lacikiru Elküldve Április3, 2004 Elküldve Április3, 2004 A gondom azzal kezdődött hogy a korm szervó reggel kerregő hangot adott és nem volt szervó sem .Az olaj a tartályában megvolt de zavaros fekete szinben pompázott :cry: az olaj lecserélése után pár perc légtelenedést követően elhalgatott de az olaj ugyanolyan zavaros lett most működik :D :D de nem tudom mi lehetett ez és miért melegszik és feketedik az olaj a szervóban.Ha tud valaki okosat mondani,javítási árakban vagy másban az ne tartsa magában. :oops: :oops:
opel16v Elküldve Április3, 2004 Elküldve Április3, 2004 Egyik havernek volt ilyen gondja, hogy elfeketedett a szervóolaj. Nála az derült ki, hogy rossz olajat öntött utána. Te töltöttél bele a közelmúltban?
lacikiru Elküldve Április6, 2004 Szerző Elküldve Április6, 2004 Rád mindig lehet számítani, :) csak a kerregés után cseréltük de gyári olajra most egyébként MŰKÖDIK de van egy kis duruzsoló hangja :roll: :roll:
opel16v Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Akkor valszeg azért feketedett be, mert kicsit különböző volt a régi és az új olaj.
PetiGSI Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Sziasztok. A következő a hibajelenség: Ha kitekerem a kormányt teljesen jobbra vagy balra akkor erős"nyekergés(mintha vmihez hozzá érne vmi)" hallatszik előről (nem mindíg sőt mondhatnám csak néha az is akkor mikor beindítom az autót és hideg) a másik ha menet közben fordulok az autóval és jön vissza a kormánykerék akkor mint ha picit akadozgatna a mozgása. Lehet,hogy két külön hiba de lehet,hogy közük van egymáshoz. Tényleg szervó olajat hogy lehet cserélni? Ott is légteleníteni kell mint a fékeknél? Milyen árban van egy ilyen olaj?
lacikiru Elküldve Április6, 2004 Szerző Elküldve Április6, 2004 Gabi az olaj már a csere elött be feketedett de azt mondták azért is lehet mert szorul a szervó szivattyu csapágya és megmelegszik,megég az olaj de most működik :lol: :lol: jó lenne tudni mibe fáj egy szervó felújitás :? :? :? Peti nézd meg a szíjat mert végállásban nehezebben forgatja a tárcsát lehet hogy akkor megcsúszik csinálta nekem is régebben ,az olaj ingyé vót sajnos nem tudom az árát ha olajat cserélsz benne kilégteleníti magát csak tekergetni kell és a csunyahang 2-3 perc alatt elmulik de azt is mondták hogy nem tud elhasználodni az olaj csak ha van valami gebasz lásd enyimé :) :lol: :D :lol: :lol: :lol:
PetiGSI Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Aham.....akkor majd utánna nézek......lehet,hogy tényleg az ékszíj a problem......megnézem
opel16v Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Úgy tudom, a hosszanti bordásszíjtárcsás szivattyúkat nem lehet felújítani, eldobósak. :)
aztec Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Aham.....akkor majd utánna nézek......lehet,hogy tényleg az ékszíj a problem......megnézem nekem is ezt csinálja, de csak állóhelyben,mert kissé nehéz neki a 205s gumát tekernie.. erre nekem első körben asszontták a nagymestrek,h ne tekerjem tökig álló helyben mer az nem jó. azóta nem tekerem ki fullra és azóta nem is csinálja :)
redline Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 nekem is ezt csinálja, de csak állóhelyben,mert kissé nehéz neki a 205s gumát tekernie.. erre nekem első körben asszontták a nagymestrek,h ne tekerjem tökig álló helyben mer az nem jó. azóta nem tekerem ki fullra és azóta nem is csinálja :) vazze nem kell állo helyzetben tekergetni :lol: :D azér KERÉK hogy forogjon :lol: ezér jo hogy nincs szervóm mert ilyen eszembe se jutna, hogy állo kocsi alatt tekergessem a kormányt de télleg imho a gumiknak sem használ.... :?
lacikiru Elküldve Április6, 2004 Szerző Elküldve Április6, 2004 Úgy tudom, a hosszanti bordásszíjtárcsás szivattyúkat nem lehet felújítani, eldobósak. :D brühühühühü most sírok de még mindig működik :) :lol:
opel16v Elküldve Április6, 2004 Elküldve Április6, 2004 Hát még hogy fogsz bömbölni, ha meghallod a bontott pumpa árát... Azt meg ne is akard tudni, mennyi az új... :)
Lizard Elküldve Július30, 2004 Elküldve Július30, 2004 vazze nem kell állo helyzetben tekergetni :) :D azér KERÉK hogy forogjon :D ezér jo hogy nincs szervóm mert ilyen eszembe se jutna, hogy állo kocsi alatt tekergessem a kormányt de télleg imho a gumiknak sem használ.... :?
ScatMan Elküldve Július30, 2004 Elküldve Július30, 2004 no servo=ASTRA-GYM! :) A nyikorgó ékszíjra jó a szilikonspré is...
Lizard Elküldve Július30, 2004 Elküldve Július30, 2004 no servo=ASTRA-GYM! :) A nyikorgó ékszíjra jó a szilikonspré is... Ha lehülyézlek megsérődsz :?: :?:
ScatMan Elküldve Július30, 2004 Elküldve Július30, 2004 Ha lehülyézlek megsérődsz :?: :?: Hülyézz, de csak hétfőn fogok megsértődni, most rohanok..
Qpack Elküldve Augusztus1, 2004 Elküldve Augusztus1, 2004 Hülyézz, de csak hétfőn fogok megsértődni, most rohanok.. Pedig ne sértődj meg hétfőn sem, mert teljesen igaza van Lizardnak :D ez F astra betegség...esetleges tárcsák és szíjak cseréje megoldja a dolgot, de semmi "kenőanyag" :roll: mert akkor igaz, hogy nem csikorog, de el is csúszik rendesen hang nélkűl és pl. nem lesz töltésed! :twisted:
uhuhu Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Pedig ne sértődj meg hétfőn sem, mert teljesen igaza van Lizardnak :D ez F astra betegség...esetleges tárcsák és szíjak cseréje megoldja a dolgot, de semmi "kenőanyag" :roll: mert akkor igaz, hogy nem csikorog, de el is csúszik rendesen hang nélkűl és pl. nem lesz töltésed! :twisted: ez igy nem teljesen igaz, mert nem zsirzod az ékszijat csak kened.... ha kicsit nyikorog /nyöszög/, akkor lehet hogy azért csinálja, mert ki van száradva az ékszij, és akkor egy kis szilikonspré segit. de nem segit akkor ha a szij csuszik! a szilikon spré akkor jó ha a szárazság miatt csikorog!!!
ScatMan Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Köszönöm uhuhu! A gumi "természetes" "töltőanyaga" a szilikon. Nem kenésről van szó, hogy csússzon, hanem az elöregedés során összemegy a szíj (v. "kiszárad") és vizet nem tud felvenni :arrow: ezért a szilikon. Olyan, mint a testednek a víz, csak nem olyan százalékban. A legtöbb gumialkatrészt fel lehet így újítani :D Próbáld ki: sprézz vmi gumira és tapizd egy kicsit. Egy darabig síkos, aztán ragad. Mivel a szíjfeszítés az első, amit megcsinál az ember, ezért nem is említettem... Nem sértődtem meg... :)
uhuhu Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Köszönöm uhuhu! A gumi "természetes" "töltőanyaga" a szilikon. Nem kenésről van szó, hogy csússzon, hanem az elöregedés során összemegy a szíj (v. "kiszárad") és vizet nem tud felvenni :arrow: ezért a szilikon. Olyan, mint a testednek a víz, csak nem olyan százalékban. A legtöbb gumialkatrészt fel lehet így újítani :P Mivel a szíjfeszítés az első, amit megcsinál az ember, ezért nem is említettem... Nem sértődtem meg... :D vazzeg, te okos gyerek vagy, milyé kérdezel akkó hülyeségeket??? vágod ezt nélkülünk is! :) :D :D
ScatMan Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Te meg nem olvasol vissza, mert nem én kérdeztem... :)
uhuhu Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Te meg nem olvasol vissza, mert nem én kérdeztem... :) :prayer: jóvanna! mindenki hibázik... :smt006
ScatMan Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 De legalább abban a tudatban, hogy okosak vagyunk...
uhuhu Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 De legalább abban a tudatban, hogy okosak vagyunk... akkó most harag van :?: :?: :?:
ScatMan Elküldve Augusztus2, 2004 Elküldve Augusztus2, 2004 Ákos! Lófütyit van harag! Nem mindig egyértelműek a humorjaim, sajna... Ez rád+rám vonatkozott. Efelejtettem ilyeneket beszúrni, hogy :D :D :) 8) :wink: :twisted: Örültem, hogy alátámasztottál, jó arc vagy. Üdv, Sanyi
Recommended Posts