Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa A - Általános -

tourist

Recommended Posts

Amúgy corsázni nagyon jó dolog :) Elöször csak az volt a cél hogy úgyis max ketten ülünk az autóban akkor tegyük meg azt az utat 6 literből amit a frontera 13 ból szokott...de ahogy megy vele az ember elkezd vigyorogni, tiszta gokart feeling jó értelemben. Kb 4cmel lehet leültetve a frontera után nagyon alacsony :D Simán elférek benne, az astra ülések nagyon kényelmesek és menet közben nem érezni hogy valójában kis autó. Lesz vele egy kis kasztnimunka meg fényezés, de Hemi minden földi jóval ellátott...

Megosztás:

Amúgy corsázni nagyon jó dolog :) Elöször csak az volt a cél hogy úgyis max ketten ülünk az autóban akkor tegyük meg azt az utat 6 literből amit a frontera 13 ból szokott...de ahogy megy vele az ember elkezd vigyorogni, tiszta gokart feeling jó értelemben. Kb 4cmel lehet leültetve a frontera után nagyon alacsony :D Simán elférek benne, az astra ülések nagyon kényelmesek és menet közben nem érezni hogy valójában kis autó. Lesz vele egy kis kasztnimunka meg fényezés, de Hemi minden földi jóval ellátott...

Na ez az, amit más nagy dög nem ad meg. :)

No elektronika, csakis a kezem és lábam mondja meg mit, merre és hova. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Lejárt ma a műszakim. Tegnap elvittem a rozsdagyilkoshoz, ma nekiállt a bontásnak - motortérben szokásos helyeken 10cm-es lyukak - ma felhívott, és kész vagyok. A hír; - autó eleje külön mozog a többitől!!! :icon11: :confused: :cry:

Mi tartotta össze a kocsit eddig? :(

Megmenteni szerettem volna. Holnap nézem meg, mi van vele. Van jó szándékú tanácsotok?

Megosztás:

Sziasztok!

Lejárt ma a műszakim. Tegnap elvittem a rozsdagyilkoshoz, ma nekiállt a bontásnak - motortérben szokásos helyeken 10cm-es lyukak - ma felhívott, és kész vagyok. A hír; - autó eleje külön mozog a többitől!!! :icon11: :confused: :cry:

Mi tartotta össze a kocsit eddig? :(

Megmenteni szerettem volna. Holnap nézem meg, mi van vele. Van jó szándékú tanácsotok?

Múltkor nagyon szép,rozsdamentes osztrák 1.4nz-t hozott haver.

A bele szintén újszerű volt,piros volt és nem volt matt. :D Tehát jól tartották.

120pénzért adta tovább. Ha gondolod minden héten mennek ki......

Megosztás:

Múltkor nagyon szép,rozsdamentes osztrák 1.4nz-t hozott haver.

A bele szintén újszerű volt,piros volt és nem volt matt. :D Tehát jól tartották.

120pénzért adta tovább. Ha gondolod minden héten mennek ki......

Holnap látom tisztán az állapotokat. A lehetőséget köszönöm! :icon9:

100327_021_01_vk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (2 évvel ezelőtt)

Megosztás:

Amúgy ez a tipikus sírós,árfelverős,dejóhogymégismegcsináltad taktika a karosszériás részéről.

Nehogymár megijedjen egy kis hegesztéstől,mert akkor mit csinál a ropivá tört félmétereket elment autókkal? Azokat meg gondolom simán megcsinálja,mert az sokkal jobban fizet. Na ja, így megy ez.

Van benne valami...

A mai lakatosok többsége nem szeret foltozgatni, peremezni, inkább elemcsere.

Pontmelegítéssel egyengetés? Azt se tudja mi az...

Megosztás:

Amúgy ez a tipikus sírós,árfelverős,dejóhogymégismegcsináltad taktika a karosszériás részéről.

Nehogymár megijedjen egy kis hegesztéstől,mert akkor mit csinál a ropivá tört félmétereket elment autókkal? Azokat meg gondolom simán megcsinálja,mert az sokkal jobban fizet. Na ja, így megy ez.

Amúgy rendes srác és 30-ért vállalta körbe az autót. Egyedül a csomag ajtóra mondta, hogy inkább csere. Először 30-40-et mondott. Az sok lenne érte? Az árban van a jobb első sárvédő csere és javítgatás is + több kisebb folt.

Megosztás:

Nos a körbe javítást sorolom:

A jobb első sárvédőt cserélni kell. Beszereztem egy ugyanolyan színűt, de az alja annak is rozsdás kicsit, de még így is ezerszer jobb mint ami fent volt. Belül kell drótkefézni, kívül csak egykét kis pont és az megvan. Jobb hátsó kerékív több kis ponton rohad, egy-két helyen talán lemezvágás. Csomag ajtót valószínűleg cserélem. Bal hátsó kerékív ugyanaz minta másik. Bal küszöb végig drótkefe. Bal ajtó alja drótkefe. Bal első sárvédő orra formára igazítás, drótkefe. Motortérben, kerék felett viszonylag sok lemezjavítás, ugyanez a homlokfalon. Megcsinálja az összes kitelést és alapozást mindenhol, plusz a motortérben a festést is.

Ezek szerint ha 40-45-ért összerakja, az is baráti.

Megosztás:

40-45ért nagyon, nagyon baráti. Félek ez olyan gyors orvoslásra elég, hogy vizsgán án menjen. Készülj fel kap egy telet és tavasszal újra együtt fog rügyezni a fákkal.... Persze, nem lehet milliárdokat költeni egy olyan autóba aminek az értéke nem éri el a teli fény árának a felét....vagyis lehet költeni,de akkor Corsás aggyal kell születni, amit egy gyors-kötöző tart a helyén!

Véleményem szerint amikor lemezeket hegesztenek egymásra csomópontoknál, jobb esetben 2-3 év múlva megint rohadni fognak, mert belülről a párát ugyanúgy kapja ott viszont nincs lekezelve normálisan, jó esetben valami trutyi bele van spriccelve csak, mint üregvédő. A tapasztalat azt mondja nem elég, Neked sem kívülről kezdett el rohadni hanem belülről, mindig úgy kezdődik....

Ha sokáig szeretnéd a gépet, komolyabban kell venni a lakatolást, mert a fény sem egy olcsó játék! Még, ha sok helyen csak ködöl az ember.

Megosztás:

Meglehet csinálni szépen is a javításokat.

Csak lenne annyi időm rá... :)

Szépen kiperemezni, felrakni a foltot, aztán kezelni kasztnis tömítővel és mehet rá a több réteg festék.

Lehet próbálkozni passziváló anyaggal is, az oldtimeresek is használják, talán használ valamit.

Megosztás:

Na jól felidegesítettem magam. A tünet a következő, cseréltem km óra spirált, 1,5 éve mióta megvettem a corsa-t rossz volt, most műszakira megembereltem magam és kicseréltem, de baromi idegesítő remegő, kerregő hangja van az órának kb 60-ig aztán elhagyja, gondoltam a spirál van rosszul a helyén, de nem, Ladánál is ilyen volt az óra, ha szarul volt berakva a spirál. Én kifogytam az ötletekből...

Valaki járt már így? Ötlet?

Lakatolást nem érdemes elkapkodni, én tavaly nyáron csináltam, egy két helyen elkapkodtam, most lehet újra rendesen megcsinálni....

Megosztás:

40-45ért nagyon, nagyon baráti. Félek ez olyan gyors orvoslásra elég, hogy vizsgán án menjen. Készülj fel kap egy telet és tavasszal újra együtt fog rügyezni a fákkal.... Persze, nem lehet milliárdokat költeni egy olyan autóba aminek az értéke nem éri el a teli fény árának a felét....vagyis lehet költeni,de akkor Corsás aggyal kell születni, amit egy gyors-kötöző tart a helyén!

Véleményem szerint amikor lemezeket hegesztenek egymásra csomópontoknál, jobb esetben 2-3 év múlva megint rohadni fognak, mert belülről a párát ugyanúgy kapja ott viszont nincs lekezelve normálisan, jó esetben valami trutyi bele van spriccelve csak, mint üregvédő. A tapasztalat azt mondja nem elég, Neked sem kívülről kezdett el rohadni hanem belülről, mindig úgy kezdődik....

Ha sokáig szeretnéd a gépet, komolyabban kell venni a lakatolást, mert a fény sem egy olcsó játék! Még, ha sok helyen csak ködöl az ember.

Köszönöm a gondolatokat!

Ma megnéztem a gépet, és kicsit összeomlottam. A bal oldalon ahogy a kerék felcsapja a cuccost, mint egy flex, végigvágott szinte mindent. Mutatom képekben.

120327_008_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

120327_009_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

120327_014_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

120327_010_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

120327_013_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A köv. darab egyértelműen kuka.

(Találtam egy használható ugyanilyen színűt.)

Erről a darabról tudni kell, hogy kétszer törték, és egyszer sem lett szakszerűen javítva.

120327_004_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Cimborák azt mondták, hogy ha mindezt javítani szeretném, akkor bontani kell a kárpitot, komplett műszerfalat, és lehet hogy a motort is ki kell venni. Erre mondták, hogy kb. 200e. És ez csak a gép eleje. Csomtér ajtó csere, és a kisebb foltok.

Hogy látjátok? :cry: (A motorja kiváló. Max. hengerfej csere, ami van egy tartalékban. Szerelő szerint alkatrész... :cry:

Megosztás:

Hát, jajj. Szegény autó. Ilyenkor, sírni tudnék. (Ne vedd magadra)

Nem volt ez komolyan törve valamikor régeben?

Anno így nézet ki amit én lakatoltatam ki: http://corsa.burnout.hu/garazs-muhely/12-lakatolas-fenyezes-200506-08.html

Ha sok terved van vele, akkor ne add fel. ha Corsa A Fan vagy, keres egy donor gépet, vagy egy másikat! Sok különbség nem lesz,de azoknál még lehet esely. Most már tudod mit kell nézned. El kell kezdeni, ha Fan vagy....

Ha reálisan gondolokozol, akkor keresel egy másikat. Pl egy Corsa B GSi-t, azt még érdemes is lehet megcsinálni. Ilyen szürnyűséget talán ott nem látsz... Bár egy tojásba ülsz át:( (Corsa B-sek nem megsértödnek)

A motort mindig könnyebb javítani vagy olcsóbb is cserélni...

Nem akartam elvenni a kedved.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.