Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kormánymű

lacikiru

Recommended Posts

Hali!

Tanácsotokat kérem: A kormányművembe valami kotyog, olyan mintha valami akadás lenne.A holtjátéknál jobra-balra koppan egyet.A futómű most lett felújítva szóval nem szilent,összekötő stabilizátor és egyéb hasonló.Szerelő nem tudta megállapítani szétszerelés nélkül hogy mi lehet a bibi.Vagy cseréljem ki úgy ahogy van, mennyi pénz lenne nekem egy jó állapotú használt?

A kormánymű lógását lehet kompenzálni az alján lévő nagy csavarral (kb 32-es), illetve a pár hozzászólással fentebb tárgyalt alkatrész miatt is érezhetsz koppanást.

De ha ez nem segít, akkor inkább érdemes egy kevés kilóméteres kormányművet komplett átrakni, 6-7000-ért már jót lehet venni bontottan, egy délután alatt ki lehet cserélni!

Megosztás:

• 2 weeks later...

Ez a bevagdosott lemez a kormányösszekötőnél mennyire fontos? Gondolom a csavarok letekeredését akadályozza. Nekem hiányzik. Ez tré? Mi ennek a neve? Köszi!

Hát nem ártana ha meglenne, de én mikor szedtem ki a kormányművet, rendes nagy racsniskészlettel izomból nyomva tudtam csak megindítani a csavarokat, tehát berohad az rendesen ettől a lemezkétől függetlenül..

Megosztás:

Szervós vagy nem szervós a tied? Fotókat csinálj a szerelésről!

szervó, szervó........már hallatom valahol ez a kifejezést, mi is az?..........92es! GL! ebbe a kormány is extra.....

Engem is érdekelne mert nagyon zavaró a kopogás! ............. nekem szervós van! Szám alapján nem szervóshoz való! :(

vhol előbbiekben az olvastam hogy mind1, még a Vectrákba is ilyen nyavaja kell

Megosztás:

Összedobtam gyorsan a leírást: http://www.taylor.hu/astra/kormany/

van itt még ez-az, akit érdekel: http://www.taylor.hu/astra/

Szuper leírás, köszönöm. De ezek szerint nem szüntette meg teljesen a kotyogást :( Nekem elég sok van benne, remélem ezen majd sokat segít.

Remélem a kisvideón jól látszik:

http://youtu.be/mg7y86AY-WI

Neked mennyire mozgott?

Megosztás:

Szuper leírás, köszönöm. De ezek szerint nem szüntette meg teljesen a kotyogást :( Nekem elég sok van benne, remélem ezen majd sokat segít.

Remélem a kisvideón jól látszik:

Neked mennyire mozgott?

nebasz és Te ezzel még közlekedsz?

mondjuk mozgott a kamera, de sztem még a kormánymű is lötyögött, nem csak a rúd a kormányműben(én azt is megnézném)

enyémbe még csak 130ezer van(de tényleg!)

ha kell a régi, ami szerintem nem kopott, jópénzé megkapod....

Megosztás:

nebasz és Te ezzel még közlekedsz?

mondjuk mozgott a kamera, de sztem még a kormánymű is lötyögött, nem csak a rúd a kormányműben(én azt is megnézném)

enyémbe még csak 130ezer van(de tényleg!)

ha kell a régi, ami szerintem nem kopott, jópénzé megkapod....

Most ment át műszakin, így nyugodtan használtam eddig. Amúgy holtjátéka a kormányműnek nulla csak ez a függőleges mozgása van, ami lehet annak is köszönhető hogy a futomű állító "szakember" ellentartás nélkül feszegette a kicsit berohadt állítócsavart.

Remélem hétvégén lesz rá időm és akkor szétszedem.

(ja és én 160ekm-nél tartok)

Megosztás:

Most ment át műszakin, így nyugodtan használtam eddig. Amúgy holtjátéka a kormányműnek nulla csak ez a függőleges mozgása van, ami lehet annak is köszönhető hogy a futomű állító "szakember" ellentartás nélkül feszegette a kicsit berohadt állítócsavart.

Remélem hétvégén lesz rá időm és akkor szétszedem.

(ja és én 160ekm-nél tartok)

nekem úgy tűnt, mintha mozgott volna a tűzfalon a kormánymű, de ha Te mondod

cromax 4400 van ez a valami oda

Megosztás:

• 2 weeks later...

Hali

Egy GSi kormány könnyen felrakható egy gagyi helyére ugye? nem kell faragni semmit?

köszi

A gagyi alatt, a gyári 2-ágú betmenkormányt érted, vagy valami utángyári sportkormány van benne? Ha gyári-gagyi, légzsák nélkül, akkor "csak" le kell venni, és föltenni a helyére, méretek, rögzítés ugyan az. A rögzítő csavart ne tekerd le teljesen, csak a menet végéig, mert amikor rángatod, meg ütöd, akkor nem fog arcba-vágni, amikor leugrik. Ha valami sport-gagyi van benne, akkor nem tudom hogy van fölcsinálva, meg milyen a rögzítése, de az adapterét kell legyógyítani a kormányoszlopról. ;)

Megosztás:

A gagyi alatt, a gyári 2-ágú betmenkormányt érted, vagy valami utángyári sportkormány van benne? Ha gyári-gagyi, légzsák nélkül, akkor "csak" le kell venni, és föltenni a helyére, méretek, rögzítés ugyan az. A rögzítő csavart ne tekerd le teljesen, csak a menet végéig, mert amikor rángatod, meg ütöd, akkor nem fog arcba-vágni, amikor leugrik. Ha valami sport-gagyi van benne, akkor nem tudom hogy van fölcsinálva, meg milyen a rögzítése, de az adapterét kell legyógyítani a kormányoszlopról. ;)

megelőztél mester :D

Megosztás:

jah... nagyon ráérek. "Kicsit" elmelegedett a cucc amit forrasztok, aztán technikai szünet van :lol: :D Aztán a Cali kormányon van annyi minta, mint a gagyin amit adtam? :D :P

Annyi nyilván nincs :D De egész jó az is. A gagyit meg megtartottam tartaléknak, túl szép hogy elkótyavetyéljem :)

Megosztás:

Nem. Nekem GSI kormány (amit nem csak gsi-be raktak) helyett tettem be egy "gagyit", majd egy calibra kormányt :) Nem kell faragni semmit.

megelőztél mester :D

gyári gagyi alatt, igen a GYÁRI gagyit értem, ami egy GL-be "dukált" (egyéb hülyeségeket elvből nem rakok bele, főleg hogy szervótlan)

mé cserélted Te azt le, nem jó? márhogy a GSi-t?

ja ugye a GSi nem kisebb? már külsőre

Megosztás:

gyári gagyi alatt, igen a GYÁRI gagyit értem, ami egy GL-be "dukált" (egyéb hülyeségeket elvből nem rakok bele, főleg hogy szervótlan)

mé cserélted Te azt le, nem jó? márhogy a GSi-t?

ja ugye a GSi nem kisebb? már külsőre

magával a kormánnyal nincs gond, az õ konkrét példánya volt nagyon csúnyán kikopva, meg már el is forgott helyenként, azért lett lecserélve. Méretben kb ugyan az.
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.