutatót nem tudtak adni hozzá a kereskedésben. Hol lehet ilyet beszerezni? Mennyiért? Netről letölrhető esetleg? Milyen időközönként kell szervízbe vinni a kocsit? Most van benne 1300 km kb. Mennyinek kell lenni az átlagfogyinak? Ahogy most számolom, kb 10-12 liter között lehet, ami kicsit sok. (lehet, csak rosszul számoltam, de nekem ennyi jön ki most...) Előre is köszi a válaszokat, most ennyi jutott eszembe :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 hali! kezelésit lehet, hogy márkakerben tudsz venni... szervízintervallum 30000km, újabban, régen 15000km volt (vagy 1 év) átlagfogyinak 7 liter körül kell lennie ha nyomod neki városban (3500-4000ig) 8-at csak akkor eszik ha felmegyek pöstre és 160-nal megyek a pályán végig, vagy csak balcsi kaland után.... ha tényleg 1300 km van a motorban, akkor még bejáratós és nem állt be a fogyasztása (bár ezt 1000km-ig szokták mondani) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabzso Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 hali! kezelésit lehet, hogy márkakerben tudsz venni... szervízintervallum 30000km, újabban, régen 15000km volt (vagy 1 év) átlagfogyinak 7 liter körül kell lennie ha nyomod neki városban (3500-4000ig) 8-at csak akkor eszik ha felmegyek pöstre és 160-nal megyek a pályán végig, vagy csak balcsi kaland után.... ha tényleg 1300 km van a motorban, akkor még bejáratós és nem állt be a fogyasztása (bár ezt 1000km-ig szokták mondani) köszi az infokat. Nem kell 1500 kmnél szervízbe vinni átvizsgálásra? Vagy ez csak a Suzukiknál szokás? Akkor még reménykedem, hogy beáll a fogyi egy kissé alacsonyabbra, mert ez így nem jó... Ja, az én autóm is ilyen szép piros, mint a tiéd :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kavics Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 nem tudom, de megnézem a szervíz füzetben. énnekem is így rémlik, hogy szervízbe kell vinni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május10, 2005 Megoszt Elküldve Május10, 2005 nem tudom, de megnézem a szervíz füzetben. énnekem is így rémlik, hogy szervízbe kell vinni.... nem kell. 8) a Corsa C ami 2003 utáni már 2 év vagy 30.000 km ként kell szervizelni, de csak abban az esetben, ha hosszuélettartamu olajat másnéven longlife olajat teszel bele. ha nem akkor 1 év vagy 30.000 km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Május11, 2005 Megoszt Elküldve Május11, 2005 nem kell. 8) a Corsa C ami 2003 utáni már 2 év vagy 30.000 km ként kell szervizelni, de csak abban az esetben, ha hosszuélettartamu olajat másnéven longlife olajat teszel bele. ha nem akkor 1 év vagy 30.000 km. Nekem ez a 30e. km.............. Szóval olyan................ Hihetetlen.Vagy csak én vagyok régimódi! :oops: ÉN azért max. 10e.t mennék el akármilyen olajjal.ÉN!! :!: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Junior Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Hello! Még "kezdő" tigrás vagyok, és egy kis technikai problémám lenne: A Tigra és a GSI Corsa hátsó tengelye mennyire "kompatibilis" egymással? Átszerelhető, vagy komoly átalakítást igényel? A választ nagyon megköszönném!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Hello! Még "kezdő" tigrás vagyok, és egy kis technikai problémám lenne: A Tigra és a GSI Corsa hátsó tengelye mennyire "kompatibilis" egymással? Átszerelhető, vagy komoly átalakítást igényel? A választ nagyon megköszönném!! Tengelycsonkra goldolsz ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Junior Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Nem! Komplett hátsó tengely cseréje! Leginkább a tárcsafékek miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 a tigra hátul dobfékes Link to comment Megosztás: More sharing options...
Junior Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Tudom :lol: ! Pont ezt kiküszöbölendő cserélném ki a hátsó tengelyt egy GSI - re mert az ugye tárcsafékes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Nem! Komplett hátsó tengely cseréje! Leginkább a tárcsafékek miatt. Most nem azért mondom, de szerintem hátul van egy híd, rajta a tegelycsonkok, azon a fékek :wink: Vegyél inkább előre jópofa tárcsát /Brembo, ATE/+ betétet /Ferodo/, esetleg nagyobb tárcsát + nyerget, fékerő jelentősebb úgy is ott ébred. Tigrincsen elől mekkora tárcsa van ? ui: de erről Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts