redline Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 ilyen mailt kaptam: "Tisztelt Hölgyem / Uram, Szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2005. év végén a magyarországi, személygépkocsikra vonatkozó autófóliázási szabályok megváltoztak. A változtatást cégünk már több mint 10 éve szorgalmazta a felelős minisztériumnál, mivel a régi szabályozás nem felelt meg az általános európai elvárásoknak. Végül az előnyös változtatást cégünk a brüsszeli székhelyű EWFA (Európai Fólia Szövetség) segítségét igénybe véve érte el. Jelenleg az EWFA egyedüli magyar tagja a Gál és Társa Kft. Magyarországon, 2006 áprilisától, cégünk a Közlekedési Főfelügyelettel is egyeztetett és jóváhagyott, elegáns megjelenésű, biztonságos és könnyen kezelhető plasztikkártyás műbizonylat rendszert léptet életbe, melyet minden minősített, a CPFilms Inc. által gyártott SL LLumar autófóliára alkalmaz, amennyiben a hivatalos és gyári vizsgával rendelkező kivitelező által lett felszerelve. Nem minősített kivitelező műbizonylatot nem adhat ki!!! Sajnos tapasztaltuk, hogy különböző médiákban, interjúk vagy cikk keretében nem hozzáértő személyek nyilatkoztak pontatlanul a témával kapcsolatban. Ezért, mint az EWFA magyar tagja és a CPFilms (a LLumar fóliák elállítója és világ szinten piacvezető fólia gyártó) délkelet-európai irodája, szeretnénk felajánlani segítségünket a tájékoztatás pontossága érdekében. Alapinformációkat a következő oldalon talál: http://www.llumar.hu/magyar/ujautofolia.htm" A linken leírják, hogy lehet fóliát tenni az első-oldalsó ablakokra is ami 70%-nál nagyobb fényáteresztő képességű. Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? :blink:
Tom Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 Az Astrákon elől asszem már gyárilag is 70%os az üveg. Legalábbis nekem a ződbe valami ilyen van beleírva. :blink:
bazs Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? :blink: dobtam egy mélt B)
opel16v Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 Lehet 70%-ost tenni az első oldalsókra, de csak ha nincs gyárilag színezve... ugyanis összességében kell 70%-osnak lennie. Egyébként hivatalosan a www.folia.hu műhely is kiadhat érvényes műbizit. B) Azok is llumar fóliát használnak. :blink:
Yahher Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 "Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? smile.gif" Ez eddig is így volt. És a többi fóliát is fel lehet oda tenni, elvileg. Mert nem igazán van nem szinezett üveg.
Ricky Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Köszi, igyekszem. Van még kép a Calibrás topikban amúgy Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este.
pjoc Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este. Becsapós ám ez , kívűlről sötét, de belűlről tök jól kilátni :blink:
Ricky Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Háááát, relativ. Engem már az is zavar, ha esik az eső és pöttös a visszapillantóm :blink: Viszont az még jobban, hogy a pofámba bámulnak. Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Van ilyesmiből "tökrös" is, nemde?
Sörös Sanyi Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Persze, aztán úgy jársz, mint Nyuszi. Még benn volt az autóban, amikor a pajszeres bácsi bevilágított az ablakon. :blink:
Ricky Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Én jobban vigyázok az autómra, mint a szemem világára :blink:
Yahher Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Háááát, relativ. Engem már az is zavar, ha esik az eső és pöttös a visszapillantóm :blink: Viszont az még jobban, hogy a pofámba bámulnak. Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Van ilyesmiből "tökrös" is, nemde? Van tükrös, de nem lehet hivatalosan felrakni.
Ricky Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Nem adnak hozzá papírt? Vagy mit jelent ez pontosan?
redline Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Nem adnak hozzá papírt? Vagy mit jelent ez pontosan? Azt, hogy még az oldalsó-hátso ablakokra sem szabad feltenni tükröset, full illegál -> helyszini fejlövés Egyébként ez a szabálymódosítás (ha egyáltalán modosult a dolog) gyakorlatilag halottnak a csók. Első oldalsó ablakra föl lehet tenni, de 70%-nál legyen jobban áteresztő ami ugye elég nehéz ha a gyári üveg is picit szinezett. Nemnagyon van olyan fólia amit lehet legalizálni itthon. Tehát semmi előrelépés :blink:
opel16v Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 De van előrelépés, ugyanis a hátsó szélvédőt is lehet full sötétíteni, amit eddig nem lehetett. :blink:
tgabika76 Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este. Hát, meg kell szokni. Ha nincs közvilágítás, akkor max. egy méterre látok el este a hátsó szélvédőn keresztül, úgyhogy csak olyan tempóval szabad tolatnom, hogy ebben az egy méterben meg is tudjak állni. De a kinézet mindenért kárpótol :blink:
redline Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Hát, meg kell szokni. Ha nincs közvilágítás, akkor max. egy méterre látok el este a hátsó szélvédőn keresztül, úgyhogy csak olyan tempóval szabad tolatnom, hogy ebben az egy méterben meg is tudjak állni. én ezért szedettem le :blink: egyébként is rosszul látok a félhomályban, de a sötétítéssel akár bekötött szemmel is tolathattam volna semmit sem láttam
tgabika76 Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 @Redi: Most mondjam azt hogy ha nem érzed az autót, vegyél kissebbet? :blink: Nem látni kell, érezni! Lehet hogy teherautós átok vagy megszokás, de én is külső tükörből tolatok, szinte sosem nézek hátra...
Tápiószecső Elküldve Április28, 2006 Szerző Elküldve Április28, 2006 De van előrelépés, ugyanis a hátsó szélvédőt is lehet full sötétíteni, amit eddig nem lehetett. B) Bezonyám. Ha valaki nagyon kötözködik letépem előről másnap meg visszarakatom. Hátsóval ezt mókásabb lett volna megjátszani. Ott jött volna a fűtőszál is. :blink: (meg visszarakni is drágább lett volna) Rendőrnél meg lehúzott ablakkal kell megállni, úgysem húzatja fel. Nekem eddig közel 2 év alatt 2-3szor kérték el a papírt. Odaadtam visszaadta ennyi.
opel16v Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 én ezért szedettem le :) egyébként is rosszul látok a félhomályban, de a sötétítéssel akár bekötött szemmel is tolathattam volna semmit sem láttam Látszik hogy nem jársz cégeskocsival, aminek nincs kilátása hátul. :) Az ember ilyenkor szokik hozzá igazán ahhoz, hogy a kinti két tükröt használja. :(
leslie Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Látszik hogy nem jársz cégeskocsival, aminek nincs kilátása hátul. :( Az ember ilyenkor szokik hozzá igazán ahhoz, hogy a kinti két tükröt használja. ;) Jaja, így van. Nekem csak 1 dologra van a középső, szagosítót akasztok rá. :) De a kollegám is ilyen lányosan vezet, nem pakol annyi cuccot benntre, h ne lásson hátra. Seregben teherkocsin megszoktam, h nincs középen tükör. :)
Andris22 Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Jaja, így van. Nekem csak 1 dologra van a középső, szagosítót akasztok rá. :) De a kollegám is ilyen lányosan vezet, nem pakol annyi cuccot benntre, h ne lásson hátra. Seregben teherkocsin megszoktam, h nincs középen tükör. :) akinek meg M3 tukre van, amiben nem lani semmit, na az tolat csak igazan erzesre :(
mackosajt Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Ha már fólia a topic címe... Úgy vettem a vectrát, hogy a 2 hátsó oldalablak, ami a csomitéré, le van fóliázva... műbizonylat nincs... "H"-t sem látok... lesz nekem ezzel bajom? Ja, vizsgán nem tűnt fel nekik, így rá se kérdeztek. Köszi
opel16v Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 Nem lesz belőle bajod, mert azokat akár be is lemezelheted a szabályozás szerint... sőt, az utastéri hátsó oldalablakot is (tehát a hátsó űlés ajtajáét). :)
urbanjozsi Elküldve Április28, 2006 Elküldve Április28, 2006 akinek meg M3 tukre van, amiben nem lani semmit, na az tolat csak igazan erzesre ;) Az első M3-as tükör felrakása után Kb 3 napig simán kirakhattam volna az autómra a "T" betűt(tolatásnál) :) :) :(
Johnatano Elküldve Május1, 2006 Elküldve Május1, 2006 Ha már fólia a topic címe... Úgy vettem a vectrát, hogy a 2 hátsó oldalablak, ami a csomitéré, le van fóliázva... műbizonylat nincs... "H"-t sem látok... lesz nekem ezzel bajom? Ja, vizsgán nem tűnt fel nekik, így rá se kérdeztek. Köszi Sőt januártól a leghátsót is lehet fóliázni, de tudtommal csak minősített fólia és H jel birtokában szabályos.
Recommended Posts