Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Hello!

A probléma a következő! Az autó alapjárata nem esik vissza a megfelelő értékre amikor váltó állás üresbe van. Illetve ,ha nincs gázadás csak szabadon fút a gép. Lámpánál való állásnál is csak úgy bőg a motor:))

---------------------------------------------------------------------------------

Arra gonbdoltunk, hogy az alapjárati motort kell megtisztitani.

Ha ez nem segítene (amit kétlek) csak akkor cserélni az alapjárati motort.

Az 1,2-es Corsa A C12NZ

Üdv

hemi

Elküldve

Nem ismeri valaki?????

Alamzöld A corsa Lexmaul nagy matrica a szélvédőn. Szépen megültetve, nagy felnivel, lökös berácsozva?? Budapaseten az Árkádnál láttam.

Az ilyen autós miért nem klubtag????

Elküldve

"Az ilyen autós miért nem klubtag????"

Nem ismerem az embert.

1. Lehet nem tudja van ilyen klub.

2. A tuningos csávókkal a tapasztalatom az, hogy Ő különbek nálunk minimál tuningos csávóknál.

3. Nem érdekel, jól el vagyunk így is:))

Csá

• 4 weeks later...
Elküldve

Az almazöld corsa géptetejére egy hülye kis pöcs most szilveszter éjjel rádobott egy csillarszórót, a haverom próbálta menteni a helyzetet (meg is égette a kezét, effektív "tűzbe tette"), de így is keletkezett egy kb 12cm-es beégés. A srácot én sem ismerem, de, ha valaki látja szóljon neki, és mondom hova kell menni a fényezés áráért.

Elküldve

Kis köcsögög...

Én inkább a rakétáktól féltettem a kocsimat, mióta 2 éve láttam, hogy egy elszabadult példány hogy száll át egy széép új 5ös BMW alatt :wink:

A BMW megúszta, viszont a mellette 2mel álló bódé érdekes piros-fekete színekbe ment át.

Elküldve

Közben véletlen találkoztunk vele, pont a kocsit nézegettük, nem volt feldobva a kis optikai tuningtól...

Elküldve

Szilveszter rula...

--------------------------------------------

Alapjárati motor csere és egy a környékén található gumi cseréje után sajnos még mindig fulladozik a drága.... meleg motornál.

Mindegy ,mejd megoldoodik. Pedig a Sztrádások mindent megtettek. Lehet a a gyertya is ami miatt fullad még??

Vélemények?

Elküldve
Szilveszter rula...

--------------------------------------------

Alapjárati motor csere és egy a környékén található gumi cseréje után sajnos még mindig fulladozik a drága.... meleg motornál.

Mindegy ,mejd megoldoodik.  Pedig a Sztrádások mindent megtettek. Lehet a a gyertya is ami miatt fullad még??

Vélemények?

Szia!

Boldog új évet!

Corsás lettél?:) Astra megvan még?

Milyen moci van benne?

Elküldve
Nem ismeri valaki?????

Alamzöld A corsa Lexmaul nagy matrica a szélvédőn. Szépen megültetve, nagy felnivel, lökös berácsozva?? Budapaseten az Árkádnál láttam.

Az ilyen autós miért nem klubtag????

nekünk a 11ben van egy ilyen a corsánk, nem tudom, hogy az e pontosan, de ott van pár srác és éjjel nappal gsi tuning, meg g astra tuning és ott szokott figyelni egy ilyen corsácska is.

Elküldve
Szia!

Boldog új évet!

Corsás lettél?:) Astra megvan még?

Milyen moci van benne?

Hali!

Neked is BUÉK:)

Nekem még mindig Astrám van a barátnőm autója Corsa A C12NZ.

Mivel mostanság sokat használom ,ezért találtam pár hibácskát rajta:)) Szegény Ákos:)

Jövő hónapban szerintem lesz gyertya+kábel csere is rajta. Majd a TECH-1 műszerkére is rádugatom.

Szeretnék a Corsára majd valami tuning féket meg 1-2 baromságot ,mert így nem jó:lol:)

Tigrával? Minden oksi?

Elküldve

Sziasztok!

Van valakinek a fent említett példány? Esetleg van itt olyan, aki szerelt ilyet? Vagy valami...

Probléma: az üzemanyag szűrőnél van egy mágnesszelephez hasonló dolog, aminek nálam le van törve az elektromos csatlakozása... A szomorú, hogy ismerős autószerelőnél, illetve ismerős villanyosnál volt, és csak Ők tehették...! So, lényeg a lényeg: ez a bizgere mire való? Mibe fáj egy ilyen? Szabad bontóból venni? Érdekes: az autó ettől még megy!

Köszi a válaszokat!

Robcsi

Elküldve

Nem hiszem, hogy ezért nem írtatok, de az lemaradt, hogy 1990-es autóról beszélünk...

Senki? Semmit? :) :lol: :D

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Elküldve

Gondoltam egy nagyot és rendbe rakatom kis Corsánkat.

Nagy segítségemre vannak voltak a Sztrádás srácok.

1. A féket lecseréltetem Astra hütött tárcsásra.

2. szélvédő csere

3. vezérműszíj csere

Na a gond csak az volt ,hogy a drága csak 1,2-es és kiderült erre nem lehet Astra féknyerget felrakni..... , ha 1,4-es lenne akkó igen.

Na én szépen vásárlotam Astra féknyereget mag h.tárcsát meg betéteket. S most jól felteszem a polcra. Vehetem új Corsába valokat ,mert ugye ez nem jó.... Na mostan a vezérműszíj cseréné l kiderült a feszítő görgő is szar.... hát csere ... tők jó tegnap mégörültem , hogy jól meguszom , most meg megförülök :))

Szóval most már tudom , hogyan kell eldobni egy nap alatt 80ezer forintot...

Üdv

hemi

Elküldve

"Na a gond csak az volt ,hogy a drága csak 1,2-es és kiderült erre nem lehet Astra féknyerget felrakni..... , ha 1,4-es lenne akkó igen. "

SZóval ez nem igaz..... sajnos szar féknyerget kaptam. Egy Astrárá sem volt jó. SZóval lehet fel pakolni ilyen cuccot.

Üdv

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Én még új vagyok itt,de bízom a segítségetekben. :)

Egy 88-ban készült 1.5D-s Corsa van bátyám tulajdonában és ehhez keresek villlamos bekötési rajzot,meg egyéb dokumentációkat,de edig sehol sem találtam. :)

Légyszi aki tud segítsen!Please!!!

Előre is köszönöm!

Üdv!Norbi

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok

Szétbontottam egy Corsa A GSi-t(1991), eleg sok alkatresz van meg, de helyhianyban szenved a garazsom, ezert orulnek, ha talalnek vevoket a cuccokra. Motoralkatreszek, komplett, kicsontozott kaszni alkatrésznek, stb...

1.3i motorhoz van tuning hengerfejem es GM 276-os vmu tengely, ami jo 1.2i-re es 1.4i-re is. Nem sufni, profik csinaltak. kb +20Le, persze ezt nem igy kell mérni...

Tenyek: A kocsi gyarilag 60Le-volt, tuning után nem tudom...

0-100, 9,5 sec, 0-140 16 sec, es a km-ora mutatoja latta a legnagyobb szamot is a skalan (nem kezzel huztam oda)

Köszi

Hali

Laci

sunnylaci@freemail.hu

(30) 376-22-76

• 1 month later...
Elküldve

hali mindenkinek!

Nem igazán terveztem (főleg anyagi okok miatt)jelenlegi autóm cseréjét (egy kis Maruti---nem kinevettni) de most láttam egy tök jól kinéző Corsa A-t. 1600-os motorral (létezik ilyen?mert én csak a hátúljáról néztem le),szép festéssel, sportosan kúltúrált belsővel.Mást nem nagyon tudok róla, mivel csak kívűlről szemléltem meg a parkolóban.Telefonon majd érdeklődök a többiről is de addig is jól jönne néhány jó tanács! 1,6!?!?nem eszik az túl sokat?

elöre is köszi

Elküldve
hali mindenkinek!

Nem igazán terveztem (főleg anyagi okok miatt)jelenlegi autóm cseréjét (egy kis Maruti---nem kinevettni) de most láttam egy tök jól kinéző Corsa A-t. 1600-os motorral (létezik ilyen?mert én csak a hátúljáról néztem le),szép festéssel, sportosan kúltúrált belsővel.Mást nem nagyon tudok róla, mivel csak kívűlről szemléltem meg a parkolóban.Telefonon majd érdeklődök a többiről is de addig is jól jönne néhány jó tanács! 1,6!?!?nem eszik az túl sokat?

elöre is köszi

Van 1.6 A Corsa, ezt hívják GSI-nek :) . Mikori évjárat? Mindenképpen ajánlom neked a vételt ha jó állapotban van. Ilyen autónál ne számíts törésmentes állapotra vagy megkímélt motorra, de ha jól rendbe van hozva akkor nem lehet baj. Gyári fogy. értékre 7.2 l van megadva, bár ez egy 10 éves autónál akármennyi lehet. Szvsz nem kevés, de cserébe kapsz egy 98 LE-s autót ami nem kicsit megy. Ha úgy döntenél hogy mégsem kell akkor írd meg légyszi hogy hol találom meg! :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.