Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Érdeklődtem telefonon a KPM-nél, hogy hogyan lehet hivatalos motorcserét végrehajtani.Az én gépem az 1100-1400ccm-ig tartozó kategóiába van sorolva.Tehát csak max. 1.4-es mocit lehet bele tenni, vagy 1.5-ös dieselt.Ehhez csak átalakítási engedély, és 10400ft illeték lell.

Aztán had szaladjon, de délután benézek személyesen, kérek v.mi hivatalos papírt.

Elküldve
Érdeklődtem telefonon a KPM-nél, hogy hogyan lehet hivatalos motorcserét végrehajtani.Az én gépem az 1100-1400ccm-ig tartozó kategóiába van sorolva.Tehát csak max. 1.4-es mocit lehet bele tenni, vagy 1.5-ös dieselt.Ehhez csak átalakítási engedély, és 10400ft illeték lell.

Aztán had szaladjon, de délután benézek személyesen, kérek v.mi hivatalos papírt.

Megérdeklődnéd nekem az 1.4 2.0 átalakítást is? Ahhoz is "csak" átalakítási kell meg a regadó külömbözet kifizetése? Az átalakítási engedélyt ki adja ki?

Elküldve

KPM adja ki, de a 2.0-ás átalakításnál már regadót kell fizetni, ami olyan 2K körül mozgott, ha jól emlékeztem.Legalább is ilyesmit mondott a hölgy, de mondom, kérek hivatalos papírt, aztán közzé teszem.

Elküldve
Az én gépem az 1100-1400ccm-ig tartozó kategóiába van sorolva.Tehát csak max. 1.4-es mocit lehet bele tenni, vagy 1.5-ös dieselt.

Ezt úgy érted, hogy csak ezekkel a mocikkal gyártották eredetileg is. Ugye?

Elküldve

Ezt úgy érted, hogy csak ezekkel a mocikkal gyártották eredetileg is. Ugye?

Meg ugye ne felejtsük el az igazi császárt, az 1.6GSI-t! :lol: De egyébként igen.

Elküldve
Tom, arra nem kapsz engedélyt

énse értem miről beszéltek...

midenn autóba arra kaphacc engedélyt,amivel gyártották is!!

tehát még 1.6,de ott kell már asszem regadó különbséget fizetni....

enyémbe eccer akartak rakni 1.9 jtd-d megcsippelve (150Le,meg némi nyomaték)tökjó lett volna,csak gondoltam engedélyt erre se valószínű,hogy kapok...dízel motor meg neketyegjen,ha megállít a rendőr benzines forgalmival :lol:

mondjuk corsa-ba fiat jtd moci beépítés érdekes meló lehet.....nemtom elképzelni benne,de hívő vagyok,és elhiszem az illetőnek,hogy télleg belerakta volna :) :(

Elküldve

Ma be lett állítva a kicsin a szelephézag, és iszonyatosat változott a moci hangja.Szépn zizeg, és csak a nyelestengely csapágy hangját lehet hallani, hogy sír egy picit, de nem vészes.Most örülök, de nagyon.Olyan kultúrált lett.Pedig már láttam magam előtt, ahogy atomjaira szedem az egészet, és azon filózom, hogy meg kell lépni a mocicserét.

Elküldve
Ma be lett állítva a kicsin a szelephézag, és iszonyatosat változott a moci hangja.Szépn zizeg, és csak a nyelestengely csapágy hangját lehet hallani, hogy sír egy picit, de nem vészes.Most örülök, de nagyon.Olyan kultúrált lett.Pedig már láttam magam előtt, ahogy atomjaira szedem az egészet, és azon filózom, hogy meg kell lépni a mocicserét.

Jobban is megy?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.