zotya975 Elküldve Május1, 2013 Elküldve Május1, 2013 Sziasztok Az probléma ha a kormányösszekötő rúd a kocsi orra felé vízszintesen megmozgatva elmozdul kicsit egy koppanó hanggal kísérve? Az autó egyébként balra húz. Szervótlan kormányműről van szó. Nem tuti hogy belejátszik közvetlenül a balra húzásba, de én azért kicserélném majd mehet futómű állításra.
J0hnny Elküldve Május11, 2013 Elküldve Május11, 2013 Akinek volt problémája a kormánymű kopásával, azoknak milyen tünetek jelentkeztek? Átnéztem az astar futóművét, minden gömbfej, talpas, szilent, összekötő jó állapotban, mégis van a kormánynak egy kézzel érezhető kottyanása, holtjátéka, ami egyenes futásban, kiseebb kátyúba való belhajtáskot jelentklezik, mintha valami lógna a kormányoszlopban... Cseréljek kormányművet vagy a kormányoszlopban keressem a hibát?
daykiller Elküldve Május11, 2013 Elküldve Május11, 2013 Akinek volt problémája a kormánymű kopásával, azoknak milyen tünetek jelentkeztek? Átnéztem az astar futóművét, minden gömbfej, talpas, szilent, összekötő jó állapotban, mégis van a kormánynak egy kézzel érezhető kottyanása, holtjátéka, ami egyenes futásban, kiseebb kátyúba való belhajtáskot jelentklezik, mintha valami lógna a kormányoszlopban... Cseréljek kormányművet vagy a kormányoszlopban keressem a hibát? Nyomtávrudaknál nem rángattad meg fel-le a kormányművet?
zotya975 Elküldve Május11, 2013 Elküldve Május11, 2013 Akinek volt problémája a kormánymű kopásával, azoknak milyen tünetek jelentkeztek? Átnéztem az astar futóművét, minden gömbfej, talpas, szilent, összekötő jó állapotban, mégis van a kormánynak egy kézzel érezhető kottyanása, holtjátéka, ami egyenes futásban, kiseebb kátyúba való belhajtáskot jelentklezik, mintha valami lógna a kormányoszlopban... Cseréljek kormányművet vagy a kormányoszlopban keressem a hibát? Van egy megvezetés a kormányoszlopon a műszarfal alatt. Ott van egy műanyag persely ami ki tud csúszni és kopog, ha behasalsz a pedálokhoz és felnézel látni.
petiii Elküldve Június3, 2013 Elküldve Június3, 2013 Hello mindenki! A kormányom ferdén áll. A futóművet kell hozzáállítani vagy a kormányt vegyem le és rakjam arrébb pár fokkal? Bár már próbáltam leszedni a kormányt de nem birtam. És a futóművet hogyan kell hozzáállítani?
zotya975 Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Hello mindenki! A kormányom ferdén áll. A futóművet kell hozzáállítani vagy a kormányt vegyem le és rakjam arrébb pár fokkal? Bár már próbáltam leszedni a kormányt de nem birtam. És a futóművet hogyan kell hozzáállítani? Igazából csak futóműves tudja állítani mert műszer kell hozzá csak úgy szemre nem lehet. Amúgy a kormányösszekötő végén tekergetik a csavarokat.
petiii Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Igazából csak futóműves tudja állítani mert műszer kell hozzá csak úgy szemre nem lehet. Amúgy a kormányösszekötő végén tekergetik a csavarokat.Akkor inkább nem mackálom majd elviszem futőműveshez. Köszi a választ!
isi Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Csak bele ne szakadjon a csavar, mint nekem, cserélhettem is mind a két össze kötőt, kifúrással nem akartam szenvedni, közbetét meg úgy jött így is ki, hogy beflexeltem neki, mert szépen be volt rohadva.
zotya975 Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Csak bele ne szakadjon a csavar, mint nekem, cserélhettem is mind a két össze kötőt, kifúrással nem akartam szenvedni, közbetét meg úgy jött így is ki, hogy beflexeltem neki, mert szépen be volt rohadva. Meglazítottam a két csavart aztán csavarhúzóval szépen kissé szétfeszítettem a szárat és úgy megindult. Örült a csávó mint m ajom a kukijának hogy nem kellett szenvednie vele. Szétszedtem lepucoltam megkentem összeraktam úgy vittem oda.
FPepe Elküldve Június4, 2013 Elküldve Június4, 2013 Meglazítottam a két csavart aztán csavarhúzóval szépen kissé szétfeszítettem a szárat és úgy megindult. Örült a csávó mint m ajom a kukijának hogy nem kellett szenvednie vele. Szétszedtem lepucoltam megkentem összeraktam úgy vittem oda. Nekem lánggal melegítették ki a futóművesnél, meg a régi dieselünknél is.
isi Elküldve Június5, 2013 Elküldve Június5, 2013 Meglazítottam a két csavart aztán csavarhúzóval szépen kissé szétfeszítettem a szárat és úgy megindult. Örült a csávó mint m ajom a kukijának hogy nem kellett szenvednie vele. Szétszedtem lepucoltam megkentem összeraktam úgy vittem oda. Ha sikerül meglazítani, akkor biztos lehetséges, de mivel nekem szépen leszakadt a feje, így úgy döntöttem veszek 2500/db áron utángyártott újat hozzá, nálam is örült a futóműves, 10 perc sem volt szinte a bemérés, állítás, viszont nekem nem a gyári értékre állított, mert tapasztalatból mondta, hogy akkor elnyalja a gumi belső felét és annak nem örülnék az új michelinek-nél:) Arra viszont érdemes figyelni, hogy jól meg legyen húzva az a csavar, mert én kis naiv gondoltam nem tépem meg, mert hátha szét kell majd szedni valamikor, de olyankor kotyogott a rúdban a közbetét-gömbfej páros.
andrasko Elküldve Június9, 2013 Elküldve Június9, 2013 Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat.
Imi (Astra) Elküldve Június9, 2013 Elküldve Június9, 2013 Sziasztok, Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam: A kormányt holtjátékban ide-oda "alig" lötyögtetve nyikorgó hangot hallok. Ez leállított motornál eléggé hallható, de járónál is, és menettközben is hallható. Menetközben a kormány egyenteles forgatásakor szintén ugyanez a nyikorgó hangot hallom. Szerintetetk mi okozhatja? Köszi a válaszokat. Meg kellene hallgatni a motortérbe pl. honnan jöhet a hang kb. Amit mondani ill. tippelhetek, hogy a toronycsapágyat érdemes meghallgatni, az szokott "ropogni", nyikorogni. Rosszabb esetbe maga a kormánymű... Így monito mögül nehéz, hallgatózni kellene első körbe, aztán ötletelünk tovább :) Ui.: Ha csak egy helyre írod be a hozzászólást, akkor is kapsz majd rá választ... :)
HCY Elküldve Július6, 2013 Elküldve Július6, 2013 Sziasztok! Szervósítás előtt állok és lenne egy kérdésem. Éppen szivattyútartó-konzolos motortartóbakot vadászom. Jól tudom, hogy nekem csak olyan 8V-s autóból származó bak lenne a megfelelő, amelyben csak szervó volt, de klíma nem? Mivel amikben mindkettő volt ott a feszítő is a bakon van. Nekem pedig a vezérlésnél lesz. Előre is köszi a választ! 1
HCY Elküldve Július6, 2013 Elküldve Július6, 2013 Bocs, az előbb nem írtam, hogy nekem X16SZR-em van, szervó és klíma nélkül. 2000-es évjárat.
wookie Elküldve Augusztus22, 2013 Elküldve Augusztus22, 2013 Üdv.! Hogy is van ez a bronz(?) cucc a kormányműben az összekötőknél? Ez ki tud kopni és kotyogni nekem, és ezt tudok én újat vennI? (nem szervós) Hogy tudom én ezt kicserélni? Ki kell venni a kormányművet hozzá?
isi Elküldve Augusztus23, 2013 Elküldve Augusztus23, 2013 Üdv.! Hogy is van ez a bronz(?) cucc a kormányműben az összekötőknél? Ez ki tud kopni és kotyogni nekem, és ezt tudok én újat vennI? (nem szervós) Hogy tudom én ezt kicserélni? Ki kell venni a kormányművet hozzá? Azon van átdugva az 1-1 csavar. Nem kell kiszerelni ez végett, összekötő le és a porvédőt kell elhúzni és ki tudod szedni. Lehet venni újat, bár én csak fémet tudtam, ami bent volt az meg műanyag volt, de a kotyogáson tudsz enyhíteni, sőt megszüntetni, ha kicsit jobban megfeszíted a fogaslécet az állító csavarral, az ott van ahol bemegy az utastérben, azaz, ahol a kormányoszlopra csatlakozik. Van egy kontra anya, elég nagy és egy ~ 24 es csavar (ebben nem vagyok biztos), befelé tekerve tudsz rajta feszíteni, de ne túl sokat, mert akkor meg szoros lesz és nehéz lesz tekerni a kormányt, szinte csak fél-egy fordulatot, csak elég nehézkes ehhez hozzá férni a helyén, de nem lehetetlen. Legalábbis a vectran és corsan szívás én csináltam hozzá egy kulcsot.
stirlitz Elküldve Augusztus23, 2013 Elküldve Augusztus23, 2013 Üdv.! Hogy is van ez a bronz(?) cucc a kormányműben az összekötőknél? Ez ki tud kopni és kotyogni nekem, és ezt tudok én újat vennI? (nem szervós) Hogy tudom én ezt kicserélni? Ki kell venni a kormányművet hozzá? parancsolj: http://taylor.hu/astra/kormany/
wookie Elküldve Augusztus23, 2013 Elküldve Augusztus23, 2013 Áhá! Köszi! Akkor fog kapni egy újat ebből a cuccból, a feszítéshez meg akkor sztem kikapom az egészet a helyéről, mivel szervótlan, könnyebb kiszedni.
wookie Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 Na, pénteken meg is jött a csúszka, ma beraktam, és kúúúúúúrva jóóóóó!!! :D Végre semmi kopogás nem jön a kormányműből. Érdekes hogy a régin se látszott semmilyen kopás, főleg, hogy szerintem a felpattintható kis müanyag bigyón siklik, de azon agyaltam, hogy lehet nem is ez kopik, hanem a ház, mivel az meg alu. Viszont most meg vehetek egy gumiharangot... :) Köszi mindenkinek a segítséget!
stirlitz Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 Na, pénteken meg is jött a csúszka, ma beraktam, és kúúúúúúrva jóóóóó!!! :D Végre semmi kopogás nem jön a kormányműből. Érdekes hogy a régin se látszott semmilyen kopás, főleg, hogy szerintem a felpattintható kis müanyag bigyón siklik, de azon agyaltam, hogy lehet nem is ez kopik, hanem a ház, mivel az meg alu. Viszont most meg vehetek egy gumiharangot... :) Köszi mindenkinek a segítséget! mán hova harangot? gumit?
wookie Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 AZt. A jobbost láttam a múltkor hogy lassan cserés, vettem is egyet. De most sikeresen széttéptem a balost is. :)
stirlitz Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 ama bizbaz cserélése közben ment szét? mondjuk nekem is kéne, csak ebbe kötöttek bele a műszakin hogyan kel azt csereberélni? persze hamost a külső féltengely gumiharangról van szó :icon1:
spzoli Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 Kormanymu topik. De lehet csak nekem egyertelmu...
stirlitz Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 Kormanymu topik. De lehet csak nekem egyertelmu... ...deleted...
Recommended Posts