ftamas78 Elküldve Január4, 2017 Megoszt Elküldve Január4, 2017 11 órája, zotya975 írta: Szerintem nem nagyon csináltak ilyet talán még senki...csak simán cserélni szokták a folyadékot. Ok, köszi, akkor így cselekszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január4, 2017 Megoszt Elküldve Január4, 2017 Én új olajjal átjáratnám, aztán csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 On 2017. 01. 01. at 6:28 PM, marton.csaba2 said: T ftmas78! "... milyen olaj ..." Opel 19 40 715, GM 93160548,Pentosin CHF 202,Fuchs Titan ZH 3044,Febi Nr. 06161. Sziasztok! a Cromaxnál azt mondták, hogy piros való bele a fentiek pedig zöld mind ha jól látom. A legelső az a Cromaxnál kapható olaj amit én megrendeltem és arra azt mondták, hogy az zöld és piros való bele. Ezt ajánlotta helyette https://cromax.hu/olajfolyadek/olaj/szervoolaj/szervo-_es_automata_valtoolaj_mobil_piros_1l_1288 Azt mondta, hogy lényeg, hogy ATF220-as legyen. De ez piros. Ez igaz? A bárdi is ha rákeresek, hogy opel astra F motorkód stb.. akkor zöld-et ajánl fel de ha ott rákattintok, hogy mihez jó akkor G astrát mutatja. Csergőtől kértem ajánlatot kíváncsi vagyok ők mit mondanak. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 Sziasztok! Utánajártam. Csergő ezt ajánlotta: AUTOMATA VÁLTÓ OLAJ DEXRON VI. Megkérdeztem a Schiller Opelt ők ezt írták: A levelében szereplő célra mi dexron VI-os gyári szervoolajat javaslunk, melynek ára br. 4154 Ft/liter. Tehát ugyanaz ezek pedig piros olajat. Tehát ehhez ez kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január10, 2017 Megoszt Elküldve Január10, 2017 5 órája, ftamas78 írta: Sziasztok! Utánajártam. Csergő ezt ajánlotta: AUTOMATA VÁLTÓ OLAJ DEXRON VI. Megkérdeztem a Schiller Opelt ők ezt írták: A levelében szereplő célra mi dexron VI-os gyári szervoolajat javaslunk, melynek ára br. 4154 Ft/liter. Tehát ugyanaz ezek pedig piros olajat. Tehát ehhez ez kell. Így van. Piros automataváltó olaj kell bele. Más néven hajtóműolaj. Nem hidraulika olaj. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabesz400 Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A kormánynak van egy kis holtjátéka, és ha murvás úton megyek kicsit kopog a kormányoszlop. Ha jól megfeszítem akkor nem nagyon hallani. Az lenne a kérdésem szerintetek mi lehet kikopva? Segítségeteket előre is köszönöm. 92" ferdehátú. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 (edited) 23 perce, Csabesz400 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A kormánynak van egy kis holtjátéka, és ha murvás úton megyek kicsit kopog a kormányoszlop. Ha jól megfeszítem akkor nem nagyon hallani. Az lenne a kérdésem szerintetek mi lehet kikopva? Segítségeteket előre is köszönöm. 92" ferdehátú. A kormányoszlop csapágyazása. Elég macerás javítani. http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/7/447/4374/24664/ Módosítva Június29, 2017 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 17 órája, Csabesz400 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A kormánynak van egy kis holtjátéka, és ha murvás úton megyek kicsit kopog a kormányoszlop. Ha jól megfeszítem akkor nem nagyon hallani. Az lenne a kérdésem szerintetek mi lehet kikopva? Segítségeteket előre is köszönöm. 92" ferdehátú. 17 órája, HaPetya írta: A kormányoszlop csapágyazása. Elég macerás javítani. http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/7/447/4374/24664/ Ha befekszik az ember a lábtérbe és felnéz, lát egy megvezető perselyt a hálós megrogyó cső alatt, ha az kicsúszik a helyéről akkor is tud kopogni szar úton. Érdemes megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabesz400 Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 23 órája, HaPetya írta: A kormányoszlop csapágyazása. Elég macerás javítani. http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/7/447/4374/24664/ Köszönöm a válaszokat, most voltam bontóban. Bele való kormányoszlopot adtak 4000-ért. Már csak ki kell majd cserélni. Kedves HaPetya! Multkori 42-es hibakóddal kapcsolatban igazad volt! Megnéztem a gyűjtásmodul kábeleit. Az előző tulaj össze-vissza kókányolta a kábeleket. A vezetékek közül volt amin nem volt szigetelés, és hozzá volt nyomva az elosztófedéllel a fém házhoz. Így letestelt. Kiszigeteltem a vezetékeket, És láss csodát elaludt a lámpa és egyenletes lett az alapjáratom is! Köszönet érte neked! Jó ez a fórum Jó emberekkel!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 5 perce, Csabesz400 írta: Köszönöm a válaszokat, most voltam bontóban. Bele való kormányoszlopot adtak 4000-ért. Már csak ki kell majd cserélni. Kedves HaPetya! Multkori 42-es hibakóddal kapcsolatban igazad volt! Megnéztem a gyűjtásmodul kábeleit. Az előző tulaj össze-vissza kókányolta a kábeleket. A vezetékek közül volt amin nem volt szigetelés, és hozzá volt nyomva az elosztófedéllel a fém házhoz. Így letestelt. Kiszigeteltem a vezetékeket, És láss csodát elaludt a lámpa és egyenletes lett az alapjáratom is! Köszönet érte neked! Jó ez a fórum Jó emberekkel!!! Egészségedre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
S.I.76 Elküldve Március30, 2018 Megoszt Elküldve Március30, 2018 Üdv. mindenkinek! Lassan egy ève hogy vásároltam egy 2001 f astra classic ot. Elkelne egy kis segítsèg amit előre köszönök! A kormánymű szervós ès el kezdte ereszteni az olajat. Amit látok az az hogy a lábtèrnèl ahol a kormányoszlop találkozik a kormányművel ott van egy gallèr szerű fèm ès ott látom az olajat ami már rácsepegett a szőnyegre. Kívül a motortèr felől is látom hogy a kormánymű alja is olajos, de sehol máshol. Amúgy a kormányom tökèletesen működik, nincs semmi hangja, nem akad. A szerelő azt mondta cserèlni kell! Valaki tud valami más megoldást. Olvasgattam ezt a fórumot ès sokat írtok az olajró. Lehet hogy nagyon règi már az olaj benne ès azèrrt van ez? vagy teljesen hülyesèg amit írok? Nèztem neten bontottan de furcsállom a nagy árkülömbsègeket, ha tènyleg cserèlni kel mit ajánlanátok? A szaki azt is mondta hogy ezeket kèt fajta k művel szereltèk nèmettel meg valami amcsiról beszèlt! Lètezne? Ha igen akkor honnan tudom h melyik kel bele? A válaszokat köszönöm! További szèp napot ès Kellemes Húsvèti Ünnepeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Március30, 2018 Megoszt Elküldve Március30, 2018 (edited) 24 perce, S.I.76 írta: Üdv. mindenkinek! Lassan egy ève hogy vásároltam egy 2001 f astra classic ot. Elkelne egy kis segítsèg amit előre köszönök! A kormánymű szervós ès el kezdte ereszteni az olajat. Amit látok az az hogy a lábtèrnèl ahol a kormányoszlop találkozik a kormányművel ott van egy gallèr szerű fèm ès ott látom az olajat ami már rácsepegett a szőnyegre. Kívül a motortèr felől is látom hogy a kormánymű alja is olajos, de sehol máshol. Amúgy a kormányom tökèletesen működik, nincs semmi hangja, nem akad. A szerelő azt mondta cserèlni kell! Valaki tud valami más megoldást. Olvasgattam ezt a fórumot ès sokat írtok az olajró. Lehet hogy nagyon règi már az olaj benne ès azèrrt van ez? vagy teljesen hülyesèg amit írok? Nèztem neten bontottan de furcsállom a nagy árkülömbsègeket, ha tènyleg cserèlni kel mit ajánlanátok? A szaki azt is mondta hogy ezeket kèt fajta k művel szereltèk nèmettel meg valami amcsiról beszèlt! Lètezne? Ha igen akkor honnan tudom h melyik kel bele? A válaszokat köszönöm! További szèp napot ès Kellemes Húsvèti Ünnepeket! Nekem is ez volt. Semmi különös nincs benne, a tömítések elvesztik a rugalmasságukat, esetleg megkopnak. A vezérlőorsó felet van egy szimmering, valószínűleg az enged. Én nem ajánlom a bontottat, mi a garancia, hogy az jobb állapotban van. Kétfajta kormánygéppel szerelték az astrakat. Az egyik a ZF (német), a másik a Saginaw (amerikai). Elviszed egy spéci műhelybe, ahol ezzel foglalkoznak és A-tól Z-ig felújítják, lesz egy tuti kormánygéped. Módosítva Március30, 2018 : HaPetya Link to comment Megosztás: More sharing options...
S.I.76 Elküldve Március30, 2018 Megoszt Elküldve Március30, 2018 1 órával ezelőtt, HaPetya írta: Nekem is ez volt. Semmi különös nincs benne, a tömítések elvesztik a rugalmasságukat, esetleg megkopnak. A vezérlőorsó felet van egy szimmering, valószínűleg az enged. Én nem ajánlom a bontottat, mi a garancia, hogy az jobb állapotban van. Kétfajta kormánygéppel szerelték az astrakat. Az egyik a ZF (német), a másik a Saginaw (amerikai). Elviszed egy spéci műhelybe, ahol ezzel foglalkoznak és A-tól Z-ig felújítják, lesz egy tuti kormánygéped. Köszönöm a gyors választ ès a tanácsot! Mibe fájhat egy ilyen felujítás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzsbike Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a képen látható kormányt hogyan tudnám leszedni? Mire kel oda figyelni leszedés közben és milyen szerszámok kellenek hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 1 órával ezelőtt, Kzsbike írta: Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a képen látható kormányt hogyan tudnám leszedni? Mire kel oda figyelni leszedés közben és milyen szerszámok kellenek hozzá. Mindenképpen az akkusarukat le kell venni a légzsák miatt. A légzsákot 2 csavar fogja ( ha jól tudom 30-as torx) a hátoldalról a műszarfal felől. Lejön a légzsák, széthúzod a csatiját, félreteszed. Középen van egy csavar azt meglazítod, innentől kezdve a kérdéses, hogy a kormány simán lejön, feszegetni kell, vagy csak lehúzatóval jön le. Azért kell csak meglazítani a csavart, hogy amikor cibálod ne vágd orrba magad a kormánnyal amikor lejön. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzsbike Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 köszönöm a válaszodat Zotya!!! középen milyen csavar van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 6 perce, Kzsbike írta: köszönöm a válaszodat Zotya!!! középen milyen csavar van? Ezt nem tudom biztosan, mert itthon csak a kormány van, de ez szerint a rajz szerint a 19-es számú alkatrész egy sima 6 lapfejű anyacsavar. A kulcsnyílása nem derül ki. https://opel.7zap.com/hu/car/t92/l/0/5-1/ 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzsbike Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 köszönöm szépen !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 3 perce, Kzsbike írta: köszönöm szépen !! Nincs mit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzsbike Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 (edited) Zotya van egy gondom vissza raktam a Air Bag és a műszerfalon a kis Air Bag jelző világít. Módosítva Április14, 2019 : Kzsbike Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 1 óra, Kzsbike írta: Zotya van egy gondom vissza raktam a Air Bag és a műszerfalon a kis Air Bag jelző világít. Üdv! Lehet sérült a légzsák átvezető szalag szereléskor! Szakadás méréssel megállapítható! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 2 órája, Kzsbike írta: Zotya van egy gondom vissza raktam a Air Bag és a műszerfalon a kis Air Bag jelző világít. Akksit lekototted? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzsbike Elküldve Április14, 2019 Megoszt Elküldve Április14, 2019 Szia Aholy ! Igen le lett kötve csak közbe vissza raktam a sarut és emiatt jelzett a kis lámpa. De orvosolva lett. Köszönöm mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ekotek Elküldve Május20, 2019 Megoszt Elküldve Május20, 2019 Sziasztok! Van egy kérdésem. Szervó szivattyú tuningot lehet csinálni? Kicsit lehetne könnyebb a kormány..... Mind a két autómnál egyforma "nehéz" és a párom küzd vele, jó lenne valamit tennünk ügyben. Régebben szervósítottam egy Corsát, annak tök jó könnyű lett a kormánya. Vagy van olyan szivattyú amelyik erősebb? Esetleg nyomás határoló szelepet kellene megmókolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május20, 2019 Megoszt Elküldve Május20, 2019 1 óra, ekotek írta: Sziasztok! Van egy kérdésem. Szervó szivattyú tuningot lehet csinálni? Kicsit lehetne könnyebb a kormány..... Mind a két autómnál egyforma "nehéz" és a párom küzd vele, jó lenne valamit tennünk ügyben. Régebben szervósítottam egy Corsát, annak tök jó könnyű lett a kormánya. Vagy van olyan szivattyú amelyik erősebb? Esetleg nyomás határoló szelepet kellene megmókolni? Vagy egy villanyszervo. Azt rohadt könnyű tekerni. C Corsa, A Meriva szervója, fogalmam sincs lehetne-e adaptálni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts