J0hnny Elküldve Február11, 2009 Megoszt Elküldve Február11, 2009 Hello Van egy 97-es 1.4i b corsám (x14sz). 140-et megy ami szerintem elég kevés az 1.4 es motorhoz képest.Lehet még menne egy kicsivl többet de arra nagyon hosszú egyenes út kéne és túl sokkal többet nem hiszem,h menne. Szeretném megtudni,h mi a véleményetek. Van itt sok hozzáértő:D Előre is köszi a hozzászólásokat! Nem elég a 140? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 A TP szenzor: A TP szenzor = throttle position, vagyis fojtószelep állás érzékelő megmondja az ECU-nak, hogy a fojtószelep milyen pozícióban van. Az érzékelő 0,5 V körüli értéket ad, a teljesen zárt, 4,5V körüli értéket ad a teljesen nyitott folytószelep állásnál. Az alsó érték pontosan 0,45V, ha a fojtószelep teljesen zárt. Kritikus, hogy a TP szenzor jól legyen beállítva, mert az ECU ebből tudja, hogy a fojtószelep nyugalmi pozícióban van és alapjáraton kell üzemelni (alapjárati zárt, visszacsatolt ciklus), vagy a fojtószelep zárva van terhelés alatt és az injektorokat ki kell kapcsolni (tolóüzem). ECU csere esetén, az eltérő belső tápellátás karakterisztikája kis mértékben megváltoztathatja a TP szenzor feszültségeit. Néhány esetben az alapérték 0,5V fölé kerül. A TP szenzort gyárilag állítják be és meghibásodása esetén a fojtószelep házzal kell cserélni. Néha előfordul az elállítódás.Ha a TP szenzor negatívra van állítva (0,45V alatti értéket mutat teljesen zárt fojtószelepnél), akkor ha a fojtószelep lassan nyílik, az ECU akkor is azt hiszi, hogy a fojtószelep még zárva van, és alkalmazza a tolóüzemi üzemmódot, vagyis elveszi a benzint 1400 vagy 1800 -as fordulatoknál. Ez gyakran okoz lüktetést kb 800 és 1800-as fordulat között. Ugyanekkor az autó rángatni is fog amikor alacsony fordulatokon vezetünk. Ha a TP szenzor pozitívra van állítva (0,45V fölötti értéket ad teljesen zárt fojtószelepnél), a tolóüzem nem fog működni, és az ECU nem futtatja a helyes alapjárati rutinokat sem, az alapjárat nem lesz nyugodt. Inkább jobb, ha kicsit negatívra van hangolva a TP szenzor, de legjobb a 0.45 V-os pontos beállítás. Ha a TP szenzor meghibásodik, az ECU egy backup programra fut, mivel innentől nem tudja, hogy mikor kell alapjáraton tartani a fordulatot és mikor adtak gázt. Ekkor egy 2000 körüli fordulaton tartja az "alapjárati" fordulatot, amivel el lehet gördülni az első szervízig. (próbáljuk ki, húzzuk le a TP szenzor csatlakozóját). Ha túlságosan alacson az alsó feszültség érték, vagy megszakadt a kapcsolat a szenzorral, az ECU észleli a hibát és tárolja, a MIL led kigyullad. A szervíz csatlakozót rövidre zárva a hibakódal villog a MIL led. Ez a kód természetesen kiolvasható PGM-FI teszterrel is.A TP érzékelő, egy a fojtószeleppel egytengelyű 5 kohm-os potenciométer, ami 5V-os tápfeszültséget kap és feszültségosztóként üzemel. A TP szenzor 3 pólusú csatlakozóval csatlakozik a rendszerre. Az 1. és 3. (két szélső) lábán kapja az 5V-ot. Elsőként ezt ellenőrizzük, hogy meg van-e az 5V. Az 1. és 2. vagy a 2.és 3. pont között OHM mérővel mérhetjük ki a különböző fojtószelepállásokhoz tartozó ellenállás értéket. A vizsgálat során a fojtószelep lassú mozgatásával nem változhat nagyot, nem ugrálhat az ellenállás. Célszerű ezt analóg multiméterrel kimérni. A csatlakozót visszadugva, gyujtást adva ellenőrizhetjük a két végálláshoz tartozó feszültségeket is (0,5V, 4,5V). hy előre is bocsi hogy ide írok astra f 1,4 1993 c14nz nél is ez a gondom és hogyan lehet a tp szenzort beállítani Link to comment Megosztás: More sharing options...
balu43 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 sztem többet kéne mennie 140-nél Nem arról van szó,h elég e vagy nem elég Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, h. merre találok Kecsón műszerfal csatlakozót CORSA B-hez pl. ilyet: http://kepfeltoltes.hu/090212/Csati_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és ECU csatlakozót. Vagy ezeket mivel lehetne helyettesíteni? Mert a műszerfal csatlakozónál, nekem csak arra a kis réz pöcökre lenne szükségem. Az ECU csatlakozónál meg pont fordítva. Szeretnénk lehozni egy kábelt az ECU-ról a műszerfalhoz. Ehhez kellene alkatrész. Szombaton csinálnánk addig kellene egy kis segítség. Köcce előre is: Atis Ja, és mekkora átmérőjű hátsó hangszóró kell a CORSA B-be(X12SZ)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, h. merre találok Kecsón műszerfal csatlakozót CORSA B-hez pl. ilyet: http://kepfeltoltes.hu/090212/Csati_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és ECU csatlakozót. Vagy ezeket mivel lehetne helyettesíteni? Mert a műszerfal csatlakozónál, nekem csak arra a kis réz pöcökre lenne szükségem. Az ECU csatlakozónál meg pont fordítva. Szeretnénk lehozni egy kábelt az ECU-ról a műszerfalhoz. Ehhez kellene alkatrész. Szombaton csinálnánk addig kellene egy kis segítség. Köcce előre is: Atis Ja, és mekkora átmérőjű hátsó hangszóró kell a CORSA B-be(X12SZ)? Keresd Kiskaszat a fórumon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Egy olyan gondom akadt a paripával, hogy elindulás után kettesbe téve néha-néha iszonyatosan rángat és fuldoklik! Olyan, mint ha nem lenne benne benzin! Nem mindig csinálja, csak néha! Mi lehet a gondja? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Keresd Kiskaszat a fórumon. Köcce az infot írtam neki PÜ-t Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Sikerült bekötni a fordulatszámmérőt. Kifogástalanul működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Hello Van egy 97-es 1.4i b corsám (x14sz). 140-et megy ami szerintem elég kevés az 1.4 es motorhoz képest.Lehet még menne egy kicsivl többet de arra nagyon hosszú egyenes út kéne és túl sokkal többet nem hiszem,h menne. Szeretném megtudni,h mi a véleményetek. Van itt sok hozzáértő:blush: Előre is köszi a hozzászólásokat! sztem többet kéne mennie 140-nél Nem arról van szó,h elég e vagy nem elég Kipuff rendszerben lehet esetleg "dugulás".Egy kiadós hosszú út csodákra képes egy sűrűn városban használt autónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Sikerült bekötni a fordulatszámmérőt. Kifogástalanul működik. Kecskeméti vagy?Besorolhatnál a kecskeméti cartársak közé! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Ciao! az X12SZ B Corsámban, az EGR-szelepet merre találom? Mondjuk fényképes illusztrációt tudna valaki prezentálni? Vagy vmi támpontot adni? Manapság azzal nyugtatgatnak, h. nincs is benne. De az Autodata 3.18 és az autofit is rácáfol erre a kijelentésre. előre is köcce Atis Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Ciao! az X12SZ B Corsámban, az EGR-szelepet merre találom? Mondjuk fényképes illusztrációt tudna valaki prezentálni? Vagy vmi támpontot adni? Manapság azzal nyugtatgatnak, h. nincs is benne. De az Autodata 3.18 és az autofit is rácáfol erre a kijelentésre. előre is köcce Atis Amíg nincs vele gond hozzá ne nyúlj! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Amíg nincs vele gond hozzá ne nyúlj! :lol: Nem piszkálom... :blush: de nem tudom h. egyáltalán van-e benne. és azt sem tudom hogy néz ki. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Nem piszkálom... :blush: de nem tudom h. egyáltalán van-e benne. és azt sem tudom hogy néz ki. :lol: Így néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Így néz ki. okés, de még mindig nem tudom, h. a blokkon hol keressem. Próbáltam megkeresni, de ezek szerint túl láma vok. Vagy nem tom... hol a pi***ba lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 okés, de még mindig nem tudom, h. a blokkon hol keressem. Próbáltam megkeresni, de ezek szerint túl láma vok. Vagy nem tom... hol a pi***ba lehet? Bogarászd bátran.Meglesz az v.hol a hengerfej oldalában...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Február17, 2009 Megoszt Elküldve Február17, 2009 Kiderült a probléma! A benzinszivattyú alatti tömítés megadta magát, mellesleg rosszul volt összeszerelve a szivattyút leszorító lemezkarika (fordítva volt rajta) és ezért folyt a benzinem! :S Nem tudom kié volt ez a kocsi, de nem volt egy szakember! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február24, 2009 Megoszt Elküldve Február24, 2009 Hi All! Corsámban, (X12SZ) Sajna még olyan a világítás rendszer, h. nem csipog, ha véletlenül bekapcsolva hagyom, kinyitom az ajtót és ott hagyom a ...-ba. (Nyugi azért le szoktam zárni) Ezt hogyan lehetne orvosolni? Komplett kapcsoló csere? Vagy vmi cuccost kell beépíteni az áramkörbe? Tudom a legegyszerűbb, ha oda figyelek rá, de nem mindig sikerül. Emiatt már behalt egy akksim. Válaszokat előre is köcce Atis Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február24, 2009 Megoszt Elküldve Február24, 2009 Hi All! Corsámban, (X12SZ) Sajna még olyan a világítás rendszer, h. nem csipog, ha véletlenül bekapcsolva hagyom, kinyitom az ajtót és ott hagyom a ...-ba. (Nyugi azért le szoktam zárni) Ezt hogyan lehetne orvosolni? Komplett kapcsoló csere? Vagy vmi cuccost kell beépíteni az áramkörbe? Tudom a legegyszerűbb, ha oda figyelek rá, de nem mindig sikerül. Emiatt már behalt egy akksim. Válaszokat előre is köcce Atis Egy relé csere össz vissz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PankAtis Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Egy relé csere össz vissz. És pontosan milyen relé kell bele? Hol lehet olyat vételezni? a relét merre találom? a bizti táblán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Üdv Corsasok. Egy olyan problémám lenne hogy kicseréltem a müszercsoportot a B Corsamba egy ford.mérősre és azóta a vizhőfokmérő nem akar üzemi hőmérsékletnél elmenni 90fokig. Megáll a 0 és a 90 között sokszor inkább a 0hoz közelebb. A termosztát tuti jó mert 2X cseréltük emiatt hátha az de nem. A régi csoportnál picivel 90felett mutatta az üzemit. Lehet hogy az új müszercsoportnak másabb az ellenállása vagy egyáltalán van ott ilyesmi?? Nem nagy gond csak bosszantó picit. Segitségeteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Ja amúgy ha dugóba állok akkor felmegy de mutató szerint hamarabb kapcsol a venti is. A fűtéssel is minden rendbe uh szerintem az óránál lesz valami csak ugye mi?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Ja amúgy ha dugóba állok akkor felmegy de mutató szerint hamarabb kapcsol a venti is. A fűtéssel is minden rendbe uh szerintem az óránál lesz valami csak ugye mi?? Vízhőmérséklet jeladó csere: 1400Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Vízhőmérséklet jeladó csere: 1400Ft köszi. Megpróbálom ezt hátha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tenergy Elküldve Március4, 2009 Megoszt Elküldve Március4, 2009 Sziasztok, tudna nekem segíteni valaki abban, hogy az alapjárati motort (X14XE) érdemes-e magam kiszerelni, és kitisztítani, vagy elég nagy a rizikó. Ha egy megbízható szervizt ajánlotok, akkor nem amatőrösködöm, mivel még a pontos helyét sem igazán tudom, csak leírásokból gondolom, hogy az. Az alapproblémám az, hogy egyenetlen az alapjárat (ezt jelzi a műszerfali diagnosztika lámpa is), de nem mindig. Ezt ajánlották, illetve egy WYNN'S injector cleaner-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts