stirlitz Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 Én meg úgy tudom hogy a szervóshoz nem kapható. me hogy át lehet rakni a simából, nem? én itt hallottam...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május17, 2015 Megoszt Elküldve Május17, 2015 S ez a vezetőelem szokott elkopni / kikopni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május18, 2015 Megoszt Elküldve Május18, 2015 S ez a vezetőelem szokott elkopni / kikopni? Igen, ha elkopik, akkor fel le tud mozogni és kopog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 S neked szervoshoz kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 (edited) Igen, szervóshoz kellene... A kormánymű száma ez: 90 374 067 Amit a neten meg is találok, de ezt a vezetőt hozzá nem... Módosítva Május20, 2015 : pszilaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 EPC-ben megnézzem neked? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május22, 2015 Megoszt Elküldve Május22, 2015 EPC-ben megnézzem neked? Megköszönném... Én próbáltam egy online EPC-ben, de valamiért nem működik rendesen... :( valami "TIE,ROD" vagy "SLIDER, TIE, ROD" a neve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május23, 2015 Megoszt Elküldve Május23, 2015 Na megnéztem EPC-ben, ám nekem is ezer éves van fent, csak xp alatt megy :) Szóval F Astra szervóshoz nem hoz ilyen összekötőrudat, csak A Vekihez amiből a szervos megegyezik Caliéval. Első két kép F Astra, utolsó A Veki. Június elején cserélek a Caliban kormányművet, abból majd összetudom hasonlítani F Astra szervósával, mert van egy F Astra szervós pluszban a polcon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Pénteken jártam a helyi opel alkatrészboltban és az ottani srácok mondták, hogy olyan, amit keresek nem létezik. Csak a kormányművekben lévők. Utólag nem beszerezhető... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Igen sajnos. :( EPC is ezt bizonyítja. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Június10, 2015 Megoszt Elküldve Június10, 2015 S hol vettél ekkora méretű szimeringet? Köszönöm. hali a méret a lényeg!!! 19.8 x 39.7 x 6,35 (belső átmérő x külső x vastagság ) üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Június21, 2015 Megoszt Elküldve Június21, 2015 Halihó! Hogyan lehet lecserélni az olajat a kormányműben? (szervó) Mi a menete? Nagyon macerás? :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Június21, 2015 Megoszt Elküldve Június21, 2015 Halihó! Hogyan lehet lecserélni az olajat a kormányműben? (szervó) Mi a menete? Nagyon macerás? :hiya: Elvileg egyszerű, lehúzod a csöveket a szervópumpáról és kifolyik, de én még soha nem cseréltem. Mi az oka a cserének? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június21, 2015 Megoszt Elküldve Június21, 2015 (edited) Sziasztok! Kormányműhöz javító készlet létezik? Lehet rosszul keresem, de ne találom sehol. Módosítva Június21, 2015 : Diabo6 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június21, 2015 Megoszt Elküldve Június21, 2015 Sziasztok! Kormányműhöz javító készlet létezik? Lehet rosszul keresem, de ne találom sehol. Cromaxban van pár dolog hozzá...https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80230000-kormany-mechanika-hidraulika/80230062-kormanymu-alkatreszei/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel mi a gondja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 Cromaxban van pár dolog hozzá...https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80230000-kormany-mechanika-hidraulika/80230062-kormanymu-alkatreszei/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel mi a gondja? Kopog. Pontosan már nem tudom, mit mondott a szaki ismerősöm, de amikor mozgatom a kormányt, akkor kopog. Nézegette, és a kocsiban ülve benyúlt a kormányoszlopohoz, ott vmi összekötőt szorított meg (ami elvileg szegecselve van és azt hiszem van vmi gumi is benne), mire a kopogás sokkal halkabb lett. Szóval lóg az a valami, de nem vészes. Azt mondta, hogy keressek javító készletet, hátha van benne olyan ami nekünk jó lesz. Egy másik probléma, bár az a fékekhez tartozik. Kérnék tőled is egy véleményt. Lehetséges, hogy az öreg féknyereg nyöszörög elindulásnál? Nekem azt mondták, hogy nem nyitja ki rendesen a fékpofákat, csak szépen lassan, mintha szorulna. De nem vészes a probléma, nem kell tőle tartanom, ez csak a kor miatt van. Max óvatosan a megfelelő helyen be lehet majd olajozni hogy megszűnjön az a hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave89 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 A fék szorulás nekem is volt, szét kellett kapni a féknyergetm és a csúszkát, amin mozognak a pofák kicsit meg kellett finom csiszolóval csiszolni, és bekenni, hogy szépen csússzanak. Mondjuk nekem már folyamatosan fogott a fékem, de ez gyönyörűen megoldotta. A fék fórum oldalon le is írtam, ha van kedved megkeresni :) 7-es imbusz fej kelleni fog a szereléséhez, ha nincs olyanod, szerezz be valahonnan. (nem szokták mellékelni mindenféle szettbe) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 A fék szorulás nekem is volt, szét kellett kapni a féknyergetm és a csúszkát, amin mozognak a pofák kicsit meg kellett finom csiszolóval csiszolni, és bekenni, hogy szépen csússzanak. Mondjuk nekem már folyamatosan fogott a fékem, de ez gyönyörűen megoldotta. A fék fórum oldalon le is írtam, ha van kedved megkeresni :) 7-es imbusz fej kelleni fog a szereléséhez, ha nincs olyanod, szerezz be valahonnan. (nem szokták mellékelni mindenféle szettbe) Köszi az infot. Neked is olyan hagot produkált, mintha a rugó vagy a lengéscsillapító szenvedett volna összenyomódásnál és széthúzásnál (előre-hátra billenésnél)? Én szétszedni a féket nem merem. Minden mást igen, de azt az egyet nem, így majd megkérem az ismerősömet, hogy csinálja meg. Addig is remélem nem fog befogni a fékem :) köszi mégegyszer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 Szerintem ez így nem lesz jó irány. El kell választani, hogy a kormányoszloppal vagy a kormányművel van a baj. Ami a kormányművet és a kormányoszlop rúdját köti össze, egy része tényleg szegecselt, de maga a "kuplung" oldható, mert M8as csavarok fogják össze a két végén. Javító készlet tudtommal nincs a kormányműhöz, el kell vinni felújításra a kormányművet, ha tényleg az a baj. Kopog. Pontosan már nem tudom, mit mondott a szaki ismerősöm, de amikor mozgatom a kormányt, akkor kopog. Nézegette, és a kocsiban ülve benyúlt a kormányoszlopohoz, ott vmi összekötőt szorított meg (ami elvileg szegecselve van és azt hiszem van vmi gumi is benne), mire a kopogás sokkal halkabb lett. Szóval lóg az a valami, de nem vészes. Azt mondta, hogy keressek javító készletet, hátha van benne olyan ami nekünk jó lesz. Egy másik probléma, bár az a fékekhez tartozik. Kérnék tőled is egy véleményt. Lehetséges, hogy az öreg féknyereg nyöszörög elindulásnál? Nekem azt mondták, hogy nem nyitja ki rendesen a fékpofákat, csak szépen lassan, mintha szorulna. De nem vészes a probléma, nem kell tőle tartanom, ez csak a kor miatt van. Max óvatosan a megfelelő helyen be lehet majd olajozni hogy megszűnjön az a hang. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 Szerintem ez így nem lesz jó irány. El kell választani, hogy a kormányoszloppal vagy a kormányművel van a baj. Ami a kormányművet és a kormányoszlop rúdját köti össze, egy része tényleg szegecselt, de maga a "kuplung" oldható, mert M8as csavarok fogják össze a két végén. Javító készlet tudtommal nincs a kormányműhöz, el kell vinni felújításra a kormányművet, ha tényleg az a baj. A kormányoszlopon a műszerfal mögött van egy megvezető persely az is ki szokott csúszni a helyéről és kopog. Ha jól tudom a "kuplung" felett van, befeküdve a pedálokhoz és felnézve látszik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 A kormányoszlopon a műszerfal mögött van egy megvezető persely az is ki szokott csúszni a helyéről és kopog. Ha jól tudom a "kuplung" felett van, befeküdve a pedálokhoz és felnézve látszik. Na igen, ott volt vmi, amit tapogatott. Ilyenkor azt a perselyt cserélni kell, vagy vissza lehet valahogy doktorálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június22, 2015 Megoszt Elküldve Június22, 2015 Na igen, ott volt vmi, amit tapogatott. Ilyenkor azt a perselyt cserélni kell, vagy vissza lehet valahogy doktorálni? Hát ezt passzolom, én még vissza sem tudtam tenni, mert nem férek hozzá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speki007 Elküldve Július9, 2015 Megoszt Elküldve Július9, 2015 Üdv! Érdeklődni szeretnék,hogy a szervó beépítésekor figyelni kell-e az évjáratot vagy a motorszámokat,vagy bármilyen f-es szervó beépíthető F astrába? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július9, 2015 Megoszt Elküldve Július9, 2015 a motorok miatt a szervó tartó konzol különbözhet, illetve apróbb különbségek lehetnek a csövezésben, a kormánymű mindben ugyanaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bnorci71 Elküldve Augusztus17, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2015 Sziasztok! pont jókor kérdezem én is de biztos ami biztos szóval a neten nézegetve 2 fajta F Asta szervós komrányművet láttam az egyiknek alu a vége és a csövek fejkialakítása is más http://www.nyugatiautobonto.hu/portal/static/upload_apro/2010-07-20/358139_orig0.jpg a másiknak acél cső, édesanyámékén is ilyen van aminek eldurrant a vége akkor ezek is csereszabatosak egymással, igaz ami itt a közelbe lenne az ugyan úgy acél végű és képek alapján egyformának tűnik http://pcbonto.hu/portal/Szentes_/Autoalkatresz/Fek_futomu/Kormanymuvek/Opel_Astra_F_szervos_4_521333_785166.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts