djcaracas Elküldve Szeptember27, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2012 Most nézem talán az előttem szóló kollega is épp ilyen project-ben van ? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Október4, 2012 Megoszt Elküldve Október4, 2012 Most nézem talán az előttem szóló kollega is épp ilyen project-ben van ? :icon1: Igen még mindig folyik a projekt, csak még kell egykét alkatrész ;)) De a GYIK-ban te is megtalálod mi hogyan kell bele .. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Október14, 2012 Megoszt Elküldve Október14, 2012 Sziasztok! Az a nagy büdös helyzet adódott, hogy C14NZ-re nem tudom feltenni a komplett szervót, mivel a feszítőgörgőnek nincs meg a 2 csavarhelye....-.- Nos ilyenkor mit lehetne tenni? Nem lehet valami kisebb szíjjal görgő nélkül a generátorral befeszíteni, vagy ez hülyeség és inkább szerezzek egy másik tömböt?? :( Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bygest Elküldve November5, 2012 Megoszt Elküldve November5, 2012 Üdv! Olyan kérdésem van hogy astra-f és g-astra kormányoszlopa között van-e különbség a ricnistengelybe, mert van egy sportkormányagyam f-re jó volt g-re jó-e lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November5, 2012 Megoszt Elküldve November5, 2012 Üdv! Olyan kérdésem van hogy astra-f és g-astra kormányoszlopa között van-e különbség a ricnistengelybe, mert van egy sportkormányagyam f-re jó volt g-re jó-e lehet? Ugyanaz. Nincs különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November5, 2012 Megoszt Elküldve November5, 2012 Sziasztok! Az a nagy büdös helyzet adódott, hogy C14NZ-re nem tudom feltenni a komplett szervót, mivel a feszítőgörgőnek nincs meg a 2 csavarhelye....-.- Nos ilyenkor mit lehetne tenni? Nem lehet valami kisebb szíjjal görgő nélkül a generátorral befeszíteni, vagy ez hülyeség és inkább szerezzek egy másik tömböt?? :( Petya Ha nincs feszítőnek lyuk a blokkon akkor következő a teendő, G-astrából kell szerezni GENERÁTOR tartóbakto ami a motor másik felén van és a generátor alatt azon van feszítő görgő. És ezzel kivitelezhető a szervó. Azt hiszem legutóbb egy elektromos szervós g-astrából hoztam ilyenbakot és abban is volt ott feszítő görgő. Tehát mi kell pontosabban. G-astra 8szelepes motorról, (pontosan nem tudom hogy a 16szelepesé olyan-e) Tehát 8szelepes motorról generátor tartóbak erre csatlakozik a generátor és alatta van egy feszítő görgő. És ez annak gyógyír a problémára akinek nincs a blokkon furat a feszítőnek. Működőképes dolog építettem már be egyik haverommal Így f-astrába szervót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Lufis kormány melyik modell kormányára cserélhető úgy, hogy a légzsák megmaradjon működőképes? Esetleg G Astra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November7, 2012 Megoszt Elküldve November7, 2012 Lufis kormány melyik modell kormányára cserélhető úgy, hogy a légzsák megmaradjon működőképes? Esetleg G Astra? G-astra pont nem kompatibilis. B-vectra, B-omega ami plug and play. Leveszed felrakod működik...... Nekem is b veki van és b veki is volt.. szal ez tuti. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November10, 2012 Megoszt Elküldve November10, 2012 Nah, tehát a tegnapi tekergessünk végig minden cimbi autóját eredménye: Enyém, szervó nélküli, fapadadsztra-középtől 2-2, tehát 4 kopptól koppig. (nem is értem, miért tűnik soknak...) Haver1 astra, de vectra származású szervós kormánymű 3,5 kopptól koppig. Haver2 GSI, gyári XE, gyári kormány, 3,5 kopptól koppig. Haver3 aki már sz.pott kormánymű legózással pedig elmesélte, hogy a szervo nélküli más, illetve szervósból is van ami más, de fejből nem tudta megmondani, hogy a 3,5 a kevesebbet, vagy a többet forgós -e. Szóval a "nincs több féle" az nagyjából 3 félét takar. -_- Engem is érdekel a téma, mert az enyémet is sokat kell tekergetni, és nem a parkolásnál a legnagyobb probléma. :) Ugye jól megnéztétek, a szervótlan astra 4, a szervós 3.5, a 16v gsi meg 3 fordulat. Na akkor most erre rátennék mégegy lapáttal, ugyanis a szervótlan vectrámban meg 4.5-et fordul. :) Háromszor megnéztem mert nem akartam elhinni. Na most a kérdés az hogy a 16v gsi az mennyire ritka, szóval mennyi esélyem van találni belöle bontott kormánymüvet? A másik hogy ez csak szervósban létezett? (gondolom igen) Mivan akkor ha én csak ledugózom a két csövet, és kész? (nem akarok szervót, akkor se ha nehéz lesz parkolni) Vagy esetleg a csigát meg a fogaslécet át lehet müteni egy szervótlan házba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek497 Elküldve November15, 2012 Megoszt Elküldve November15, 2012 Üdv.! Olyan problémám van, hogy 110körül elég sz@r a kormányzása az autónak, de még álló helyzetben is mintha nagy lenne a kormány holtjátéka, 110 fele kezd eléggé érezhetővé válni ez az egész. Ebben az esetben mi lehet a ludas? Valamelyik szilent, kutyacsont? + nem ebbe a témába való, de kb erről a sebességről ha nagyobbat fékezem ráz az autó eléggé érezhetően... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2012 Megoszt Elküldve November15, 2012 Üdv.! Olyan problémám van, hogy 110körül elég sz@r a kormányzása az autónak, de még álló helyzetben is mintha nagy lenne a kormány holtjátéka, 110 fele kezd eléggé érezhetővé válni ez az egész. Ebben az esetben mi lehet a ludas? Valamelyik szilent, kutyacsont? + nem ebbe a témába való, de kb erről a sebességről ha nagyobbat fékezem ráz az autó eléggé érezhetően... A kormányműnél kell átnézni a gömbfejeket szilenteket, a fékezésbe meg a tárcsa szólhat bele lehet kissé csámpás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
*Jimmy* Elküldve December2, 2012 Megoszt Elküldve December2, 2012 Szevasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szervóolaj szintjének hol kell lenni a "nívópálcán" ? Mert két beosztás van rajt, gondolom az alsó a min. a felső a max. De lehet hogy az a rúd nem is a folyadék szint ellenörzésére való. :D Bejelöltem. nekem a piros vonalnál van a szint, de lehet hogy a zöldnél kellene hogy legyen??? (először van szervós kocsim, és nem értek hozzá) Válaszokat előre is köszi :) Üdv: *Jimmy* http://kepfeltoltes.hu/view/121202/DSC01416_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December3, 2012 Megoszt Elküldve December3, 2012 Szevasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szervóolaj szintjének hol kell lenni a "nívópálcán" ? Mert két beosztás van rajt, gondolom az alsó a min. a felső a max. De lehet hogy az a rúd nem is a folyadék szint ellenörzésére való. :D Bejelöltem. nekem a piros vonalnál van a szint, de lehet hogy a zöldnél kellene hogy legyen??? (először van szervós kocsim, és nem értek hozzá) Válaszokat előre is köszi :) Üdv: *Jimmy* http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg A két vonal között legyen a szint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
*Jimmy* Elküldve December3, 2012 Megoszt Elküldve December3, 2012 A két vonal között legyen a szint. Milyen viszkozítású olajjal pótoljam a hiányzót? 80W90 jó lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve December3, 2012 Megoszt Elküldve December3, 2012 Milyen viszkozítású olajjal pótoljam a hiányzót? 80W90 jó lesz? Csak kormányszervo, vagy automataváltó olajat öntsél bele. A viszkozitást nem tudom, de azt hiszem nem túl sokféle van. Nekem ilyen van benne: http://allworldautomotive.com/images/userphotos/22049_34767.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
*Jimmy* Elküldve December3, 2012 Megoszt Elküldve December3, 2012 Csak kormányszervo, vagy automataváltó olajat öntsél bele. A viszkozitást nem tudom, de azt hiszem nem túl sokféle van. Nekem ilyen van benne: http://allworldautom...22049_34767.jpg Köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December3, 2012 Megoszt Elküldve December3, 2012 Köszi :) Dexron II minőségű kell bele, gyártó mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek497 Elküldve December11, 2012 Megoszt Elküldve December11, 2012 hello! Nemtudom kérdeztem-e már a témában, de a "nagy" kormányholtjáték oka mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December11, 2012 Megoszt Elküldve December11, 2012 hello! Nemtudom kérdeztem-e már a témában, de a "nagy" kormányholtjáték oka mi lehet? Kopás. :sneaky: Lehet kormánymű, összekötő gömbfej, talpas. Meg kell nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek497 Elküldve December12, 2012 Megoszt Elküldve December12, 2012 Üdv megint! Megrángattattam a kormányt és a kormányösszekötők jók, a kormánymű és a kormány közötti részről hallom azt az egyfajta recsegő hangot erősebb kormányrángatásnál,illetve a holtjáték során a halk kopogást is. Maga a kormányrúdnál lehet a gond, nem? Valakinek esetleg valami tapasztalata? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2012 Megoszt Elküldve December20, 2012 Üdv megint! Megrángattattam a kormányt és a kormányösszekötők jók, a kormánymű és a kormány közötti részről hallom azt az egyfajta recsegő hangot erősebb kormányrángatásnál,illetve a holtjáték során a halk kopogást is. Maga a kormányrúdnál lehet a gond, nem? Valakinek esetleg valami tapasztalata? :) Van egy megvezeteés a kormányrúdon, a pedálokhoz behasalva felnézve látni, ki szokott csúszni a műanyag a helyéről és kopog a rúd a fémen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve December27, 2012 Megoszt Elküldve December27, 2012 Srácok, Van egy Astrám, 1.4-es. Sajnos nincs benne szervó. Gondoltam, hogy rakatok majd bele tavasszal, mert csak jó az ha van. Nem is tudom, hogy ez költségében mennyiből jönne ki?! Jól át kell gondolni. Na meg hallottam olyat is, hogy az 1.4-es motor kicsi hozzá és nem éri meg beletenni. Mi a véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve December27, 2012 Megoszt Elküldve December27, 2012 Nekem gyárilag szervós 1.4 van és nem fullad le ha álló helyben kezdem el vadul tekerni a kormányt szóval simán elbírja... de az ára több mint amennyit ér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve December27, 2012 Megoszt Elküldve December27, 2012 Nekem gyárilag szervós 1.4 van és nem fullad le ha álló helyben kezdem el vadul tekerni a kormányt szóval simán elbírja... de az ára több mint amennyit ér. Hali Gergő, Mennyiből jönne ki egy utólagos beszerelés? Meg tudnád saccolni kb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve December27, 2012 Megoszt Elküldve December27, 2012 Enyém gyári, így nem tudom az alkatrészárakat. Csak próbáltam már szervós és anélküli Astra F-et is, és ha nem parkolsz napi 10x szük helyre, hogy sokat kelljen tekergetni a kormányt akkor nincs nagy különbség... legalább is számomra nem volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts