Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  On 2013. 09. 19. at 6:41, Kobold666 írta:

Csak biztos jó-e?

Hali. Minden kis váltónak egyforma a difije,csak a tányér kerékben lehet eltérés és az elektromos érzékelő helyére teszed be aspirál meghajtót.

Elküldve

Értem köszi.

On 2013. 09. 19. at 15:44, Imbuszmester írta:

Hali. Minden kis váltónak egyforma a difije,csak a tányér kerékben lehet eltérés és az elektromos érzékelő helyére teszed be aspirál meghajtót.

Elküldve
  On 2013. 09. 19. at 7:02, Mikee írta:

Sziasztok!

Van egy '92 A Corsam. Mostanában elkezdte azt, hogy az 1-2 sebességet nehezen veszi, főleg a 2-őt visszaváltásnál. Mi lehet a baj?

Hogyan tudom ellenőrizni a váltóolaj szintet, vagy esetleg hogyan lehet lecserélni a váltóolajat? (mennyi kell bele, és milyen)

A válaszokat előre is köszönöm!

Szia. A bal féltengely kihajtás mellett van a szint jelző és 13-as kulccsal lehet kitekerni. Pótold a szintet ha kevés van benne. A váltó tetején van a kulissza és annak a tetején van a szuszogó amit 17-es kulccsal tudsz kitekerni és ott kell beletölteni az olajat. Szerintem ha csak a kettessel van a problémád és a 3-4-5-el nincs akkor váltón belüli szinkron gyűrűvel lesz a baj. Ha gondolod hívj fel, mevem alatt ott a telcsi számon.

Elküldve

Sziasztok.Újabb gondom alakult.Dugulása volt a kis Corsámnak,de a karbi összerakás után valamiért nem működik a fojtószelep.Lötyög és a szár végén az a műanyag olyan mintha törött lenne.Meg hol kellene lenni neki?Hogy mozgatja a gázbovden?

Elküldve

Az attól függ milyen felnid van. Az A Corsa tengelycsonk átmérője 56,5mm, tehát a tehermentesítő (igazából központosító, mert baromira nem mentesít semmilyen terhet) gyűrű belső átmérőjének ennyinek kell lennie. A külsőnek meg annyinak amennyi a felnid középfuratának átmérője.

Elküldve

Jó reggelt mindenkinek. Érdeklődnék,hogy nincs valakinek felesleges injectoros tankja? Igazából a hátsó kifolyós kellene, de ha csak központisé van az is jó lenne a kis A corsámhoz.

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

A váltómnál az autószerelő szerint a kulissza nagyon ki van kopva, esetleg azt hogy lehet cserélni egyszerűen?

Válaszokat előre is köszönöm!

Elküldve
  On 2013. 10. 07. at 7:24, Mikee írta:

Sziasztok!

A váltómnál az autószerelő szerint a kulissza nagyon ki van kopva, esetleg azt hogy lehet cserélni egyszerűen?

Válaszokat előre is köszönöm!

A felső kulisszának nevezett rész (persze ha a szerelőd is arra gondolt) levehető 4 csavarral, ott van bent a sebesség választó villa, amit amit ki lehet akasztani, majd a bontottat vissza, ilyenkor mondjuk egy szimering cserét érdemes végrehajtani.

Ez Corsa B-ről származik de elvileg nálad is ugyan az.

njzds5dlcy49sggamqssvqsix7kxgx.JPG

5dqt619vqbofpjxru5a2w4u6ugz6bb.JPG

Szimering cseréhez a leírás:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/90/valtorud__kulissza__szimering_csere

(Ha a kivételi folyamatot olvasod és a berakásit, illetve kihagyod a többit kész is van a leírás a kulissza cseréhez :) )

• Like 1
Elküldve
  On 2013. 10. 07. at 13:48, csigi18 írta:

A felső kulisszának nevezett rész (persze ha a szerelőd is arra gondolt) levehető 4 csavarral, ott van bent a sebesség választó villa, amit amit ki lehet akasztani, majd a bontottat vissza, ilyenkor mondjuk egy szimering cserét érdemes végrehajtani.

Ez Corsa B-ről származik de elvileg nálad is ugyan az.

njzds5dlcy49sggamqssvqsix7kxgx.JPG

5dqt619vqbofpjxru5a2w4u6ugz6bb.JPG

Szimering cseréhez a leírás:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/90/valtorud__kulissza__szimering_csere

(Ha a kivételi folyamatot olvasod és a berakásit, illetve kihagyod a többit kész is van a leírás a kulissza cseréhez :) )

Még egy kérdés, esetleg nincs valakinek eladó, de a műanyag elforduló csuklóval egyetemben, mert váltórudazatot találtam unixnál...?

Elküldve
Sziasztok
1 olyan kérdésem volna hogy elöregedett a fűtéscsövem és nincs se gyári se utángyártott és bontóban sem találtam nincs valami ötletetek?
Ez egy 1993-as A corsa 1.2i motorszám: c12nz.
Előre is köszi a választ.

Elküldve
  On 2013. 10. 07. at 16:00, Mikee írta:

Még egy kérdés, esetleg nincs valakinek eladó, de a műanyag elforduló csuklóval egyetemben, mert váltórudazatot találtam unixnál...?

Hali. Elképzelhető,hogy van.Ha kell a számom szólj és elküldöm üzenetben.

Elküldve
  On 2013. 10. 11. at 10:23, Ricsi 91 írta:

Sziasztok
1 olyan kérdésem volna hogy elöregedett a fűtéscsövem és nincs se gyári se utángyártott és bontóban sem találtam nincs valami ötletetek?
Ez egy 1993-as A corsa 1.2i motorszám: c12nz.
Előre is köszi a választ.

Szia. Ne csak A Corsához keress,nézd meg az Asztra F-G, Corsa B És így tovább. Lehet,hogy amit találsz az ugyan az cső mérete csak kicsit más hajlata van, ne érdekeljen csak arra vigyázz,hogy ne törjön meg. Meg nézheted a Skoda családot is pl. Favorit.

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok. Van egy 1.4 opel corsa A kocsim. 88as évjárat. Van egy olyan probléma hogy ha odalépek neki akkor kivillan a motordiagnosztikai lámpa a műszerfalon, és a kocsi lassul. Ha benyomom a kuplungot és kicsit nyomkodom a gázt akkor elalszik, de amig világit, a kocsi csak lassul, pl berakom 5.be akkor szinte nem is megy. Ha viszont azon kivül bármelyik sebesséhlgbe rakom és padlózom akkor padlónál lassul.a Benzinpumpára gyanakodtam de megmértem és 0.7 az érték. A gyári az 0.76 szal az még jó. Mivel csatlakozási lehetőséget nem találok, így érdeklődök h a hibakódot hogy lehet olvasni? Előre is köszönöm a válaszokat

Elküldve
  On 2013. 11. 08. at 18:24, kisromeo írta:

Sziasztok. Van egy 1.4 opel corsa A kocsim. 88as évjárat. Van egy olyan probléma hogy ha odalépek neki akkor kivillan a motordiagnosztikai lámpa a műszerfalon, és a kocsi lassul. Ha benyomom a kuplungot és kicsit nyomkodom a gázt akkor elalszik, de amig világit, a kocsi csak lassul, pl berakom 5.be akkor szinte nem is megy. Ha viszont azon kivül bármelyik sebesséhlgbe rakom és padlózom akkor padlónál lassul.a Benzinpumpára gyanakodtam de megmértem és 0.7 az érték. A gyári az 0.76 szal az még jó. Mivel csatlakozási lehetőséget nem találok, így érdeklődök h a hibakódot hogy lehet olvasni? Előre is köszönöm a válaszokat

Hali. Ki kell villogtatni a hibakódot vagy olyan műhelybe kell elmenni ahol villogó kódot is tudnak olvasni.

Elküldve
  On 2013. 11. 09. at 5:59, Róóóbi írta:

Üdv!

Cimborám '85-ös 3 ajtós A Corsájába keresünk hátsó szélvédőt. Műszaki vizsla előtt áll a dög. Bontott is jó, csak jó legyen...

Hali. Megnézem mert kell lennie.

• 2 weeks later...
Elküldve
  On 2013. 10. 12. at 6:11, Imbuszmester írta:

Hali hívj fel a 06 hetven három harminc kettő nyolcvanhat hatvan kilenc számon mert elképzelhető,hogy van.

Esetleg meg van még az a kulissza?

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Egy éve vásároltam egy C12NZ A Corsat. Az lenne a kérdésem, hogy valami szerelési útmutatótok nincs-é esetleg hozzá digitalizált formátumban. Annyira nem vágom mit merre találok és miért de érdekel. Amúgy életem legjobb verdája.........:D Ja és minden érdekl ami ezzel a típussal kapcsolatos:D Üdv

Elküldve
  On 2013. 11. 19. at 7:29, Imbuszmester írta:

Hali. meg, de nyugodtan hívj fel.

Szeva!

Na kicseréltem és olyan lett mint régen, még megcsinálom az öblítést, aztán megpróbálok szerezni 1.3-as vezérműtengelyt.

:)

Köszi még egyszer!

Elküldve
  On 2013. 12. 08. at 12:56, sbkpetya írta:

Sziasztok! Egy éve vásároltam egy C12NZ A Corsat. Az lenne a kérdésem, hogy valami szerelési útmutatótok nincs-é esetleg hozzá digitalizált formátumban. Annyira nem vágom mit merre találok és miért de érdekel. Amúgy életem legjobb verdája......... :D Ja és minden érdekl ami ezzel a típussal kapcsolatos:D Üdv

Én is nagyon kedvelem az én Vörös Sárkányom :)

A legjobb vétel volt...

• Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.