schneke Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 (edited) Sziasztok! Meghalt az autómban a szervószivattyú, a kérdésem az lenne, hogy erről a szivattyúról tud mondani bárki bármit? Megérné megvenni (tekintve, hogy egy bontott szivattyú 10e, a mostani is bontott volt és kb. 3 hetet bírt)? https://alkatreszek.hu/szervoszivattyu_dhl/09_48_026_k Módosítva November23, 2015 : schneke Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 3 hours ago, schneke írta: Sziasztok! Meghalt az autómban a szervószivattyú, a kérdésem az lenne, hogy erről a szivattyúról tud mondani bárki bármit? Megérné megvenni (tekintve, hogy egy bontott szivattyú 10e, a mostani is bontott volt és kb. 3 hetet bírt)? https://alkatreszek.hu/szervoszivattyu_dhl/09_48_026_k Vagy felújíttatod és akkor lesz egy garanciás, jó szervószivattyúd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 2 hours ago, daykiller írta: Vagy felújíttatod és akkor lesz egy garanciás, jó szervószivattyúd. szerelő megnézte és aztmondta hogy szétment a belseje meg letört a belső perem a házból ezért gondolkozok újon Link to comment Megosztás: More sharing options...
bmrk Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 (edited) hello! F astraban cserélnék kormányt, de nem találom a kormány mögött a csavarokat amivel a burkolatát le tudnám szedni. Valaki tudna segíteni, hogy merre induljak, mihez kéne nyúlnom? Előre is köszi a válaszokat :) Módosítva November24, 2015 : bmrk Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 7 hours ago, bmrk írta: hello! F astraban cserélnék kormányt, de nem találom a kormány mögött a csavarokat amivel a burkolatát le tudnám szedni. Valaki tudna segíteni, hogy merre induljak, mihez kéne nyúlnom? Előre is köszi a válaszokat :) Ha sima légzsák nélküli kormány, akkor a középső mozgó része ami ugye a duda, simán csak rá van pattintva. Alá kell nyúlni , és le kell húzni, mivel nem mai darab, és hideg is van előfordul hogy törni fog. Ha lejön akkor a középső csavart ne tekerd le teljesen mert orrba tud vágni a kormány amikor eljön. Azt mondják a csavar fallazítása után a kormány élét lefelé kell ütni tenyérrel, de én még nem szedtem le. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bmrk Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 (edited) köszönöm, hétvégén valszeg kipróbálom, mar csak egy másik kormanyt kell szereznem Módosítva November24, 2015 : bmrk Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 Én még mindig nem tudtam kézzel leszedni az előtte már sokszor leszedett kormányt sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 1 hour ago, bmrk írta: köszönöm, hétvégén valszeg kipróbálom, mar csak egy másik kormanyt kell szereznem Amúgy miért akarod cserélni? 2 minutes ago, wookie írta: Én még mindig nem tudtam kézzel leszedni az előtte már sokszor leszedett kormányt sem. Tolódott a műszerfal cserém, akkor kell majd levennem a kormányt, vmi lehúzatót szerkesztek majd hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve November26, 2015 Megoszt Elküldve November26, 2015 On 2015. 11. 23., schneke írta: Sziasztok! Meghalt az autómban a szervószivattyú, a kérdésem az lenne, hogy erről a szivattyúról tud mondani bárki bármit? Megérné megvenni (tekintve, hogy egy bontott szivattyú 10e, a mostani is bontott volt és kb. 3 hetet bírt)? https://alkatreszek.hu/szervoszivattyu_dhl/09_48_026_k Közben rájöttem, hogy nem ezt a szivattyút akartam linkelni hanem ezt: https://alkatreszek.hu/szervoszivattyu_dhl/09_48_031_k Valaki tud róla esetleg valamit? Megbízható és megérné az árát? (A régi menthetetlen, tehát csak új jöhet szóba) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve November28, 2015 Megoszt Elküldve November28, 2015 Bontott nem lenne jobb? A szervószivattyú annyira ritkán megy tönkre, hogy sok tapasztalatot ezzel kapcsolatban szerintem nem nagyon fogsz kapni. Én keresnék egy olyan bontandó autót ahol a szivattyú még be van szerelve az autóba és amikor kéred akkor szerelik ki. Olyan szivattyút szerintem ne vegyél ami kiszerelve porosodik a szabad levegőn ki tudja mi óta és a csővégek nincsenek ledugózva. Egy nagynyomású hidraulikai rendszerben mint a szervó a legkisebb kosz is hamar kifejti hatását és nem is tudom hogy ki lehet-e egyáltalán mosni ha valami nem oda való bekerült a rendszerbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve November28, 2015 Megoszt Elküldve November28, 2015 9 hours ago, Astra F Caravan írta: Bontott nem lenne jobb? A szervószivattyú annyira ritkán megy tönkre, hogy sok tapasztalatot ezzel kapcsolatban szerintem nem nagyon fogsz kapni. Én keresnék egy olyan bontandó autót ahol a szivattyú még be van szerelve az autóba és amikor kéred akkor szerelik ki. Olyan szivattyút szerintem ne vegyél ami kiszerelve porosodik a szabad levegőn ki tudja mi óta és a csővégek nincsenek ledugózva. Egy nagynyomású hidraulikai rendszerben mint a szervó a legkisebb kosz is hamar kifejti hatását és nem is tudom hogy ki lehet-e egyáltalán mosni ha valami nem oda való bekerült a rendszerbe. Már megrendeltem de azért köszönöm a segítséget Bontottal nincsenek jó tapasztalataim, meg hát annak nem is lehet ismerni az előéletét, mennyire vigyáztak rá, milyen olajat kapott stb. Inkább vettem egy 0 km-est, hátha jobban fogja bírni mint az előző bontott Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve November28, 2015 Megoszt Elküldve November28, 2015 Elvileg a szervó karbantartásmentes így nem nagyon kell/lehet rá vigyázni. A bontottal az a legnagyobb baj, hogy szerintem nem szakszerűen tárolják elbontás után, nem töltik fel olajjal, nem zárják le aztán egy idő után belemegy a kosz és az egész berohad, azért írtam, hogy milyet próbálj meg keresni. Aztán meg azért javasoltam a bontottat mert az talán jóval olcsóbb. Nem látom át igazán, hogy miért ment tönkre az előző két szivattyúd, nincs-e ebben valami más külső tényező ami okozhatta a meghibásodást vagy csak egyszerűen elkopott a szivattyú. Reméljük, hogy nincs más gond és az új szivattyúval jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve November28, 2015 Megoszt Elküldve November28, 2015 Az egyik a leírtak alapján szinte 100%, hogy a tárolása miatt, mivel már úgy vettem a bontóból, hogy a polcon állt és nem volt feltöltve, csak rongyot dugtak a csövekbe. A másik az egy igen jó rejtély, hogy hogyan ment tönkre, menet közben csattanás, azt hittem, hogy ékszíj aztán mikor megálltam láttam, hogy ömlik a szervóolaj. Annyira nem értek hozzá, ugyhogy fogalmam sincs mi lett vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November29, 2015 Megoszt Elküldve November29, 2015 Lehet a hidraulikus kormánymű vágja haza a pumpát. Megnézném a hidraulika olajat, hogy nincsenek-e benne bronzdarabkák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balogh922 Elküldve December2, 2015 Megoszt Elküldve December2, 2015 Hali Ha hagyományos a szervó szivattyú akkor bakra kell tenni vagy az m8al becsavarható helyre? 1,6 kadettröl lenne szó.Köszi a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Április3, 2016 Megoszt Elküldve Április3, 2016 (edited) Sziasztok! A kormányszervó olaja grafitszürke, gondolom nem ilyen színűnek kellene lennie. Speciális olaj kell bele? update: Dexron 2 ATF Módosítva Április3, 2016 : joecockroach Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2016 Megoszt Elküldve November19, 2016 Vajon melyik alkatrész kopása okozhat olyan kormány holtjátékot amikor kormány mozgatásra még az összekötök sem mozdulnak? Közben középről koppanó hang hallatszik. Mondjuk a közepe alapból lóg, fel-le lehet mozgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve November19, 2016 Megoszt Elküldve November19, 2016 15 perce, zotya975 írta: Vajon melyik alkatrész kopása okozhat olyan kormány holtjátékot amikor kormány mozgatásra még az összekötök sem mozdulnak? Közben középről koppanó hang hallatszik. Mondjuk a közepe alapból lóg, fel-le lehet mozgatni. kormánykardán, vagy maga a kormánymű? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2016 Megoszt Elküldve November19, 2016 3 perce, aholy írta: kormánykardán, vagy maga a kormánymű? A kardánra rálátni ha jól emlékszem ha befekszem a lábtérbe. Ha nem ott akkor a kormányrúd-fogasléc találkozásánál. Vagy valami persely kopott meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November19, 2016 Megoszt Elküldve November19, 2016 kormánymű csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November19, 2016 Megoszt Elküldve November19, 2016 10 perce, wookie írta: kormánymű csere. Na ezt akartam utoljára hallani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 Eljött az ideje a szervósításnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 Jó az ha benne van, de az Astrának szervó nélkül is nagyon kúltúrált a kormánya. Anno a seregben mikor lehalt az Uralon a szervó, az veszett volt nagyon. Mentem vele még muszályból 50 KM-t hegyi szerpentinen, utána éreztem a kis kezeim, egy hétig meggondoltam azt is, hogy mikor gyújtsak rá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 (edited) 14 perce, Pingvin írta: Jó az ha benne van, de az Astrának szervó nélkül is nagyon kúltúrált a kormánya. Anno a seregben mikor lehalt az Uralon a szervó, az veszett volt nagyon. Mentem vele még muszályból 50 KM-t hegyi szerpentinen, utána éreztem a kis kezeim, egy hétig meggondoltam azt is, hogy mikor gyújtsak rá! Na igen, az Ural szervó nélkül...halál. Én anno Csepellel is mentem terepen. Na az még a csuklódat is eltörhette a buckákon, ha nem fogtad elég erősen. Módosítva November20, 2016 : hening Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 5 órája, hening írta: Eljött az ideje a szervósításnak. Ez volt a második dolog amit nem akartam hallani, közvetlenül a csere után. De szerintem átvészelem vele a telet. Bár ma jó idő van, nem akarok már kocsit szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts