Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa A - Általános -

tourist

Recommended Posts

Szia Tgabika76!

Köszönöm először is. Azt tudom, hogy a zöld trafóról jövő kábel benne vam a csatiban, igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy esetleg nagyobb e annak a csatlakozója, több lábas e vagy ezek szabvány méretek.

Ha az autód 90 utáni és a GSI műszeregszég is, akkor elvileg passzolni fog. <_<

A régi műszerfalasnak még rövidebb a csatija, de ott sincs különbség különböző motorok között.

Olajnyomásmérőd addig nem fog menni, amíg nem raksz bele olyan gombát, ami mér is, nem csak egy kapcsoló.

Az olajlámpa viszont menni fog.

Megosztás:

Hali! Van egy 83'as A corsám,és nemrég egy olyan hiba jött elő,hogy minden szó nélkül leáll a motor,nincs alapjárat. Teljesen mindegy,hogy hideg,vagy meleg a motor, van hogy egész nap semmi baja, van, hgy egész nap nincs alapjárat. Javasolták,állítsak a karburátoron, de semmi változás. Tud valaki segíteni? Megköszönném.

Megosztás:

Demo,

A C20XE-n jelentkezett egy kis probléma az első futóművel, azaz mindkét oldalon kb 2-3 cm-el hátrébb került a kerék.

Jobb oldalon a féltengely gyorsításnál és balos kigyorsításnál beleér a vázba.

Neked volt ilyen problémád? Mit tudsz hozzáfűzni?

Köszi,

B.

Megosztás:

Demo,

A C20XE-n jelentkezett egy kis probléma az első futóművel, azaz mindkét oldalon kb 2-3 cm-el hátrébb került a kerék.

Köszi,

B.

<_< A stabrudad milyen állapotban van?

Megosztás:

Első nekifutásra jól néznek ki, lehet hogy a homlokot húzta el.

Hátulról meg lehet támasztani? Csinált ilyet valaki?

Ha nincs az egész homlokfal kettérohadva, akkor nem szabadna elhúznia, viszont a stabrúdnak a támasztó része, ami a belemegy az első alsó keresztrészbe ott lehet, hogy lötyög a szilentnél, vagy még a hátsó motortartónál lehetnek gázok, arra mindenképp rákéne nézni, főleg alul a gumibaknál. Elvileg bírnia kéne, de ennyit nem szabadna mozdulnia, meg beleérnie sem. Más ötletem nincs, majd Demó megmondja a tutit <_<

Megosztás:

Hali! Van egy 83'as A corsám,és nemrég egy olyan hiba jött elő,hogy minden szó nélkül leáll a motor,nincs alapjárat. Teljesen mindegy,hogy hideg,vagy meleg a motor, van hogy egész nap semmi baja, van, hgy egész nap nincs alapjárat. Javasolták,állítsak a karburátoron, de semmi változás. Tud valaki segíteni? Megköszönném.

Nem értek a karbishoz igazán, de gyanús, hogy valami kosz került az üzemanyagba, ami eltömíti pl. az alapjárati fúvókát (vagy mi van a karbiban). A karbit nehogy elkezdd szétszedni, mert az eléggé bonyolult, azt mindenképp valami szakemberrel kéne csináltatni vagy aki ért hozzá. Első körben az üzemanyagszűrőt kéne kicserélni (ha nem volt mostanában). A gyújtásra is érdemes lenne ránézni, elsősorban a rotornál, hogy nem e tud nagyon elmozdulni vagy a gyújtáskábel nincs e megtörve valahol, meg ha nem volt mostanában, akkor egy gyertyacsere meg egy légszűrő csere sem árthat.

Megosztás:

Demo,

Köszi,

B.

Nagyon nézd át az első, alsó kereszttartódat, mert valami ott nincs rendben.

Szilent jó, szilenttartó nem szakadt ki a helyéről? <_<

Gázadásra inkább előre kellene mozdulnia a keréknek, féltengelynek, váz pedig csak hátul van.

Mondjuk balos kigyorsításnál a bal kerék hajt és ha ki van szakadva az első tartód, akkor a jobbos kerék elmozdulhat hátra.

Lengőkart és talpast is nézd meg, nehogy ott legyen valami gond.

Legrosszabb esetben szét van rohadva a kereszttartód és ki van szakadva a szilentblokk a jobb oldalon.

Fékezésnél nem ér bele?

Megosztás:

Szilent jó, szilenttartó nem szakadt ki a helyéről? <_<

Fékezésnél nem ér bele?

A szilent jónak tünt, de most szét fogom szedetni jobban.

Fékezésnél is beleér rossz uton, gyorsulásnál amikor elpörög meg balos kanyarnál.

Látszik is, hogy hátrébb van.

http://m.blog.hu/pa/padregas/image/corsa/DSC_0024.jpg

ez meg jobb első stab

http://padregas.blog.hu/media/image/corsa/DSC_0025.jpg

Megosztás:

Köszönöm,Stefan, semmi esetre sem szedem szét a karbit,mert én olyan vagyok,hogy amihez nem értek,ahhoz nem nyúlok. (szerencsémre)<_< Egyébként a felsoroltak közül szinte minden ki lett cserélve,kb. másfél hónapja, az üzemanyagszűrő kivételével... De akkor az lesz a következő. Ma is mondtak valamit,nem tudom,mekkora hülyeség,AC pumpa? Köszönöm!

Megosztás:

Köszönöm,Stefan, semmi esetre sem szedem szét a karbit,mert én olyan vagyok,hogy amihez nem értek,ahhoz nem nyúlok. (szerencsémre)<_< Egyébként a felsoroltak közül szinte minden ki lett cserélve,kb. másfél hónapja, az üzemanyagszűrő kivételével... De akkor az lesz a következő. Ma is mondtak valamit,nem tudom,mekkora hülyeség,AC pumpa? Köszönöm!

Egyáltalán nem hülyeség, az AC-re is érdemes lenne ránézni. Meg nem tudom karbisnál hogy van, de lehet, hogy levegős az üzemanyagrendszer és az AC nem tudja rendesen felszívni a benyát (bár akkor lehet, hogy normális működésnél is kicsit darabos lenne). Sajna azt nem tudom hol van a légtelenítő ezeknél (ha van) :lol:

Az előbbiek (jelen esetben már csak az üzemanyagszűrő) meg nem olyan nagy tételek és amúgy sem árt cserélni, ha már régen volt, úgyhogy nem pénzkidobás.

Megosztás:

Sziasztok!

Megérkezett a gsi-s óracsoportom. Na most a kérdésem az lenne, hogy akkor minden vezeték a helyén van, nem kell semmit átkötnöm?

Másik: Ezen nincs semmi luk a csavaroknak, mint a régi oldalán. Akkor ezt csak dobjam be oda, és majd megmarad.

Üdv: Peti

Megosztás:

Sziasztok!

Megérkezett a gsi-s óracsoportom. Na most a kérdésem az lenne, hogy akkor minden vezeték a helyén van, nem kell semmit átkötnöm?

Másik: Ezen nincs semmi luk a csavaroknak, mint a régi oldalán. Akkor ezt csak dobjam be oda, és majd megmarad.

Üdv: Peti

Ha nincsenek rajta fülek a rögzítéshez, akkor régi, nagylámpás GSI óracsoportod van.

Ott nem passzol a csati sem, mert a 90 utáni Corsákban hosszabb a csati, mint a 90 előttiekben.

Megosztás:

Ha nincsenek rajta fülek a rögzítéshez, akkor régi, nagylámpás GSI óracsoportod van.

Ott nem passzol a csati sem, mert a 90 utáni Corsákban hosszabb a csati, mint a 90 előttiekben.

Szia 12 lábas csatija van!

Szerintem kinézetre ez az új, mert a mutatók, és minden ua a design, mint az órámban.

Ilyen

Megosztás:

Szia 12 lábas csatija van!

Szerintem kinézetre ez az új, mert a mutatók, és minden ua a design, mint az órámban.

Ilyen

Lehet, hogy le vannak vágva/törve a felfogatók vagy szemből ugyanolyan a régi/új is csak a régin nincsenek fülek? :lol:

3 fülnek kéne lennie (persze a skálázás más kicsit eredetileg :D ):

6-Opel_Corsa_A_GSI_300-9000_schwarz_100_1183.jpg

Megosztás:

Lehet, hogy le vannak vágva/törve a felfogatók vagy szemből ugyanolyan a régi/új is csak a régin nincsenek fülek? :lol:

3 fülnek kéne lennie (persze a skálázás más kicsit eredetileg :D ):

Érdekes az óra uígy néz ki, de fülek sehol. Nincsenek letörve, gyárilag nincs rajta. Most mi tévő legyek?

Megosztás:

Érdekes az óra uígy néz ki, de fülek sehol. Nincsenek letörve, gyárilag nincs rajta. Most mi tévő legyek?

Sajna vagy vissza a vaterára, vagy veszel hozzá egy régebbi, kocka lámpás corsat. Utánad kérdezte meg egy srác, hogy hány csatis, és a válasz pedig, hogy 2x6-os. Ez a legelső Corsa GSI km-órája, nem az A2-é! De szerintem legózással megoldható (keresel hozzá egy 2x6-os csatit, és átkötözgeted), de az sem egy 100-as megoldás, mert felfogatni akkor sem tudod majd. (egyébként én is ettől a sráctól vettem a digit km-órát, van egy Lotus Omegája is! :lol: )

Megosztás:

Sajna vagy vissza a vaterára, vagy veszel hozzá egy régebbi, kocka lámpás corsat. Utánad kérdezte meg egy srác, hogy hány csatis, és a válasz pedig, hogy 2x6-os. Ez a legelső Corsa GSI km-órája, nem az A2-é! De szerintem legózással megoldható (keresel hozzá egy 2x6-os csatit, és átkötözgeted), de az sem egy 100-as megoldás, mert felfogatni akkor sem tudod majd. (egyébként én is ettől a sráctól vettem a digit km-órát, van egy Lotus Omegája is! :lol: )

Csati van hozzá. A felfüggesztést megoldom, de mit hova kötözgessek? Segítsetek!!!!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.