redline Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 ilyen mailt kaptam: "Tisztelt Hölgyem / Uram, Szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2005. év végén a magyarországi, személygépkocsikra vonatkozó autófóliázási szabályok megváltoztak. A változtatást cégünk már több mint 10 éve szorgalmazta a felelős minisztériumnál, mivel a régi szabályozás nem felelt meg az általános európai elvárásoknak. Végül az előnyös változtatást cégünk a brüsszeli székhelyű EWFA (Európai Fólia Szövetség) segítségét igénybe véve érte el. Jelenleg az EWFA egyedüli magyar tagja a Gál és Társa Kft. Magyarországon, 2006 áprilisától, cégünk a Közlekedési Főfelügyelettel is egyeztetett és jóváhagyott, elegáns megjelenésű, biztonságos és könnyen kezelhető plasztikkártyás műbizonylat rendszert léptet életbe, melyet minden minősített, a CPFilms Inc. által gyártott SL LLumar autófóliára alkalmaz, amennyiben a hivatalos és gyári vizsgával rendelkező kivitelező által lett felszerelve. Nem minősített kivitelező műbizonylatot nem adhat ki!!! Sajnos tapasztaltuk, hogy különböző médiákban, interjúk vagy cikk keretében nem hozzáértő személyek nyilatkoztak pontatlanul a témával kapcsolatban. Ezért, mint az EWFA magyar tagja és a CPFilms (a LLumar fóliák elállítója és világ szinten piacvezető fólia gyártó) délkelet-európai irodája, szeretnénk felajánlani segítségünket a tájékoztatás pontossága érdekében. Alapinformációkat a következő oldalon talál: http://www.llumar.hu/magyar/ujautofolia.htm" A linken leírják, hogy lehet fóliát tenni az első-oldalsó ablakokra is ami 70%-nál nagyobb fényáteresztő képességű. Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Az Astrákon elől asszem már gyárilag is 70%os az üveg. Legalábbis nekem a ződbe valami ilyen van beleírva. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? :blink: dobtam egy mélt B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 Lehet 70%-ost tenni az első oldalsókra, de csak ha nincs gyárilag színezve... ugyanis összességében kell 70%-osnak lennie. Egyébként hivatalosan a www.folia.hu műhely is kiadhat érvényes műbizit. B) Azok is llumar fóliát használnak. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yahher Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 "Hallott valaki valamit erről? Lui, nem irsz a KPM-es levelezőpartnerednek, hogy mit tud erről? smile.gif" Ez eddig is így volt. És a többi fóliát is fel lehet oda tenni, elvileg. Mert nem igazán van nem szinezett üveg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Köszi, igyekszem. Van még kép a Calibrás topikban amúgy Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este. Becsapós ám ez , kívűlről sötét, de belűlről tök jól kilátni :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Háááát, relativ. Engem már az is zavar, ha esik az eső és pöttös a visszapillantóm :blink: Viszont az még jobban, hogy a pofámba bámulnak. Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Van ilyesmiből "tökrös" is, nemde? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Persze, aztán úgy jársz, mint Nyuszi. Még benn volt az autóban, amikor a pajszeres bácsi bevilágított az ablakon. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Én jobban vigyázok az autómra, mint a szemem világára :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yahher Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Háááát, relativ. Engem már az is zavar, ha esik az eső és pöttös a visszapillantóm :blink: Viszont az még jobban, hogy a pofámba bámulnak. Azért tetszenek a sötétebbek, mert azon tényleg nem lehet belátni. Nekem ez lenne az első számú szempont. Van ilyesmiből "tökrös" is, nemde? Van tükrös, de nem lehet hivatalosan felrakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Nem adnak hozzá papírt? Vagy mit jelent ez pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Nem adnak hozzá papírt? Vagy mit jelent ez pontosan? Azt, hogy még az oldalsó-hátso ablakokra sem szabad feltenni tükröset, full illegál -> helyszini fejlövés Egyébként ez a szabálymódosítás (ha egyáltalán modosult a dolog) gyakorlatilag halottnak a csók. Első oldalsó ablakra föl lehet tenni, de 70%-nál legyen jobban áteresztő ami ugye elég nehéz ha a gyári üveg is picit szinezett. Nemnagyon van olyan fólia amit lehet legalizálni itthon. Tehát semmi előrelépés :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 De van előrelépés, ugyanis a hátsó szélvédőt is lehet full sötétíteni, amit eddig nem lehetett. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Tetszik, hogy jó sötét. Nem zavar a kilátásban? Főleg este. Hát, meg kell szokni. Ha nincs közvilágítás, akkor max. egy méterre látok el este a hátsó szélvédőn keresztül, úgyhogy csak olyan tempóval szabad tolatnom, hogy ebben az egy méterben meg is tudjak állni. De a kinézet mindenért kárpótol :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Hát, meg kell szokni. Ha nincs közvilágítás, akkor max. egy méterre látok el este a hátsó szélvédőn keresztül, úgyhogy csak olyan tempóval szabad tolatnom, hogy ebben az egy méterben meg is tudjak állni. én ezért szedettem le :blink: egyébként is rosszul látok a félhomályban, de a sötétítéssel akár bekötött szemmel is tolathattam volna semmit sem láttam Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 @Redi: Most mondjam azt hogy ha nem érzed az autót, vegyél kissebbet? :blink: Nem látni kell, érezni! Lehet hogy teherautós átok vagy megszokás, de én is külső tükörből tolatok, szinte sosem nézek hátra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április28, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április28, 2006 De van előrelépés, ugyanis a hátsó szélvédőt is lehet full sötétíteni, amit eddig nem lehetett. B) Bezonyám. Ha valaki nagyon kötözködik letépem előről másnap meg visszarakatom. Hátsóval ezt mókásabb lett volna megjátszani. Ott jött volna a fűtőszál is. :blink: (meg visszarakni is drágább lett volna) Rendőrnél meg lehúzott ablakkal kell megállni, úgysem húzatja fel. Nekem eddig közel 2 év alatt 2-3szor kérték el a papírt. Odaadtam visszaadta ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 én ezért szedettem le :) egyébként is rosszul látok a félhomályban, de a sötétítéssel akár bekötött szemmel is tolathattam volna semmit sem láttam Látszik hogy nem jársz cégeskocsival, aminek nincs kilátása hátul. :) Az ember ilyenkor szokik hozzá igazán ahhoz, hogy a kinti két tükröt használja. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Látszik hogy nem jársz cégeskocsival, aminek nincs kilátása hátul. :( Az ember ilyenkor szokik hozzá igazán ahhoz, hogy a kinti két tükröt használja. ;) Jaja, így van. Nekem csak 1 dologra van a középső, szagosítót akasztok rá. :) De a kollegám is ilyen lányosan vezet, nem pakol annyi cuccot benntre, h ne lásson hátra. Seregben teherkocsin megszoktam, h nincs középen tükör. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Jaja, így van. Nekem csak 1 dologra van a középső, szagosítót akasztok rá. :) De a kollegám is ilyen lányosan vezet, nem pakol annyi cuccot benntre, h ne lásson hátra. Seregben teherkocsin megszoktam, h nincs középen tükör. :) akinek meg M3 tukre van, amiben nem lani semmit, na az tolat csak igazan erzesre :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Ha már fólia a topic címe... Úgy vettem a vectrát, hogy a 2 hátsó oldalablak, ami a csomitéré, le van fóliázva... műbizonylat nincs... "H"-t sem látok... lesz nekem ezzel bajom? Ja, vizsgán nem tűnt fel nekik, így rá se kérdeztek. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Nem lesz belőle bajod, mert azokat akár be is lemezelheted a szabályozás szerint... sőt, az utastéri hátsó oldalablakot is (tehát a hátsó űlés ajtajáét). :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 akinek meg M3 tukre van, amiben nem lani semmit, na az tolat csak igazan erzesre ;) Az első M3-as tükör felrakása után Kb 3 napig simán kirakhattam volna az autómra a "T" betűt(tolatásnál) :) :) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnatano Elküldve Május1, 2006 Megoszt Elküldve Május1, 2006 Ha már fólia a topic címe... Úgy vettem a vectrát, hogy a 2 hátsó oldalablak, ami a csomitéré, le van fóliázva... műbizonylat nincs... "H"-t sem látok... lesz nekem ezzel bajom? Ja, vizsgán nem tűnt fel nekik, így rá se kérdeztek. Köszi Sőt januártól a leghátsót is lehet fóliázni, de tudtommal csak minősített fólia és H jel birtokában szabályos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts