Darki Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Nem muszáj teljesen új cuccokat (szíj, motortartó bak, stb.) szerezni. Nekem is X14NZ s motorom van és ott úgy oldottam meg, hogy olyan szervó szivattyút vettem amit a vezérműszíj közé kell felrögzíteni (Megvan a gyári helye ott). Így megúsztam a többi cuccok beszerzését. Ez jol hangzik... hogy keressek ra erre a szivattyura? Gondolom azert meg kell valmi ezen a szivattyun kivul nem? Mennyibe faj egy ilyen mukodokepes szervo beszerelese kb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Sziasztok.Van egy kis problémám remélem tud valaki segíteni.Nos olyan gondom van hogy mikor hátrafele megyek és a kormány kivan tekerve jobbra és mikor visszaszedem a kormányt egyenesbe akkor egy ponton hallok egy koppanást..Szerintetetk ez mi lehet.Gyanakszom a " kutyacsontra" de akár egy kerékcsapágy is lehetne? szerintetek? Elöre is köszönöm Csak ebben az egy esetben csinálja? A stabrúd bekötőt könnyen ellenőrizheted, csak alá kell nézni miközben valaki nyomkodja a kocsi elejét. Kerékcsapágy biztosan nem. Ami valószínűbb az a kormánytengely, v. kormányösszekötő golyóscsukló, v. maga a kormánymű. Ellenőrizhetőek megfelelő rángatással, vagy "kézrátétellel" miközben valaki mozgatja a kormánykereket jobbra-balra röviden. Lengőkar tányérszilentje nincs kiszakadva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt1982 Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Csak ebben az egy esetben csinálja? A stabrúd bekötőt könnyen ellenőrizheted, csak alá kell nézni miközben valaki nyomkodja a kocsi elejét. Kerékcsapágy biztosan nem. Ami valószínűbb az a kormánytengely, v. kormányösszekötő golyóscsukló, v. maga a kormánymű. Ellenőrizhetőek megfelelő rángatással, vagy "kézrátétellel" miközben valaki mozgatja a kormánykereket jobbra-balra röviden. Lengőkar tányérszilentje jó? Hello. Ha megrángatom a kereket bal oldalt ki be ugy hogy nincs felemelve az auto akkor érzek a keréken apro koppanásokat.Jobb oldalt nem tapasztalom ezt. A tányérszilentet hogy tudom ellenörizni..Bár elvileg jok.Az a baj hogy párszor már cseréltem kormány gömbfejet..De sajna mindig csak valami olcsobbat vettem.És lehet ez a probléma.Nembírják ezeket a jó utakat.Bár kopog rosszabb úton apro koppanások..Ezért gyanakszom a stabilizátorra, vagy a kormány gömbfejre..Meg annyi hogy szted milyen márkáju alkatrészt érdemes venni ha kell..Lemförder vagy meyle?? ezeket mondák nekem mostanában?Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Hello. Ha megrángatom a kereket bal oldalt ki be ugy hogy nincs felemelve az auto akkor érzek a keréken apro koppanásokat.Jobb oldalt nem tapasztalom ezt. A tányérszilentet hogy tudom ellenörizni..Bár elvileg jok.Az a baj hogy párszor már cseréltem kormány gömbfejet..De sajna mindig csak valami olcsobbat vettem.És lehet ez a probléma.Nembírják ezeket a jó utakat.Bár kopog rosszabb úton apro koppanások..Ezért gyanakszom a stabilizátorra, vagy a kormány gömbfejre..Meg annyi hogy szted milyen márkáju alkatrészt érdemes venni ha kell..Lemförder vagy meyle?? ezeket mondák nekem mostanában?Köszönöm A tányérszilenttel kapcsolatban Brezsónak a fényképei között van kiszakadt, ha jól emlékszem. http://picasaweb.google.com/bresztyaklaci/...eat=directlink# De ahogy írod a gyenge minőségű alkatrészek nem sokáig bírják. Nekem a TRW stabrúd bekötők nagyon sokáig bírták. Most valami gagyit tettem bele (pénz híján). Futómű alkatrészek terén jó ahogy írtad a Lemförder, de jó a SWAG is, és vannak egy jó páran. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Darki Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Nem muszáj teljesen új cuccokat (szíj, motortartó bak, stb.) szerezni. Nekem is X14NZ s motorom van és ott úgy oldottam meg, hogy olyan szervó szivattyút vettem amit a vezérműszíj közé kell felrögzíteni (Megvan a gyári helye ott). Így megúsztam a többi cuccok beszerzését. Van ennek a szivattyunak valami szama? MI kell meg ezen kivul? Mennyibe fajt neked a beepites meg a cuccok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt1982 Elküldve Július4, 2010 Megoszt Elküldve Július4, 2010 Sziasztok..Valoszínű megvan a koppanás hibaforrása..Felnyitottam a motorház tetőt és megrángattam a nyomtávrudakat..A bekötésnél ezek picit lognak föleg a bal oldalé..Onnan ugyanazt a koppanást hallottam mint az utastérből..Ennek lehet valamit okozni..Nyomtávrud vagy kormánymű csere ??? vagy hogyan javithato esetleg..Ha valaki ellátna pár praktikus informácioval.Nagyon megköszönöm :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július4, 2010 Megoszt Elküldve Július4, 2010 Sziasztok..Valoszínű megvan a koppanás hibaforrása..Felnyitottam a motorház tetőt és megrángattam a nyomtávrudakat..A bekötésnél ezek picit lognak föleg a bal oldalé..Onnan ugyanazt a koppanást hallottam mint az utastérből..Ennek lehet valamit okozni..Nyomtávrud vagy kormánymű csere ??? vagy hogyan javithato esetleg..Ha valaki ellátna pár praktikus informácioval.Nagyon megköszönöm :D Az sajnos nekem is ilyen. Kormánymű csere oldja meg. Ha talpán áll az autó neki kell feszülni, de ha fel van emelve nagyon érezni, hogy lóg. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
scooterke Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 hali ha tudna vki segiteni a astra f autómba kicseréltem a kormányöszekötöt és most ezért kicsit balra kell tartani a kormányt hogy enyenesen menjen az autó nem tom hogy kell a kormányt leszedni hogy egyenesbe állitsam. segitsetek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 hali ha tudna vki segiteni a astra f autómba kicseréltem a kormányöszekötöt és most ezért kicsit balra kell tartani a kormányt hogy enyenesen menjen az autó nem tom hogy kell a kormányt leszedni hogy egyenesbe állitsam. segitsetek Nem a kormányt kell leszedni, hanem el kell vinni futóműállításra! Amíg le nem eszi a gumit....tehát sürgősen! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 hali ha tudna vki segiteni a astra f autómba kicseréltem a kormányöszekötöt és most ezért kicsit balra kell tartani a kormányt hogy enyenesen menjen az autó nem tom hogy kell a kormányt leszedni hogy egyenesbe állitsam. segitsetek Irány a futóműves! -_- Most hogy új benne a cucc, elment minden beállítás, lehet volt már állítva egyszer (pont amiatt, hogy kopottak voltak a kormányösszekötők). Nekem mikor cseréltük (alsó-felső talpas, silentek, kormányösszekötők, lengéscsillapítókat és rugókat, ugyanígy ment összevissza :rolleyes:. Aztán a futóműves jól beállította, és azóta sincs gond vele <_< Nekem 2500 Ft-ba fájt a beállítás, de megérte! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 Irány a futóműves! -_- Most hogy új benne a cucc, elment minden beállítás, lehet volt már állítva egyszer (pont amiatt, hogy kopottak voltak a kormányösszekötők). Nekem mikor cseréltük (alsó-felső talpas, silentek, kormányösszekötők, lengéscsillapítókat és rugókat, ugyanígy ment összevissza :rolleyes:. Aztán a futóműves jól beállította, és azóta sincs gond vele <_< Nekem 2500 Ft-ba fájt a beállítás, de megérte! :D Háááát, mostanában 6-7 körül van a beállítás. De a guminál olcsóbb. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 Háááát, mostanában 6-7 körül van a beállítás. De a guminál olcsóbb. :D A beállítás??? <_< Ez most komoly? Berettyóújfaluban (Szentmártonban) Kállaiéknál 2500.- még most is! :rolleyes: (és legalább értenek is hozzá! -_-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 A beállítás??? <_< Ez most komoly? Berettyóújfaluban (Szentmártonban) Kállaiéknál 2500.- még most is! :rolleyes: (és legalább értenek is hozzá! -_-) Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július17, 2010 Megoszt Elküldve Július17, 2010 Klikk ide! Hmmm. <_< Futómű beállítás * személygépkocsi 6.000.- Ez durva, akkor az itteniek (szerencsére :rolleyes: ) jó olcsón dolgoznak! :D -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 Mi a véleményetek erről a cuccról? Utólag be lehet építeni? Mi kell még hozzá? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._175475196.html Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 Mi a véleményetek erről a cuccról? Utólag be lehet építeni? Mi kell még hozzá? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._175475196.html Köszi! Olaj + aki összerakja. <_< Viszont lesz 1 tartalék generátorod. Amúgy kicsit olcsóbban tudok adni 1 szettet C16NZ-ből. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 Mi a véleményetek erről a cuccról? Utólag be lehet építeni? Mi kell még hozzá? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._175475196.html Köszi! Olaj + aki összerakja. <_< Viszont lesz 1 tartalék generátorod. Amúgy kicsit olcsóbban tudok adni 1 szettet C16NZ-ből. :rolleyes: Ugyanilyen 5-bordásszíjas szettem van, amit valahogy majd be kéne raknom a kocsiba, és az is C16NZ-ből való. Ennél a szivattyú van a vezérműszíjburkolat kivágásában. Sajna nekem nincsenek meg a furatok a blokk oldalán a szivattyú rögzítéséhez (pontosabban nem ott vannak). Mindenképpen ezt a generátort kell használnia hozzá ezzel a tartókonzollal, mert különben nem fut egyenesen a szíj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Július24, 2010 Megoszt Elküldve Július24, 2010 Olaj + aki összerakja. <_< Viszont lesz 1 tartalék generátorod. Amúgy kicsit olcsóbban tudok adni 1 szettet C16NZ-ből. :rolleyes: Köszi a felajánlást! Most rám jött a buherálhatnék, lehet inkább rászánom a pénzt és először SE-re alakítom, az mégis nagyobb élményt ad, mint, hogy könnyen tekeredik a kormány. C16SE motort nem tudsz esetleg, illetve csak az átépítéshez szükséges dolgokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Ma véletlenül benéztem a műszerfal alá a pedálokhoz, és kiderült hogy folyik az olaj a kormányoszlop környékén. Már a szőnyeg is csupa olaj, érekes lesz majd kiszedni onnan, de ami jobban zavar, hogy nem tudom mennyire komony a hiba. A szervó még működik, de azt észrevettem hogy kb 110-120 körül elkezd rázkódni a kormány. Oké, ez mástól is lehet, de a szervotartályban már olyan kevés az olaj, hogy a pálca bele se ér. http://kepfeltoltes.hu/view/100726/foto_01...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/100726/foto_01...ltoltes.hu_.jpg Mennyire súlyos a dolog? Tömítéshiba? Vagy mi? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Ma véletlenül benéztem a műszerfal alá a pedálokhoz, és kiderült hogy folyik az olaj a kormányoszlop környékén. Már a szőnyeg is csupa olaj, érekes lesz majd kiszedni onnan, de ami jobban zavar, hogy nem tudom mennyire komony a hiba. A szervó még működik, de azt észrevettem hogy kb 110-120 körül elkezd rázkódni a kormány. Oké, ez mástól is lehet, de a szervotartályban már olyan kevés az olaj, hogy a pálca bele se ér. Mennyire súlyos a dolog? Tömítéshiba? Vagy mi? :D Hallod figyelj már.! Tudtad, hogy valami folyik a kormány oszlopodból?! :D :wacko: :wacko: De ha valamiből folyik az olaj, az szerinted mekkora hiba? Ez pl olyan mint az elektromos dolgokból kiszál a füst azok se működnek tovább. És köztudott, hogy az elektronikai cikkek füstel működnek. Mert ha egyszer elszáll a füst belőle onnantól vége. Sztem a te kormányod is ilyesmi úton jár-kel. :D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Hallod figyelj már.! Tudtad, hogy valami folyik a kormány oszlopodból?! :D :wacko: :D De ha valamiből folyik az olaj, az szerinted mekkora hiba? Ez pl olyan mint az elektromos dolgokból kiszál a füst azok se működnek tovább. És köztudott, hogy az elektronikai cikkek füstel működnek. Mert ha egyszer elszáll a füst belőle onnantól vége. Sztem a te kormányod is ilyesmi úton jár-kel. :wacko: :wacko: Füstöl? Akkor túl gyorsan tekeri :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Füstöl? Akkor túl gyorsan tekeri :wacko: NEM NEM. Nem füstöl, ilyen tárgyaknál az olaj szivárgása Sugall arra hogy be fog állni. Értsd ahogy kell, ne forgasd ki. :D :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 NEM NEM. Nem füstöl, ilyen tárgyaknál az olaj szivárgása Sugall arra hogy be fog állni. Értsd ahogy kell, ne forgasd ki. :D :wacko: Azthittem kormányról van szó. Azt nem forgatni kell? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolt1982 Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 sziasztok..ha veszek komplett szerós kormányművet mennyire nehéz ezt beszerelni egy x14nzbe???kell-e valamire odafigyelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Július26, 2010 Megoszt Elküldve Július26, 2010 Azthittem kormányról van szó. Azt nem forgatni kell? :wacko: PF :D HEDSÁT Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts