coupe Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Tényleg szép,nekem az a hátsó sárfogó nem igazán tetszik :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Eh', nem értetek ti ehhez! :huh: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Szép gép,de az a 80-as éveket idéző rally sárfogó nem kéne rá!Na meg ha már szörthasogatunk,lehetne rajta egy fokkal szebb felni is!De a szine nagyon ott van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Öhm... Az egy nagyon szép felni! Gyári Manta alu, igazi korhű darab, nagyon passzol a vashoz! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Szép gép,de az a 80-as éveket idéző rally sárfogó nem kéne rá!Na meg ha már szörthasogatunk,lehetne rajta egy fokkal szebb felni is!De a szine nagyon ott van! Más felni volt rajta de túl sok volt az ET 13. Ezért lett cserélve. Szerintem tökéletes így neki munkábajáráshoz a 2,5-ös Commodore helyett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Más felni volt rajta de túl sok volt az ET 13. Ezért lett cserélve. Szerintem tökéletes így neki munkábajáráshoz a 2,5-ös Commodore helyett. Mondjuk az igaz,hogy egy ilyen után én is megfordulok az utcán! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Más felni volt rajta de túl sok volt az ET 13. Amik S.vadkerten a Corsácskám alatt voltak, azok ET15-tel bírnak! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június15, 2006 Megoszt Elküldve Június15, 2006 Ma délután nagyon ráértem, és felújítottam a Corsa hátsó fékét, és egyúttal cseréztem a kerékcsapágyakat is. Bár sokat javult a léghűtésessé alakítás, Corsa B nyergekkel, Brembo tárcsákkal és Ferodo betétekkel, v.hogy mégis úgy éreztem, hogy csak elöl fogott a fék.Igaz ott úgy, hogy beleálltam orral az aszfaltba.De hátul semmi. Korábban csak naívan hátul a betétket cseréltem, de mivel már túl volt szabályozva a dob, így adtam a sz@rnak egy pofont vele.Se normális lábfékem, sem pedig normális, használható kézifékem nem volt a kicsikocsin. Na most van.Csak ajánlani tudom mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Június16, 2006 Megoszt Elküldve Június16, 2006 Na most van.Csak ajánlani tudom mindenkinek. Amint kerül rá kedvem, én a következő fogom tenni: Ascona szervodob és munkahenger Elől Corsa B féknyereg, tárcsák betétek. Hátul Corsa Combo dobfék. De még nem jött el a kedvem:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június16, 2006 Megoszt Elküldve Június16, 2006 Amint kerül rá kedvem, én a következő fogom tenni: Ascona szervodob és munkahenger Elől Corsa B féknyereg, tárcsák betétek. Hátul Corsa Combo dobfék. De még nem jött el a kedvem:)Ahhoz a rásegítőhöz nem kell hackelni kisit??Mert én a Corsa B fékrásegítőjét néztem, hogy lehet, hogy felrakható.A munkahenger kb. megegyezik.Kb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Június16, 2006 Megoszt Elküldve Június16, 2006 Ahhoz a rásegítőhöz nem kell hackelni kisit??Mert én a Corsa B fékrásegítőjét néztem, hogy lehet, hogy felrakható.A munkahenger kb. megegyezik.Kb. Biztos hackelni kell. Lehet, hogy ha nem megy majd jön corsájé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június16, 2006 Megoszt Elküldve Június16, 2006 lassan kuplungot kell cserélni a géjesiiin...... nagyon fent fog :huh: még a gyári van benne.... jó cuccokat gyárt a Zopel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Június16, 2006 Megoszt Elküldve Június16, 2006 Biztos hackelni kell. Lehet, hogy ha nem megy majd jön corsájé. Inkább Astra rásegítőt rakjál bele, mert akkor tudok segíteni. :huh: Az enyémbe egy olyant már beleszereltem. Négy 30mm-es távtartót kell esztergáltatni hozzá, amiket a tőcsavarokra kell tekerni. A kart, ami a pedálra van rögzítve, azt pedig 50 mm-el rövidíteni kell. Akkor pontosan passzolnia kellene, de ha mégsem, akkor még a menettel be lehet állítani. A főfékhenger nálam marad a gyári, ami a Corsában volt, mert az is ugyanolyan 25-ös, mint az Astráé, csak arra rá lehet csavarni a hátsó fékerőszabályzót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június18, 2006 Megoszt Elküldve Június18, 2006 Kis segítség kellene!Ősöm A Corsája (91-es,C 12 NZ,1.2 i motoros)tegnap a köv. hibát produkálta.Marha nehezen indul be:csak tövig nyomott gázpedállal ,akkor is kínkeservesen,hosszú idő után.Mikor beindul akkor felpörög,visszaáll alapjáratra és ,ha gázt nyomok rögtön lefullad.Motor kontroll lámpa világít,csak még nem tudtam kivillogtatni(meg a csatit sem találtam.).Mire gyanakodjak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Június19, 2006 Megoszt Elküldve Június19, 2006 Inkább Astra rásegítőt rakjál bele, mert akkor tudok segíteni. :huh: Az enyémbe egy olyant már beleszereltem. Négy 30mm-es távtartót kell esztergáltatni hozzá, amiket a tőcsavarokra kell tekerni. A kart, ami a pedálra van rögzítve, azt pedig 50 mm-el rövidíteni kell. Akkor pontosan passzolnia kellene, de ha mégsem, akkor még a menettel be lehet állítani. A főfékhenger nálam marad a gyári, ami a Corsában volt, mert az is ugyanolyan 25-ös, mint az Astráé, csak arra rá lehet csavarni a hátsó fékerőszabályzót. Köszi a segítséget. Tehát azt mondod, hogy igazából csak a szervodobbal van "gond" a féknyergeken kivül, amiért kritikán aluli a gyári fék? Tehát Corsa főfékhengere elég lehet, mert megegyezik az Astrájéval és így nem kell kerékfékhengereket cserélni sem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Kis segítség kellene!Ősöm A Corsája (91-es,C 12 NZ,1.2 i motoros)tegnap a köv. hibát produkálta.Marha nehezen indul be:csak tövig nyomott gázpedállal ,akkor is kínkeservesen,hosszú idő után.Mikor beindul akkor felpörög,visszaáll alapjáratra és ,ha gázt nyomok rögtön lefullad.Motor kontroll lámpa világít,csak még nem tudtam kivillogtatni(meg a csatit sem találtam.).Mire gyanakodjak? Van már ezekben ilyen diagnosztikai csati?Help plíz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Van már ezekben ilyen diagnosztikai csati?Help plíz! szerintem kell, hogy legyen. Biztitáblánál nézted már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Sajnos ehhez a C14NZ problemhez nem tudok érdemileg hozzászólni, de sztem az F Astra topicban "némi" olvasgatás után lehet, rálelnél a válaszra. Viszont én meg ma letekertem a futóművem elöl, és bekerültek az 1cm-es nyomtávszélesítő esztergált féktárcsák is.Így már nincs olyan OFF road jellege a dolognak.Meg hát ugye kanyarban sem tolja az orrát a kis masina!De egyenlőre maradnak a 14'-es felnik, és a 185/60-14-es gumák.Ha majd kész a 20NE projekt, akkor mehet a szélesítés+Smoor felnik. Addig meg gyüjtögetés van.Szigorúan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Naggyon jót lehet autókázni lendületből ezzel az E12GV motorral! :D levittem gyerkőcöt anyuékhoz, aztán visszafelé mikor már egyedül jöttem, volt ereszd el a hajam.Ahol csak lehetett, végig 130km/h-val.Korekt volt.Főleg, hogy most már a futómű is partner ebben! :DTessett.CSak akkor voltam bajban, mikor vissza kellett lassítani, mert utána a kigyorsítás.............hát hogyismondjam! :lol: Na de utána.......... :huh: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június24, 2006 Megoszt Elküldve Június24, 2006 Kis segítség kellene!Ősöm A Corsája (91-es,C 12 NZ,1.2 i motoros)tegnap a köv. hibát produkálta.Marha nehezen indul be:csak tövig nyomott gázpedállal ,akkor is kínkeservesen,hosszú idő után.Mikor beindul akkor felpörög,visszaáll alapjáratra és ,ha gázt nyomok rögtön lefullad.Motor kontroll lámpa világít,csak még nem tudtam kivillogtatni(meg a csatit sem találtam.).Mire gyanakodjak? Na már kész is lett a kisótó! :huh: Találtunk itt kis városkánkban egy idősebb autószerelőt,aki ilyen öreg szakinak számít,én nem is javasoltam apámnak,hogy hozzávigyük,mert ő még (szerintem)csak a karburátoros régebbi és keleti autókhoz ért,de mivel a többinél rengeteg autó volt és még megnézni is csak napok múlva akarták,ezért mentünk hozzá,erre fel legnagyobb meglepetésemre mikor bementünk rögtön otthagyta a kuplungcserés Vito-t és vitte a Corsát.Elkérte a telcsiszámot és mondta,hogy szól ha kész.Hazajöttünk és kb 3 óra mulva mikor apuék előtt kocsikáztam el látom,hogy már benn áll az udvaron a kocsi.Mivel nem értem rá bemenni felhívtam,hogy talán menthetetlen az autó,hogy már itthon van?Nem-mondja már kész van,2000 ft-ért csinálta meg.Gyorsan kivillogtatta a hibakódot kicserélt valami érzékelőt(csak a fater nem tudta pontosan mit és hogy hívják)és már vitte is az ótókát! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Június24, 2006 Megoszt Elküldve Június24, 2006 Na már kész is lett a kisótó! :huh: Találtunk itt kis városkánkban egy idősebb autószerelőt,aki ilyen öreg szakinak számít,én nem is javasoltam apámnak,hogy hozzávigyük,mert ő még (szerintem)csak a karburátoros régebbi és keleti autókhoz ért,de mivel a többinél rengeteg autó volt és még megnézni is csak napok múlva akarták,ezért mentünk hozzá,erre fel legnagyobb meglepetésemre mikor bementünk rögtön otthagyta a kuplungcserés Vito-t és vitte a Corsát.Elkérte a telcsiszámot és mondta,hogy szól ha kész.Hazajöttünk és kb 3 óra mulva mikor apuék előtt kocsikáztam el látom,hogy már benn áll az udvaron a kocsi.Mivel nem értem rá bemenni felhívtam,hogy talán menthetetlen az autó,hogy már itthon van?Nem-mondja már kész van,2000 ft-ért csinálta meg.Gyorsan kivillogtatta a hibakódot kicserélt valami érzékelőt(csak a fater nem tudta pontosan mit és hogy hívják)és már vitte is az ótókát! :lol: Bocs, hogy nem írtam eddig, de egy tippem volt nekem is : - MAP szenzor (szívócsö nyomás) az alapjárat szabályzás van főszerepe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Június24, 2006 Megoszt Elküldve Június24, 2006 Köszi a segítséget. Tehát azt mondod, hogy igazából csak a szervodobbal van "gond" a féknyergeken kivül, amiért kritikán aluli a gyári fék? Tehát Corsa főfékhengere elég lehet, mert megegyezik az Astrájéval és így nem kell kerékfékhengereket cserélni sem? Igen, a főfékhenger ugyanolyan, mint egy Astrában, azzal a különbséggel, hogy a Corsáén nagy menet van, a hátsó fékerőszabályzónak. Még nem tudom megmondani, hogy ettől jobb lesz-e, mert még nem próbáltam ki. Nekem mondjuk 256-os Brembo- Ferodo rendszer lesz elöl és annak elvileg elég jónak kell lennie. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június24, 2006 Megoszt Elküldve Június24, 2006 Igen, a főfékhenger ugyanolyan, mint egy Astrában, azzal a különbséggel, hogy a Corsáén nagy menet van, a hátsó fékerőszabályzónak. Még nem tudom megmondani, hogy ettől jobb lesz-e, mert még nem próbáltam ki. Nekem mondjuk 256-os Brembo- Ferodo rendszer lesz elöl és annak elvileg elég jónak kell lennie. :) Majd jóól orraesel vele! :lol: Ma kicsit teszteltem a Corsa futóművét, hogy mit is tud igazi kanyarban.Tiszta terep, belátható szakasz, aztán a hátam nekifszítettem az ülésnek, és had szóljon.Háát döbbentem nemkicsit! :huh: B) Egy nyikk nélkül úgy bekanyarodtam, mint a huzat. :) Egy pizzéria elé, ahol korábban rendeltem, csak visszaszaladtam érte.A teraszon ülő vagányok közül sokan felhúzott szemöldökkel kezdték el vizslatni a kis gépsast! Hiába, ha az OHV felüvölt, és felhörög benne zakatolva az a talán még életben lévő 42.5db lovacska!! :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Június27, 2006 Megoszt Elküldve Június27, 2006 Igen, a főfékhenger ugyanolyan, mint egy Astrában, azzal a különbséggel, hogy a Corsáén nagy menet van, a hátsó fékerőszabályzónak. Még nem tudom megmondani, hogy ettől jobb lesz-e, mert még nem próbáltam ki. Nekem mondjuk 256-os Brembo- Ferodo rendszer lesz elöl és annak elvileg elég jónak kell lennie. :huh: No, mivel nekem most nem "sürgős", ha kész a tied, akkor jól megsasintom majd:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július3, 2006 Megoszt Elküldve Július3, 2006 Tegnap eső után leálltam a kicsivel a garázsba.Szépen lemostam, letörölgettem aztán óvatosan legurultam, bár a kipuffcsövet így is húztam kicsit, de nem volt vészes.Remélem, hogy a köv. kiállás már az új "szívvel" történik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts