Lacaa Elküldve Május12, 2015 Megoszt Elküldve Május12, 2015 Sikerült ajtót vásárolnom, ha esetleg van valaki aki Corsa A-hoz keres alkatrészeket most bontódik egy frissen. Elejét törték, 3 ajtós kivitel piros az ajtókból már csak a csomagtér van meg Szia! Örülök a sikeres alkatrésztalálásodnak, mert így csak életben marad a Corsád. Ha már az alkatrészeknél tartunk, nekem benzinszint jeladó kellene, ami a tankban van, mert az enyémet már sokadszor próbálom reparálni, de úgy tűnik, hogy a végét járja, elkopott. Pedig elég szar úgy vezetni, hogy egyáltalán nem tudod hogy mennyi benzined van még. Szóval megköszönném ha megkérdeznéd hogy van-e és mennyiért. :icon1: Lacaa Link to comment Megosztás: More sharing options...
padregas Elküldve Május12, 2015 Megoszt Elküldve Május12, 2015 Sziasztok. Tudom para, hogy nem az adokveszekbe irok, de régi A gsimrol van szó. C16nz-hez kellene egy motorvezérlő kölcsön, próbára. Tudtok segíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pogi Elküldve Május31, 2015 Megoszt Elküldve Május31, 2015 https://www.facebook.com/gergely.paulik/photos_albums itt találhattok képeket a kis túlélőről :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május31, 2015 Megoszt Elküldve Május31, 2015 https://www.facebook.com/gergely.paulik/photos_albums itt találhattok képeket a kis túlélőről :) Erős agyalas van. Sajnálnám, ha rossz helyre kerülne, de messze vagy, és pont nem a legjobb időben történnek a dolgok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Coppermine Elküldve Június1, 2015 Megoszt Elküldve Június1, 2015 Sziasztok, Corsa A/B ECU diagnosztikához hol találok esetleg help-et ? (szoftvert, eszközt, embert, akármit ... ) Elképzelhető hogy ECU-cserés lesz az autó, viszont nem szeretnénk kidobni egy működő ECU-t, ha nem az a hibás, jó lenne egy diagnosztika előtte. köszi és üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A hűtőventilátorom nem kapcsol be. Hőkapcsolót cseréltem, de a régi is jó volt. Ha rövidre zárom a hőkapcsolót a csatlakozónál akkor megy a ventilátor. Megkapja a ventilátor az áramot. A hűtőradiátor felmelegszik a víz kering rendesen. Tehát minden jó, de a ventilátor az nem kapcsol be. Valakinek van valami ötlete? Köszönettel Mikee Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imbuszmester Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A hűtőventilátorom nem kapcsol be. Hőkapcsolót cseréltem, de a régi is jó volt. Ha rövidre zárom a hőkapcsolót a csatlakozónál akkor megy a ventilátor. Megkapja a ventilátor az áramot. A hűtőradiátor felmelegszik a víz kering rendesen. Tehát minden jó, de a ventilátor az nem kapcsol be. Valakinek van valami ötlete? Köszönettel Mikee Szia. Mi a problémád? Felforr a víz? Hol áll a mutatód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Szia. Mi a problémád? Felforr a víz? Hol áll a mutatód? Szia! Igen, elkezd forrni a víz, és nem kapcsol a ventilátor. Ma megcsináltam azt, hogy beszereltem a műszerfalra egy kapcsolót és én fogom kapcsolni, de azért érdekelne valami ötlet! Üdv. Mikee Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imbuszmester Elküldve Június16, 2015 Megoszt Elküldve Június16, 2015 Szia! Igen, elkezd forrni a víz, és nem kapcsol a ventilátor. Ma megcsináltam azt, hogy beszereltem a műszerfalra egy kapcsolót és én fogom kapcsolni, de azért érdekelne valami ötlet! Üdv. Mikee Szia. Ha a víz nem olajosodik és az olaj nem vizesedik, hűtőd tiszta és nincs eltömődve, a vízpumpád rendben van azaz nem forog meg a lapátja a tengelyen és kinyit a termosztát akkor cserélj hűtősapkát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Torzi Elküldve Június24, 2015 Megoszt Elküldve Június24, 2015 (edited) Sziasztok! Egyszerű kezdő kérdésem lenne, autó egy Corsa A '85 ' 1.2-es benzines 12ST motorral. A jelenség a következő: sebesség váltás után amikor gázt adok olyan mint ha semmi ereje nem lenne a motornak csak szépen lassan komótosan kezd el nyomatékot adni.Kicsi késésnél nem lenne gond de váltás után 5-8 másodperces is csak cammogásig jut a motor. Ez városi közlekedésnél elég nagy gond amikor lámpánál zöldet kapok és dinamikusan el kellene indulni mert ugye mindenki haladna legjobban 1-2 sebsebégnél zavaró. Összesen négy sebességes a jármű de a 3-4-nél már nem olyan vészes a helyzet. Nem igazán értem mi okozhatja ezt a problémát. Mit tudok le ellenőrizni esetleg van valami tippetek mi okozhat ilyet mert a kocsi súlya kicsit a karosszéria könnyű repülnie kellene. Üdv. Torzi! Lacca rég hallottam felőled Módosítva Június24, 2015 : Torzi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikee Elküldve Szeptember16, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2015 Sziasztok! A vízforralós dolog megoldódott, a hűtő el volt már annyira koszolódva belülről, hogy nem hűtött rendesen, így csere lett belőle. Most egy olyan problémám van, hogy a belső ventilátor fokozat kapcsoló csak harmadik fokozatban működik, kicsit utána olvastam és az előtét ellenállás lehet ludas. Kinek mi a tapasztalata? Hol találom ezt az alkatrészt és hogy tudom kiszedni, hogy kicseréljem? Üdv. Mikee Link to comment Megosztás: More sharing options...
nawyy80 Elküldve Október9, 2015 Megoszt Elküldve Október9, 2015 (edited) Üdv!Problémám a következő volna!!!2 napja reggel elindítom az autót (91-es 1.2-es 33kw) járt vagy 20másodpercig majd megállt,ezután nem lehetett elindítani.Szétszedtük a komplett gyújtást,megpucoltuk,összeraktuk elindult,tegnap elmászkáltam vele gond nélkül de ma reggel ugyan az...és már nem gyógyul meg attól hogy szétszed-összerak.Trafó oké,kábelek oké,rotor minden oké az autó mégsem indul.Talán MAP szenzor vagy Hall jeladó?Tapasztalt már valaki ilyesmit és ha igen mi volt a gáz?Ha valakinek van ebben tapasztalat kérem ossza meg velem!Előre is köszönöm!!! Módosítva Október9, 2015 : nawyy80 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Október10, 2015 Megoszt Elküldve Október10, 2015 Üdv!Problémám a következő volna!!!2 napja reggel elindítom az autót (91-es 1.2-es 33kw) járt vagy 20másodpercig majd megállt,ezután nem lehetett elindítani.Szétszedtük a komplett gyújtást,megpucoltuk,összeraktuk elindult,tegnap elmászkáltam vele gond nélkül de ma reggel ugyan az...és már nem gyógyul meg attól hogy szétszed-összerak.Trafó oké,kábelek oké,rotor minden oké az autó mégsem indul.Talán MAP szenzor vagy Hall jeladó?Tapasztalt már valaki ilyesmit és ha igen mi volt a gáz?Ha valakinek van ebben tapasztalat kérem ossza meg velem!Előre is köszönöm!!!Ha melegen csinálja, hidegen nem akkor HALL jeladó lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
erossanci Elküldve November11, 2015 Megoszt Elküldve November11, 2015 sziasztok keresek opel corsa 1.5td isuzu vizhutot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Torzi Elküldve Január2, 2016 Megoszt Elküldve Január2, 2016 Sziasztok! Kis Corsa A megmenekült, sikeres műszaki Van valaki a fórumon aki tudna nekem segíteni egy kis hiba keresésben? Nem működik ugyanis a fűtés, sajnos. Levegőt azt fúj viszont csak hideget 1985-ös gyártmányú az autó 3 ajtós Miket érdemes le ellenőrizni, hogy megtaláljam a hibát? + 2 piros ajtó komplett ( tükör, üveg, kilincs, kárpit ) jelképes áron "eladó" ha van érdeklődő csinálok képet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fam Elküldve Január3, 2016 Megoszt Elküldve Január3, 2016 Cseréld le a termosztátot! A két ajtó érdekel! Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Január3, 2016 Megoszt Elküldve Január3, 2016 (edited) T Torzi! "... hiba ..." Termosztát 1: GM alkatrész szám: 9020086 Opel katalógus szám: 13 38 052 Bármelyik szalonban rendelhető, vagy csergo.hu, mullerautowebshop.hu ... Vagy Wahler (BorgWarner) 3017,920:unixauto.hu, alkatreszek.hu Mivel a vezérlés alatt van. Nem egy könnyű menet. A probléma megkerülésére egy megoldás. Módosítva Január3, 2016 : marton.csaba2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kutyman Elküldve Január3, 2016 Megoszt Elküldve Január3, 2016 Nem biztos hogy termosztát hiba. Nekem pl. a fűtőradiátor volt eldugulva. Átmostam ecettel, azota dögmeleg van a kocsiban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 Hali! Keresek a képen pirossal begrétázott típusú vezérlés burkolatot. Csak C16NZ-n volt ilyen ~92-ig. A C20NE sajnos nemjó helyette Ascona C, Kadett E, Corsa A és Vectra A kapott ilyet még. Meg talán Astra is, ami még nem rugós feszítős viszont szervós. Ha valaki esetleg jár bontóba és lát ilyet és nincs széttörve/repedve továbbá nem a világ összes pénzét kérik érte akkor legyen oly szíves írjon nekem, vagy hozza el ;) Igazából csak az alsó rész fontos, sajnos az enyém a főtengelynél mállik szét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május3, 2016 Megoszt Elküldve Május3, 2016 Van még itt élet? Épp darabokban a TR. Sok a rozsda, sok a munka vele. Van valakinek esetleg infója, milyen hosszú fékcsövek kellenek a kicsi kocsik alá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RáczFerenc Elküldve November3, 2016 Megoszt Elküldve November3, 2016 (edited) Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? illetve olyan van még vele hogy a fűtésnél csöpög a víz az utastérben,lehet hogy valami tömítés? Módosítva November3, 2016 : RáczFerenc Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November3, 2016 Megoszt Elküldve November3, 2016 Tudtommal az A Corsák már mind hidrotőkések, szóval nem kell szelephézagot állítani (nem is lehet). Ha a szelepek felől jön a csattogás, akkor elhasználódtak a hidrotőkék, cserélni kell őket (bár meg lehet próbálkozni tisztítással is, viszont mindegyiket ugyanoda kell visszarakni ahonnan ki lett véve!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imbuszmester Elküldve November4, 2016 Megoszt Elküldve November4, 2016 Hali. Ha a vas blokkod van akkor azt be kell állítani a szelephézagot, az OHC az alu H.fejes esetében nem lehet ott a vezérmű tengely szokott elkopni meg a himbák. A motorok amiknél lehet szelephézagot állítani: 10S , 12NC , E12gv3 ezek vas blokkos láncos motorok. Mi a motorkódod? a motorszám eleje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RáczFerenc Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? On 2016. 11. 03. at 18:49, RáczFerenc írta: Sziasztok! olyan problèmám lenne hogy az A corsámnak be kellene állítani a szelephézagát mert kicsit csattog,de nem vészesen,valaki tudna segíteni hogy hogyan fogjak neki? Ez a régebbi fajta 1983-as .... és a fűtéshez valami tippetek van hogy miért ereszti a vizet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 2 órája, RáczFerenc írta: Ez a régebbi fajta 1983-as .... és a fűtéshez valami tippetek van hogy miért ereszti a vizet? Szerintem a radiátor bilincsei itt is a motortérben vannak, de ezt látod ha benézel a szélvédő alá középre a tűzfalra. Ha ott ereszt akkor ugye a kocsi alatt középen van nyoma . Ha az utastérben jelenik meg akkor sanszos hogy lyukas a radiátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts