Jim Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Ez nem feltétlen igaz, én anno beszéltem pár fóliázó céggel és kivétel nélkül elmondták mi a jogszerű, persze hozzátették hogy saját felelősségre lehet mást is. Ezt alátámasztom én is. Bár a srác azt is elmondta, hogy neki idáig minden autója le volt fóliázva (sötétre) és nem piszkálták (mondjuk lehet, hogy csak szerencséje volt :wink: ), és hogy ha akarom, akkor feketére lefóliázza az egészet. Viszont az első oldalsóra akármilyet rakatok nem fog tudni róla papírt adni.
MOMC Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Nekem is az egyik Omegám le van sötétülve, de nagyon :oops: legalább 5 éve és nem ért semmi atrocitás. Kopp.kopp.kopp
Qpack Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Én úgylátom, hogy sokan nem olvastok vissza és ettől dagad a topic...Én anno rákérdeztem a KPM-re és hivatalos választ is kaptam, hogy mi a jelenlegi szabályozása a fóliázásnak, sőt még ide be is írtam(10.oldal) de ugyebár az ismétlés a tudás (jóédes....) na mind1 így átírom ide is a lényeget a fő részletet a levélből: 1. Az 5/1990. (IV.12.) KöHÉM számú rendelet 5. sz. melléklet IV. fejezet 4.1. a,b,c, pontjai alapján a személygépkocsi első szélvédőjének legalább 75%-os, a vezetőtéri oldalablakoknak és hátsó szélvédőnek pedig legalább 70% fényáteresztő képességgel kell rendelkeznie. A 6/1990. (IV.12.) KöHÉM számú rendelst 84.§. /2./ bekezdés alapján a járműveken csak olyan szélvédő és vezetőtéri ablak lehet, amely átlátszó és torzítás mentes. 2. A Magyarországon jelenleg forgalmazott úgynevezett sötétítő fóliák között nincs olyan, amely legalább a 70%-os fényáteresztő képességet teljesítené. Ennek figyelembe vételével csak a személygépkocsi hátsó utastéri oldal ablakait lehet fóliázni, amely fóliához nem kell semmilyen okmány, mivel a hivatkozott jogszabály erre nem ír elő átláthatósági határt. Az ide alkalmazott fólia sem lehet azonban úgynevezett tükrös kivitelű amely közlekedésbiztonságot veszélyeztető tényező.
Viper Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Figyu, nem azt írtam, hogy 1000%, hogy b*szogatni fog, de sajnos ez is egy támadási felület. Ha, akar, akkor fog csesztetni más miatt. Vegyél bazi nagy bmw-t, audi-t, vagy valami terepjárót és annak akár le is hegesztetheted az ablakait, akkor sem mernek szólni miatta.... :( Utána kérdeztem az embernél. Elfelejteték felrakni a H minősitést a fóliára! :evil: Szerdán megkapom. De ahogy olvasom, tök mind1 hogy milyen papírom van. Ha akarnak úgyis belekötnek valamibe és mehetek a sunyiba! :(
Jim Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 De ahogy olvasom, tök mind1 hogy milyen papírom van. Ha akarnak úgyis belekötnek valamibe és mehetek a sunyiba! :( Ez így van, feltéve, hogyha nem csak az oldalsó-hátsó ablakokat csináltattad meg.
Viper Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Ez így van, feltéve, hogyha nem csak az oldalsó-hátsó ablakokat csináltattad meg. Körbe lett csináltatva az egész! Azt mondta az ember, hogy az első-oldalsókra és a hátsóra szélvédőre kell majd felrakni a H minősités jelzést.
Jim Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Körbe lett csináltatva az egész! Azt mondta az ember, hogy az első-oldalsókra és a hátsóra szélvédőre kell majd felrakni a H minősités jelzést. Ott felejtsd el a H minősítést.... :?
Viper Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Ott felejtsd el a H minősítést.... :? Akkor nincs mit tenni. De mostmár így marad és remélhetőleg nem baszogatnak majd. Ma épp megállítottak a motoros rendőrök és meg sem kérdeztek a fóliáról :( De azért köszönöm az infókat és a segítségeket!
Jim Elküldve Április11, 2005 Elküldve Április11, 2005 Akkor nincs mit tenni. De mostmár így marad és remélhetőleg nem baszogatnak majd. Ma épp megállítottak a motoros rendőrök és meg sem kérdeztek a fóliáról :( De azért köszönöm az infókat és a segítségeket! Azért annyira ne szontyolodj el, szerintem nem eszik olyan forrón a kását, ööö akarom mondani a fóliát :wink:
aztec Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Szakik! Vki segítsen,h normális-e az, hogy a frissen körbefóliázott autón ( b omega) a szélvédő,üvegek széleinél -ahol az a fekete pontozás van- ott végig van egy fehér csík. Erre szaki azt mondta, hogy teljesen normális és majd ídővel kinyúlik? és szép lesz.... Vélemény?
mörfi Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Szakik! Vki segítsen,h normális-e az, hogy a frissen körbefóliázott autón ( b omega) a szélvédő,üvegek széleinél -ahol az a fekete pontozás van- ott végig van egy fehér csík. Erre szaki azt mondta, hogy teljesen normális és majd ídővel kinyúlik? és szép lesz.... Vélemény? Van 1 határ amíg normális, a pontozásnál nem lehet tökéletesen rá símítani. Az viszont baromság hogy idővel kinyúlik, ha most fehér körbe az olyan is marad. Javaslat, simogasd át körbe a széleit, 1 napig még ragad ha nem tűző napon áltál vele, egyébként nem lehet fehér csík körbe de látnom kéne. :?
mörfi Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Bekérek 1 fotót ma, hátha úgy jobban láccik :idea: Oksa :wink:
kori Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Nekem is ilyen a fekete pöttyös résznél. És a fóliások sem tudtak mit kezdeni vele, hiába simogatták, mindig feljött.
aztec Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 az gáz. emberünk meglátta és maj'nem elsírta magát... szó szerint az összes üvegnek van 1 fehér kerete....
kori Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Nekem azért nem látszik annyira fehér keret, csak ha közelebbről nézed :? De majd csinálok képet és felrakom :wink:
Atommanó Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 ott picit kevésbé ragad oda az enyentlen felület miatt, de ilyeminek nem szabad lennie... :roll:
aGiCa-LoVeS-CaLi Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 az gáz. emberünk meglátta és maj'nem elsírta magát... szó szerint az összes üvegnek van 1 fehér kerete.... ha frissen van fóliázva akkor valszinüleg majd kiszivja picit a nap a maradék vizet, de amugy mindig is látszani fog,mert ott nem lehet teljesen kinyomni a levegőt a fólia alól..
aGiCa-LoVeS-CaLi Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 Pont pmet akartam irni Ági :lol: Kössszönöm :wink: :D
Jim Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 ott picit kevésbé ragad oda az enyentlen felület miatt, de ilyeminek nem szabad lennie... :roll: Ez így van. Nekem a hátsó szélvédőm széle "pöttyös", de csak nagyon közelről látszik a jelenség, kb. ha 5 centiről nézed.
aGiCa-LoVeS-CaLi Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 gondolatot is olvasol,mi :?: :D :lol: :lol: háát ne tudd meg miket tudok :lol: :lol:
aztec Elküldve Május6, 2005 Elküldve Május6, 2005 háát ne tudd meg miket tudok :D :lol: ooooooppppszzzz :lol: ez felkérés táncra :?: :roll: :lol: Autófóliázás és gondolatolvasás - jó cégér 8)
Recommended Posts