Kram Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Sziasztok! Én most regisztráltam ide "közétek", én B Corsa C12NZ-t hajtok 7 éve, és csak áradozni tudnék ... :rolleyes:)) Faternak F Astra 1.6 16V ecotec van, arról nemigazán tudnék áradozni, bár feltűnösködni lehet ill. lehetett vele, amég nem tartunk ott a napokban, hogy az új 1.2-es benzines és dízel autók odavágnak lassan lámpánál :) Nemrég vettem észre neten, hogy van olyan motorkód, hogy X12SZ és nem tudom mi a különbség e között és az NZ között. KÉrnék felvilágosítást ezügyben :) Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Sziasztok! Én most regisztráltam ide "közétek", én B Corsa C12NZ-t hajtok 7 éve, és csak áradozni tudnék ... :rolleyes:)) Faternak F Astra 1.6 16V ecotec van, arról nemigazán tudnék áradozni, bár feltűnösködni lehet ill. lehetett vele, amég nem tartunk ott a napokban, hogy az új 1.2-es benzines és dízel autók odavágnak lassan lámpánál :) Nemrég vettem észre neten, hogy van olyan motorkód, hogy X12SZ és nem tudom mi a különbség e között és az NZ között. KÉrnék felvilágosítást ezügyben :) Köszi Amit hirtelen találtam: nagyobb a sűrítése (10:1 a 9,1:1 helyett), valamivel alacsonyabb fordulaton adja le az egyébként ugyanakkora teljesítményét (C12NZ: 33kW 5000-es fordulaton, X12SZ: szintén 33kW 4600-as fordulaton), és kemény 2Nm-rel nagyobb a nyomatéka. Amúgy feltehetően az X12SZ a C12NZ javított/átdolgozott verziója, szóval valószínűleg a motorelektronikán is fejlesztettek valamit, bár mindkettő Multec vezérlésű. Ja és ez már Euro 2-es környezetvédelmi besorolású. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kram Elküldve December14, 2008 Megoszt Elküldve December14, 2008 Szia, köszi szépen válaszod :rolleyes: Remélem is,h Euro 2, mert holnap viszem zöldkártyára :))) Olyan ötlet vagy tipp, B Corsa középkonzol izzók, amik kiégtek a fűtés-hűtés szabályozók mögött. Gondolom kicserélni nem oly nagy veszedelem, de speckó izzó kell bele v milyen pontosan? Típusát, teljesítményét tudjátok ? Köszi, Kram Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve December18, 2008 Megoszt Elküldve December18, 2008 Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy hol találom az üzemanyag-szintjelzőt a kocsiban? Corsa B '96 X14SZ. A hátsó ülés alatt van a szivattyúval egyben? Ha azt kiszedem és visszarakom fog rendesen tömíteni, vagy kell új tömítés alá? Fontos lenne! Köszönöm addig is! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve December26, 2008 Megoszt Elküldve December26, 2008 Sziasztok Szeretnék segítséget kérni 92-es a corsa féknyereggel kapcsolatban! A probléma gondolom ismerős már, kopott a féknyeregben a furat és a javító készlettel sem oldódik meg a probléma, miszerint a féknyereg befeszül és felforrósítja az egész kereket. Halottam valamit arról, hogy más típus féknyergét, aminek nem ilyen vezetőoszlopos megoldása van, az felrakható erre a típusra, csak nem tudom, hogy mi a másik típus, újabb corsa nyereg megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atikonyves Elküldve Január1, 2009 Megoszt Elküldve Január1, 2009 Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon! Azért léptem fel közétek, mert a segítségeteket szeretném kérni! Corsa B- m van, 2000- es kiadás, a napokban tölti be a 9. évét. 1.2- es, 16V- s. Motorkódja X12XE. Már 3 éve nálam van. Sajnos az elektronikával voltak már gondjaink! Lambdaszonda és légtömegmérő már volt cserélve. Most sem tökéletes, néha rángat, gondolkodik gázadáskor, hogy menjen vagy ne, majd egyszer csak nekilódul. De nem mindig csinálja. A másik probléma pont egy éve jött elő. Ezen a gépen már nem spirálos, hanem jeladós km óra van. Tönkrement, s valószínűleg a jeladó rá van a tolatólámpák biztijére kötve, úgyhogy kivágta a biztosítékot. Vettem bele gyári jeladót, kicseréltettem.Nem Opelszervízben! Bár utólag én is ki tudtam volna cserélni, de addig azt sem tudtam, hogy hol van! Egy évig nem is volt gond vele! De pár napja megint elromlott az egy éves jeladó, s vele elmentek a tolatólámpáim is! Bizticsere, de kiégeti, mihelyt ráadom a gyújtást, és hátramenetbe teszem! Lehet, hogy a rossz jeladó miatt van zárlat? Vigyem el Pécsre valamelyik Opelszervízbe, bár egyikben sem vagyok ismerős, s nézessem meg? Árra már nem emlékszem, de valamivel 10ezer fölött volt a jeladó. Nem igazán szeretek km óra nélkül autózni, mert könnyen kaphat ma már az ember 30 ezres csekket! Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítségeteket! atikonyves Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január2, 2009 Megoszt Elküldve Január2, 2009 Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon! Azért léptem fel közétek, mert a segítségeteket szeretném kérni! Corsa B- m van, 2000- es kiadás, a napokban tölti be a 9. évét. 1.2- es, 16V- s. Motorkódja X12XE. Már 3 éve nálam van. Sajnos az elektronikával voltak már gondjaink! Lambdaszonda és légtömegmérő már volt cserélve. Most sem tökéletes, néha rángat, gondolkodik gázadáskor, hogy menjen vagy ne, majd egyszer csak nekilódul. De nem mindig csinálja. A másik probléma pont egy éve jött elő. Ezen a gépen már nem spirálos, hanem jeladós km óra van. Tönkrement, s valószínűleg a jeladó rá van a tolatólámpák biztijére kötve, úgyhogy kivágta a biztosítékot. Vettem bele gyári jeladót, kicseréltettem.Nem Opelszervízben! Bár utólag én is ki tudtam volna cserélni, de addig azt sem tudtam, hogy hol van! Egy évig nem is volt gond vele! De pár napja megint elromlott az egy éves jeladó, s vele elmentek a tolatólámpáim is! Bizticsere, de kiégeti, mihelyt ráadom a gyújtást, és hátramenetbe teszem! Lehet, hogy a rossz jeladó miatt van zárlat? Vigyem el Pécsre valamelyik Opelszervízbe, bár egyikben sem vagyok ismerős, s nézessem meg? Árra már nem emlékszem, de valamivel 10ezer fölött volt a jeladó. Nem igazán szeretek km óra nélkül autózni, mert könnyen kaphat ma már az ember 30 ezres csekket! Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítségeteket! atikonyves A tolató lámpa biztijén a kesztyűtartó és a szivargyujtó van még rejta.Nincs köze az útjeladóhoz.Valami más lesz ott a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atikonyves Elküldve Január2, 2009 Megoszt Elküldve Január2, 2009 Köszi az infót! Lehúztam a jeladóról a vezetéket, akkor is kivágja a biztosítékot! El fogom vinni szervízbe. Ha gépre teszik, akkor talán meglesz a hiba. atikonyves Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotyapapa117 Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Sziasztok! Van egy A Corsám(C14NZ,1.4i,1991-es évjárat). A probléma úgy kezdődött,hogy menet közbe elment az alapjárat és furcsa kattogás/kopogás(mintha nem kapott volna üzemanyagot) hallatszott a motortérből.Kivettük a karburátort,az üzemanyagot pumpálta.Kivettük a gyertyákat,szikrák voltak.Másnap indításnál,hangos kopogás mellet hirtelen leállt a motor.Megnéztem és el volt szakadva a vezérműszíjam,és lógott a feszítőgörgő is. Kérdésem a következő: Vezérműszíj szakadásnál ennél a típusú motornál sérülhet-e valami a motorban?(szelepek,hengerfej,stb.) Segítségeteket előre is köszönöm:zotyapapa117 U.i:Nagyon fontos számomra ez a kis Corsa,mert szeretem nagyon :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Kérdésem a következő: Vezérműszíj szakadásnál ennél a típusú motornál sérülhet-e valami a motorban?(szelepek,hengerfej,stb.) Össze tud akadni.Vegyétek le a hengerfejet, aztán alá kell nézni.Ott kiderül minden. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotyapapa117 Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Köszike!!!!!!!! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Január4, 2009 Megoszt Elküldve Január4, 2009 Mielőtt mindent szétszedsz, azért feltennék esetleg egy új szíjat próbára és kézzel átforgatnám. Ha érzed, hogy van kompresszió a motorban, akkor lehet jó, ha viszont könnyű tekerni, vagy megakad, akkor drága lesz. Én úgy tudom ezek nem akadnak össze, hacsak nem volt már sokat síkolva a hengerfej. C16NZ tuti nem akad össze, olyant már láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotyapapa117 Elküldve Január5, 2009 Megoszt Elküldve Január5, 2009 Köszönöm szépen az infót!!!! B) ;) :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január6, 2009 Megoszt Elküldve Január6, 2009 Én úgy tudom ezek nem akadnak össze, hacsak nem volt már sokat síkolva a hengerfej. C16NZ tuti nem akad össze, olyant már láttam. Én azt hallottam valahol hogy csak a C16NZ meg a C20NE nem akad össze, az összes többi Opel motor össze tud, kérdés hogy mennyire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kombayn Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Sziasztok!! Van egy kis problémám a kilóméterórával amit igazából nem tudok hova tenni. Az óra mutatja a sebességet a vízhőfokot és az üzemanyag szintet is. Viszont a kilóméter számláló egyike sem működik. Valaki eltudná magyarázni miért van ez és mit lehet vele tenni? 99es Corsa 1.2 16v x12xe motor Másik kérdésem nem jártas valaki Alsónémediben? Állítólag van ott egy figura aki foglalkozik bontással többekközt robogókkal és autókkal is. Szóval ha valaki tudná az elérhetőségét vagy a címét hálásan megköszönném Válaszotokat előrre is Köszönöm Üdv Lázár Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Sziasztok!! Van egy kis problémám a kilóméterórával amit igazából nem tudok hova tenni. Az óra mutatja a sebességet a vízhőfokot és az üzemanyag szintet is. Viszont a kilóméter számláló egyike sem működik. Valaki eltudná magyarázni miért van ez és mit lehet vele tenni? 99es Corsa 1.2 16v x12xe motor Nekem volt egyszer hasonló problémám OFF autóval, abban a kilóméterszámlálók meghajtása ilyen kis műanyag fogaskerekekkel történt amik nekem eltörtek, nálad ha szerencséd van csak szétugrott valami. A javításhoz mindenképp óracsoport ki, ha nincs szerencséd akkor venned kell másikat. Óracsoportot, nem autót B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kombayn Elküldve Január7, 2009 Megoszt Elküldve Január7, 2009 Hali !!! Ha jól emlékszem nekem is hasonlóan működik a kilóméterórám. Szóval köszönm a tippet, azt hiszem mihelyt időm engedi szét is pakom. A kis vasat meg nem szivesen cserélném le B) . Köszönöm segítséged. Üdv Lázár Link to comment Megosztás: More sharing options...
Artid Elküldve Január10, 2009 Megoszt Elküldve Január10, 2009 Sziasztok, Sajna észrevettem, hogy 2005-ös C Corsámon nem világít a hátsó ködlámpa. Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan kell benne égőt cserélni (hátsó lökös alján van a ködlámpa)? Köszönöm, Artid Link to comment Megosztás: More sharing options...
rucip Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 Üdv Mindenkinek! Sos- ben kérnék segítséget. Corsa B-nek nem lehet elforditani a gyújtás kulcsot a kormányzár még kijön.(igy haza tudtak vontatni). Most próbálnám kiszedni ehez kérnék segítséget.Már eleve a müanyag burkolatnál megakadtam, a kormánykerék takar két csavart amit ki kéne csavarni ahoz hogy ketté lehessen választani a müanyag bukolatot.A kormánykereket is lekell szedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 Üdv Mindenkinek! Sos- ben kérnék segítséget. Corsa B-nek nem lehet elforditani a gyújtás kulcsot a kormányzár még kijön.(igy haza tudtak vontatni). Most próbálnám kiszedni ehez kérnék segítséget.Már eleve a müanyag burkolatnál megakadtam, a kormánykerék takar két csavart amit ki kéne csavarni ahoz hogy ketté lehessen választani a müanyag bukolatot.A kormánykereket is lekell szedni? Szia! Ha minden úgy működik, mint B vectra-ban, akkor nem kell leszedni a kormányt. Amúgy elég gáz lenne, ha a németek ilyen hülyén oldották volna meg. Szóval szerintem elég 90 fokot elforgatni jobbra, illetve balra akkor látod a csavarokat. Itt találsz képet vectra szétszedés estére: http://www.aty.hu/kek/ menüben: vectra->szétszedés Sok sikert! Üdv: Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
rucip Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 Szia! Ha minden úgy működik, mint B vectra-ban, akkor nem kell leszedni a kormányt. Amúgy elég gáz lenne, ha a németek ilyen hülyén oldották volna meg. Szóval szerintem elég 90 fokot elforgatni jobbra, illetve balra akkor látod a csavarokat. Itt találsz képet vectra szétszedés estére: http://www.aty.hu/kek/ menüben: vectra->szétszedés Sok sikert! Üdv: Peti Köszi! lejött a burkolatt, a zárat hogy lehet kiszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Január17, 2009 Megoszt Elküldve Január17, 2009 Szia! Sajnos ebben már nem tudok segíteni. Kérdezz a B corsás fórumon! Üdv: Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szilke Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Sziasztok! Szóval, én leginkább a babakocsikban vagyok jártas, ígyhát kérdésem van:) Adott egy B Corsa, 97es, 1,2es. Meg a váltója.... Nyáron kaptam a kocsit, már akkor is nehéz volt váltani, mintha ellenállna az egész, be kell lökni rendesen. Mondjuk az esetek 90%ban. De! Most úgy döntött az édes, hha rükibe teszem, akkor recseg is. A kuplungot padlóig kell kinyomni, különben nem csinál semmit. Tippek? Váltócsere sanszos, vagy nem annyira gáz vajh?? Köszönöm előre is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Sziasztok! Szóval, én leginkább a babakocsikban vagyok jártas, ígyhát kérdésem van:) Adott egy B Corsa, 97es, 1,2es. Meg a váltója.... Nyáron kaptam a kocsit, már akkor is nehéz volt váltani, mintha ellenállna az egész, be kell lökni rendesen. Mondjuk az esetek 90%ban. De! Most úgy döntött az édes, hha rükibe teszem, akkor recseg is. A kuplungot padlóig kell kinyomni, különben nem csinál semmit. Tippek? Váltócsere sanszos, vagy nem annyira gáz vajh?? Köszönöm előre is:) Rá kellene állítani a kuplungra. Bowden végén van egy csavar,azt kell fentebb tekerni pár fordulattal és ok lesz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szilke Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Rá kellene állítani a kuplungra. Bowden végén van egy csavar,azt kell fentebb tekerni pár fordulattal és ok lesz! Ezer köszönet, pénteken ráugrasztom férjuramat:))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts