mackosajt Elküldve Április17, 2013 Megoszt Elküldve Április17, 2013 senki nem tudja a szelephézag értékét? corsa a 1.3-as nem hidrotőkés az a motor? Mert akkor ilyen értéket ne várj. Ha csörög, zörög, kopog a hidrotőkés motor, akkor 3 dolog lehet. 1. Hidrotőke haldoklik. 1 tisztítást megpróbálhatsz, de ne sok reménnyel. 2. Gyenge az olajnyomás a hengerfejben. Ezt rossz olaj, vagy koszos olajjáratok egyaránt okozhatják, vagy gyenge olajszivattyú. 3. Kopott a vezérműtengely. Csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizard Elküldve Április18, 2013 Megoszt Elküldve Április18, 2013 Sziasztok ! A2 műszerfalon mit jelent a kézifék visszajelzőtől jobbra lévő visszajelző ? A km órától balra lévő hat közül a jobb-felső. Piros színű és hasonló az ábrája mint a kézifék visszajelzőé. Lassítás és lejtmenet közben világít, ha elindulok vagy gyorsítok akkor elalszik. Gondolom nem gyorsulás mérő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo1990 Elküldve Április18, 2013 Megoszt Elküldve Április18, 2013 nem hidrotőkés az a motor? Mert akkor ilyen értéket ne várj. Ha csörög, zörög, kopog a hidrotőkés motor, akkor 3 dolog lehet. 1. Hidrotőke haldoklik. 1 tisztítást megpróbálhatsz, de ne sok reménnyel. 2. Gyenge az olajnyomás a hengerfejben. Ezt rossz olaj, vagy koszos olajjáratok egyaránt okozhatják, vagy gyenge olajszivattyú. 3. Kopott a vezérműtengely. Csere. Akkor lehet hogy hülye kérdés de még csak most tanulom az egész motor elvét. A kérdésem az lenne még hogy akkor hogy kaphattam hozzá szelepszár szimeringet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április18, 2013 Megoszt Elküldve Április18, 2013 A szelepszár szimmering és a szelephézag két külön dolog. A szelepszár szimmering gyakorlatilag egy tömítés ami a szelepszár körül van a szelepvezetőben, a szelephézag pedig himbás autókban van, a szelephimba és a szelep közötti hézag. Itt egy illusztráció, ez egy himbás autó, ezen a képen a szelepszárszimmering a 3-as számú alkatrész, a szelephézag pedig a 2-es és 4-es számú alkatrész közötti hézag. A te motorodban ilyen nincs, mert abban az egész himbarendszer hiányzik, ugyanis a vezérműtengely egy hidrotőkén keresztül támaszkodik közvetlenül a szelepre, és ennek a hidrotőkének a feladata a szelephézag kitöltése/utánállítása olajnyomás által. De szelep/szelepszár és szelepszárszimmering ebben a konstrukcióban is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo1990 Elküldve Április18, 2013 Megoszt Elküldve Április18, 2013 A szelepszár szimmering és a szelephézag két külön dolog. A szelepszár szimmering gyakorlatilag egy tömítés ami a szelepszár körül van a szelepvezetőben, a szelephézag pedig himbás autókban van, a szelephimba és a szelep közötti hézag. Itt egy illusztráció, ez egy himbás autó, ezen a képen a szelepszárszimmering a 3-as számú alkatrész, a szelephézag pedig a 2-es és 4-es számú alkatrész közötti hézag. http://www.zsiguli.hu/images/cikk429_metszet.jpg A te motorodban ilyen nincs, mert abban az egész himbarendszer hiányzik, ugyanis a vezérműtengely egy hidrotőkén keresztül támaszkodik közvetlenül a szelepre, és ennek a hidrotőkének a feladata a szelephézag kitöltése/utánállítása olajnyomás által. De szelep/szelepszár és szelepszárszimmering ebben a konstrukcióban is van. http://www.ford-klub.hu/wiki/images/4/45/Hidrotoke.jpgÉrtem nagyon szépen köszönöm a segítséget. hála az égnek nincs ilyen baja csak azért kérdeztem csak 26 éves autó és hogy nem e kell rajta állítani ilyet, de ezek szerint intézi ö magának ezt a feladatót :) ami nekem kicsit fura hogy 5.ikbe kb 50-60 -as tempóba olyan kis marutis hang jön elölről. De nincs vele semmi gond csak az öregemnek sx4-e van és én azon kezdtem az egész vezetési pályafutásom é annak nincs semmi hangja. tényleg köszi a segítséget Még annyi hogy kb mennyit esznek ezek az autó átlagba?????? mert ez szereti a 6.5 -7 litert jó megy is mint az örült de ez a mai árakhoz képest kicsit sok Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április18, 2013 Megoszt Elküldve Április18, 2013 nem hidrotőkés az a motor? Mert akkor ilyen értéket ne várj. Ha csörög, zörög, kopog a hidrotőkés motor, akkor 3 dolog lehet. 1. Hidrotőke haldoklik. 1 tisztítást megpróbálhatsz, de ne sok reménnyel. 2. Gyenge az olajnyomás a hengerfejben. Ezt rossz olaj, vagy koszos olajjáratok egyaránt okozhatják, vagy gyenge olajszivattyú. 3. Kopott a vezérműtengely. Csere. 1.3-ban volt ám OHV is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo1990 Elküldve Április19, 2013 Megoszt Elküldve Április19, 2013 mi az a OHV??? 1.3-ban volt ám OHV is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április19, 2013 Megoszt Elküldve Április19, 2013 1.3-ban volt ám OHV is... Melyik? 13N, 13NB, 13S, 13SB, 13SH, A13S, C13N, S13N, S13S mind OHC volt az opel-infos.de szerint... De ettől függetlenül lehet hogy igazad van ami a szelephézagot illeti, ugyanis megnéztem a cartárs motorját az EPC-ben (fentebb írta hogy 13SB motorja van), és ezt találtam: Nagyon úgy néz ki hogy mégsem hidrotőkés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április19, 2013 Megoszt Elküldve Április19, 2013 mi az a OHV??? OHV=OverHead Valve, oldaltvezérelt, felül szelepelt motor. A legrégebbi konstrukció, a vezérműtengely a blokk oldalában van és nyomórudakkal valamint himbarendszerrel mozgatja a hengerfejben levő szelepeket. Ma már többnyire csak az amcsi V8-asok ilyenek. OHC=OverHead Camshaft, felülvezérelt, felülszelepelt. A vezérműtengely itt már a hengerfejben van, bár itt még hengerenként két szeleppel, a 15-20 évvel ezelőtti motorok ilyenek, egyebek mellett a te Corsád is. Ettől még lehet hidrotőkés és szelephimbás megoldás is, ahogy a tegnapi ábrán látható (az mindegyik verzió OHC). Ugyanez négyszelepesben a DOHC. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április19, 2013 Megoszt Elküldve Április19, 2013 1.3-ban volt ám OHV is...Láttad a kérdőjelet a legelső mondatom végén?Mellesleg lásd lentebb... Melyik? 13N, 13NB, 13S, 13SB, 13SH, A13S, C13N, S13N, S13S mind OHC volt az opel-infos.de szerint... De ettől függetlenül lehet hogy igazad van ami a szelephézagot illeti, ugyanis megnéztem a cartárs motorját az EPC-ben (fentebb írta hogy 13SB motorja van), és ezt találtam: http://p.coldline.hu/2013/04/19/1000551-20130419-Cbj2kd.jpg Nagyon úgy néz ki hogy mégsem hidrotőkés... Az a 17-es alkatrész biza szintén egy hidrotőke.csak keress rá egy webshopban ;) Csak nem az, mint amihez a többség szokott közülünk. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április19, 2013 Megoszt Elküldve Április19, 2013 Az a 17-es alkatrész biza szintén egy hidrotőke.Csak nem az, mint amihez a többség szokott közülünk. ;)Gyanús volt... csak fura hogy hidrotőke+szelephimba együtt... kicsit öszvér megoldás Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo1990 Elküldve Április20, 2013 Megoszt Elküldve Április20, 2013 akkor van benne elvileg mind a 2?? de akkor elvileg nem kell állítgatni semmit ott mert a hidratöke teszi eszt nem? vagy hogy lehet ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fam Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Sziasztok! Van egy 1985-ös 1.2ST A Corsam, nagyon szeretem, de sajnos valami ökör teherautós a lábtartójával (rendőrség szerint) a parkoló állapotában lévő kis autóm csomagtér ajtaját javíthatatlanúl megzúzta és most le kéne cserélnem. Természetesen senki nem hagyott ott semmit és senki nem látott semmit... vicc :((( A gondom az, hogy gőzöm sincs honnan szerezzek ilyen hátsó ajtót vagy legalább fehéret, ami jó állapotba van és amire a szárnyacskát érdemes lenne ráaplikálni. Tudna valaki nekem ebbe tanácsot adni? Ha még érdekel: http://aprod.hu/hirdetes/opel-corsa-a-csomagtarto-IDBnhZ.html#fd9f85964b;r:;s: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alci Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Sziasztok! Még új vagyok a fórumon. Kérdésem, illetve kérdéseim lennének a típust ismerő hozzáértőkhöz: tudnék most egy eladó A Corsa-t. 1984-es, szép állapotú, 12 ST motorral szereltet. Látszólag minden rendben van vele és kívűl-belül nagyon tetszik. Kókányolást nem látok rajta, csak egy-két apróságot, ami nem gyári rajta. Általában kerékpárral közlekedek, de nagyon szeretem a veteránautókat, motorokat. Ezzel az autóval kb. 5-7000 km-t tennénk meg évente. Ha beválik, akkor nem adom el, maximum ezen kisautó mellett lesz másik. Nem fűtött, zárt garázsban lakna. Idáig még nem volt Opelem, de rendszeresen vezettem B Corsa-t(1.5D) és A Corsa-t(1991, 1.2i). Szóval a kérdéseim a következők: 1. Mennyire megbízható ezzel a motortípussal? El merjünk-e menni 500 km-re és vissza. (Jobbára csak tavasztól-őszig, kirándulásokra, bevásárolásra,stb. használnám és használtuk az eddigi autónkat is). Télen számíthatok-e meglepetésre, amikor mondjuk egy hónapig ki sem állok, be sem indítom? 2. Szervízigénye milyen? Igazat megvallva rendszeres szervizeit megkapná, gondosan ápolnám, de a meglepetéseket nem szeretem, pedig tudom, hogy ilyen korban ez benne van. Van egy, a kis Corsa-tól régebbi veterán motorom, amivel tudom, hogy nem ér meglepetés. Már bizonyította. 3. Mennyit fogyaszt? Nem elégszem meg annyival, hogy az eladó annyit mond, hogy keveset. 5-5,5 vagy 7,5 liter városban nem mindegy. Ezenfelül tudom,hogy karburátoros. 3. Alkatrészellátása mennyire megoldott még? Bontva, újonnan, milyen árkategóriában 4. Ha nem ajánljátok ezzel a motortípussal, akkor melyikkel igen? 5. Amennyiben ajánljátok a típust, mi az, mik azok amit/amiket nagyon nézzek meg rajta? Remélem senkit sem riaztottam el a sok kérdéssel, de alapos embernek ismernek. Amennyiben lehetséges, kérném gyors válaszotokat. A választ, válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
coRo Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Köszönöm szépen! Közben pont ezt a srácot megtaláltam és ma veszem át az ajtót, aztán jöhet a renoválás :) Már csak egy rendes hátsó lököst kéne találnom (akár csak a műanyagot, mert egy pict ferdültek el a lábak), de főként az ajtó és a gyűrődött és a lámpa ment gajjra... Ha még érdekel: http://aprod.hu/hirdetes/opel-corsa-a-csomagtarto-IDBnhZ.html#fd9f85964b;r:;s: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Május2, 2013 Megoszt Elküldve Május2, 2013 Sziasztok! Még új vagyok a fórumon. Kérdésem, illetve kérdéseim lennének a típust ismerő hozzáértőkhöz: tudnék most egy eladó A Corsa-t. 1984-es, szép állapotú, 12 ST motorral szereltet. Látszólag minden rendben van vele és kívűl-belül nagyon tetszik. Kókányolást nem látok rajta, csak egy-két apróságot, ami nem gyári rajta. Általában kerékpárral közlekedek, de nagyon szeretem a veteránautókat, motorokat. Ezzel az autóval kb. 5-7000 km-t tennénk meg évente. Ha beválik, akkor nem adom el, maximum ezen kisautó mellett lesz másik. Nem fűtött, zárt garázsban lakna. Idáig még nem volt Opelem, de rendszeresen vezettem B Corsa-t(1.5D) és A Corsa-t(1991, 1.2i). Szóval a kérdéseim a következők: 1. Mennyire megbízható ezzel a motortípussal? El merjünk-e menni 500 km-re és vissza. (Jobbára csak tavasztól-őszig, kirándulásokra, bevásárolásra,stb. használnám és használtuk az eddigi autónkat is). Télen számíthatok-e meglepetésre, amikor mondjuk egy hónapig ki sem állok, be sem indítom? 2. Szervízigénye milyen? Igazat megvallva rendszeres szervizeit megkapná, gondosan ápolnám, de a meglepetéseket nem szeretem, pedig tudom, hogy ilyen korban ez benne van. Van egy, a kis Corsa-tól régebbi veterán motorom, amivel tudom, hogy nem ér meglepetés. Már bizonyította. 3. Mennyit fogyaszt? Nem elégszem meg annyival, hogy az eladó annyit mond, hogy keveset. 5-5,5 vagy 7,5 liter városban nem mindegy. Ezenfelül tudom,hogy karburátoros. 3. Alkatrészellátása mennyire megoldott még? Bontva, újonnan, milyen árkategóriában 4. Ha nem ajánljátok ezzel a motortípussal, akkor melyikkel igen? 5. Amennyiben ajánljátok a típust, mi az, mik azok amit/amiket nagyon nézzek meg rajta? Remélem senkit sem riaztottam el a sok kérdéssel, de alapos embernek ismernek. Amennyiben lehetséges, kérném gyors válaszotokat. A választ, válaszokat előre is köszönöm! Szia! Én az enyémből tudok kiindulni. Nekem 12NZ-s motorral van szerelve. Amikor megvettem vezérlés, vízpumpa csere olajcsere, felső-alsó csapágy munkadíjjal 40.000 volt. Nemrég kellett gyertyákat meg elosztó fedél alatt rotort cserélnem mindezt gyári alkatrészekből kb. 5.000-ből megúsztam. Gyári parafa tömítést vettem 300-ért. Elakadás jelző elektronikát 2.000-ért. Unixnál meg Csergőnél nagyon sok cucc van hozzá. Remélem laikusként tudtam segíteni... Télen 6,5litert eszik, nyáron kb 5,5liter városban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alci Elküldve Május4, 2013 Megoszt Elküldve Május4, 2013 Szia Mikee! Köszönöm a választ! Azóta annyit változott a helyzet, hogy képbe jött egy 1.4-es motorral szerelt verzió is, ami szintén tetszik. A jövő héten nézem meg a Corsa-kat. (Ha még meg el nem kelnek) Köszönöm mégegyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti727 Elküldve Május4, 2013 Megoszt Elküldve Május4, 2013 Kedves opel forumosak! Van egy Opel corsa A 1986 evjaratu 1.3 injektoros A probléma a következő. Amikor kiálok a garázsból és elindulok és rakom harmadikba benyomom a kuplungot és leáll a motor, de már odáig jutott, hogy ha beindítom és egyszerűen leáll, tehát nincs alapjárat mert ha nyomom a gázt akkor jó. De csak néha csinállja ezt csak sajna egyre sűrűbben. Köszönet előre is mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
coRo Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 Szia! Szerintem vagy a benzin fogy el vagy nem jók a gyertyák. Ha a benzin, akkor valószínűleg valami szmötyit beszippantott a tankból és eltömítette az injektorokat vagy valahol máshol és nem megy át rajta elégséges mennyiség. Le kell kötögetni az injektoroktól visszafelé az üzemanyag-rendszer elemeit és indítózással (lehúzva a trafó kábelt) nézni, hogy kellően nyomnak e a fejek. És ha igen akkor lehet AC vagy tömődés mág valahol máshol a rendszerben. Ha gyertya, akkor nézdd meg a hőértékét és mindenek előtt a színét! A színéből jól lehet látni azt is, hogy kap e elegendő benzint a gép vagy sem. Arra, hogy mi az optimális kinézet a gyertyáknál, arra keress rá a googleban. Amúgy őzbarnás kicsikét kormos amilyen nekem van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LeGo1989 Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Hali all!Van egy Corsa A GSI-m,,a kérésem/kérdésem egyszerű,,ami amug ysima szériában is ugyanaz,,bevan mattulva a rendszámtáblavilágításom,valakinek nincsen esetleg bontódva e gy?Kecskemét és környékén?Találtam neten ujat,kb 5000 forint ami szerintem vicces.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyG_C16Si Elküldve Június11, 2013 Megoszt Elküldve Június11, 2013 Szevasztok! SOS-ben keresnék egy darab balos Corsa ülést! 3 ajtós A2 bár azt sem bánom ha 5 ajtósé csak legyen! Múszakira ki kell vennem a Sparco-cat és a balos ülésem darabokra van rottyanva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június11, 2013 Megoszt Elküldve Június11, 2013 Naszép... ami nekem volt kettő azt meg itt őrizgettem 3 évig, de még ingyen se kellett a kutyának se. Végül kidobtam. Pont 3ajtós A2 ülések voltak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyG_C16Si Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Auu, tök jó! Még mindig keresek, menni kell műszakira nemsokára.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Ezt még tudná nekem nézni valaki ? Főleg J0hhny :D http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_a/opel_corsa_a_1.4_joy_friss_muszakiradio-magno-6973225 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hajdugabords Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Jövő héttől eladóvá válik egy C14SE blokk és egy X14sz hengerfej. Akit érdekel privátban jelentkezzen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts