stirlitz Elküldve Május17, 2015 Elküldve Május17, 2015 Én meg úgy tudom hogy a szervóshoz nem kapható. me hogy át lehet rakni a simából, nem? én itt hallottam......
pszilaj Elküldve Május18, 2015 Elküldve Május18, 2015 S ez a vezetőelem szokott elkopni / kikopni? Igen, ha elkopik, akkor fel le tud mozogni és kopog...
pszilaj Elküldve Május20, 2015 Elküldve Május20, 2015 (edited) Igen, szervóshoz kellene... A kormánymű száma ez: 90 374 067 Amit a neten meg is találok, de ezt a vezetőt hozzá nem... Módosítva Május20, 2015 : pszilaj
pszilaj Elküldve Május22, 2015 Elküldve Május22, 2015 EPC-ben megnézzem neked? Megköszönném... Én próbáltam egy online EPC-ben, de valamiért nem működik rendesen... :( valami "TIE,ROD" vagy "SLIDER, TIE, ROD" a neve...
Laliiii Elküldve Május23, 2015 Elküldve Május23, 2015 Na megnéztem EPC-ben, ám nekem is ezer éves van fent, csak xp alatt megy :) Szóval F Astra szervóshoz nem hoz ilyen összekötőrudat, csak A Vekihez amiből a szervos megegyezik Caliéval. Első két kép F Astra, utolsó A Veki. Június elején cserélek a Caliban kormányművet, abból majd összetudom hasonlítani F Astra szervósával, mert van egy F Astra szervós pluszban a polcon.
pszilaj Elküldve Május24, 2015 Elküldve Május24, 2015 Pénteken jártam a helyi opel alkatrészboltban és az ottani srácok mondták, hogy olyan, amit keresek nem létezik. Csak a kormányművekben lévők. Utólag nem beszerezhető... :(
Laliiii Elküldve Június10, 2015 Elküldve Június10, 2015 S hol vettél ekkora méretű szimeringet? Köszönöm. hali a méret a lényeg!!! 19.8 x 39.7 x 6,35 (belső átmérő x külső x vastagság ) üdv
Pajzs89 Elküldve Június21, 2015 Elküldve Június21, 2015 Halihó! Hogyan lehet lecserélni az olajat a kormányműben? (szervó) Mi a menete? Nagyon macerás? :hiya:
Astra F Caravan Elküldve Június21, 2015 Elküldve Június21, 2015 Halihó! Hogyan lehet lecserélni az olajat a kormányműben? (szervó) Mi a menete? Nagyon macerás? :hiya: Elvileg egyszerű, lehúzod a csöveket a szervópumpáról és kifolyik, de én még soha nem cseréltem. Mi az oka a cserének?
Diabo6 Elküldve Június21, 2015 Elküldve Június21, 2015 (edited) Sziasztok! Kormányműhöz javító készlet létezik? Lehet rosszul keresem, de ne találom sehol. Módosítva Június21, 2015 : Diabo6
zotya975 Elküldve Június21, 2015 Elküldve Június21, 2015 Sziasztok! Kormányműhöz javító készlet létezik? Lehet rosszul keresem, de ne találom sehol. Cromaxban van pár dolog hozzá...https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80230000-kormany-mechanika-hidraulika/80230062-kormanymu-alkatreszei/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel mi a gondja?
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 Cromaxban van pár dolog hozzá...https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80230000-kormany-mechanika-hidraulika/80230062-kormanymu-alkatreszei/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel mi a gondja? Kopog. Pontosan már nem tudom, mit mondott a szaki ismerősöm, de amikor mozgatom a kormányt, akkor kopog. Nézegette, és a kocsiban ülve benyúlt a kormányoszlopohoz, ott vmi összekötőt szorított meg (ami elvileg szegecselve van és azt hiszem van vmi gumi is benne), mire a kopogás sokkal halkabb lett. Szóval lóg az a valami, de nem vészes. Azt mondta, hogy keressek javító készletet, hátha van benne olyan ami nekünk jó lesz. Egy másik probléma, bár az a fékekhez tartozik. Kérnék tőled is egy véleményt. Lehetséges, hogy az öreg féknyereg nyöszörög elindulásnál? Nekem azt mondták, hogy nem nyitja ki rendesen a fékpofákat, csak szépen lassan, mintha szorulna. De nem vészes a probléma, nem kell tőle tartanom, ez csak a kor miatt van. Max óvatosan a megfelelő helyen be lehet majd olajozni hogy megszűnjön az a hang.
Dave89 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 A fék szorulás nekem is volt, szét kellett kapni a féknyergetm és a csúszkát, amin mozognak a pofák kicsit meg kellett finom csiszolóval csiszolni, és bekenni, hogy szépen csússzanak. Mondjuk nekem már folyamatosan fogott a fékem, de ez gyönyörűen megoldotta. A fék fórum oldalon le is írtam, ha van kedved megkeresni :) 7-es imbusz fej kelleni fog a szereléséhez, ha nincs olyanod, szerezz be valahonnan. (nem szokták mellékelni mindenféle szettbe) 1
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 A fék szorulás nekem is volt, szét kellett kapni a féknyergetm és a csúszkát, amin mozognak a pofák kicsit meg kellett finom csiszolóval csiszolni, és bekenni, hogy szépen csússzanak. Mondjuk nekem már folyamatosan fogott a fékem, de ez gyönyörűen megoldotta. A fék fórum oldalon le is írtam, ha van kedved megkeresni :) 7-es imbusz fej kelleni fog a szereléséhez, ha nincs olyanod, szerezz be valahonnan. (nem szokták mellékelni mindenféle szettbe) Köszi az infot. Neked is olyan hagot produkált, mintha a rugó vagy a lengéscsillapító szenvedett volna összenyomódásnál és széthúzásnál (előre-hátra billenésnél)? Én szétszedni a féket nem merem. Minden mást igen, de azt az egyet nem, így majd megkérem az ismerősömet, hogy csinálja meg. Addig is remélem nem fog befogni a fékem :) köszi mégegyszer
Laliiii Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 Szerintem ez így nem lesz jó irány. El kell választani, hogy a kormányoszloppal vagy a kormányművel van a baj. Ami a kormányművet és a kormányoszlop rúdját köti össze, egy része tényleg szegecselt, de maga a "kuplung" oldható, mert M8as csavarok fogják össze a két végén. Javító készlet tudtommal nincs a kormányműhöz, el kell vinni felújításra a kormányművet, ha tényleg az a baj. Kopog. Pontosan már nem tudom, mit mondott a szaki ismerősöm, de amikor mozgatom a kormányt, akkor kopog. Nézegette, és a kocsiban ülve benyúlt a kormányoszlopohoz, ott vmi összekötőt szorított meg (ami elvileg szegecselve van és azt hiszem van vmi gumi is benne), mire a kopogás sokkal halkabb lett. Szóval lóg az a valami, de nem vészes. Azt mondta, hogy keressek javító készletet, hátha van benne olyan ami nekünk jó lesz. Egy másik probléma, bár az a fékekhez tartozik. Kérnék tőled is egy véleményt. Lehetséges, hogy az öreg féknyereg nyöszörög elindulásnál? Nekem azt mondták, hogy nem nyitja ki rendesen a fékpofákat, csak szépen lassan, mintha szorulna. De nem vészes a probléma, nem kell tőle tartanom, ez csak a kor miatt van. Max óvatosan a megfelelő helyen be lehet majd olajozni hogy megszűnjön az a hang. 1
zotya975 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 Szerintem ez így nem lesz jó irány. El kell választani, hogy a kormányoszloppal vagy a kormányművel van a baj. Ami a kormányművet és a kormányoszlop rúdját köti össze, egy része tényleg szegecselt, de maga a "kuplung" oldható, mert M8as csavarok fogják össze a két végén. Javító készlet tudtommal nincs a kormányműhöz, el kell vinni felújításra a kormányművet, ha tényleg az a baj. A kormányoszlopon a műszerfal mögött van egy megvezető persely az is ki szokott csúszni a helyéről és kopog. Ha jól tudom a "kuplung" felett van, befeküdve a pedálokhoz és felnézve látszik. 1
Diabo6 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 A kormányoszlopon a műszerfal mögött van egy megvezető persely az is ki szokott csúszni a helyéről és kopog. Ha jól tudom a "kuplung" felett van, befeküdve a pedálokhoz és felnézve látszik. Na igen, ott volt vmi, amit tapogatott. Ilyenkor azt a perselyt cserélni kell, vagy vissza lehet valahogy doktorálni?
zotya975 Elküldve Június22, 2015 Elküldve Június22, 2015 Na igen, ott volt vmi, amit tapogatott. Ilyenkor azt a perselyt cserélni kell, vagy vissza lehet valahogy doktorálni? Hát ezt passzolom, én még vissza sem tudtam tenni, mert nem férek hozzá...
speki007 Elküldve Július9, 2015 Elküldve Július9, 2015 Üdv! Érdeklődni szeretnék,hogy a szervó beépítésekor figyelni kell-e az évjáratot vagy a motorszámokat,vagy bármilyen f-es szervó beépíthető F astrába? Köszönöm!
wookie Elküldve Július9, 2015 Elküldve Július9, 2015 a motorok miatt a szervó tartó konzol különbözhet, illetve apróbb különbségek lehetnek a csövezésben, a kormánymű mindben ugyanaz.
bnorci71 Elküldve Augusztus17, 2015 Elküldve Augusztus17, 2015 Sziasztok! pont jókor kérdezem én is de biztos ami biztos szóval a neten nézegetve 2 fajta F Asta szervós komrányművet láttam az egyiknek alu a vége és a csövek fejkialakítása is más http://www.nyugatiautobonto.hu/portal/static/upload_apro/2010-07-20/358139_orig0.jpg a másiknak acél cső, édesanyámékén is ilyen van aminek eldurrant a vége akkor ezek is csereszabatosak egymással, igaz ami itt a közelbe lenne az ugyan úgy acél végű és képek alapján egyformának tűnik http://pcbonto.hu/portal/Szentes_/Autoalkatresz/Fek_futomu/Kormanymuvek/Opel_Astra_F_szervos_4_521333_785166.html
Recommended Posts