yankee Elküldve November7, 2009 Elküldve November7, 2009 Nekem van itthon 2-féle szervoszett, de egyik se jó a kocsiba. Az egyik egy C20NE-ről való hagyományos ékszíjas, a másik egy C16NZ-ről való hosszbordás szíjas. Úgyhogy annyira azért nem mindegy. Akk passzolom én tom hogy az enyém az 1.6bol van feszitő motortartó szivattyúú és jóó.
Udi Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 Nálam anno C16NZ-ről vettünk le mindent és egy az egyben felment C14NZ-re. :) A spanolóval kellett variálni mivel nekem ott hiányzott 2 csavarhely, klíma beépítésnél is hiányzott pár furat a motorblokkon, viszont X14NZ-nél már minden furat a helyén van.
FPepe Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 Nálam anno C16NZ-ről vettünk le mindent és egy az egyben felment C14NZ-re. :) A spanolóval kellett variálni mivel nekem ott hiányzott 2 csavarhely, klíma beépítésnél is hiányzott pár furat a motorblokkon, viszont X14NZ-nél már minden furat a helyén van. Nekem is az a két csavarhely hiányzik a blokkból, csak nekem a szivattyú menne oda.
hening Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 Nálam anno C16NZ-ről vettünk le mindent és egy az egyben felment C14NZ-re. :) A spanolóval kellett variálni mivel nekem ott hiányzott 2 csavarhely, klíma beépítésnél is hiányzott pár furat a motorblokkon, viszont X14NZ-nél már minden furat a helyén van. Nekem is az a két csavarhely hiányzik a blokkból, csak nekem a szivattyú menne oda. Nekem benne volt, csak újra kellett fúrni a menetet.
yankee Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 Nekem x14nz-m van és a feszítőnek meg volt a helye. Én még nem is láttam olyan szervót aminek a motor blokkon van a szivatyú ahol nekem a feszítő. HM van akkor ebből vagy 3fajta:D
FPepe Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 Nekem benne volt, csak újra kellett fúrni a menetet. Nekem nincs. Egymástól távolabb, már a műanyag vezérműszíjburkolat alatt van két furat, mint Udi képein látni. Lehet nekem is egy olyan lemezt kéne fabrikálni oda ezekhez a furatokhoz rögzítve, és arra csavarozni a szivattyút. Nekem x14nz-m van és a feszítőnek meg volt a helye. Én még nem is láttam olyan szervót aminek a motor blokkon van a szivatyú ahol nekem a feszítő. HM van akkor ebből vagy 3fajta:D Van abból még több is. Egyébként ez a fajta a '92.09. előttieken található.
Reeckatee Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Srácok! Ha helyben állva tekerem a kormányt jobbra-balra, megváltozik a fényszórók fényereje....ergo enyhe pillogás észlelhető. Gondolom nem kis terhelést nyom az elektrónikára az elektro-hidraulikus szervó. :)
zotya975 Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Srácok! Ha helyben állva tekerem a kormányt jobbra-balra, megváltozik a fényszórók fényereje....ergo enyhe pillogás észlelhető. Gondolom nem kis terhelést nyom az elektrónikára az elektro-hidraulikus szervó. :) Vagy egy kábelba beleakadt a kormánymű, és azt rángatod. :)
J0hnny Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Srácok! Ha helyben állva tekerem a kormányt jobbra-balra, megváltozik a fényszórók fényereje....ergo enyhe pillogás észlelhető. Gondolom nem kis terhelést nyom az elektrónikára az elektro-hidraulikus szervó. :) Már a G astráknál is betegség volt,látom a mérnökök megfeszítve dolgoznak a problémán azóta is! :)
brezsó Elküldve November13, 2009 Elküldve November13, 2009 Srácok! Ha helyben állva tekerem a kormányt jobbra-balra, megváltozik a fényszórók fényereje....ergo enyhe pillogás észlelhető. Gondolom nem kis terhelést nyom az elektrónikára az elektro-hidraulikus szervó. :) "Kanyarfényszóró" :)
astrásgyerek Elküldve Január8, 2010 Elküldve Január8, 2010 Tudja valaki, hogy az 14 SE motorjához jó a C16NZ szervószivattyúja?
FPepe Elküldve Január8, 2010 Elküldve Január8, 2010 Tudja valaki, hogy az 14 SE motorjához jó a C16NZ szervószivattyúja? A hajtáson múlik, ha ugyanolyan, akkor jó lehet.
yankee Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Tudja valaki, hogy az 14 SE motorjához jó a C16NZ szervószivattyúja? Vastag vagy vékony szíjas? Amugy lényegtelen. Nekem pl 1.6Si ből van a szervóm C14NZ-m van vastag szíjas lett vékony szíjas volt.
astrásgyerek Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Vastag vagy vékony szíjas? Amugy lényegtelen. Nekem pl 1.6Si ből van a szervóm C14NZ-m van vastag szíjas lett vékony szíjas volt. ez elég vastag szíjjas, 5(vagy 6) bordás, hosszbordás.
yankee Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 ez elég vastag szíjjas, 5(vagy 6) bordás, hosszbordás. Igen akor az a vastag hoszbordás szíjas rá kel hogy menjen. A szívatyú a blokk oldalán lent a motortartó bakon van ugye?
Udi Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Jó lesz hozzá, írtam nemrég, hogy nekem is C16NZ-ről való. :lol:
daykiller Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Már a G astráknál is betegség volt,látom a mérnökök megfeszítve dolgoznak a problémán azóta is! :lol: Nyugi, fosvágen cégesnél is ez a helyzet. :P Meg ha felkapcsolom maxra a szellőztetőventit, akkor egy pillanatra elhalványul a tompított fénye. :lol:
brezsó Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Nyugi, fosvágen cégesnél is ez a helyzet. :P Meg ha felkapcsolom maxra a szellőztetőventit, akkor egy pillanatra elhalványul a tompított fénye. :lol: ..és ez csak most jutott eszedbe ezzel kapcsolatban? :lol: :lol:
daykiller Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 ..és ez csak most jutott eszedbe ezzel kapcsolatban? :lol: :lol: Hja, átb@szott a rendszer. :P Novemberi posztra írta, hogy még nem olvastam. Köcsög. :lol:
astrásgyerek Elküldve Január9, 2010 Elküldve Január9, 2010 Igen akkor az a vastag hoszbordás szíjas rá kel hogy menjen. A szívatyú a blokk oldalán lent a motortartó bakon van ugye? igen, ott lent vhol ezen a képen látszik is kicsit Jó lesz hozzá, írtam nemrég, hogy nekem is C16NZ-ről való. :lol: köszike mind2őtöknek :lol:
astrásgyerek Elküldve Január10, 2010 Elküldve Január10, 2010 a motor amiről szeretnénk átszerelni a szervószivattyút C16NZ, és amibe szeretnénk áttenni az meg C14SE. a bibi csak az, hogy a generátoron (c16nz) hosszbordás a szíjtárcsa, míg c14se-n meg a sima ék alakú van. Ez még nem is lenne nagy probléma, meg lehetne cserélni a c16nz generátoráról a szíjtárcsát, DE lent is az az ékalakú szíjtárcsa van a főtengelynél. Ebből következik (szerintünk) hogy a szervószivattyún kéne tárcsát, szíjat cserélni. ugye? :lol: ez lenne a gazdaságosabb :P mennyi egy ilyen tárcsa? egyáltalán van ilyen külön? vagy kellene venni egy olyan szervószivattyút, amin olyan a szíjtárcsa? :lol:
FPepe Elküldve Január10, 2010 Elküldve Január10, 2010 a motor amiről szeretnénk átszerelni a szervószivattyút C16NZ, és amibe szeretnénk áttenni az meg C14SE. a bibi csak az, hogy a generátoron (c16nz) hosszbordás a szíjtárcsa, míg c14se-n meg a sima ék alakú van. Ez még nem is lenne nagy probléma, meg lehetne cserélni a c16nz generátoráról a szíjtárcsát, DE lent is az az ékalakú szíjtárcsa van a főtengelynél. Ebből következik (szerintünk) hogy a szervószivattyún kéne tárcsát, szíjat cserélni. ugye? :lol: ez lenne a gazdaságosabb :P mennyi egy ilyen tárcsa? egyáltalán van ilyen külön? vagy kellene venni egy olyan szervószivattyút, amin olyan a szíjtárcsa? :lol: Nem tudnátok megcsinálni hagyományos szíjjal. A megoldás, hogy bontóból nézni kell hosszbordás C14SE főtengelytárcsát, volt belőle olyan is.
astrásgyerek Elküldve Január10, 2010 Elküldve Január10, 2010 Nem tudnátok megcsinálni hagyományos szíjjal. A megoldás, hogy bontóból nézni kell hosszbordás C14SE főtengelytárcsát, volt belőle olyan is. értem! akkor generátoron, és főtengelyen tárcsacsere hosszbordásra. :lol: köszönöm a segítséged !! :lol:
Udi Elküldve Január11, 2010 Elküldve Január11, 2010 Kell a generátor tartókonzolját is cserélni hozzá, mivel az fix azaz nem állítható és az helyezi kintebb a generátort, enélkül nem fog jól futni az ékszíj.
nagyonkezdő Elküldve Január26, 2010 Elküldve Január26, 2010 Üdv Urak! Tök király az oldal! A szemem gúvad ki annyit olvastam Egy hete tulajdonosa vagyok (az én garázsomban van) ennek a csodának 94-es x17dtl caravan. A kérdésem a szervoszivattyút meglehet csapágyazni itthon csak úgy parasztba vagy csak szakműhelyben javítható. Igaz még le sem tudtam venni. Az ékszíjtácsa (9,5 es) nemenged ki egy csavart. :rolleyes: sos
Recommended Posts