Piczi Elküldve November27, 2009 Megoszt Elküldve November27, 2009 Hali! Én is szeretnék már egy ideje első hátsó toronymerevítőket, arra gondoltam, hogy csináltatok. Csak acélból van értelme vagy más anyag is ad kellő merevítést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve November29, 2009 Megoszt Elküldve November29, 2009 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...amp;tabNumber=1 :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pogi Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...amp;tabNumber=1 :huh: :lol: Kb 240 Ezer pénz ;) ... a hülyének is megéri, ha nem is Corsa Fan :angry: :lol: Nekem nagyon tetszik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve November30, 2009 Megoszt Elküldve November30, 2009 Kb 240 Ezer pénz :D ... a hülyének is megéri, ha nem is Corsa Fan ;) :lol: Nekem nagyon tetszik :lol: Valami elszámoltál. Nálam 3,2 Mila jött ki. Mondjuk így is árában van :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pogi Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Cartársak kéne egy kis help. Van olyan benzinszint szonda ami jó az A Corsa -hoz, vagy esetleg össze lehet házasítani valamivel szakszerűen hogy normálisan mérjen mert már 2x megszívtam miatta és sétálhattam benzinért. Előre is kösz minden hozzászólónak! Jah és utólag boldog mikulást :lol: :huh: ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Cartársak kéne egy kis help. Van olyan benzinszint szonda ami jó az A Corsa -hoz, vagy esetleg össze lehet házasítani valamivel szakszerűen hogy normálisan mérjen mert már 2x megszívtam miatta és sétálhattam benzinért. Előre is kösz minden hozzászólónak! Jah és utólag boldog mikulást :lol: :lol: ! Szerintem akármelyik A Corsáé jó hozzá, szóval bontó pl... bár karbisnál nem vagyok biztos benne. Viszont a műszer amúgy sem mutat pontosan, főleg, ha épp nem vízszintesen áll az autó. Érdemes a megtett Km-eket is nézni és a legrosszabb fogyasztással számolni, hogy még mennyi lehet benne. Ja, neked is Miklóst! :D :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Szerintem akármelyik A Corsáé jó hozzá, szóval bontó pl... bár karbisnál nem vagyok biztos benne. Viszont a műszer amúgy sem mutat pontosan, főleg, ha épp nem vízszintesen áll az autó. Érdemes a megtett Km-eket is nézni és a legrosszabb fogyasztással számolni, hogy még mennyi lehet benne. Ja, neked is Miklóst! :lol: :huh: Tényleg ti mennyit tudtok (vagy tudtatok amikor még rendes motor volt az autótokba) elmenni egy tank benzinnel? Nekem a C12NZ napi számlálója most mutat 510km-t az előző tankolás óta, sík úton nyugodt tempoban autózva a mutató a piros mező tetejénél áll és én kezdek mosmá' besz@rni hogy el kéne mennem tankolni mert meg fog állni alattam. Fogalmam sincs mennyi van még ilyenkor a tankban, de ez így is rekord közeli futásteljesítmény nálam, nem szoktam elmenni ennyit egy tank benyával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 Nekem XE-vel 550-580 között volt párszor. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pogi Elküldve December8, 2009 Megoszt Elküldve December8, 2009 karbisnál kb piros sáv közepénél áll a mutató akk nagyjából még 500m-t tudsz vele menni és utána megáll, leejtős úton "kicsit" többet :blink: :angry: ... Nem másik A Corsa szondára gondoltam, hanem mondjuk F Astra szondára vagy ami normálisan mér és nem szambázik a mutató mint Popeye a hullámokon kishajón ;) :huh: ... ezért is kérdeztem a szakszerű "ekecselést" :lol: . Vagy valahonnan szerzek másik típusú tankot rendes szondával, a visszajelző lámpánál meg már meg tudom oldani a dolgokat. Másrészt mi van akkor ha csináltatok egyedi lökőst, nagyobb homlokfallal ami egyesek szerint hajaz kicsit a bömösre (bár én nem szeretnék olyan benzin temetőt), sztem viszont dragster-es brutál kinézetet kölcsönözne a Corsa szolid eleje helyett. Nah már most mindenki vágja hogy hogy néz ki az autó homlokfala lámpákkal, hűtőmaszk és lökhárító nélkül. Nah valahogy ezt a látványt akarom valahogy előhozni csak egyedi lökőssel meg hűtőmaszkkal (hmm sztem inkább intercooler outlookja lenne :D ). Milyen emberkéhez lenne érdemes eme vágyammal fordulni? Jah és hogy kell-e hozzá átépítési engedély? Driftekben gazdag szép álmokat! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Tényleg ti mennyit tudtok (vagy tudtatok amikor még rendes motor volt az autótokba) elmenni egy tank benzinnel? Nekem a C12NZ napi számlálója most mutat 510km-t az előző tankolás óta, sík úton nyugodt tempoban autózva a mutató a piros mező tetejénél áll és én kezdek mosmá' besz@rni hogy el kéne mennem tankolni mert meg fog állni alattam. Fogalmam sincs mennyi van még ilyenkor a tankban, de ez így is rekord közeli futásteljesítmény nálam, nem szoktam elmenni ennyit egy tank benyával. Sosem próbáltam csontra kifogyasztani, de szerintem, amit Demó írt 550Km-re az reális lehet. A fogyasztást számoltam mindig két teletankolás között és bármennyire tiportam, az XE 8,5 körül evett százon. Amikor már 400 körül volt a számláló, akkor mentem tankolni. Mondjuk ez a módszer csak úgy működik, ha mindig teletankolsz, de nem minden nap használtam az autót, úgyhogy belefért egy hónapban az 1-2 teletankolás. Szóval, ha kb. tudod mennyit eszik az autó, akkor azért meg lehet saccolni. A C12NZ-vel ha nem városban mész szerintem még jobb adatokat össze lehet szedni. Országúton szerintem az még ilyenkor is 6 körül lehet. A tank meg azt hiszem 42 literes a Corsában, úgyhogy tessék kiszámolni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December9, 2009 Megoszt Elküldve December9, 2009 Számolgatja nekem a program, ott van az aláírásomban a link... Amúgy ma reggel tankoltam, és nem egészen 34 liter ment bele úgy hogy csontig töltöttem, szóval akkor ezexerint még volt benne 8 liter? :huh: Akkor lehet korai volt paráznom hogy megáll alattam, még egy százast nyugodtan elmehettem volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December10, 2009 Megoszt Elküldve December10, 2009 Számolgatja nekem a program, ott van az aláírásomban a link... Amúgy ma reggel tankoltam, és nem egészen 34 liter ment bele úgy hogy csontig töltöttem, szóval akkor ezexerint még volt benne 8 liter? :huh: Akkor lehet korai volt paráznom hogy megáll alattam, még egy százast nyugodtan elmehettem volna... Azért az utolsó, mondjuk 1-2 litert, azért már nem biztos, hogy probléma nélkül szívja fel a benzinpumpa, főleg, ha nem csak vízszintes úton mész, úgyhogy nem biztos, hogy akkora parázás kicsit előbb tankolni, de 8-cal még tényleg el lehet menni egy jódarabig, főleg 1.2-essel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Azért az utolsó, mondjuk 1-2 litert, azért már nem biztos, hogy probléma nélkül szívja fel a benzinpumpa, főleg, ha nem csak vízszintes úton mész, úgyhogy nem biztos, hogy akkora parázás kicsit előbb tankolni, de 8-cal még tényleg el lehet menni egy jódarabig, főleg 1.2-essel. Az AC nem közvetlenül a tankból szív, hanem egy kis edényből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Tényleg ti mennyit tudtok (vagy tudtatok amikor még rendes motor volt az autótokba) elmenni egy tank benzinnel? Nekem a C12NZ napi számlálója most mutat 510km-t az előző tankolás óta, sík úton nyugodt tempoban autózva a mutató a piros mező tetejénél áll és én kezdek mosmá' besz@rni hogy el kéne mennem tankolni mert meg fog állni alattam. Fogalmam sincs mennyi van még ilyenkor a tankban, de ez így is rekord közeli futásteljesítmény nálam, nem szoktam elmenni ennyit egy tank benyával. Neked se kicsi a talpad Hány literes a tank? Az enyémből kiindulva ugyan ez a szitu, én csak városba jártam vele 10km reggel majd este megint 10km. Szóval 8/100,de kinyomtam a szemét. Ha nem bántom akkor 7/100 Nem városba 6/100 Hát nem egy gazdaságos motor,sokat eszik és nem is megy. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Elvileg 42literes a tank, és én is városban járok vele, ráadásul még rövidebb távokat mint te, reggel/este 2-2km-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piczi Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Sziasztok! :huh: Még mindig nem merültem ki a kérdésekből :lol: A képen narancssárga színnel látható hátsó stabilizátorok gyáriak vagy utólag lett rátuningolva? Gsikben volt ilyen? Sok haszna van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Az a hajlított bigyó az tuti hogy nem gyári, a másikról nem tudom eldönteni mert elvileg a gyári helyén van, de nem elég jó felbontású a kép hogy rendesen lehessen látni. Amúgy igen, a GSi-kben volt ilyen gyárilag, és most én is erősen gondolkodom a kérdésen, ugyanis van egy ilyen stabilizátorom, csak az F Astrából való és ennélfogva 55mm-rel hosszabb mint a Corsáé. Vajon ér ezt elvágni majd a megfelelő hosszra szabva újra összehegeszteni? Mert ha igen akkor belefaragom a Corsába, de ha így már nem látja el a szerepét a futóműben akkor hagyom a fenébe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Sziasztok! :lol: Még mindig nem merültem ki a kérdésekből :lol: A képen narancssárga színnel látható hátsó stabilizátorok gyáriak vagy utólag lett rátuningolva? Gsikben volt ilyen? Sok haszna van? http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/pi...48/80853062.jpg Hali! Mind a kettő gyári Opel, csak az alsó nem épp Corsáé. :D Ami be van fűzve a hídba, az egy sima A Corsa stabrúd, kétféle létezik gyáriban, van az 1.4-é és van a GSI-é, ami vastagabb. A másik úgy nézem, hogy egy Astra, Vectra, Calibra első stabrúd. Tetszik a megoldás, nekem is hasonlóképpen van megoldva a dupla stabilizátor hátul, csak nekem Kadett/Astra GSI 2. hátsó stabrúd van felfaragva a híd alá. Amúgy kinek a myvip oldalán van ilyen A Corsa hátsóhíd? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Az a hajlított bigyó az tuti hogy nem gyári, a másikról nem tudom eldönteni mert elvileg a gyári helyén van, de nem elég jó felbontású a kép hogy rendesen lehessen látni. Amúgy igen, a GSi-kben volt ilyen gyárilag, és most én is erősen gondolkodom a kérdésen, ugyanis van egy ilyen stabilizátorom, csak az F Astrából való és ennélfogva 55mm-rel hosszabb mint a Corsáé. Vajon ér ezt elvágni majd a megfelelő hosszra szabva újra összehegeszteni? Mert ha igen akkor belefaragom a Corsába, de ha így már nem látja el a szerepét a futóműben akkor hagyom a fenébe. Rugóacélból van, szerintem nem lehet úgy meghegeszteni, hogy utána ne törjön el. Viszont, ha a nagy Astra stabilizátorod van, akkor lehet elég lenne, ha levágod a végét, megfúrnád a megfelelő hosszra és csavarral rögzíted... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 ...ha a nagy Astra stabilizátorod van, akkor lehet elég lenne, ha levágod a végét, megfúrnád a megfelelő hosszra és csavarral rögzíted... :huh: Köszi, gondoltam rá, de elbizonytalanított hogy a stabilizátor maga kör keresztmetszetű, viszont a vége meg (ahol át van fúrva a rögzítéshez) el van lapítva. Ez eddig feloldhatatlan ellentétet jelentett nekem, mert az a verzió nem jutott eszembe hogy flex-el simára köszörüljem a végét és akkor már tudok rá lyukat fúrni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/pi...48/80853062.jpg Tetszik ez a megoldás, asszem alá fogom majd próbálni én is, mert még nagyobb, mint ami nekem van alatta. :huh: Mondjuk nekem a GSI vastag rúdja van alatta és a Kadett 16V stabrúd még ráfaragva és elég merev lett már így a futómű, nem nagyon dőlök be kanyarokban. Ha még nagyobb lenne fent, lehet már 3-kerekeznék kanyarokban... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Köszi, gondoltam rá, de elbizonytalanított hogy a stabilizátor maga kör keresztmetszetű, viszont a vége meg (ahol át van fúrva a rögzítéshez) el van lapítva. Ez eddig feloldhatatlan ellentétet jelentett nekem, mert az a verzió nem jutott eszembe hogy flex-el simára köszörüljem a végét és akkor már tudok rá lyukat fúrni... :huh: A nagy Astra stabrúd végig lapított egy kicsit, arra lehet fúrni. Ha a tiéd kerek, akkor neked nem az van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piczi Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Tompa Márk weblapja Itt borsodban szoktak indulni sprintversenyeken, kategóriájában bajnok autó, 1,3-as motor két nagy wéberrel:) Nekem szerintem nincsen hátul semmilyen stabrudam pedig 1.4i-m van. A Gsi furatai mindegyik hídban benne vannak? Mire kell figyelni ha egy hasonló hátsó futóművet szeretnék csinálni? (persze ha nem nagy titok :huh: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Piczi Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Ez az újabb oldala: Tompa Márk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve December12, 2009 Megoszt Elküldve December12, 2009 Elég komoly ez a korza. :huh: Ha 1.4i-d van és elöl van stabrudad, akkor elvileg kell lennie hátul is. Nézz alá, hogy látsz-e valamit a hídban. A hely minden hídban benne van és ebbe passzol a vékony és a vastag rúd is, sőt, még a nagyon nagy H&R sportstabrúd is. Első lépésben próbálj meg GSI-ét szerezni, ha az nem elég, akkor próbálj csak valamit még ráfaragni pluszban. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts