powerup Elküldve Január20, 2007 Megoszt Elküldve Január20, 2007 Egy komplett kormánymű 10-15E szokott lenni,de ez csak maga a kormánymű,minden sallang nélkül!Igen.Anno az enyémbe 25 -volt a kormánymű és a szivattyú együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Június7, 2007 Megoszt Elküldve Június7, 2007 Én olcsón megúsztam annó :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Traptor Elküldve Június11, 2007 Megoszt Elküldve Június11, 2007 Sziasztok! El tudná magyarázni valaki, hogy a légzsák átvezetőt hogyan lehet kioperálni? Köszönettel: Traptor Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Június11, 2007 Megoszt Elküldve Június11, 2007 Sziasztok! El tudná magyarázni valaki, hogy a légzsák átvezetőt hogyan lehet kioperálni? Köszönettel: Traptor Csak óvatosan! : http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=162543 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Traptor Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Oké, túlvagyok a légzsákon -> T30 torx kulcs volt a megoldás. Most már csak a kormányt kéne lehúznom... Valaki javasolta, hogy szedjem ki a szélvédőt és akkor páros lábbal le tudom rúgni a kormányt a tengelyről :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Oké, túlvagyok a légzsákon -> T30 torx kulcs volt a megoldás. Most már csak a kormányt kéne lehúznom... Valaki javasolta, hogy szedjem ki a szélvédőt és akkor páros lábbal le tudom rúgni a kormányt a tengelyről ;) Az is megoldás, ha kikötöd egy arra alkalmas dologhoz (pl. egy fához, vagy oszlophoz) a kormánynál fogva, nyitott hátsó ajtón keresztül az autót, majd finoman elindulsz. :rolleyes: Láttam már ilyen módszerrel történő kormány levételt. <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Most már csak a kormányt kéne lehúznom... Valaki javasolta, hogy szedjem ki a szélvédőt és akkor páros lábbal le tudom rúgni a kormányt a tengelyről :rolleyes: Azért azt nem kell, de tény hogy iszonyat nehezen jön le bizonyos esetekben. Az enyémmel anno 10-20 percet küzdöttünk, de meg sem mozdult. Haverom hívott valakit aki állítólag sok ilyet csinált már, ő is feladta 10 perc múlva, majd még 10 percet szenvedtünk de lejött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Azért azt nem kell, de tény hogy iszonyat nehezen jön le bizonyos esetekben. Az enyémmel anno 10-20 percet küzdöttünk, de meg sem mozdult. Haverom hívott valakit aki állítólag sok ilyet csinált már, ő is feladta 10 perc múlva, majd még 10 percet szenvedtünk de lejött. Ennél sokkal gyorsabb volt az Anti féle módszer... ;) :rolleyes: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Az is megoldás, ha kikötöd egy arra alkalmas dologhoz (pl. egy fához, vagy oszlophoz) a kormánynál fogva, nyitott hátsó ajtón keresztül az autót, majd finoman elindulsz. :rolleyes: Láttam már ilyen módszerrel történő kormány levételt. <_< :D Ennél sokkal gyorsabb volt az Anti féle módszer... :lol: :P :lol: csak nem ő csinálta úgy? ;) amúgy javaslom, ha kézi erővel próbálja valaki levenni, hogy az anyát ne csavarja le teljesen, ha nem akarja saját magát arcon csapni egy kormánnyal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Ennél sokkal gyorsabb volt az Anti féle módszer... :D <_< ;) De a kormány is megmaradt? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 De a kormány is megmaradt? :rolleyes: Igen. De mondjuk az igaz, hogy nem volt előfeltétel a túlélése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 A pécsi szerelőm egy perc alatt lekapta. Az ő módszere az volt, hogy lelazította a csavart (nem szed le teljesen, mert tényleg arcbaépülős történet lesz), majd egy istentelen nagyon ráb@szott két tenyérrel a kormányra, ami mindjárt le is ugrott az eredeti helyéről, és így csavar leszedése után már levehető volt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Itt aztán vannak ötletek! Hiába, találékony nép ez a magyar! Nem semmi az ablakkiszedős :rolleyes: módszer se, de ez a fához kötözős :P :lol: :lol: <_< ! Ennél már csak az lehetne jobb, ha a kormányoszlopot (rúdat) kellene a motortér felől kihúzni a kormányból, nyilván a motortér teljes kiszerelése után :D . Ui: Ezt a kikötözős módszert megnéztem volna! Az elindulás hogy történt? Mert a vezetőülésben ülni nem lehetett túl biztonságos ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Nem árt összejelölni mielőtt leszedi az ember,én ezt elfelejtettem,nagy sz.pás volt visszarakni úgy,hogy ne legyen ferde... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Traptor Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Nem árt összejelölni mielőtt leszedi az ember,én ezt elfelejtettem,nagy sz.pás volt visszarakni úgy,hogy ne legyen ferde... Jaja, összejelöltem, aztán persze visszarakáskor a fene se figyelte... Szedhettem szét megint. Már rutinos vagyok kormány szétszedésből :rolleyes: A hibakód törlésére nincs más mód a szervízes-drága-műszeres megoldáson kívül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Jaja, összejelöltem, aztán persze visszarakáskor a fene se figyelte... Szedhettem szét megint. Már rutinos vagyok kormány szétszedésből :rolleyes: A hibakód törlésére nincs más mód a szervízes-drága-műszeres megoldáson kívül? Hosszabb áramszünetnél, ill. min. 20 indítás után a tárolt hibakód törlődik.Ha jól tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június12, 2007 Megoszt Elküldve Június12, 2007 Hosszabb áramszünetnél, ill. min. 20 indítás után a tárolt hibakód törlődik.Ha jól tudom. Losi!Neked nem ismerős ez a kormáynthogyvegyük le story? :rolleyes: Corsa? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Június17, 2007 Megoszt Elküldve Június17, 2007 A pécsi szerelőm egy perc alatt lekapta. Az ő módszere az volt, hogy lelazította a csavart (nem szed le teljesen, mert tényleg arcbaépülős történet lesz), majd egy istentelen nagyon ráb@szott két tenyérrel a kormányra, ami mindjárt le is ugrott az eredeti helyéről, és így csavar leszedése után már levehető volt <_< A kormánybőrözős srác is hasonló módszert alkalmazott, ő sem szarozott vele sokáig. Anti módszere meg tuti egyedi... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július1, 2007 Megoszt Elküldve Július1, 2007 Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy van-e valakinek fényképe olyan C14NZ motoros Astra motorteréről, amiben van szervókormány, mégpedig a hagyományos ékszíjas fajta. Láttam néhány képet, bár csak távolit, amin úgy látszik, hogy a szervószivattyú elég magasan van a blokk első oldalán, és az ékszíj 3szög alakban fut a generátor, a szervószivattyú és a főtengely tárcsája között. Így lehet ez, vagy rosszul láttam? <_< Az a gyanúm támadt, hogy amit én láttam a képeken, az a hosszbordás szíjas verzió lehet, és C14NZ nem is létezett hagyományos ékszíjas kivitelben szervóval. Ezt alátámasztja az is, hogy motortípus alapján nem találtam egyik üzletben sem ékszíjat a szervó hajtásához, se olyan hosszút, ami esetleg a fentebb írt 3szög alakzatú megoldáshoz kellhetne. Úgyhogy, ha belehekkelem a szervót a kocsiba, az egyedi megoldás lesz :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy van-e valakinek fényképe olyan C14NZ motoros Astra motorteréről, amiben van szervókormány, mégpedig a hagyományos ékszíjas fajta. Láttam néhány képet, bár csak távolit, amin úgy látszik, hogy a szervószivattyú elég magasan van a blokk első oldalán, és az ékszíj 3szög alakban fut a generátor, a szervószivattyú és a főtengely tárcsája között. Így lehet ez, vagy rosszul láttam? <_< Az a gyanúm támadt, hogy amit én láttam a képeken, az a hosszbordás szíjas verzió lehet, és C14NZ nem is létezett hagyományos ékszíjas kivitelben szervóval. Ezt alátámasztja az is, hogy motortípus alapján nem találtam egyik üzletben sem ékszíjat a szervó hajtásához, se olyan hosszút, ami esetleg a fentebb írt 3szög alakzatú megoldáshoz kellhetne. Úgyhogy, ha belehekkelem a szervót a kocsiba, az egyedi megoldás lesz :rolleyes: Keresd meg ez ügyben Udit pü-ben! Neki C14NZ-re van szervó utólag felrakva! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Keresd meg ez ügyben Udit pü-ben! Neki C14NZ-re van szervó utólag felrakva! Igen, de neki is a hosszbordás szíjas fajta van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Igen, de neki is a hosszbordás szíjas fajta van. Jobban járnál a hosszbordás szíjas megoldással.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Jobban járnál a hosszbordás szíjas megoldással.... A fene tudja, cserélhetném a generátort a tartókonzollal, a szíjtárcsát a főtengelyen, kellene egy feszítőgörgő is... ennyit nem ér az egész. Többe kerülne, mint a szervócucc volt. Inkább megpróbálom ezt beleapplikálni. Ellesem a dieselből a technikát. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július2, 2007 Megoszt Elküldve Július2, 2007 Ellesem a dieselből a technikát. :rolleyes: Eheh,mindig visszatértek a traktorhoz! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 A fene tudja, cserélhetném a generátort a tartókonzollal, a szíjtárcsát a főtengelyen, kellene egy feszítőgörgő is... ennyit nem ér az egész. Többe kerülne, mint a szervócucc volt. Inkább megpróbálom ezt beleapplikálni. Ellesem a dieselből a technikát. :) Meg motortartó bakot is cserélhetsz. Amúgy a sima ékszijashoz is cserélni kell a főtengőn a tárcsát, mert ahogy én emlékszem ott 2db szij van. Van a hagyományos a generátornak, és egy a szervónak. Bár én c18nz-n láttam. Én kicseréltem mindent ahogy kell, hosszbordásra.(bár az utolsó csavarig még a szijat is megkaptam egy 20-asért, csak olajat kellett venni bele) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts