peti1993 Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 Sziasztok megint előjött egy hiba a corsám-ba föl is vettem videóra itt a link remélem valaki már látott ilyet én ac-re tippelek mert elmegy az erő a kocsiból mintha nem kapna benzint Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 Sziasztok megint előjött egy hiba a corsám-ba föl is vettem videóra itt a link remélem valaki már látott ilyet én ac-re tippelek mert elmegy az erő a kocsiból mintha nem kapna benzint Tessék kivillogtatni és rögtön megtudjuk mi a baja. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti1993 Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 nem tudtam kivillogtatni sehogy szerintem az enyémben nem lehet :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 nem tudtam kivillogtatni sehogy szerintem az enyémben nem lehet :lol: Milyen évjárat, motokód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti1993 Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 1999 X12XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 1999 X12XE Elvileg 4 számjegyű OBD kódot az is levillog, de legegyszerűbb lenne OP-commal egy tesztkör közben élő adatokat nézni, rögtön meglenne a hiba. Addig csak tippelni lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 valszeg légtömegmérő ... kiszed ,kitakarít féktisztítóval ,és reménykedik hogy jó lesz :lol: de gépre kell rakni ,az a tuti :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti1993 Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 már volt gépen és nem volt benne hibakód ez a nagyon furcsa dolog a légtömeg mérőre tippeltem én is bár most lett cserélve de semmi nem 100% a villogtatást pedig sehogy nem tudtam megcsinálni ebben a típusban melyik 2csatit kell rövidre zárni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December18, 2011 Megoszt Elküldve December18, 2011 már volt gépen és nem volt benne hibakód ez a nagyon furcsa dolog a légtömeg mérőre tippeltem én is bár most lett cserélve de semmi nem 100% a villogtatást pedig sehogy nem tudtam megcsinálni ebben a típusban melyik 2csatit kell rövidre zárni? nem tudsz villogtatni... akkor ez csak menet közben gépen fog kiderülni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti1993 Elküldve December25, 2011 Megoszt Elküldve December25, 2011 Köszönöm a segítséget két ünnep között mindenképp megnézetem menet közben is az élő adatokat ja és minden kedves fórumozónak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Sziasztok! A tegnapi nap produkálta a Corsa-m, hogy elkezdett világítani a ckeck engine lámpám! Kivillogtattam, 1405- ös hiba jött ki. Mi ez és mit lehet tenni? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Sziasztok! A tegnapi nap produkálta a Corsa-m, hogy elkezdett világítani a ckeck engine lámpám! Kivillogtattam, 1405- ös hiba jött ki. Mi ez és mit lehet tenni? Köszi! G. miyen mociról van szó? x14sz ha jól emlékszek EGR-szeleped haldoklik valszeg Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Így van! X14SZ És az mit jelent? Mi a szerepe az EGR-nek? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Így van! X14SZ És az mit jelent? Mi a szerepe az EGR-nek? Köszi! G. kipufogó visszavezető szelep,ez a szelep által lesz kevesebb a károsanyagkibocsájtásod azaz a kipufgáz retke rárakódót a szelep tengelyére és megszorúlt . Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Értem. Ki tudom valahogy takarítani vagy csere? G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Értem. Ki tudom valahogy takarítani vagy csere? G. talán igen kiszed beáztatod valami oldoszeres valamibe ... hátha siker lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Remek! Hol találom meg? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Remek! Hol találom meg? Köszi! G. http://www.google.hu/imgres?q=x14sz&hl...=1t:429,r:0,s:0 AGR jelőlés :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Köszönöm szépen! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Üdv Mindenkinek! Kettő kérdésem lenne. Az egyik, hogy a képen látható helyen olajos a verda. Mi okozhat ott olajfoltot? (1.kép) http://kepfeltoltes.hu/view/120121/2012-01-19_10.38.39_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A másik kérdésem, hogy ha így néz ki az olajam, akkor mi a gond? Hengerfej? Olajat cseréltem kb 2-3 e km-rel ezelőtt. Az autó viszonylag elég sokat áll, egy héten 2x-3x van használva. Ez okozhatja? (2.,3.,4. kép) Köszönöm előre is! G. http://kepfeltoltes.hu/view/120121/2012-01-19_14.35.06_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120121/2012-01-19_14.35.20_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120121/2012-01-19_14.35.37_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Üdv Mindenkinek! Kettő kérdésem lenne. Az egyik, hogy a képen látható helyen olajos a verda. Mi okozhat ott olajfoltot? (1.kép) http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg A másik kérdésem, hogy ha így néz ki az olajam, akkor mi a gond? Hengerfej? Olajat cseréltem kb 2-3 e km-rel ezelőtt. Az autó viszonylag elég sokat áll, egy héten 2x-3x van használva. Ez okozhatja? (2.,3.,4. kép) Köszönöm előre is! G. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg A gyújtótrafó alatt (DIS kocka) van egy "ó" gyűrű, az engedi át a vezérműházból az olajat. Kb 600Ft a cseréje. Ha vized jelentősen nem fogy és a más jelek sem utalnak a hengerfejességre, akkor a betöltőkupakon kivált emulzió a sok rövidtávozásnak köszönhető. A kartergáz vize kicsapódik és mivel a kondenzvíz és az olajpára keveredik ilyen massza jön létre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Értem! A hengerfejességre semmi jel nem utal, nem tűnik a vizem abszolut! A rövid táv lehet az oka, mert szinte csak azon használom! Max 12 km egyszerre! Azt a bizonyos ó gyűrűt ki tudom cserélni? Olajcserénél blokk tisztítót önthetek bele, vagy inkább ne? Köszönöm szépen! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Értem! A hengerfejességre semmi jel nem utal, nem tűnik a vizem abszolut! A rövid táv lehet az oka, mert szinte csak azon használom! Max 12 km egyszerre! Azt a bizonyos ó gyűrűt ki tudom cserélni? Olajcserénél blokk tisztítót önthetek bele, vagy inkább ne? Köszönöm szépen! G. A DIS kockát kell levenni hozzá (amiből a gyújtáskábelek indulnak ki) ha jól emléxem vagy két torx vagy két imbuszfejű csavar tartja a vezérműház oldalán. Nem túl bonyolult a cseréje. :) A blokktisztítót felejtsd el, néha több kárt okoz, mint hasznot, egy jó olaj megköti magába azt a koszt, aminek ki kell jönnie a blokkból. Inkább sűrűbben cserélj olajat és ne az olaj árán spórolj. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 A DIS kockát kell levenni hozzá (amiből a gyújtáskábelek indulnak ki) ha jól emléxem vagy két torx vagy két imbuszfejű csavar tartja a vezérműház oldalán. Nem túl bonyolult a cseréje. :) A blokktisztítót felejtsd el, néha több kárt okoz, mint hasznot, egy jó olaj megköti magába azt a koszt, aminek ki kell jönnie a blokkból. Inkább sűrűbben cserélj olajat és ne az olaj árán spórolj. ;) Oké, akkor megoldom a cseréjét. A másik (habosodás) dolgot azért nem értem, meg azt amit írtál nekem, mert 10e km-enként cserélem az olajat, és szerintem nem rossz amit beletöltök (Mobil 10W-40 Super 2000 X1). Mi a véleményed? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Nem örülök neki, de nekem is olajos a legalsó pipa, most már tudom miért és tudom, h hogy lehet orvosolni(a fentebb leírtak alapján). Valamint nekem is jelentkezik ilyen hab, bár nem ilyen mértékben, mint a fotódon. Én is nem rég cseréltem olajat. Nagyon sokat olvastam utána és a J0hnny érve teljes mértékben helytálló! Tél, hideg, nedves idő, rövid táv. Ha meghajtod egy párszáz km autópályán akkor eltűnik, de amit tudsz azt töröld ki. Tavasz-nyárra eltűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts