Fam Elküldve Június4, 2012 Elküldve Június4, 2012 Nem feltétlenül az az út, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Én jobban szeretem az A Corsákat, mint az F Astrát, de a használati értéke mindenképp nagyobb egy Astrának, főleg ha kombi. Szétszedni azért kell, mert kikanyarodtak elém és javítani kellene pár dolgot, de akkor már inkább fejlesztek is. Most értem el arra a szintre, hogy inkább a pályaautózás vonz és ennek fényében jópár dolgot át akarok alakítani. Nem tudom mikor fog legközelebb gurulni a kocsi, de a terv az, hogy kap előre egy bölcsőt, hátra egy független kerékfelfüggesztést és egy difit :devlish: , valamint egy komolyabb motort is, hogy elbírja a plusz súlyt :D :ninja: Igazából legalább 1, másfél év, de inkább több, mire újra gurulni fog. Mondjuk szerintem nem leszek teljesen Corsátlan addig, de ez még a jövő zenéje :) No igen. A kis A Corsát én munkás autónak vettem, és nagyon megszerettem. A munka miatt felmerült bennem is egy F Astra kombi vétele, de 3 dolog is gátat vetett. 1. megszerettem a kis ördögöt, 2. most otthonteremtésre gyúrok, nem autóra, 3. egy elv. értő ember nagyon szídta nekem. Ígyhát meg is kérdezném, hogy mik a hátrányai az F Astra kombinak? (Tudom húzzak a másik fórumba ezzel. :) ) Na kíváncsi vagyok a fejlesztésre - gondolom majd folyamatosan beszámolsz!? :)
Stefan Elküldve Június4, 2012 Elküldve Június4, 2012 Független kerékfelfüggesztés hátra, meg egy difi? Hajaj, RWD lesz a Corsából? :blink: :D Ha már úgyis nehéz, akkor gondolom inkább 4WD :)
Zsoltee Elküldve Június4, 2012 Elküldve Június4, 2012 Ha már úgyis nehéz, akkor gondolom inkább 4WD :) Hm, erre nem is gondoltam. Na ez főleg érdekes lesz. :evilgrin:
Redra Elküldve Június4, 2012 Elküldve Június4, 2012 Sziasztok! Ha szeretnétek, versenyközben Opelokat látni látogassatok ki szombaton Kiskunlacházára, ott lesz az FRT III. futama. Kadett,F Astra, A corsa.Több info: www.frt.hu
Zsoltee Elküldve Június4, 2012 Elküldve Június4, 2012 Lehet hogy Én is megyek az Astrámmal :evilgrin: Meg haverék is a C20NE Tigrával, ha úgy jön össze nekik
Demó Elküldve Június5, 2012 Elküldve Június5, 2012 Független kerékfelfüggesztés hátra, meg egy difi? Hajaj, RWD lesz a Corsából? :blink: :D Már az is megfordult a felemben, de a viszonylag rövid tengelytáv miatt talán inkább összkerék, esetleg Középmotorral RWD, de ha elől lenne a motor és hátul hajtana, az szerintem elég nehezen vezethető lenne ebben a kis autóban. No igen. A kis A Corsát én munkás autónak vettem, és nagyon megszerettem. A munka miatt felmerült bennem is egy F Astra kombi vétele, de 3 dolog is gátat vetett. 1. megszerettem a kis ördögöt, 2. most otthonteremtésre gyúrok, nem autóra, 3. egy elv. értő ember nagyon szídta nekem. Ígyhát meg is kérdezném, hogy mik a hátrányai az F Astra kombinak? (Tudom húzzak a másik fórumba ezzel. :) ) Na kíváncsi vagyok a fejlesztésre - gondolom majd folyamatosan beszámolsz!? :) Ha nekiállok, akkor tuti lesznek majd időnként lesifotók. :) Nekem most egy F Astra GSI kombi a szaladgálós autóm. Én szeretem, bár igaz nem egy B Omega, de azért ebben is van hely. :) Szerintem egy elég olcsón fenntartható, olcsón javítható autó. Ha már úgyis nehéz, akkor gondolom inkább 4WD :) Ott a pont. :) Mondjuk ha az lesz, akkor tuti nem Opel 4x4, hanem valami sokkal stabilabb :) Opel 4x4-el nem dolgoznék ennyit :D
hakapeszimaki Elküldve Június5, 2012 Elküldve Június5, 2012 Már az is megfordult a felemben, de a viszonylag rövid tengelytáv miatt talán inkább összkerék, esetleg Középmotorral RWD, de ha elől lenne a motor és hátul hajtana, az szerintem elég nehezen vezethető lenne ebben a kis autóban. Ott a pont. :) Mondjuk ha az lesz, akkor tuti nem Opel 4x4, hanem valami sokkal stabilabb :) Opel 4x4-el nem dolgoznék ennyit :D Frontmotor,rwd-vel viszonylag könnyen pörögne a középpontja körül. :D Kotró? Ár/érték arányban a legjobb szvsz,de az igazán brutáláállat a 2006 utáni "szimmetrikus" bubaru awd,csak az fáról levakart jobbkormányosból sem olcsó.
Demó Elküldve Június5, 2012 Elküldve Június5, 2012 Frontmotor,rwd-vel viszonylag könnyen pörögne a középpontja körül. :D Kotró? Ár/érték arányban a legjobb szvsz,de az igazán brutáláállat a 2006 utáni "szimmetrikus" bubaru awd,csak az fáról levakart jobbkormányosból sem olcsó. Ha összkerekes lesz, akkor Haldex. :)
hakapeszimaki Elküldve Június5, 2012 Elküldve Június5, 2012 Ha összkerekes lesz, akkor Haldex. :) Szerintem a torsen egyszerűbb,könnyebb,jobb is talán,mert ugye a haldexxal ellentétben már nyomatékkülönbségre is reagál a haldex meg csak fordulatszámfüggő,igaz a haldex egészen kis elpörgésnél is tudja mit kell csinálni.
Demó Elküldve Június5, 2012 Elküldve Június5, 2012 Az a baj a quattroval, hogy hosszmotor kell hozzá és nagyon messzire ki kell tolni a motort az első tengely elé, hogy minden elférjen. Na most hasonlítsuk össze egy Audi és egy A Corsa elejét és rájövünk, hogy felejtős, mert egyszerűen nincs annyi hely. Calibrában már láttam olyant, ahol aláfaragták a teljes Quattro hajtásláncot, de az A Corsának igen rövid az eleje. A Haldex az, ami kompakt és nagyon tartós is egyben. Állítólag programozni is tudják, hogy mit csináljon, de ennek még nem néztem utána.
Gelko Elküldve Június6, 2012 Elküldve Június6, 2012 Parkolásnál kicsit gyorsabban mentem mint kellett volna - közel volt a sarok és fordultak be mögém- leért a kocsi alja meg a lökös..kicsit zuttyant :) Amikor el akartam indulni nem indult az autó, nem volt benne semmi áram. Akksisarut levettem majd vissza- gyorszáras,lehet hogy lepattant. -utána működött az autó de az index nem. Semerre. Kapcsolót cseréltem, biztosítékokat átnéztem de sehol semmi. Mi lehet ez ? a refi működik mindkét kapcsolóval, a biztosítéktábla alján van 2 relé,de azokon nem láttam semmit, sztem nem is lehet :)
Gelko Elküldve Június7, 2012 Elküldve Június7, 2012 Cimborám vezette a corsát múlt hétvégén, azóta meg akarja venni a mericje mellé :D :D :D
hakapeszimaki Elküldve Június7, 2012 Elküldve Június7, 2012 Cimborám vezette a corsát múlt hétvégén, azóta meg akarja venni a mericje mellé :D :D :D Milyen merci? gondolom valami 200D chill out.
Gelko Elküldve Június7, 2012 Elküldve Június7, 2012 w124 2.3 coupe ... nem helyette akarta hanem mellé :)
hakapeszimaki Elküldve Június7, 2012 Elküldve Június7, 2012 w124 2.3 coupe ... nem helyette akarta hanem mellé :) Az zsír verda,ha nem rajos. Biztonsági-öv feszítője működik? :D Mondjuk nekem is w201 2.0 meg korzáim vannak.
Fam Elküldve Június14, 2012 Elküldve Június14, 2012 No végre kijutottam a Lurdyhoz! :icon1: Jó arcok mégjobb gépekkel! :icon13: Persze pechemre A corsa alig volt. Ott is kérdeztem, itt is kérdezem; osztott hátsó ülésben tud valaki segíteni?
Demó Elküldve Június15, 2012 Elküldve Június15, 2012 No végre kijutottam a Lurdyhoz! :icon1: Jó arcok mégjobb gépekkel! :icon13: Persze pechemre A corsa alig volt. Ott is kérdeztem, itt is kérdezem; osztott hátsó ülésben tud valaki segíteni? A tiéd volt az a magas az utolsó sorban? :D Akkor a Corsádat láttam, csak veled nem találkoztam :)
Fam Elküldve Június15, 2012 Elküldve Június15, 2012 A tiéd volt az a magas az utolsó sorban? :D Akkor a Corsádat láttam, csak veled nem találkoztam :) Kiemelkedik a tömegből? :D Más sportot űzök vele. :icon6: De idő;vel, ha sok pénzem lesz ... B) Igazán jöhetnétek A corsával, hamár eredetileg így volt kitalálva a találka, legalább hagy lássak egy két célállomást :rolleyes:
Gelko Elküldve Június15, 2012 Elküldve Június15, 2012 A közepén van horpadás ahogy látszik is, fényezésnél gondolom gittelhető vagy nem tudom. Abszolult rozsdamentes amúgy...
Fam Elküldve Június15, 2012 Elküldve Június15, 2012 A közepén van horpadás ahogy látszik is, fényezésnél gondolom gittelhető vagy nem tudom. Abszolult rozsdamentes amúgy... Munkás darab :) - hogy jutok hozzá?
Recommended Posts