opel16v Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 az igazság az, hogy már érdeklődtem egy cégnél (www.c-lab.hu) erről. és ők nem vállalták, mivel nem újonnan készített alkatrészről van szó. hát róla van szó: http://corsaline.tar.hu/3k.jpg négyszer most érdeklődöm ezeknél a cégeknél amit ajánlottatok thx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 O.K. meghajlok elöttetek: Naszóval, az ár erösen felnifüggö, konkrétabban a méret és a "bonyolultság" számít, ugyanis minden felnit le kell csiszolniuk krómozás elött, de a nagyon sürü küllösnél ez elég nehéz, úgyhogy az ilyen felni drágább. Nekem a 4db 7x15-ös felni 70.000 pénzbe került gari nélkül, és úgy hogy a belsö felét nem krómozták (merhogy az úgyse látszik), krómozták viszont a kerékcsavarokat. Hogy milyen lett, azt majd mindenki megnézheti tavasszal valami talin, mert a nyári gumim azon van...kösz az infót, meg fogjuk vizslatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Január13, 2005 Megoszt Elküldve Január13, 2005 hátha valakit érdekel; Fantachrom kaptam árajánlatot a műanyag krómozásra: 1250Ft/négyzetdeciméter azt nem írták meg, hogy melyik technológiával Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január26, 2005 Megoszt Elküldve Január26, 2005 Műanyagozás(szinterezés). Nyáron csináltam az Omegába egy első állítható toronymerevítőt, amit le szerettem volna müanyagoztatni, de hamar kivertem a fejemből mondván az milyen drága lehet, ezért inkább vettem agy doboz jó minőségű festék sprayt 1150 ft-ért és lefujtam. Nagyon szép lett, de ha vmit egy kicsit is nekikoccantottam már pattogott is lefelé, majd javíthattam. Amint beálltak a hidegeka festék egész felülete betöredezett és 3x3 mm-es darabokban elkezdett lehullani róla. Na nem maradt más csak el kellett vinnem müanyagoztatni. Megkérdeztem mennyi lesz? Egy ezresből megúszom. Azt hittem rosszul hallok, majd később majd szétb@szott az ideg hogy ezért szenvedtem a fujással a javítgatással. :arrow: Mielőtt bárki is elhamarkodottan ítélne előbb járjon utánna. :evil: :evil: :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 Akkor is a Metálfekete a legjobbb!!! 8) 8) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 :?: :?: :?: Miért? Mert a legkisebb kosz is világít rajta? Vagy azért, mert jól kihozza a hullámokat? Amúgy tényleg szép! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 A metálfekete tényleg nagyon szép, de ugyanolyan kényes is... Nekünk a Puntonk ilyen színnel van ellátva, és hát nem nagy élmény az autómosás... :roll: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 szerintem sem a fehér sem a feka nem 1 hálás szín. első kosz úgy néz ki rajta,h illuziórombol kapásból, ha javítják nagyon szépen kő csinálni különben nagyom láccik... de bejön. Most azon gondolkodom,h a grafitszürke gsi-k (legalábbis nekem ez vana forgalmiban) anno fél flip flop technológiával készültek-e, mert nincs 2x ugyanolyan színe a vasnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 Aztec!A tiéd mennyiből van összerakva? :) Amúgy az enyém most nagyon zsír, mert a teteje fehér, és lefelé szürkül. Szóval állat! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 rátapintottál a lényegre. feltételezéseim szerint 2ből :) de ezt hagyjuk, mert sírva fakkkadok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 Biztos is, hogy a fekete és a fehér a két legkényesebb szín! Éjjel nappal kell mosni meg nagyon vigyázni rá, de megéri!!! :lurk: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 Most azon gondolkodom,h a grafitszürke gsi-k (legalábbis nekem ez vana forgalmiban) anno fél flip flop technológiával készültek-e, mert nincs 2x ugyanolyan színe a vasnak. Amire gondolsz, azt úgy hívják, hogy GYÖNGYHÁZ fényezés. Ez 0-100% között változhat, az utóbbi az úgynevezett flip-flop hatás. A legtöbb metálfény amúgy 10-50% gyöngyháztartalommal bír. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 vmi hasonlóra akartam kijukadni thx a helpet! akkor ezexerint volt valóságtartalma a mondanivalómnak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Február3, 2005 Megoszt Elküldve Február3, 2005 A legtöbb metálfény amúgy 10-50% gyöngyháztartalommal bír. Az az érdekes, hogy rengeteg olyan szín van (pláne Opeléknél), ami egyértelműen változtatja a színét - persze csak kicsit, de akkor is - és közben nem gyöngyház. Tipikus példa haverom kvázi fekete Vectra 2000-je, ami néha átmegy kékes-lilás árnyalatúba. Csak akkor tudtuk meg, hogy nem gyöngyház, mikor festéket kevertettünk rá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 ***sztornó*** Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Február4, 2005 Megoszt Elküldve Február4, 2005 A "gyöngyház" hatás annyit tesz, hogy az alapszíntől szemcsék vannak belekeverve, megfelelő százalékban. Ettől látszik bizonyos fényviszonyok illetve szög mellett "színváltósnak". Nem nyert! :wink: Nem eltérő színű vagy árnyalatú szemcsék vagy pigmentek, hanem finomra darált üveg a gyöngyház, és a bázisszínekkel ellentétben szinte egyáltalán nem takar. Egyrészt ez a tulajdonsága, másrészt a saját színe adja meg hogyan változik a szín. Mellékesen az "alapszín" is több színből áll, pl egy fekete színbe szoktak kéket, barnát, pirosat is keverni. Plusz mehet még bele különböző méretű metálszemcse, gyöngyházak, binder, meg egy rakás más anyag. De ez már egy másik történet, a lényeg, hogy az a gyöngyház-fényezés, amibe kevernek gyöngyházat :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 ***sztornó*** Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 A gyári fényezésnél a lakkba biztosan nem kevernek gyöngyházat, csak a bázisba, de tényleg szép dolgokat lehet kihozni, ha a lakkban is van egy adag - akár más színű - gyöngyház! :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 Na, rákérdeztem mindenre a Mester úrnál, úgyhogy most már megmondom a frankót... :wink: (A fenti emlék-foszlányaimat sztornóztam, mert volt egy-két rosszul felidézett részlet, be kell látnom.) Tehát alapvetően 3-féle fényezés létezik: 1. akril fényezés - műgyanta alapú bázis festék, egyszínű, gyárilag nem lakkozott 2. metál fényezés - az akrilnak megfelelő bázis festék alumínium porral (szemcsékkel) vegyítve (innen a csillogás), utána fényes, színtelen lakkal fedve több rétegben 3. gyöngyház metál fényezés - a metál fényezésnek megfelelő összetételű festék valódi igazgyöngy porral (szemcsékkel) vegyítve, utána a metálfényhez hasonlatosan fényes, színtelen lakkal fedve több rétegben. Arra is van lehetőség, hogy az akrillal festett felületet visszacsiszolják és gyöngyház szemcsékkel vegyített lakkal fedjék. Ez gyönyörű felületet ad, ám gyakorlatilag javíthatatlan sérülés esetén, ugyanis lehetetlen még egyszer eltalálni a megfelelő gyöngyház arányt a lakkban. Mindez két dolgot jelent: 1. Ha a lakkban festék vagy gyöngyház található, akkor az előbbi eljárás gagyizásnak, az utóbbi pedig különleges (egyben javíthatatlan) fényezésnek minősül. 2. Az említett Vectra vagy gyöngyházas lakkozással készült, vagy pedig igenis gyöngyház fényezésű volt. (Miután eltérő színű szemcsék = gyöngyház hatás.) Nincs több variáció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 Ez így már jobban hangzik, de nem én lennék, ha nem okoskodnék még! :twisted: Pici kieg: akrilfestékből is van 1k-s és 2k-s. Mindkettő külön lakkozás nélküli, csak a kétkáshoz van külön edző, így hamarabb és keményebbre köt, meg tartósabb is. Az említett Veki színéről: tényleg nem volt gyöngyház, én festettem, mitöbb én kevertettem színt is hozzá. Még csodálkoztam is, mivel biztosra vettem, hogy az, fel is készítettem haverom, hogy nem lesz olcsó. Ha kell, megnézem rajta a színkódot, fejből nem megy. De hangsúlyozom, ez végképp nem flip-flop, csak érdekes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 A kilincsek meg a diszlec szinre fujasanak mi a menete ? Az autó gyöngyház metál ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 ...akrilfestékből is van 1k-s és 2k-s. Erre még ma rákérdezek a Mesteremnél. :wink: A Vectrával viszont értetlenül állok szemben. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 A kilincsek meg a diszlec szinre fujasanak mi a menete? Műanyag alapozó :arrow: fényezés. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február5, 2005 Megoszt Elküldve Február5, 2005 Műanyag alapozó :arrow: fényezés. :wink: És ez tartós is lesz ? Melyik műanyag alapozót ajánlod ? Alapozás-->csiszolás--->fényezés---->öröm ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts