Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok ismét egy problémával fordulok hozzátok :( elvittem a kocsit szerelőhöz mert nem úgy ment mint kellett volna na most hogy elhoztam még szarabb mint volt nem engedi 1500fölé a fordulatot ha azt eléri és adom a gázt fúllad vagy leáll hibának léptetőmotort ír de szerintem lehet itt még más is de az mitől lehet hogy nem engedi 1500fölé a fordulatot 1500nál már majdnem olyan mintha tiltana ugrál a fordulat légyszi segítsetek mert már tényleg elegem van ebből a kocsiból és a mindennapos hibakeresésből :( :(

Elküldve

Sziasztok ismét egy problémával fordulok hozzátok :( elvittem a kocsit szerelőhöz mert nem úgy ment mint kellett volna na most hogy elhoztam még szarabb mint volt nem engedi 1500fölé a fordulatot ha azt eléri és adom a gázt fúllad vagy leáll hibának léptetőmotort ír de szerintem lehet itt még más is de az mitől lehet hogy nem engedi 1500fölé a fordulatot 1500nál már majdnem olyan mintha tiltana ugrál a fordulat légyszi segítsetek mert már tényleg elegem van ebből a kocsiból és a mindennapos hibakeresésből :( :(

motorkód?

Elküldve

valamilyen diagnosztika rendszerrel ...

Értem akkor op-com nak jó kell lenni hozá azon belül merrefelé lehet mert multkor nem találtuk benne az ICM modul resetet?

Elküldve

sziasztok

egy kérdéssel fodulok felétek:

miért ég a légzsákvisszajelző lámpa menet közben?

tehát, beindítom az autót, és vagy menet közben, vagy már beindításkor kivillan légzsákvisszajelző lámpa és égve marad.

sokat vezeti az autót a nejem, aki állapotos és félek, hogy kinyílik a légzsák.

pár napja csinálja.

tippeket kérek, hogy mihez nyúljak. köszi

Elküldve

Kinyilni nem fog véletlenül, sőt az a helyzet hogy inkább sohasem, akkor se ha kéne neki... a világító légzsáklámpa ugyanis a rendszer hibáját jelzi, ilyenkor nem működik vagy a légzsák, vagy az övfeszítő (amennyire tudom ugyanaz a visszajelzője mindkettőnek). A problémát általában kontakthiba okozza, többségében az ülés alatti csatlakozónál (nem állítgatjátok túl gyakran az ülést előre-hátra?)

Elküldve

Értem akkor op-com nak jó kell lenni hozá azon belül merrefelé lehet mert multkor nem találtuk benne az ICM modul resetet?

ha jól emlékszek akkor a programozásban van

és icm tanult értékek nullázása...

valami ilyesmi neve van

Elküldve

ha jól emlékszek akkor a programozásban van

és icm tanult értékek nullázása...

valami ilyesmi neve van

Szia olyat találtunk hogy idézem "Reset IAC block Learn map" és "Reset O2 loop block learn map"

Elküldve
lehet hogy iac az az icm ?? :)

Okés köszönöm a választ ha minden igaz akkor az lesz az most olvastam utána de mivel csak szerda körül jön az alapjárati motor ezért addig hagyom de remélem ez már megoldja a problémát mert már nagyon elment a kedvem a keresgéléstől :(

Elküldve

szia tgabika76

köszi az infot. sajna csak most tudtam megnézni a forumot. az üllést elég gyakran állítgatjuk, néztem a csatit is, sőt befújtam wd-40 nel, de csak csinálja.

sőt most már azt is produkálja, hogy lámpánál állva (mert idáig itt csinálta) leáll. írtó nehéz beindítani, olyan mintha kifogyott volna a benzin. remélem, nem a computer szarakodik, mert olvastam ilyet is, mert akkor az autó leáll, nincs most pénz a javításra. nézegetem a csatikat, tisztogatom őket (hátha kontakt hiba), de nem javul.

tippek?

köszi

Elküldve
szia tgabika76 köszi az infot. sajna csak most tudtam megnézni a forumot. az üllést elég gyakran állítgatjuk, néztem a csatit is, sőt befújtam wd-40 nel, de csak csinálja. sőt most már azt is produkálja, hogy lámpánál állva (mert idáig itt csinálta) leáll. írtó nehéz beindítani, olyan mintha kifogyott volna a benzin. remélem, nem a computer szarakodik, mert olvastam ilyet is, mert akkor az autó leáll, nincs most pénz a javításra. nézegetem a csatikat, tisztogatom őket (hátha kontakt hiba), de nem javul. tippek? köszi

Szia nagyon nem biztos de alapjárati motor nekem akkor csinálta a leállást.

Elküldve

sziasztok

kérdés: szinte évente csinálgatom a kormányművet (konrétan perselyezni kell).

ennyire szar lenne a corsa futóműve, vagy az utak verik szét ilyen hamar???

valami ötlet, hogy tartósabb legyen??

az astrában eredeti a kormánymű és semmi baja. ez meg 2004-es corsa.

enyit romlott a technika 12 év alatt???

köszi

Elküldve

Sziasztok ha valaki megtenne nekem olyat hogy csinál egy op-com diagnosztikát X12XE b corsan és lementi a képeket minden blokban az értékekről alapjáraton és ha padlót nyom akkor is azt nagyon megköszönném neki mert egyszerűen nem tudok rájönni melyik érték szar a kocsiba vagy hogy melyik egyáltalán a referencia érték az op-com-ban

Mindenkinek köszönöm előre is!!

Elküldve

Sziasztok ha valaki megtenne nekem....

a fojtószelepháznál el állítottátok a csavarokat??

ha igen akkor van baj....

én egy félnapot b@sztam vele mert hozzá értők el csavargatták...

én meg javítottam más sz@rát :(

Elküldve

a fojtószelepháznál el állítottátok a csavarokat??

ha igen akkor van baj....

én egy félnapot b@sztam vele mert hozzá értők el csavargatták...

én meg javítottam más sz@rát :(

Milyen csavarokat vagyis melyiket?

Elküldve

ezekre gondoltam :

18sbqse3f1wnlb0iwe5e_tn.jpg

az alsó nem hinném a felsőt a szervízbe állították szerintem mintha úgy mondták volna de az miatt van hogy padlózásnál nem pörög föl csak fullad és durrog a gyuszi ilyenkor -°1

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.