mackosajt Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Lehetséges egy szervós kormányművet beépíteni szervó nélkül? Az ok természesen a közvetlenebb áttételezés lenne. Ha technikaliag kivitelezhető lehetne használni is? Anti erről tudna mesélni! :lol: Gyúrni kell rá. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Lehetséges egy szervós kormányművet beépíteni szervó nélkül? Az ok természesen a közvetlenebb áttételezés lenne. Ha technikaliag kivitelezhető lehetne használni is? És miért lenne az baj, ha működne is a szervó? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Anti erről tudna mesélni! :) Gyúrni kell rá. :) Szerintem nem úgy van a. Ha nincs benne a halott szervószivattyú, akkor biztos könyebb. És miért lenne az baj, ha működne is a szervó? :) Elviszi a pacikat és nincs meg a közvetlen érzés... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Szerintem nem úgy van a. Ha nincs benne a halott szervószivattyú, akkor biztos könyebb. Én is így gondolnám, meg Antinak szélesebb papucsai vannak és nehezebb is a szekere. Elviszi a pacikat és nincs meg a közvetlen érzés... :lol: Naés a felesleges kilókról se feledkezzünk el. :) De az érzés a legfőbb ok. Szervóból csak sebességfüggő rásegítésű jöhetne szóba, akkor ha nagyon nehéz lenne tekerni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Szervóból csak sebességfüggő rásegítésű jöhetne szóba, akkor ha nagyon nehéz lenne tekerni. Hát igen. Csak az olcsó, egyszerű és könnyen beszerelhető F Astrába. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Hát igen. Csak az olcsó, egyszerű és könnyen beszerelhető F Astrába. :lol: Ezért semnem kell. :) Ha nincs nagy ellenvetés, akkor lehet majd megjátszom ezt a műveletet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Most nem azért, de a sebességfüggőség megoldása nem egy nagy ördöngősség, ezeknél a hidraulikus szervóknál csak egy mágnesszelep kell hozzá, amivel a szervós kormányműre menő 2 hidraulikavezetéket összekötöd. A sebességjelet a km-óra jeladójáról le lehet venni (ahonnan a BC is), egy frekvencia-feszültség konverterrel a mágnesszelep nyitását fokozatmentesen lehet vezérelni. Az eredmény: a sebesség növekedésével a szervórásegítés egyre kevesebb lenne, egészen egy bizonyos sebességig, amikor teljesen meg is szűnne... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 Hát még gyúrj előbb kicsit. :lol: Egyébként meg ott a G Astra, C Corsa elektronyos szervómotorja, rá lehet tenni bármelyik régebbi szervós kormányműre, és a szivattyú bármikor kikapcsolható. :) Én is ilyenben gondolkodom a versenygépen, bár nekem olyan indokból, hogy ne a mechanikus pumpa izzadjon 7000 feletti fordulaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 De én nem akarok ilyen sok szirszart beletenni az autóba. Gabi, azt mondod használhatatlan lenne? Akkor inkább marad a mostani megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január9, 2007 Megoszt Elküldve Január9, 2007 De én nem akarok ilyen sok szirszart beletenni az autóba. Gabi, azt mondod használhatatlan lenne? Akkor inkább marad a mostani megoldás. Próbáld ki a szervós autót álló motorral, aztán megkapod a választ. :lol: (akkor is éppolyan nehéz tekerni, amikor nincs rajta a pumpa) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 Az elektromos szervószivattyú az nem rossz gondolat egyik bontóban láttam 35 eFt körül. Nyáron ha klímás lesz a gép nem kellene tartókonzolt cserélnem a szervó helyére mehetne a kompresszor. Köszi a tippet! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 Próbáld ki a szervós autót álló motorral, aztán megkapod a választ. :lol: (akkor is éppolyan nehéz tekerni, amikor nincs rajta a pumpa) Ok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 Próbáld ki a szervós autót álló motorral, aztán megkapod a választ. :) (akkor is éppolyan nehéz tekerni, amikor nincs rajta a pumpa) álló motorral, de nem álló helyben. Mert azért van némi különbség. Persze parkolásnál(ha elsőre nem sikerülne) többnyire áll a kocsi mikor tekergeti az ember a kormányt, amúgy meg szerintem mozog. :) és úgy könnyebb. Remélem érthetően fogalmaztam. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 "Értem én hogy gőzgép, de mi hajcsa?" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 Hát ha nem rakol bele ATF-et, akkó biztos könnyebb tekerni... ...egy darabig... :) ...merthogy nem kell átpréselni az olajat a pumpán... Vagy ez hülyeség??? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január10, 2007 Megoszt Elküldve Január10, 2007 Vagy ez hülyeség??? :lol: Aham. Gyakorlati tapasztalat. :) Szerintem a szervopumpa amikor nem működik, átfolyós. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Hali! Bár néhányan drágálottátok a 48 000 ft-os szervó javításomat azért örömmel közlöm,hogy még mindig szuperál és teljesen hibátlan.A javításkor beleöntött olaj (GM) ugyanojan zöldeskék mint újkorában.Szóval lehet,hogy drága volt de működik és ez a lényeg. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Hali! Bár néhányan drágálottátok a 48 000 ft-os szervó javításomat azért örömmel közlöm,hogy még mindig szuperál és teljesen hibátlan.A javításkor beleöntött olaj (GM) ugyanojan zöldeskék mint újkorában.Szóval lehet,hogy drága volt de működik és ez a lényeg. :lol: Én annyira nem lepödök mostmár ezenmeg,Joee-nak meghalta szervó szivattyúja a X17DTL-en és 45E-ért újították volna neki fel.Lebeszélték róla,mert a felújított szervószivattyú a nagyobb nyomás miatt a régi kopott kormányművet vágta volna gallyra,ezért egy bontott került be a gépbe! Én pedig teljessen letettem a szervósításról,jó ez így ahogy van,egy hibaforrással kevesebb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 "Lebeszélték róla,mert a felújított szervószivattyú a nagyobb nyomás miatt a régi kopott kormányművet vágta volna gallyra" Ez szerintem megint valami unatkozós szerelő összeesküvés-elmélete. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Ez szerintem megint valami unatkozós szerelő összeesküvés-elmélete. :) Logikusnak tünik az érv,de mivel nem az én vasam,így nem szólhatok bele! :) Mivel nekem nincs szervóm és nem is lesz,így ezek a problémák elkerülnek! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Logikusnak tünik az érv,de mivel nem az én vasam,így nem szólhatok bele! :lol: Pedig abszolúte nem az. :) Aki tényleg ismeri a szervó működési elvét, az tudja, hogy a munkahengerbe kerülő nyomást a kormányoszlopon levő szelep szabályozza. A munkahengerbe sosem kerül a teljes nyomás, ezért tök mindegy hogy kicsivel eltér-e a szivattyú oldalon. Egyébként meg a szivattyú felépítésének ismeretében azt is megkérdőjelezem, hogy egy régi szivattyú kisebb nyomást tud csak előállítani. :) Myth busters - megcáfolva. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Jah, a múltkori ellenvetésnél lemaradt, hogy szervó nélkül eggyel kevesebb alkatrész van a kocsiban ami elromolhat. (ez sem elhanyagolható szempont nálam) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január19, 2007 Megoszt Elküldve Január19, 2007 Jah, a múltkori ellenvetésnél lemaradt, hogy szervó nélkül eggyel kevesebb alkatrész van a kocsiban ami elromolhat. (ez sem elhanyagolható szempont nálam) Ezt ugatom én is! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Hali! Bár néhányan drágálottátok a 48 000 ft-os szervó javításomat azért örömmel közlöm,hogy még mindig szuperál és teljesen hibátlan.A javításkor beleöntött olaj (GM) ugyanojan zöldeskék mint újkorában.Szóval lehet,hogy drága volt de működik és ez a lényeg. :lol: Hát nemtom.... :) Nekem volt most egy hibátlan szervós kormányművem,amire nem volt szükségem,és 8000Ft -ba boltoltam el a ismerős bontós sráccal arra,amire szükségem volt az 1.4 Si Sedanhoz(fűtőmotor -ellenállás.kesztyűtartó,belső műanyagok stb.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Hát nemtom.... :lol: Nekem volt most egy hibátlan szervós kormányművem,amire nem volt szükségem,és 8000Ft -ba boltoltam el a ismerős bontós sráccal arra,amire szükségem volt az 1.4 Si Sedanhoz(fűtőmotor -ellenállás.kesztyűtartó,belső műanyagok stb.) Egy komplett kormánymű 10-15E szokott lenni,de ez csak maga a kormánymű,minden sallang nélkül! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts