spzoli Elküldve Augusztus17, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2015 Sziasztok! pont jókor kérdezem én is de biztos ami biztos szóval a neten nézegetve 2 fajta F Asta szervós komrányművet láttam az egyiknek alu a vége és a csövek fejkialakítása is más http://www.nyugatiautobonto.hu/portal/static/upload_apro/2010-07-20/358139_orig0.jpg a másiknak acél cső, édesanyámékén is ilyen van aminek eldurrant a vége akkor ezek is csereszabatosak egymással, igaz ami itt a közelbe lenne az ugyan úgy acél végű és képek alapján egyformának tűnik http://pcbonto.hu/portal/Szentes_/Autoalkatresz/Fek_futomu/Kormanymuvek/Opel_Astra_F_szervos_4_521333_785166.html Csereberélhetőek, csak legyen meg a kengyelben levő gumibakja mert az másmilyen. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Sziasztok! Érdeklődnék,hogy gyárilag nem légcsákos kormányt lehet-e cserélni légzsákosra? Továbbá az érzékelőt hova kell elhelyezni, a vezérlőnek van-e csatlakozókábele és elvileg hol keressem? Nagyon köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Sziasztok! Érdeklődnék,hogy gyárilag nem légcsákos kormányt lehet-e cserélni légzsákosra? Továbbá az érzékelőt hova kell elhelyezni, a vezérlőnek van-e csatlakozókábele és elvileg hol keressem? Nagyon köszönöm! Lehet igen. Kormánymű cserével. Az érzékelő a kardánbox alatt van, a hátsó hamus előtt. Saját kábelezése van, sárga szövet bevonattal. Ha gyárilag nem légzsákos, akkor tuti nincs benne alapból a kábelezése sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Kormányoszlop lesz az. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Kormányoszlop lesz az. :) Jah....de nem mondom hogy a letörő fejű csavarokkal megkínlódik, mert azt fogod mondani simán kihajtottad vágóval. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Akkor valszeg sztornó! :) Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Jah....de nem mondom hogy a letörő fejű csavarokkal megkínlódik, mert azt fogod mondani simán kihajtottad vágóval. :P Vízpumpa fogóval, de amúgy jha. :D Még vissza is húztam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember21, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2015 Kormányoszlop lesz az. :) Tényleg. :D Mocskos sör. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember22, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2015 Tényleg. :D Mocskos sör. :D A sört tisztán, a pálinkát piszkosul... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rekoman Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Sziasztok olyan bajban vagyok hogy 98-as x14xe motoros f astrámon a kormányművet szervósra akartuk cserélni, Na de a szervós kormánymű csonkja jóval rövidebb a sima kormánymű csonkjához képest és e miatt nem lehet összekötni a kormányoszloppal sehogy.(nincs összecsúszva az oszlop a simával jó) Valaki találkozott már ilyen problémával ? Ha igen ezt hogy tudom orvosolni? Vagy létezik egy hosszabb csonkos verzió ? Eddig akárhol néztem csak rövid csonkos szervós kormányművet találtam . Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Sziasztok olyan bajban vagyok hogy 98-as x14xe motoros f astrámon a kormányművet szervósra akartuk cserélni, Na de a szervós kormánymű csonkja jóval rövidebb a sima kormánymű csonkjához képest és e miatt nem lehet összekötni a kormányoszloppal sehogy.(nincs összecsúszva az oszlop a simával jó) Valaki találkozott már ilyen problémával ? Ha igen ezt hogy tudom orvosolni? Vagy létezik egy hosszabb csonkos verzió ? Eddig akárhol néztem csak rövid csonkos szervós kormányművet találtam . Előre is köszönöm a segítséget. Szia! Én cseréltem már így, és egy az egyben rámegy. A gumiharangot adták a szervós kormányművel? Mert a két gumiharang nem egyforma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rekoman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Szia! Én cseréltem már így, és egy az egyben rámegy. A gumiharangot adták a szervós kormányművel? Mert a két gumiharang nem egyforma... Szia igen adták hozzá a gumiharangot de azzal sem jó kb 3-4 cm el rövidebb a csonk a simához képest és nem ér össze az oszloppal. ez a sajátom és a bekarikázott rész hosszabb a szervóshoz képest. http://kepfeltoltes.hu/150925/12042087_1121687797858519_2056015940_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg linkelek még két képet az egyik a szervós a másik a sima kormánymű ezeken is látszik mi a bajom (nem saját képek de pont ilyenek az enyémek is ) http://pcbonto.hu/portal/static/upload_apro/2010-07-20/581788_orig0.jpg http://p2.vatera.hu/photos/04/83/7ae7_3_big.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Szia igen adták hozzá a gumiharangot de azzal sem jó kb 3-4 cm el rövidebb a csonk a simához képest és nem ér össze az oszloppal. ez a sajátom és a bekarikázott rész hosszabb a szervóshoz képest. http://kepfeltoltes.hu/150925/12042087_1121687797858519_2056015940_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg linkelek még két képet az egyik a szervós a másik a sima kormánymű ezeken is látszik mi a bajom (nem saját képek de pont ilyenek az enyémek is ) http://pcbonto.hu/portal/static/upload_apro/2010-07-20/581788_orig0.jpg http://p2.vatera.hu/photos/04/83/7ae7_3_big.jpg Valóban hosszabbnak tűnik, de a szervósnak a perselyes része is hosszabb, a vezérlő szelepek miatt. Be kellene bújnia a kasztniba jobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rekoman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Valóban hosszabbnak tűnik, de a szervósnak a perselyes része is hosszabb, a vezérlő szelepek miatt. Be kellene bújnia a kasztniba jobban. Ki volt bontva és egymás mellé téve is hosszabb a sima . Ötlet hogy mit tudok tenni ? Már az idegbaj kerülget Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Ki volt bontva és egymás mellé téve is hosszabb a sima . Ötlet hogy mit tudok tenni ? Már az idegbaj kerülget Nem naon értek hozzá, de a fogasléc tengelyéhez képest sztem nincs olyan nagy hossz eltérés (a képek alapján), igaz a simának hosszabb a kormány felé tengelye, de a szervósnak ott tényleg van "nyaka" a bekötések miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Telórol nem látom a képeket de nem lehet hogy a szervósnak más az a gumitülléje ami a kasznin van, ahol bemegy a kormányrúd:) és nem ül be eléggé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rekoman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Telórol nem látom a képeket de nem lehet hogy a szervósnak más az a gumitülléje ami a kasznin van, ahol bemegy a kormányrúd:) és nem ül be eléggé? Egy kicsivel másabb a gumi a szervósnál de akármivel tesszük fel nem jó . Annyi még kiderült hogy az én kormányoszlopom annyival rövidebb mint amennyivel a csonknak hosszabb kellene hogy legyen. Tehát a szervóson kisebb a csonk de hosszabb maga az oszlop , nálam meg pont fordítva van, rövidebb az oszlop de hosszabb a csonk :( nem értem hogy ebben mi a francéért így van . Maga a kormányoszlop hossza állítható valahogy vagy valami megoldás van rá ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Egy kicsivel másabb a gumi a szervósnál de akármivel tesszük fel nem jó . Annyi még kiderült hogy az én kormányoszlopom annyival rövidebb mint amennyivel a csonknak hosszabb kellene hogy legyen. Tehát a szervóson kisebb a csonk de hosszabb maga az oszlop , nálam meg pont fordítva van, rövidebb az oszlop de hosszabb a csonk :( nem értem hogy ebben mi a francéért így van . Maga a kormányoszlop hossza állítható valahogy vagy valami megoldás van rá ? Kormányoszlopból van dönthető csak ritka, nem tudom az milyen hosszú, illetve hogy ahhoz milyen kormánymű passzol. Rövidülhet akkor ha csattanás volt és a hálós fémcső megrogyott. Azt a csonkot ami rövid nem lehetne kivenni és áttenni bele a másikból a hosszút? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rekoman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Kormányoszlopból van dönthető csak ritka, nem tudom az milyen hosszú, illetve hogy ahhoz milyen kormánymű passzol. Rövidülhet akkor ha csattanás volt és a hálós fémcső megrogyott. Azt a csonkot ami rövid nem lehetne kivenni és áttenni bele a másikból a hosszút? Most az lesz a következő hogy amit írtál is megpróbáljuk átrakni a csonkot feltéve ha ki lehet valahogy szedni. Ha nem sikerül akkor az egész kormányoszlopot cseréljük. Ha így sem lesz jó nem tudom mit csinálok vele . Valamiért ebben semmi nem úgy van mint a többi astrában, nem tudom hogy mennyire igaz de egy illető azt mondta hogy mivel ez 98as kiadású ami pont az fről való g-re váltás emiatt már ez a széria tartalmaz g astra alkatrészeket pont úgy mint a 98as g astra f alkatrészeket. É miatt nem nagyon stimmelnek a dolgok . De hogy ez igaz e azt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Az állítható kormányoszlop is ugyanakkora mint a sima, s a kormányalkatrészek mind kompatibilisek egymással még ha más is a beszállító. Ez az f-g dolog meg úgy hülyeség ahogy van ezen a szinten a két autónak semmi közé egymáshoz, főleg mert a g-nek már más a kormányzása. Amúgy most jut eszembe hogy esetleg a gumis kormánykereszt ami a k.rúd és a k.mű közt van lehet más, de én amit eddig bontottan mind egyforma volt ill sokan szervósítottak már de ilyet még senkitől nem hallottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve Szeptember28, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2015 Sziasztok! Eldurrant a szervócső az autómban, úgyhogy muszáj leszek másikat venni. Esetleg nem tudjátok hol tudnék venni hozzá és mennyibe kerül? ('96 1.7td ecotec) Még egy kérdés: ez az olaj jó a szervójába? : http://www.olajwebsh...b ATF Super/45/ Válaszokat előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Október7, 2015 Megoszt Elküldve Október7, 2015 Évjárathoz vagy valamihez köthető, hogy melyik kormányművek közepén, a gumiharang alatt van fehér műanyag darab? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október7, 2015 Megoszt Elküldve Október7, 2015 (edited) Évjárathoz vagy valamihez köthető, hogy melyik kormányművek közepén, a gumiharang alatt van fehér műanyag darab? Köszi. Hááát a nem szervósban van cserélhető, amit meglehet vásárolni. A képen a 20-as számú alkatrész: http://www.partsbase.org/media/images/opel/5a6981766fb5834e4255e66d40f54297.png A szervósomban is van egy műanyag darab, amit viszont nem lehet beszerezni... Viszont a robbantott ábrán nincs... http://www.partsbase.org/media/images/opel/2b71c0b239db8de9f1eea658a41aaf2e.png Módosítva Október7, 2015 : pszilaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Ohh tényleg, ezt már írtad korábban. :) Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Október18, 2015 Megoszt Elküldve Október18, 2015 Csereberélhetőek, csak legyen meg a kengyelben levő gumibakja mert az másmilyen.Köszi Zéé.. Épp ezen agyaltam ma Én is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts