Laci4 Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Lehet hülye kérdés, de .. nincs benne véletlen vmi szíj ami hajtja a szervószivattyút? Nem az nyekereg? Pláne a vizes,sáros dologból gondolva.. OFF nincs képed a kocsi motorteréről? ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Lehet hülye kérdés, de .. nincs benne véletlen vmi szíj ami hajtja a szervószivattyút? Nem az nyekereg? Pláne a vizes,sáros dologból gondolva.. OFF nincs képed a kocsi motorteréről? ON Szerintem 1000 %, hogy hosszbordásszíjas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szovi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Lehet hülye kérdés, de .. nincs benne véletlen vmi szíj ami hajtja a szervószivattyút? Nem az nyekereg? Pláne a vizes,sáros dologból gondolva.. OFF nincs képed a kocsi motorteréről? ON nem a szíj nyekereg hanem a szivattyúbol jön a hang :lol: sajna most nincs kép róla 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szovi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Aham. Az "ÍGY csináld" szerint : 'csak Dexron ATF olajat lehet belerakni'. Aztán lehet, hogy amit neked adtak az is jó a rendszerbe, de azt én nem tudom megmondani, hogy a régi és új olaj "össze tud-e akadni egymással" :roll: Mégegszer. Elöször nem nyekergett. Aztán igen. Olajszintett megnézted /alacsony volt/+ töltöttél bele olajat és ugyanúgy nyekereg ? az olajszint alacsony volt és töltötem hozzá olajat ezután jött a zuhi+ a nyekergés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Szerintem 1000 %, hogy hosszbordásszíjas. Ez sztem is tuti.. de gondoltam az is nyekereghet.. de mint a cartárs írta tuti nem szíj, hanem a szivattyú.. fura. OFF ha lenne majd, ne kímélj! (kép) ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
szovi Elküldve Június21, 2005 Megoszt Elküldve Június21, 2005 Ez sztem is tuti.. de gondoltam az is nyekereghet.. de mint a cartárs írta tuti nem szíj, hanem a szivattyú.. fura. OFF ha lenne majd, ne kímélj! (kép) ON ok holnap lesz kép és köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június22, 2005 Megoszt Elküldve Június22, 2005 Csakis az előírás szerinti olajjal szabad tölteni, mert ez olyan, ami nem igazán keveredik másikkal... Szal megszivattad magad ezzel az utántöltéssel. Az meg hogy melyik üzletben melyik eladó mekkora hülyeséget mond a belevaló olajról, már más történet. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június22, 2005 Megoszt Elküldve Június22, 2005 Csakis az előírás szerinti olajjal szabad tölteni, mert ez olyan, ami nem igazán keveredik másikkal... Szal megszivattad magad ezzel az utántöltéssel. Az meg hogy melyik üzletben melyik eladó mekkora hülyeséget mond a belevaló olajról, már más történet. :roll: Emlékeim szerint én azt a bizonyos speckós olajat v.mi 1800ft környékén vettem, de nem 100.Mindenesetre az okés, hogy relative drága volt. 8) Amúgy nekem is volt van némi hangja, de amíg nem "sír", addig nem macerálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június22, 2005 Megoszt Elküldve Június22, 2005 Én a Csergőben vettem, és kb. 1500Ft volt a liter, ami kb. életem végéig elég lesz utántöltésre mindkét autóba, szal nem nagy kiadás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Június22, 2005 Megoszt Elküldve Június22, 2005 Én levenném a szíjat és kézzel megtekergetném a szív. akadozik vagy lóg akkor elég nagy baj van. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szovi Elküldve Augusztus2, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2005 Én levenném a szíjat és kézzel megtekergetném a szív. akadozik vagy lóg akkor elég nagy baj van. :? köszi a segitséget de hála nem a szervo szivatyu hanem a feszitö görgö nyekereg :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Augusztus3, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2005 A görgőt meg meg lehet csapágyazni. Nekem is szar volt mikor megvettem a szervó szettet. Az utángyártott görgőért 13K-t kértek a cspágy meg volt 1200huf. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Julio Elküldve Augusztus15, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2005 Sziasztok, Szerintetek lehet javítani a kormányszervó munkahengerét, vagy csak cserélni lehet?? Konkrétan a dugattyú tömítésére gondolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Végig olvastam a topicot, de nem lelem a megoldást.A GSI-ben nekem is full fekete a szervóolaj, és elég hüle hangja van a szivattyúnak is.Gondoltam lecserélem az olajat, de előtte megkérdezem, hogy hogy is kell ezt csinálni. Szóval.......... Hogy kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Szerintem fogod a kormányműbe befelé menő csövet és leveszed, majd beindítod a gépet, hogy a pumpa kinyomja az olajat. Utána vissza raksz mindent a helyére, utána beöntöd a megfeleő mennyiséget, aztán megint beindítod majd 3x teljesen átforgatod a kormányt oda vissza. És le is van légtelenítve. Még nem csináltam de szerintem így meg lehet csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Leengedni nem tudom hogyan kell (talán a szivattyúnál érdemes megbontani valamelyik csövet). Ami biztos, hogy légteleníteni úgy, hogy feltöltöd majd járó motornál koppra eltekered egyik irányba és ott tartod 10-15mp-ig ekkor hallani is , hogy kering az olaj gondolom valami végállásszelep átengedi vissza a tartályba, mindkét irányba 2szer. Ezután olajszint ellenőrzés esetleg utántöltés és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Szerintem fogod a kormányműbe befelé menő csövet és leveszed, majd beindítod a gépet, hogy a pumpa kinyomja az olajat. Ezt semmiképpen! Nem szabad a szivattyúnak szárazon mennie itt pedig szárazra fut amint elfogy az olaj még ha csak rövid idelyig is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Megnéztem így csináldban. Nem ír róla. ennyit a könyvről ;) Na de ami tuti, tényleg ne járassd olaj nélkül! Én asszondám szed le a csövet mondjuk a szivatyúnál ha hozzáférsz, mert az van legalul ahogy nézem, vagy csak a tartálynál és folyasd ki ami benne van. a könyv szerint 1 liter a full töltés mennyiség. a légtelenítés fentebb írva. a könyv szerint is igy van kb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Leengedni nem tudom hogyan kell (talán a szivattyúnál érdemes megbontani valamelyik csövet). Ami biztos, hogy légteleníteni úgy, hogy feltöltöd majd járó motornál koppra eltekered egyik irányba és ott tartod 10-15mp-ig ekkor hallani is , hogy kering az olaj gondolom valami végállásszelep átengedi vissza a tartályba, mindkét irányba 2szer. Ezután olajszint ellenőrzés esetleg utántöltés és kész. Tehát olaj le, cső vissza, először csak úgy tekrgetem jobbra, majd balra, aztán ugyanezt megismétlem járó mocinál, és a végén ellenőrzöm, meg úgy folyamatában az olajszintet. Értem. Thx. az infót cartárs! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Megnéztem így csináldban. Nem ír róla. ennyit a könyvről ;) Na de ami tuti, tényleg ne járassd olaj nélkül! Én asszondám szed le a csövet mondjuk a szivatyúnál ha hozzáférsz, mert az van legalul ahogy nézem, vagy csak a tartálynál és folyasd ki ami benne van. a könyv szerint 1 liter a full töltés mennyiség. a légtelenítés fentebb írva. a könyv szerint is igy van kb. Pedig ott az igy csináld 156.oldalán A kormányberendezés fejezet, hidraulikaberendezés légtelenítése alcímen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Tehát olaj leHogy hogyan lehet teljesen leüríteni a rendszert azt azért még kérdezd mástól is mert lehet nem elég a szivattyúról lehúzni a csövet. Legalább is úgy biztosan marad még valamennyi a rendszerben bár ez lehet nem sok igy nem probléma feltéve ha ugyan azt a típusú olajat töltöd bele. először csak úgy tekrgetem jobbra, majd balra, aztán ugyanezt megismétlem járó mocinál, Szerintem ha a kiegyenlítő tartályt feltöltöd az új olajjal akkor a szivattyú az első ami megtelik (legalsó pont) igy szerintem nem kell álló motornál tekergetni bár ártani nem árthat... Aztán járó motornál 2szer Thx. az infót cartárs! :wink: Szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Valami nagyon haloványan derengett egy korábbi Sprinter kormányszervó légtelenítésével kapcsolatban, de gondoltam felteszem itt is a kérdést, hát ha nem jól csináltunk anno v.mit. Holnap akkor nekilátok és cserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Pedig ott az igy csináld 156.oldalán A kormányberendezés fejezet, hidraulikaberendezés légtelenítése alcímen. Mármint az ürítés menetéről, teljes leürítésről.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Mármint az ürítés menetéről, teljes leürítésről.. Bocs nem olvastam figyelmesen végig amit írtál ;) Én azt hittem a légtelenítést nem találtad. Sorry még egyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember14, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2005 Tévedtem a legmélyebb pontot illetően. Nem a szervó szivattyú hanem egy a hűtést szolgáló csőkunkor van lemélyebben. Lehet azt kellene megbontani leengedéshez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts