J0hnny Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Ezt még tudná nekem nézni valaki ? Főleg J0hhny :D http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_a/opel_corsa_a_1.4_joy_friss_muszakiradio-magno-6973225 Ha lesz időm, megnézem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Következő pár napra a coupe-t becseréltem a CORSÁRA :) .....és minden percét élvezem :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris26 Elküldve Július24, 2013 Megoszt Elküldve Július24, 2013 Sziasztok Pár hónapja vettem egy A Corsa-t(ez a második :rolleyes: ) lesz egy motorcserém C14Nz-ről Se-re. Viszont elakadtam a légszürőnél(a gyári a kör alaku Az Se- pedig más). Eredetileg Astra F-t szerettem volna bele tenni de nem fér el a motortérben(túl nagy). Tudnátok segiteni, hogy melyik az ami tuti befér?(Tudom az eredeti de hol találok olyat? :D ) pl.B Corsa. Nem szeretnék felesleges köröket futni bontóból bontóba (főleg messzire). Felénk elég szegényes a kinálat bontott cuccokból.... Gondolkodtam direkt szürőn is de nem sok tapasztalatom van velük, plusz ahogy láttam az "értelmesebbek" elég drágák :icon4: ......A pár ezer forintos darabok pedig nem hinném, hogy "egészségesek" lennének a motornak. Válaszokat előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Július24, 2013 Megoszt Elküldve Július24, 2013 Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy az elakadás jelző kapcsolóm kinn marad. Ez már a második kapcsoló ami kb. 1 év után ment tönkre. Kitámasztottam most, de valahogy esetleg szét tudom szedni és meg tudom csinálni??? Segítséget előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy az elakadás jelző kapcsolóm kinn marad. Ez már a második kapcsoló ami kb. 1 év után ment tönkre. Kitámasztottam most, de valahogy esetleg szét tudom szedni és meg tudom csinálni??? Segítséget előre is köszönöm! Nem tartom valószínűnek, hogy érdemes mókolni, én a vekinél próbálkoztam anno, de eredménytelen volt:D Mondjuk azt nem értem, hogy mehetett tönkre, az előző gazdi állandóan nyomkodta vagy mi az isten. Mióta nálam van egyszer nem kapcsoltam, ez nem köszöngetésre van:) gondolom nálad is együtt van a jobb-bal indexel, ha ez nem jó, nincs indexed. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 Nem tartom valószínűnek, hogy érdemes mókolni, én a vekinél próbálkoztam anno, de eredménytelen volt:D Mondjuk azt nem értem, hogy mehetett tönkre, az előző gazdi állandóan nyomkodta vagy mi az isten. Mióta nálam van egyszer nem kapcsoltam, ez nem köszöngetésre van:) gondolom nálad is együtt van a jobb-bal indexel, ha ez nem jó, nincs indexed. Akkor nem mókolgatok, Veszek egyet a csergőnél, vagy mittomén hol :blink: . Együtt bizony, maga az elakadásjelző működik, csak nem marad benn a helyén kikapcsolt állapotban. <_< Köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 Következő pár napra a coupe-t becseréltem a CORSÁRA :) .....és minden percét élvezem :D Lehet, egyszer még kölcsön kérem:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 Lehet, egyszer még kölcsön kérem:) Nyugodtan :) Jövőhéten megnézi egy lakatos aki lehet belevág....:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 aki lehet belevág.... :) Van még mibe? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Augusztus13, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2013 Sziasztok! Váltógombot, hogyan tudom leoperálni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coRo Elküldve Augusztus31, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2013 Sziasztok Corsa-sok! 2db technikai jellegű kérdésem lenne és remélem tudtok nekem segíteni.1. Jelenség: Arról lenne szó, hogy van nekem egy szeretett 85-ös A Corsam, aminek már kezdetektől kezdve van egy olyan jelensége, hogy ha jár a motor akkor egy surrogó hang veszi kezdetét. Viszint, ha a kuplungot kinyomom abbahagyja ezt a hangot és szép csendes lesz a motor. Valamint menet közben (terhelés alatt) ez hang kicsit erősebb és "ércesebb" lesz. 110km/h-nál autópályán őríten zúg/sípol akár egy Ikarus busz. Amúgy a váltó pöpecül működik, csak van ez a hang... 1. Kérdés: 1. Én a nyelestengely csapágyra gyanakszom. Esetleg valakinek más véleménye vagy hasonló tapasztalata volt e már? 2. Lehet e ilyen alkatrészt vásárolni? (váltót semmiképpen sem szeretnék cserélni) 2. Jelenség: A napokban előjött az a probléma, hogy menet közben mikor kormányzok olyan érzésem van, mintha akadna a kormányszerkezet, de észre vettem azt, hogy amikor az autó egyenletesen halad (nincs gázadás és motorfék hatás), akkor ez a jelenség szinte eltűnik. Valamint reggelente, ha álló helyzetben tekergetem a kormányt kiparkolásnák, akkor olyan hang jön a műszerfal alól/felől, mintha valami szárazon forogna el valamin.2. Kérdés: Lehet e ez a gólyaláb csapágya, vagy inkább kormánymű? Köszönöm a türelmeteket! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
coRo Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Sziasztok Corsa-sok! 2db technikai jellegű kérdésem lenne és remélem tudtok nekem segíteni.1. Jelenség: Arról lenne szó, hogy van nekem egy szeretett 85-ös A Corsam, aminek már kezdetektől kezdve van egy olyan jelensége, hogy ha jár a motor akkor egy surrogó hang veszi kezdetét. Viszint, ha a kuplungot kinyomom abbahagyja ezt a hangot és szép csendes lesz a motor. Valamint menet közben (terhelés alatt) ez hang kicsit erősebb és "ércesebb" lesz. 110km/h-nál autópályán őríten zúg/sípol akár egy Ikarus busz. Amúgy a váltó pöpecül működik, csak van ez a hang... 1. Kérdés: 1. Én a nyelestengely csapágyra gyanakszom. Esetleg valakinek más véleménye vagy hasonló tapasztalata volt e már? 2. Lehet e ilyen alkatrészt vásárolni? (váltót semmiképpen sem szeretnék cserélni) 2. Jelenség: A napokban előjött az a probléma, hogy menet közben mikor kormányzok olyan érzésem van, mintha akadna a kormányszerkezet, de észre vettem azt, hogy amikor az autó egyenletesen halad (nincs gázadás és motorfék hatás), akkor ez a jelenség szinte eltűnik. Valamint reggelente, ha álló helyzetben tekergetem a kormányt kiparkolásnák, akkor olyan hang jön a műszerfal alól/felől, mintha valami szárazon forogna el valamin.2. Kérdés: Lehet e ez a gólyaláb csapágya, vagy inkább kormánymű? Köszönöm a türelmeteket! Üdv Tudna valaki segíteni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
monza Elküldve Szeptember6, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2013 Sziasztok garnitúra szép állapotban el adó... Privátban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember12, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2013 Egy 1.5 D 50 lovas Corsa A végsebessége mennyi a valóságban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember12, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2013 Mit értesz az alatt, hogy a valóságban? Nekem ugyan nem dízel volt, hanem C12NZ, de a saját órája szerint az is megfutotta egyszer a 165-öt (kínkeservesen, és 145/70 R13 kerekekkel), pedig a gyári adat szerint talán 142km/h a vége... GPS, gumiméret, és még rengeteg minden számít ilyenkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Mit értesz az alatt, hogy a valóságban? Nekem ugyan nem dízel volt, hanem C12NZ, de a saját órája szerint az is megfutotta egyszer a 165-öt (kínkeservesen, és 145/70 R13 kerekekkel), pedig a gyári adat szerint talán 142km/h a vége... GPS, gumiméret, és még rengeteg minden számít ilyenkor. Nyugodtan vonj le belőle 10 km/h-t, mert annyit simán csak az órája akkora sebességnél. :) az enyém legalábbis :) Amúgy azért kérdeztem, mert egy ismim azzal ámít, hogy lazán megfutja vele a 170-et. Amit nem akarok elhinni egy 50 LE-s szívó motorral szerelt autóról. (Corsa A), ami teljesen gyári, szóval nincs tuningolva. Első dolog, hogy szerintem kevés a teljesítmény ehhez, másrészt a motor ott már abban a tartományban pörögne, ahol nincs már semmi ereje.. Adatot nem találtam a gyár által megadott végsebességre, csak B Corsára 1,5D motorral. Az pedig 150 km/h. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Nyugodtan vonj le belőle 10 km/h-t, mert annyit simán csak az órája akkora sebességnél. :) az enyém legalábbis :) Amúgy azért kérdeztem, mert egy ismim azzal ámít, hogy lazán megfutja vele a 170-et. Amit nem akarok elhinni egy 50 LE-s szívó motorral szerelt autóról. (Corsa A), ami teljesen gyári, szóval nincs tuningolva. Első dolog, hogy szerintem kevés a teljesítmény ehhez, másrészt a motor ott már abban a tartományban pörögne, ahol nincs már semmi ereje.. Adatot nem találtam a gyár által megadott végsebességre, csak B Corsára 1,5D motorral. Az pedig 150 km/h. tgabika szerintem GPS-el mért sebességet írt, ami valós. Az 1.5TD 180km/h-t megy a valóságban. Az én C14NZ-mmel 165-ig mentem gps-el, tovább nem akartam. De szintén 180-at megy. Szerintem a szívó dízelnél a 160 még reálisnak mondható. Persze ezek már a véletek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Nem GPS-sel mért sebességet írtam, a saját órája mutatott ennyit, és természetesen én sem hittem el. Anno a C20NE Calibrát tudtam óra szerint 230km/h-ig elforgatni, ott volt GPS is, az 210-et mutatott, ami még így is szép, mert azzal a motorral 205km/h a gyári végsebessége... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Nem GPS-sel mért sebességet írtam, a saját órája mutatott ennyit, és természetesen én sem hittem el. Anno a C20NE Calibrát tudtam óra szerint 230km/h-ig elforgatni, ott volt GPS is, az 210-et mutatott, ami még így is szép, mert azzal a motorral 205km/h a gyári végsebessége... Akkor nem szóltam... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kobold666 Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 Sziasztok!Volna egy kérdésem!A Corsám van 12 ST.Lecseréltem a 4-es váltót ötösre és a váltó újabb B corséból való.Kiderült hogy a spirálmeghajtója jeladós,de az nem jó a gyári sima spirálos kilóméterórához.Létezik olyan kilóméteróra amit össze lehet hozni az új váltóval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imbuszmester Elküldve Szeptember15, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2013 Jó reggelt mindenkinek. Az Astra topicba már pár sort írtam,de ez nem tartozik oda és meglehet,hogy ezt sem jó helyre írom. Keresek Corsa A GSI tankot szeretett kis autómhoz ami 2004 óta kivan vonva a forgalomból és át volt alakítva versenyautóvá,de mostanság vissza akarom állítani a forgalomba csak pár dolog hiányzik,köztük a tank. Mivel a karbis mocit át alakítottam befecsire és pár apróságot kicseréltem rajta így nem jöhet szóba a karbis tank. A moci jój megy és jó húz is szóval kicsi a bors de erős. Ha esetleg valakinek bontásból ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imbuszmester Elküldve Szeptember15, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2013 Sziasztok!Volna egy kérdésem!A Corsám van 12 ST.Lecseréltem a 4-es váltót ötösre és a váltó újabb B corséból való.Kiderült hogy a spirálmeghajtója jeladós,de az nem jó a gyári sima spirálos kilóméterórához.Létezik olyan kilóméteróra amit össze lehet hozni az új váltóval? Hali. Dobd át a difit az egyikből a másikba. Nem az a baj,hogy be kell húzni azt a pár vezetéket hanem az órát nem tudod berögzíteni. A difi csere nem olyan nagy meló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kobold666 Elküldve Szeptember19, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2013 Hali. Dobd át a difit az egyikből a másikba. Nem az a baj,hogy be kell húzni azt a pár vezetéket hanem az órát nem tudod berögzíteni. A difi csere nem olyan nagy meló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kobold666 Elküldve Szeptember19, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2013 Csak biztos jó-e? Hali. Dobd át a difit az egyikből a másikba. Nem az a baj,hogy be kell húzni azt a pár vezetéket hanem az órát nem tudod berögzíteni. A difi csere nem olyan nagy meló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Szeptember19, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2013 Sziasztok! Van egy '92 A Corsam. Mostanában elkezdte azt, hogy az 1-2 sebességet nehezen veszi, főleg a 2-őt visszaváltásnál. Mi lehet a baj? Hogyan tudom ellenőrizni a váltóolaj szintet, vagy esetleg hogyan lehet lecserélni a váltóolajat? (mennyi kell bele, és milyen) A válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts