Lacaa Elküldve Május12, 2015 Elküldve Május12, 2015 Sikerült ajtót vásárolnom, ha esetleg van valaki aki Corsa A-hoz keres alkatrészeket most bontódik egy frissen. Elejét törték, 3 ajtós kivitel piros az ajtókból már csak a csomagtér van meg Szia! Örülök a sikeres alkatrésztalálásodnak, mert így csak életben marad a Corsád. Ha már az alkatrészeknél tartunk, nekem benzinszint jeladó kellene, ami a tankban van, mert az enyémet már sokadszor próbálom reparálni, de úgy tűnik, hogy a végét járja, elkopott. Pedig elég szar úgy vezetni, hogy egyáltalán nem tudod hogy mennyi benzined van még. Szóval megköszönném ha megkérdeznéd hogy van-e és mennyiért. :icon1: Lacaa
padregas Elküldve Május12, 2015 Elküldve Május12, 2015 Sziasztok. Tudom para, hogy nem az adokveszekbe irok, de régi A gsimrol van szó. C16nz-hez kellene egy motorvezérlő kölcsön, próbára. Tudtok segíteni?
Pogi Elküldve Május31, 2015 Elküldve Május31, 2015 https://www.facebook.com/gergely.paulik/photos_albums itt találhattok képeket a kis túlélőről :)
mackosajt Elküldve Május31, 2015 Elküldve Május31, 2015 https://www.facebook.com/gergely.paulik/photos_albums itt találhattok képeket a kis túlélőről :) Erős agyalas van. Sajnálnám, ha rossz helyre kerülne, de messze vagy, és pont nem a legjobb időben történnek a dolgok.
Coppermine Elküldve Június1, 2015 Elküldve Június1, 2015 Sziasztok, Corsa A/B ECU diagnosztikához hol találok esetleg help-et ? (szoftvert, eszközt, embert, akármit ... ) Elképzelhető hogy ECU-cserés lesz az autó, viszont nem szeretnénk kidobni egy működő ECU-t, ha nem az a hibás, jó lenne egy diagnosztika előtte. köszi és üdv
Mikee Elküldve Június15, 2015 Elküldve Június15, 2015 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A hűtőventilátorom nem kapcsol be. Hőkapcsolót cseréltem, de a régi is jó volt. Ha rövidre zárom a hőkapcsolót a csatlakozónál akkor megy a ventilátor. Megkapja a ventilátor az áramot. A hűtőradiátor felmelegszik a víz kering rendesen. Tehát minden jó, de a ventilátor az nem kapcsol be. Valakinek van valami ötlete? Köszönettel Mikee
Imbuszmester Elküldve Június15, 2015 Elküldve Június15, 2015 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A hűtőventilátorom nem kapcsol be. Hőkapcsolót cseréltem, de a régi is jó volt. Ha rövidre zárom a hőkapcsolót a csatlakozónál akkor megy a ventilátor. Megkapja a ventilátor az áramot. A hűtőradiátor felmelegszik a víz kering rendesen. Tehát minden jó, de a ventilátor az nem kapcsol be. Valakinek van valami ötlete? Köszönettel Mikee Szia. Mi a problémád? Felforr a víz? Hol áll a mutatód?
Mikee Elküldve Június15, 2015 Elküldve Június15, 2015 Szia. Mi a problémád? Felforr a víz? Hol áll a mutatód? Szia! Igen, elkezd forrni a víz, és nem kapcsol a ventilátor. Ma megcsináltam azt, hogy beszereltem a műszerfalra egy kapcsolót és én fogom kapcsolni, de azért érdekelne valami ötlet! Üdv. Mikee
Imbuszmester Elküldve Június16, 2015 Elküldve Június16, 2015 Szia! Igen, elkezd forrni a víz, és nem kapcsol a ventilátor. Ma megcsináltam azt, hogy beszereltem a műszerfalra egy kapcsolót és én fogom kapcsolni, de azért érdekelne valami ötlet! Üdv. Mikee Szia. Ha a víz nem olajosodik és az olaj nem vizesedik, hűtőd tiszta és nincs eltömődve, a vízpumpád rendben van azaz nem forog meg a lapátja a tengelyen és kinyit a termosztát akkor cserélj hűtősapkát.
Torzi Elküldve Június24, 2015 Elküldve Június24, 2015 (edited) Sziasztok! Egyszerű kezdő kérdésem lenne, autó egy Corsa A '85 ' 1.2-es benzines 12ST motorral. A jelenség a következő: sebesség váltás után amikor gázt adok olyan mint ha semmi ereje nem lenne a motornak csak szépen lassan komótosan kezd el nyomatékot adni.Kicsi késésnél nem lenne gond de váltás után 5-8 másodperces is csak cammogásig jut a motor. Ez városi közlekedésnél elég nagy gond amikor lámpánál zöldet kapok és dinamikusan el kellene indulni mert ugye mindenki haladna legjobban 1-2 sebsebégnél zavaró. Összesen négy sebességes a jármű de a 3-4-nél már nem olyan vészes a helyzet. Nem igazán értem mi okozhatja ezt a problémát. Mit tudok le ellenőrizni esetleg van valami tippetek mi okozhat ilyet mert a kocsi súlya kicsit a karosszéria könnyű repülnie kellene. Üdv. Torzi! Lacca rég hallottam felőled Módosítva Június24, 2015 : Torzi
Mikee Elküldve Szeptember16, 2015 Elküldve Szeptember16, 2015 Sziasztok! A vízforralós dolog megoldódott, a hűtő el volt már annyira koszolódva belülről, hogy nem hűtött rendesen, így csere lett belőle. Most egy olyan problémám van, hogy a belső ventilátor fokozat kapcsoló csak harmadik fokozatban működik, kicsit utána olvastam és az előtét ellenállás lehet ludas. Kinek mi a tapasztalata? Hol találom ezt az alkatrészt és hogy tudom kiszedni, hogy kicseréljem? Üdv. Mikee
nawyy80 Elküldve Október9, 2015 Elküldve Október9, 2015 (edited) Üdv!Problémám a következő volna!!!2 napja reggel elindítom az autót (91-es 1.2-es 33kw) járt vagy 20másodpercig majd megállt,ezután nem lehetett elindítani.Szétszedtük a komplett gyújtást,megpucoltuk,összeraktuk elindult,tegnap elmászkáltam vele gond nélkül de ma reggel ugyan az...és már nem gyógyul meg attól hogy szétszed-összerak.Trafó oké,kábelek oké,rotor minden oké az autó mégsem indul.Talán MAP szenzor vagy Hall jeladó?Tapasztalt már valaki ilyesmit és ha igen mi volt a gáz?Ha valakinek van ebben tapasztalat kérem ossza meg velem!Előre is köszönöm!!! Módosítva Október9, 2015 : nawyy80
Davee Elküldve Október10, 2015 Elküldve Október10, 2015 Üdv!Problémám a következő volna!!!2 napja reggel elindítom az autót (91-es 1.2-es 33kw) járt vagy 20másodpercig majd megállt,ezután nem lehetett elindítani.Szétszedtük a komplett gyújtást,megpucoltuk,összeraktuk elindult,tegnap elmászkáltam vele gond nélkül de ma reggel ugyan az...és már nem gyógyul meg attól hogy szétszed-összerak.Trafó oké,kábelek oké,rotor minden oké az autó mégsem indul.Talán MAP szenzor vagy Hall jeladó?Tapasztalt már valaki ilyesmit és ha igen mi volt a gáz?Ha valakinek van ebben tapasztalat kérem ossza meg velem!Előre is köszönöm!!!Ha melegen csinálja, hidegen nem akkor HALL jeladó lesz...
erossanci Elküldve November11, 2015 Elküldve November11, 2015 sziasztok keresek opel corsa 1.5td isuzu vizhutot
Torzi Elküldve Január2, 2016 Elküldve Január2, 2016 Sziasztok! Kis Corsa A megmenekült, sikeres műszaki Van valaki a fórumon aki tudna nekem segíteni egy kis hiba keresésben? Nem működik ugyanis a fűtés, sajnos. Levegőt azt fúj viszont csak hideget 1985-ös gyártmányú az autó 3 ajtós Miket érdemes le ellenőrizni, hogy megtaláljam a hibát? + 2 piros ajtó komplett ( tükör, üveg, kilincs, kárpit ) jelképes áron "eladó" ha van érdeklődő csinálok képet is.
marton.csaba2 Elküldve Január3, 2016 Elküldve Január3, 2016 (edited) T Torzi! "... hiba ..." Termosztát 1: GM alkatrész szám: 9020086 Opel katalógus szám: 13 38 052 Bármelyik szalonban rendelhető, vagy csergo.hu, mullerautowebshop.hu ... Vagy Wahler (BorgWarner) 3017,920:unixauto.hu, alkatreszek.hu Mivel a vezérlés alatt van. Nem egy könnyű menet. A probléma megkerülésére egy megoldás. Módosítva Január3, 2016 : marton.csaba2
kutyman Elküldve Január3, 2016 Elküldve Január3, 2016 Nem biztos hogy termosztát hiba. Nekem pl. a fűtőradiátor volt eldugulva. Átmostam ecettel, azota dögmeleg van a kocsiban. 1
Bundee Elküldve Március26, 2016 Elküldve Március26, 2016 Hali! Keresek a képen pirossal begrétázott típusú vezérlés burkolatot. Csak C16NZ-n volt ilyen ~92-ig. A C20NE sajnos nemjó helyette Ascona C, Kadett E, Corsa A és Vectra A kapott ilyet még. Meg talán Astra is, ami még nem rugós feszítős viszont szervós. Ha valaki esetleg jár bontóba és lát ilyet és nincs széttörve/repedve továbbá nem a világ összes pénzét kérik érte akkor legyen oly szíves írjon nekem, vagy hozza el ;) Igazából csak az alsó rész fontos, sajnos az enyém a főtengelynél mállik szét.
mackosajt Elküldve Május3, 2016 Elküldve Május3, 2016 Van még itt élet? Épp darabokban a TR. Sok a rozsda, sok a munka vele. Van valakinek esetleg infója, milyen hosszú fékcsövek kellenek a kicsi kocsik alá?
RáczFerenc Elküldve November3, 2016 Elküldve November3, 2016 (edited) Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? illetve olyan van még vele hogy a fűtésnél csöpög a víz az utastérben,lehet hogy valami tömítés? Módosítva November3, 2016 : RáczFerenc
tgabika76 Elküldve November3, 2016 Elküldve November3, 2016 Tudtommal az A Corsák már mind hidrotőkések, szóval nem kell szelephézagot állítani (nem is lehet). Ha a szelepek felől jön a csattogás, akkor elhasználódtak a hidrotőkék, cserélni kell őket (bár meg lehet próbálkozni tisztítással is, viszont mindegyiket ugyanoda kell visszarakni ahonnan ki lett véve!)
Imbuszmester Elküldve November4, 2016 Elküldve November4, 2016 Hali. Ha a vas blokkod van akkor azt be kell állítani a szelephézagot, az OHC az alu H.fejes esetében nem lehet ott a vezérmű tengely szokott elkopni meg a himbák. A motorok amiknél lehet szelephézagot állítani: 10S , 12NC , E12gv3 ezek vas blokkos láncos motorok. Mi a motorkódod? a motorszám eleje?
RáczFerenc Elküldve November5, 2016 Elküldve November5, 2016 On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? Ez a régebbi fajta 1983-as .... és a fűtéshez valami tippetek van hogy miért ereszti a vizet?
zotya975 Elküldve November5, 2016 Elküldve November5, 2016 2 órája, RáczFerenc írta: Ez a régebbi fajta 1983-as .... és a fűtéshez valami tippetek van hogy miért ereszti a vizet? Szerintem a radiátor bilincsei itt is a motortérben vannak, de ezt látod ha benézel a szélvédő alá középre a tűzfalra. Ha ott ereszt akkor ugye a kocsi alatt középen van nyoma . Ha az utastérben jelenik meg akkor sanszos hogy lyukas a radiátor.
Recommended Posts