Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa A - Általános -

tourist

Recommended Posts

Kedves Opel FUN-ok!

Stefan egyik hozzászólásában mellékelt egy pdf fájlt ami az hőn áhított A Corsa könyv lengyel változatát tartalmazza. Egy kicsit szorgoskodtam, és kimásoltam egy két robbantott rajzos képet egy word formátumba. huszonvalahány oldal, de csak kép. Lengyelül sajnos nem tudok! Akinek kell az dobjon üzenetben egy mailt, és elküldöm neki szívesen! :lol:

Na maradok tisztelettel: Mihaszna a Zulu! :lol:

Én egyszer kinyomtattam az összes oldalt, amin ábra is van, azért köszi! :D

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

83-as Corsa A 1,2 S -ben szeretnék az ac-pumpában membrán cserélni, mivel sajnos átszakadt. DE nem tudom kiszedni a régit. Állítólag 90 fokos elfordítás után enged a rugó, de lehet hogy ez utoljára az Opel gyárban volt szétszedve :D

Le tudná nekem írni valaki, mit-hogy csináljak? Tönkretenni nem akarom, mert tartaléknak mindenképpen jó ha van...

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

83-as Corsa A 1,2 S -ben szeretnék az ac-pumpában membrán cserélni, mivel sajnos átszakadt. DE nem tudom kiszedni a régit. Állítólag 90 fokos elfordítás után enged a rugó, de lehet hogy ez utoljára az Opel gyárban volt szétszedve :D

Le tudná nekem írni valaki, mit-hogy csináljak? Tönkretenni nem akarom, mert tartaléknak mindenképpen jó ha van...

Holnap tuok nézni robbantott ábrát, hát ha azon van vmi!

Megosztás:

Sziasztok!

Elkezdődött a műszerfalam pirossá tétele. Az óra világítása már gyönyörű. Most nagyon boldog vagyok. Ha minden kész lesz, dobok fel képet, csak még várok egy kicsit a jobb időre, hogy kellemesebb legyen a szerelés. Csak ezt szerettem volna megosztani veletek.

Stefan! Megtaláltam a lukat az aksi mellett, de még nem sikerült a beltérben is megkeresnem. (Annyit azért nem is foglalkoztam vele) Az egész műszerfalat ugye azért nem kell eltávolítani?

Üdv: Peti

Megosztás:

Sziasztok!

Elkezdődött a műszerfalam pirossá tétele. Az óra világítása már gyönyörű. Most nagyon boldog vagyok. Ha minden kész lesz, dobok fel képet, csak még várok egy kicsit a jobb időre, hogy kellemesebb legyen a szerelés. Csak ezt szerettem volna megosztani veletek.

Stefan! Megtaláltam a lukat az aksi mellett, de még nem sikerült a beltérben is megkeresnem. (Annyit azért nem is foglalkoztam vele) Az egész műszerfalat ugye azért nem kell eltávolítani?

Üdv: Peti

Dehogy kell szétszedni a műszerfalat! Bár kicsit nőgyógyász kezek kellhetnek hozzá, de simán fel lehet nyúlni belülről is.

Esetleg, ha van ilyen kis pakolós tálcád a kesztyűtartó alatt, azt érdemes leszerelni addíg (1 max. 2 csavar tartja és ki lehet csúsztatni).

Csináld behúzókábellel! Kívülről (az akksi felől) ledugsz valami vastagabb, merevebb vezetéket, belül kihúzod annyira, hogy kényelmesen rá tudd akasztani, tekerni a hőmérő vezetékét (persze kívül maradjon még hossza, hogy vissza tudd húzni), aztán ugyanúgy kívülről visszahúzod és jönnie kell mindkettőnek a lyukon.

Majd csinálhatnál a műszerfalról képeket :D

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

83-as Corsa A 1,2 S -ben szeretnék az ac-pumpában membrán cserélni, mivel sajnos átszakadt. DE nem tudom kiszedni a régit. Állítólag 90 fokos elfordítás után enged a rugó, de lehet hogy ez utoljára az Opel gyárban volt szétszedve :lol:

Nem tudom, hogy szét lehet e szedni rendesen, de nem tudom, hogy érdemes e vele szenvedni.

Ha nagyon nem találsz másikat, akkor érdemes lenne más karbis autóról -nem feltétlenül 1.2-es (akár Opelről :D ) is kipróbálni, szerintem jónak kell lennie.

Megosztás:

Köszönöm Stefan a képeket.

Nem késő még, de nem így történik majd meg a pirossá tétel. Az izzók lesznek kicserélve piros ledekre, s csak a háttérvilágítás fog változni.

A számlap megmarad a gyári fehér, bár még megfontolom, hogy a vizhőfok és a benzinszintmérő papírját is kicserélem fehérre, mert nem igazán értem meg a németeket. Ha a kilóméteróra fehér lett, a többi miért nem?

Azonban ez még idő, de amint lesz valami fejlemény, ígyérem teszek fel képeket.

További szép napot mindenkinek!

Üdv: ZsöPö

Megosztás:

Hali Korzás! :lol:

Esküszöm az EGYÉLŐATYAÚRISTENRE, hogy tegnap a melóhelyről el akartam küldeni a fájlt, ami a robbantott rajzokat tartalmazza. Mivel nem sikerült, ezért arra gondoltam, hogy a Lurdi parkolójában, jövőhét csütörtökön (ha ott lesztek), akkor elviszem személyesen. Nos? :D

Megosztás:

Átvettem a merevítőt!

Nagyon zsír! Estig fel is rakom, hogy lássad a Lurdiban!

Megcsekkoltam az elsőt is, azt sajna nem adja el!

De tudom, milyet kell csinálni!

Jó kis szerkezet. Most ugrott be amúgy, hogy Hemi-nek is van hátsó merevítője is, tőle meg tudod kérdezni, ha nem megy a berakás.

Van is egy blog oldala az ótóról, ahol találsz pár képet az építésről is.

Ja, meg köszi mégegyszer a Matchbox feliratot. Reméljük a döbbenet után mosolyt csal néhány BMW-s arcára! :D

Megosztás:

Nem késő még, de nem így történik majd meg a pirossá tétel. Az izzók lesznek kicserélve piros ledekre, s csak a háttérvilágítás fog változni.

Az még jobb megoldás. Lehet, hogy érdemes lesz valami szuperfényeset beszerezned, mert nem tudom a piros milyen lesz, de én kékkel már próbáltam (igaz, az izzó volt) és eléggé kevés fénnyel világított. Látni lehet éjszaka, csak kevesebb, mint a gyári aztán értékes tizedmásodperceket vesz el mire alkalmazkodik a szemed. A pirosnak a lélektani hatásáról nem is beszélve. Nehogy aztán negyon bevadulj tőle! Csináld zölddel, az állítólag nyugtat :lol: :D

Megosztás:

Hali Korzás! :lol:

Esküszöm az EGYÉLŐATYAÚRISTENRE, hogy tegnap a melóhelyről el akartam küldeni a fájlt, ami a robbantott rajzokat tartalmazza. Mivel nem sikerült, ezért arra gondoltam, hogy a Lurdi parkolójában, jövőhét csütörtökön (ha ott lesztek), akkor elviszem személyesen. Nos? :D

Teljesen jó lesz akkor is!

Köszi előre is! :lol:

Megosztás:

Jó kis szerkezet. Most ugrott be amúgy, hogy Hemi-nek is van hátsó merevítője is, tőle meg tudod kérdezni, ha nem megy a berakás.

Van is egy blog oldala az ótóról, ahol találsz pár képet az építésről is.

Ja, meg köszi mégegyszer a Matchbox feliratot. Reméljük a döbbenet után mosolyt csal néhány BMW-s arcára! :D

Szívesen!

Reméljük eszükbe jut a gyermekkoruk, és rájönnek, hogy ez a valóság, és le lettek nyomva!

Legyorsulta őket egy Matchbox! :lol:

Megosztás:

Az enyémen is volt tavaly szeptemberben egy pár napra Matchbox matrica, de leszedtem, mert nem volt túl jó és erre már nem passzolt. Vagy csak nem oda, ahová felraktam. Azóta a présemen van az a matrica. :lol:

Kellene megint egy szakadék A Corsa Matchbox matricával! :D :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.