Krajcso Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Sziasztok! Most jutottam el oda, hogy kicseréljem a stabilizátor rúd bekötőimet. Az egyik eltört a másik meg ronda :D Astra F C16NZ '91-es, ilyen fajta való bele: http://shop.bardiauto.hu/Images/ProductCod.../B/B5/B5405.JPG Mielőtt nekiesek és megszivatom magam, szeretnék tájékozódni, hogy mi a szerelés menete? Csavar kicsavar alulról, lehúzom/ütöm a rúd végéről a régit, majd új rá a rúdra és csavar alulról becsavar? Kell valamilyen beállítást végezni? Emelgetni kell az autót, vagy elég ha egy akna fölé állok vele? Ha a jobb első lengéscsillapítóm már kicsit halovány, okozhatja a stabrúd bekötő eltörését, vagy független tőle? Köszönöm előre is :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Sziasztok! Most jutottam el oda, hogy kicseréljem a stabilizátor rúd bekötőimet. Az egyik eltört a másik meg ronda :D Astra F C16NZ '91-es, ilyen fajta való bele: http://shop.bardiauto.hu/Images/ProductCod.../B/B5/B5405.JPG Mielőtt nekiesek és megszivatom magam, szeretnék tájékozódni, hogy mi a szerelés menete? Csavar kicsavar alulról, lehúzom/ütöm a rúd végéről a régit, majd új rá a rúdra és csavar alulról becsavar? Kell valamilyen beállítást végezni? Emelgetni kell az autót, vagy elég ha egy akna fölé állok vele? Ha a jobb első lengéscsillapítóm már kicsit halovány, okozhatja a stabrúd bekötő eltörését, vagy független tőle? Köszönöm előre is :o Szia ugy jársz legjobban ha leszeded a kereket és az emelővel állitgatod a lengökar magasságát pl : aláteszel egy téglát. A gumi részeket be szoktam kenni kézkrémel hogy könnyen a helyére menjen, a leszedést vasfürészel oldottam meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Sziasztok! Most jutottam el oda, hogy kicseréljem a stabilizátor rúd bekötőimet. Az egyik eltört a másik meg ronda :D Astra F C16NZ '91-es, ilyen fajta való bele: http://shop.bardiauto.hu/Images/ProductCod.../B/B5/B5405.JPG Mielőtt nekiesek és megszivatom magam, szeretnék tájékozódni, hogy mi a szerelés menete? Csavar kicsavar alulról, lehúzom/ütöm a rúd végéről a régit, majd új rá a rúdra és csavar alulról becsavar? Kell valamilyen beállítást végezni? Emelgetni kell az autót, vagy elég ha egy akna fölé állok vele? Ha a jobb első lengéscsillapítóm már kicsit halovány, okozhatja a stabrúd bekötő eltörését, vagy független tőle? Köszönöm előre is :o Igen-Igen. Az előző hozzá szólás a járható út. Felemel kerék le stb. Amúgy nem férsz hozzá, kényelmetlen. Így jóval egyszerűbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Igen-Igen. Az előző hozzá szólás a járható út. Felemel kerék le stb. Amúgy nem férsz hozzá, kényelmetlen. Így jóval egyszerűbb. Köszönöm a tanácsokat. Ha kész a kipufogórendszer, nekiesek a műtétnek :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Ha tudsz occsóért állítható nem légzsákos kormánycuccokat, akkor engem érdekel :D És mééér baj ha lufis? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 És mééér baj ha lufis? :o Mert az övé nem lufis és gondolom nem akar miatta vezetékezni, vagy nem is akar lufit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Mert az övé nem lufis és gondolom nem akar miatta vezetékezni, vagy nem is akar lufit. :D Értem! Pedig jó dolog a lufi....régen gondolkoztam hogy sportosítom a kormányt, de pont a lufi miatt elmarad! Tudom, hogy van lufis sport kormány, de hát az....... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Értem! Pedig jó dolog a lufi....régen gondolkoztam hogy sportosítom a kormányt, de pont a lufi miatt elmarad! Tudom, hogy van lufis sport kormány, de hát az....... :o Én magasról tojtam a lufira. Inkább tettem bele egy szebb kormányt. :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Én magasról tojtam a lufira. Inkább tettem bele egy szebb kormányt. :o :D Nagy király vagy Tiv barátom...de ha engem kérdezel arról a "szebb" kormányról...... :( :) :) Ha szebb akkor ez :( :D Vagy ez........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Nagy király vagy Tiv barátom...de ha engem kérdezel arról a "szebb" kormányról...... :) :o :D Ha szebb akkor ez :) :( Ez még annál is rosszabb. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Nagy király vagy Tiv barátom...de ha engem kérdezel arról a "szebb" kormányról...... :) :D :) Ha szebb akkor ez :( :( Vagy ez........ Csak éppen nem passzol egy gyári Astrába. Nekem kábé olyan mint a TT-váltógomb. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Nem tudjátok mi a jó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Vagy ez........ Ilyen van a BMW-ben. :) Soha többet... :o :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 Nem tudjátok mi a jó... http://www.lotustalk.com/forums/attachment...opel-airbag.jpg Tényleg csini......habár nagyon kerek a közepe...és az az Opel jel :o Inkább nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Sziasztok! Mennyiböl tartana kicserélni a kormánymüvet,mármint nehéz dolog?Nem szervós hanem sima,csak már kicsit kopog az enyémben.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Sziasztok! Mennyiböl tartana kicserélni a kormánymüvet,mármint nehéz dolog?Nem szervós hanem sima,csak már kicsit kopog az enyémben.. Van egy műanyag persely a kormányrúdon valahol. Ha az kicsúszik a helyéről akkor tud kopogni. Ha lötyögős, lógós, kóválygós akkor a gömbfejekre lehet rámozdulni. Nem értem miért kell egy kis kopogás miatt kormányművet cserélni :o Ha kifogy a benzin akkor sem kell tankot cserélni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Van egy műanyag persely a kormányrúdon valahol. Ha az kicsúszik a helyéről akkor tud kopogni. Ha lötyögős, lógós, kóválygós akkor a gömbfejekre lehet rámozdulni. Nem értem miért kell egy kis kopogás miatt kormányművet cserélni :o Ha kifogy a benzin akkor sem kell tankot cserélni :) De lehet. :D Miért ne lehetne? Mégpedig egy telire. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Na jó akkor úgy fogalmazok hogy,,...Nem olyan kicsit kopog,amikor átmegyek a sineken vagy elég rossz uton megyek vele....és megrángattam a rudatés érezhetöen lóg.ami a kormánymüvet és a gólyalábat köti össze.Ezért gyanus eléggé a kormánymü csere...Így szeretném tudni a folyamatát a cserének.De azért köszi.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve November12, 2010 Megoszt Elküldve November12, 2010 Na jó akkor úgy fogalmazok hogy,,...Nem olyan kicsit kopog,amikor átmegyek a sineken vagy elég rossz uton megyek vele....és megrángattam a rudatés érezhetöen lóg.ami a kormánymüvet és a gólyalábat köti össze.Ezért gyanus eléggé a kormánymü csere...Így szeretném tudni a folyamatát a cserének.De azért köszi.... Szerintem az inkább kormányösszekötő és/vagy toronycsapágy lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Kérdés! Milyen szervós kormánymüvet lehetne beépiteni a c16se motorkódú astra f-embe?Sima van benne most és sima ékszijjas is.Erröl nem találtam infót.... Elöre is köszi.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Kérdés! Milyen szervós kormánymüvet lehetne beépiteni a c16se motorkódú astra f-embe?Sima van benne most és sima ékszijjas is.Erröl nem találtam infót.... Elöre is köszi.. 1fajta kormánymű van szervósból. Meg egy fajta van a simából. Nincs varia ha jól tudom. A pumpánál vannak változások a szervósnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Szerintem az inkább kormányösszekötő és/vagy toronycsapágy lesz. Magában a fogaslécházban is lehet kopás a megtámasztásnál. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szeki Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Találtam egy komplet szervót,de az C14NZ-C16NT-C18NZ-C20NZ kódú motorokhoz jó,ez akkor gondolom nem lenne jó a c 16se-hez?!Vagy berakható atól? valahogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Találtam egy komplet szervót,de az C14NZ-C16NT-C18NZ-C20NZ kódú motorokhoz jó,ez akkor gondolom nem lenne jó a c 16se-hez?!Vagy berakható atól? valahogy? Hát mindegyiket be lehet rakni úgy tudom... Nekem x14nz-m van és c16si-ből való az enyém..... Ha van a blokkon feszítőnek vagy pumpának furatod akkor bármelyiket be lehet rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityke78 Elküldve November21, 2010 Megoszt Elküldve November21, 2010 Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy 2001-es F-es Astra, melynek kormányállása egyenes haladásnál kicsit el van fordulva. Nem a futómű van elállítva, mert ebbe a pozícióba húzza be a kormányt a kocsi, csak kicsit el van fordulva. A kérdésem az lenne, hogy a kormánykereket tudom-e pár fokkal odébb pozicionálni, vagy ez csak futómű és kormányközép beállítással lehet? Levettem a kormány közepén található műanyag borítást és láttam hogy egy 22-es csavarral van rögzítve a kormányt. Egyelőre nem akartam fellazítani, míg meg nem győződök, hogy egyáltalán ez lehetséges-e? A Hondámon simán tudtam állítani, mert ott apró kis fogakkal van megoldva a kormány rögzítés, de ha az Opelban mondjuk csak 6-8 lapú a kormány közép, akkor nem tudok pár fogok fordítani rajt, csak mondjuk50-60 fokot, ami baromi sok. Tudna valaki ebben segíteni? illetve honnan tudok letölteni service manualt? Köszi, Pityke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts