Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Segítséget kérnék!

9 éve használunk egy Corsa A C12NZ 1,2i motoros autót. Eddig nem volt vele sok problémánk annak ellenére, hogy a sárga lámpa bemelegedés után mindig kigyullad. De ezt már így vettük. De egy ideje egyre jobban rángat. Olvastam, hogy a lambda szonda lehet a ludas. Ahhoz, hogy ki tudjam villogtatni tudnom kéne hol a Multec csatlakozó. De nem találom. A bizt. táblán se. Megmondaná valaki hol lehet? A szerelőm a benzinszűrőt cserélte. ^_^ Persze így sem jó. Köszönöm!

Elküldve

ALDL csati az A Corsában a motortér szélvédő felőli részén van, arra a lemezre felcsavarozva (tűzfal?) ami az ablaktörlőszerkezetnek meg a fűtőmotornak kialakított "árkot" választja el az effektív motortértől. Nagyjából középen.

Elküldve
ALDL csati az A Corsában a motortér szélvédő felőli részén van, arra a lemezre felcsavarozva (tűzfal?) ami az ablaktörlőszerkezetnek meg a fűtőmotornak kialakított "árkot" választja el az effektív motortértől. Nagyjából középen.

Köszönöm szépen!

Elküldve

Leírom a tapasztalataimat, hogy kevesebben kínlódjatok hasonló hibával. Szóval, miután megtaláltam az oktánszámállító mellett a diag. csatlakozót, és az A, és B pontokat rövidre zártam kivillogott: 35, 44, 45. 35=alapjárati motor, 45= dús keverék, 44=szegény keverék. Mi következik ebből? Lambdaszonda hiba. 9500Ft, csere, és minden maradt a régiben: rángat, ereje nincs. Ez után nem volt más ötletem, injektor csere. (4500Ft) És láss csodát, minden megjavult. Az alapj. motort kiszedtem, megtisztítottam, bejárattam, visszaszereltem. Ezt a hibát most is jelzi, nem tudom miért. 2000 alatti fordulaton most is rángat egy kicsit. De ezzel nem tudok mit csinálni. Szóval a szívás az volt, hogy cseréltem szondát, pedig nem kellett volna. Köszönöm a segítséget, tényleg az oktánszámállító mellett van a csati az én autómban. A MAP szezor mit mér, vákuumot?

Elküldve

Üdv cartársak!

Jól megszivattam magam... rendeltem 4 csomag 5db-os kék ledet T5-ös foglalatút a műszerfal világításom "tuningolásához", de csak a középkonzol órájában tudtam kicserélni az izzót ^_^ . Rájöttem hogy a zsebmetsző, irányjelző és a többi kicsi indikátornál felesleges kicserélni kékre mert színezett az "üveg" az izzó felett, de fehéret vagy SMD ledet lehetne berakni. Viszont a nagy óralapok megvilágításáért felelős 3db T10-es izzót ki tudom cserélni :D . Viszont nem tudom mit kezdjek a maradék bontatlan 3 csomag kék leddel. Ajándékba kicsit húzós lenne :D . Valakit érdekel? :D ;)

Elküldve

Sziasztok

A minap megvettem Korzás barátunk (aki már Vectrás) Corsáját, amúgy hálás köszönet neki.

Szóval nagyon szeretnék elektromos ablakemelőt az Ördögbe, mert ez a neve.

Tudd valaki segíteni?

Előre is köszi

Elküldve
Sziasztok

A minap megvettem Korzás barátunk (aki már Vectrás) Corsáját, amúgy hálás köszönet neki.

Szóval nagyon szeretnék elektromos ablakemelőt az Ördögbe, mert ez a neve.

Tudd valaki segíteni?

Előre is köszi

üléseket nem akarod elcserélni? feltéve ha még a bőrözött gsi-k vannak benne :""( ^_^

Elküldve
Nincs. Ezek szerint neked mostmár csak a Veki van? ^_^

Jaja!

Nem volt kihasználva a kis fekete gyöngyszem! :D

Meg ugye nekünk a folyamatos utazgatáshoz kicsi is volt a csomagtér...

Nagyon sajnáltam, de meg kellett tőle válnom!

Elküldve

Sziasztok

ha valakit érdekel vannak akciós féktárcsáim AP(brembo angol gyára) márkájú nagyon olcsón több tipusra

pl Corsa A első 236-os 7000ft 2db

Ascona B 5000ft

calibra ,vectra,kadett hátsó 7000ft 2db

első 14000ft 2db

és sok másra nem opel modellekre is.

Elküldve
Sziasztok

ha valakit érdekel vannak akciós féktárcsáim AP(brembo angol gyára) márkájú nagyon olcsón több tipusra

pl Corsa A első 236-os 7000ft 2db

Ascona B 5000ft

calibra ,vectra,kadett hátsó 7000ft 2db

első 14000ft 2db

és sok másra nem opel modellekre is.

Te véletlenül nem a trostnál dolgozol? <_<

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.