Demó Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Sziasztok! Újabb segítségre lenne szükségem. Nem működik a kicsikémben a tolatólámpa. Az izzót már ellenőriztem, világít. A biztosítékok jók. Kérlek segítsetek, hol lehet még probléma a rendszerben. Előre is köszönöm! Üdv: Peti A váltóban a kapcsoló ment tönkre akkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 A váltóban a kapcsoló ment tönkre akkor. Köszönöm a választ. És hogyan tudnám orvosolni a problémát? Drága dolog lesz ez nekem, esetleg én is meg tudom csinálni? Köszi, Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Köszönöm a választ. És hogyan tudnám orvosolni a problémát? Drága dolog lesz ez nekem, esetleg én is meg tudom csinálni? Köszi, Peti Veszel egy kapcsolót, asszem az összes Opel-váltóban ugyanolyan van. A csere meg max két perc alatt megoldható, ha van pár szerszámod otthon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Veszel egy kapcsolót, asszem az összes Opel-váltóban ugyanolyan van. A csere meg max két perc alatt megoldható, ha van pár szerszámod otthon. Nagyon szuper. És hogyan kellene hozzákezdenem? Utastérből, vagy alá kell feküdnöm? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október5, 2008 Megoszt Elküldve Október5, 2008 Nagyon szuper. És hogyan kellene hozzákezdenem? Utastérből, vagy alá kell feküdnöm? Köszi Úgy, hogy kinyitod a motorháztetőt. :lol: :lol: Na jó, komolyan. Tehát a kapcsoló ott van a váltón a kuplungkar alatt és egy kétszálas kábel megy rá. Más nincs ott, tehát össze se lehet keverni mással. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihasznazulu Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Úgy, hogy kinyitod a motorháztetőt. :lol: :lol: Na jó, komolyan. Tehát a kapcsoló ott van a váltón a kuplungkar alatt és egy kétszálas kábel megy rá. Más nincs ott, tehát össze se lehet keverni mással. :D Na ez a dolog engem is érdekel, mert ugyanebben a cipőben járok. :lol: A hátsó ablakmosóproblémát meg megoldottam, eccerűen csak meg volt tőrve a cső, amiben a folyadék megy. Ki kellett nyesni egy másfél centis darabot, és láss csodát...! Visszaaplikáltam, és kész Niagara!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Én "csak" Corsa vs. E55 AMG, Corsa vs. 645i és hasonló videókat tudok mutatni. :lol: Link? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október6, 2008 Megoszt Elküldve Október6, 2008 Link? :D :lol: Itt vannak a Youtube-os videóim. :lol: Egyébként arra gondoltam, hogy lehetne nyitni egy Corsa bigblock topicot is, ahol lehetne az épp aktuális projekteket bemutatni, illetve infókat gyűjteni. :lol: Vagy eleve lehetne egy projektek című témát létrehozni, ahol mindenki külön Topicban bemutathatja az autóját és az aktuális változtatásokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Itt vannak a Youtube-os videóim. :lol: Kis híján a Golf is megvolt...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Volt egy említés Corsa A vs Porsche... kiváncsi volnék a videóra.. :lol: Én is úgy tudom, hogy nem készült video, pedig lassan már nem is szabadna elindulni nélküle :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Kis híján a Golf is megvolt...... Komoly videók..Skyline, 645i bazz.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
motoraider Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 hu srácok http://cgi.ebay.co.uk/1993-VAUXHALL-NOVA-F...id=p3286.c0.m14 ez pimasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 hu srácok http://cgi.ebay.co.uk/1993-VAUXHALL-NOVA-F...id=p3286.c0.m14 ez pimasz :lol: Nem rossz. Érdekes, hogy valószínűleg utólag építették át az orrát kislámpásra, mert a műszerfal alapján 90 előtti volt (vagy a műszerfalból rakták bele a régebbit :lol: ). Nagyon igényesen meg van csinálva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 A múltkor találtam egy Irmscher Classics katalógust, ráérő időmben nekiálltam beszkennelni. A típusra vonatkozó oldalakat berakom ide, hátha érdekel valakit (sorry a minőségért, ezekből a fényes lapokból ennyit tud kihozni a scannerem): Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október7, 2008 Megoszt Elküldve Október7, 2008 Peti! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október8, 2008 Megoszt Elküldve Október8, 2008 Peti! :lol: Sztem igen, és ez Kalocsa.....Ha jól emléxem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október8, 2008 Megoszt Elküldve Október8, 2008 Peti! :lol: Igen, bár nem emlékszem már erre. :lol: A leírásban Lacháza áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Itt vannak a Youtube-os videóim. :lol: Egyébként arra gondoltam, hogy lehetne nyitni egy Corsa bigblock topicot is, ahol lehetne az épp aktuális projekteket bemutatni, illetve infókat gyűjteni. :lol: Vagy eleve lehetne egy projektek című témát létrehozni, ahol mindenki külön Topicban bemutathatja az autóját és az aktuális változtatásokat. Miért nem használod a "Webnapló" szolgáltatást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október9, 2008 Megoszt Elküldve Október9, 2008 Miért nem használod a "Webnapló" szolgáltatást? Mert ahogy én, szerintem más sem nézi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihasznazulu Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy elég érdekes probléma megoldásában! Nem vagyok egy műszaki zseni, de most pontosan tudom, hogy mi a gond, csak a műszaki kifejezésekkel vannak problémáim, ezért előre is elnézéseteket kérem! Nos a probléma a következő! Kis Corsám egy kicsit betegeskedik. (93-as 3 ajtós, az utolsó kocka széria 1.2-es) Nyáron volt vele egy kis probléma (főtengelyszimering csere) :lol: . Elvittem a szerelőmhöz, aki annak rendje, és módja szerint böcsülettel meg is csinálta. Viszont (nem szándékosan) elkövetett egy hibát. A váltó leszedése közben elfelejtette (és most jönnek elő a hiányosságaim a műszaki cuccok terén) lelazítani azt a "kötést" ami magát a váltót, és a váltó kart fogja össze. Nem vette észre, lekapta a váltót, és ebben a félgömb alakú kötésben(végül is úgy kell elképzelni, mintha mondjuk a jobb kezeddel marokra fognád a bal öklödet (kicsit képzavar tudom) ) egy műanyag persely eltörött, és kihullott. Miután kicserélte a szimeringet, visszarakta a váltót, szólt, hogy kész. El is mentem a kocsiért, el is indúltam vele hazafelé, és kb 20 kilóméterrel később megszünt a kapcsolat a váltó, és a váltókar között. Hármasban maradt a gép. Így kellett visszamennem a szombati kupiban hozzá, hogy nézze meg. Nagynehezen vissza is értem. Persze ilyenkor már bontó nem volt nyitva, és egy hibrid megoldással de megoldotta a problémát. A Ladának kb ugyanilyen a megoldása, és volt is neki elfekvőben egy ilyen alkatrésze, ami ugyan nem volt kompatibilis, de fel lehetett aplikálni a váltóból kijövő csonkra, és a váltórúd alfelére. Igaz, hogy két vastag kábelkötegelővel még meg kellett fejelni, de tényleg patentűl működött. SAJNOS EDDIG!! Mostanában rakoncátlankodik a kicsike. Amikor megállok a pirosnál, és tenném egyesbe, akkor hármasba ugrik a váltó. Vagy ha lassítok, mondjuk egy kanyar előtt, és 4-esből szeretném áttenni 2-esbe, akkor előfordúl, hogy: kuplung, váltókar megfog, jobbról balra vissza kettes, de négyesbe húzza a váltót vissza. Az az érdekes, hogy ezt minden előjel nélkül teszi, tehát semmi recsegés, vagy elakadás, egyszerüen szépen finoman beteszem ugyanabba a sebessegébe: 4-ből 4-be! :lol: . Ma reggel kinyitottama a géptetőt (mintha lett volna értelme, mert marha bölcsen tudok felette állni, de nem vágom a dolgokat), és észrevettem, hogy a rögzítéshez használt egyki kábelkötegelő el van szakadva. Ebből arra következtetek, hogy mivel a szerkezet nem kompatibilis, ezért a kapcsolat a váltó, és a váltó kar között "lazább lett", és ez okozhatja a problémát.Ezeket a problémákat csak menet közben, vagy induláskor veszem észre, amikor ráemelem a kuplungot, és érzem, hogy nem abban a sebességben van, amiben én szeretném. A jelenség ritka ugyan, de piszok zavaró! Szinte biztos vagyok benne, hogy a probléma megjelenése sűrüsödni fog, egészen addig, amig eccer majd a Hungária közepén hagy cserbe, és mondjuk 5-ösben, ja és csúcsidőben! Szóval a kérdésem: Lehet e kapni ezt az egy alkatrészt autósboltban, vagy bontóban, vagy kezdjek el pánikolni? (nekem az a kis szerkezet kell, ami (végül is egyfajta gömbcsukló megoldással) összefogja magát a váltót a váltókarral. Segítségeteiket, és valaszaitokat előre is nagyon köszönöm. Maradok Tisztelettel: Mihaszna a Zulu Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Lehet kapni új komplett váltómechanikát, asszem 40e.ft környéke.Külön javítókészlet nincs hozzá.Bontóból érdmes keresgélni.Bontós árakkal nem vagyok tisztában.Demónak asszem van ilyesmi elfekvőben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Lehet kapni új komplett váltómechanikát, asszem 40e.ft környéke.Külön javítókészlet nincs hozzá.Bontóból érdmes keresgélni.Bontós árakkal nem vagyok tisztában.Demónak asszem van ilyesmi elfekvőben. Ha lenne, akkor nekem se lógna annyira a váltóm, hogy nem lehessen úgy belőni, hogy vegye az 1-2-t és az 5-öt is. :lol: Én a télen csinálok magamnak GE-szemes megoldást. Az se lesz épp olcsó, de legalább holtjátékmentes lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihasznazulu Elküldve Október12, 2008 Megoszt Elküldve Október12, 2008 Köszönöm szépen! Már ráállítottam a szerelőmet a témára, és a kocsi is ma jól működött, szóval nincs őánik, de meg lesz csináltatva, mert ez előbb utóbb elszállhat a legrosszabb pillanatban! :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Október13, 2008 Megoszt Elküldve Október13, 2008 Sziasztok! Végre sikerült odáig jutnom, hogy feltöltsek egy képed a picikémről. Mindenkinek további szép napot! Üdv: ZsöPö Link to comment Megosztás: More sharing options...
haby Elküldve Október13, 2008 Megoszt Elküldve Október13, 2008 Üdv All! Lenne egy olyan kérdésem hogy egy 95 ös 1.4 B corsa 5 ös váltóját be tudom e tenni a 93-as 1.2 A corsám 4 es váltója helyett Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts