mörfi Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Na gyerekek mi történt tegnap... Vettem mégegy kombit...persze hogy astrát... 1.4 16v 96 antracit metál klímás, plüssös, el.abl., centrál, ködlámpa. Egy szépséghibája van. Felugrott rá egy szarvas. :blink: Bár nekem ez jó hír.. :D De azért sajnálok mindenkit. Tegnap du 16.50-kor láttam meg a használtautón, felhívtam mondják 350 fix. De legalább magánszemély. Telcsi tréleres havernak indulás hatkor vácról uticél baja alatt egy picivel(230 km) érkezés kilencre, visszaindulás 3/4-ed 10 érkezés 1.00 vác. Úgyhogy ma reggel megnéztem mit is vettem... ;) (ja 330 lett) úgyhogy a tréler ki lett alkudva. Na ennyi dióhéjban.. Ami kell géptető, jobb fsz, hűtőmaszk, jobb ködlámpa, szélvédő,jobb első lejáró üveg(zöld), jobb hátsó karosszéria oldalüveg(zöld). felteszek képet dél körül! Ja meg jobb első ajtó! Na ezt nevezem, nem kis pálya 1 délután. :rolleyes: ja ja képet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 OK Rakunk tábortűzet és ha nem sikerül megszögeleni a maradék gázoillal felgyújtjuk... :rolleyes: na nem csak vicc... grat az uj géphz Csabi...üdv Az egyszerre 2db Astram van cimű társaságba :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február23, 2006 Megoszt Elküldve Február23, 2006 Hali valaki DTL es kolléga meg tudná irni nekem,h a műszeralon mennyit mutat a hőmérő,amikor bekapcsol a venti? köszi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnatano Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Hát az attól függ mennyire pontos a hőfokmérő órád, az enyém majdnem 100-on áll, amikor elindul a ventim. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 A venti elindulása sok mindentől függ. pl nekem 102foknál indul de azért mer elvileg 2 fokozatú 98nál a lassabb és asszem 102nél a 2 fokozat de nekem még magátol nem kapcsolt be soha egyszer kapcsolt be mert járattam direkt hogy működik e rajta de ez még a nem záró termosztáttal volt ugyhogy nemtudom hogy mikor nyit pontosan. Most pontosnak tünik a hőfokmérőm az uj mert 91-92 fokon tartja lehet most hamarabb nyitna nekem nem működik az egyes fokozat szerintem. De azt hallottam elég drága az a kapcsoló és rengeteg Astrában nem müxik :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 4800 ft tegnap vettem de nem indult el 95 foknál,ezért hagytam..de ma majd tovább melegítem... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 95nél nem is fog mert a TD nek kell a meleg na meg vákumos a rendszer vagyis tulnyomásos nemtudom de a lényeg hogy a viz benne nem 100fokon hanem 110fokon forr vagy ilyesmi :rolleyes: de ezt gondolom tudod Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Óra szerint 102 Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Köszi,akkor még lehet hogy jol raktam rá a kábelt... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Na jól van elmondom hogy eddig szenvedtem a képfelrakással , de beletört a bicskám. Vagy k..va hülye gyerek vagyok vagy ez a kép.tár.hu egy szar.. Aki tud segítsen vagy valakinek elküldeném mail-be és felrakja nekem :rolleyes: Köszi,akkor még lehet hogy jol raktam rá a kábelt... :blink: Én az elméletet mondom neked 95 foknál kapcsolja az első fokozatot, 100 foknál a másodikat. Életszerű körülmények között talán a szaharában bekapcsolna rekordmeleg esetén. Hála istennek nagyon eltalálták a hűtésrendszerüket. ;) Amit DTL mondott a kitolt forráspontot azt csak a gyári fagyállóval tudja(rózsaszín)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Azt sima vizzel is tunia kell,mivel a fizika a sima vizre is érvényes :rolleyes: nyomás alatt még a lekvár is később kezd forrni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Na jól van elmondom hogy eddig szenvedtem a képfelrakással , de beletört a bicskám. Vagy k..va hülye gyerek vagyok vagy ez a kép.tár.hu egy szar.. Aki tud segítsen vagy valakinek elküldeném mail-be és felrakja nekem :rolleyes: Én az elméletet mondom neked 95 foknál kapcsolja az első fokozatot, 100 foknál a másodikat. Életszerű körülmények között talán a szaharában bekapcsolna rekordmeleg esetén. Hála istennek nagyon eltalálták a hűtésrendszerüket. :blink: Amit DTL mondott a kitolt forráspontot azt csak a gyári fagyállóval tudja(rózsaszín)! Simán képfeltöltés.Aztán meg csinálsz egy mappát és abba belerakod a feltöltött képeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Nahát nem tom , nekem pösten nyáron nem 1 szer kapcsolt a venti. Lehet enyém nagyon melegszik? :rolleyes: DE most, kicsit kezdek mérges lenni. Valami nyüszög a motor térben. A macska meg van. Előröl halgatva ,szervó szív hangját vélem felfedezni. Holnap mennem kell , úgyhogy vasárnap talán lebontom a szíjakat. Ha az, akkor felújítás, csapágy csere. De lehet generátor csinálja. Át kellett gázolnom 1-2-halastavon ami egyébként közút lenne azóta csinálja. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Február24, 2006 Megoszt Elküldve Február24, 2006 Az nem egésséges ha a szervo nyivákol anyagilag sem :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Üdv. minden cartársnak! Le tudná nekem írni v.ki az 17DR autómata dúsítójának a működési elvét? SOS-ben kéne! :rolleyes: Az lenne kérdésem lényege, h máshonnan is lehet neki vákuumot adni mint a vákuumszivattyúról? Köszi, ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Üdv. minden cartársnak! Le tudná nekem írni v.ki az 17DR autómata dúsítójának a működési elvét? SOS-ben kéne! :rolleyes: Az lenne kérdésem lényege, h máshonnan is lehet neki vákuumot adni mint a vákuumszivattyúról? Köszi, ujjzol Hali ebben a Tmában vbandi az illetékes neki nagyon megy mert ő is babrálta az adagolót ;) pont DR Astrán :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Le tudná nekem írni v.ki az 17DR autómata dúsítójának a működési elvét? SOS-ben kéne! :rolleyes: Köszi, ujjzol Nem. Mert csak a vákumszivattyú termel vákumot. Egyébként milyen adagoló van rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Nem. Mert csak a vákumszivattyú termel vákumot. Egyébként milyen adagoló van rajta? Persze nem arra gondoltam, h pl. a légszűrőházból... :blink: Nem tudom milyen az adagoló :rolleyes: de nem is az a lényeg! Olyan helyzetben vok, h eltört az a fránya vákuumszivattyú, de minden bontóban ahol eddig jártam csak olyan van amin nincs az a kivezetés ami nekem az adagolóra megy (kézi szivatósban volt ilyen, gondolom). Arra gondoltam, h feltenném rá ezt a fajta vákuumszivattyút és a vákuumot az adagolóhoz (autómata dúsító?) máshonnan csapolnám le egy T elosztóval és 1 visszacsapószeleppel. Nos eme elméletemet szeretném ha erősítenétek/cáfolnátok! Illetve ezért kéne a pontos működési elv (már a dúsítót illetően). Vagy ezt adagolója válogatja? Üdv. ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Arra gondoltam, h feltenném rá ezt a fajta vákuumszivattyút és a vákuumot az adagolóhoz (autómata dúsító?) máshonnan csapolnám le egy T elosztóval és 1 visszacsapószeleppel. Nos eme elméletemet szeretném ha erősítenétek/cáfolnátok! Illetve ezért kéne a pontos működési elv (már a dúsítót illetően). Üdv. ujjzol Jaaaaa. Az máááás. :blink: :rolleyes: Ezt, szvsz, + lehet jáccccani Pl a belső keringetéshez menő leágazásnál is. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Köszönöm a lehetőséget :rolleyes: mi a kérdés... akkor néhány trükköt leirok:én ugy szoktam ellenőrizni,hogy működik e,hogy a fő csövet,ami jön a vákum szivattyúról rákötöm a dusíto dobjára direkte.. ezzel több dolgot lehet megtudni: -jo e adusto membránja(behuz e ?) -van e megfelelő vákum -jo e a hő kapcsolo ami összeköti a fő vákumcsövet és a dusítóra menő csövet meleg motornál. HA ez rossz,ideiglenes megoldásként rá lehet kötni direktbe a dusítora menő csövet a fö csőre de akkor amint beindult az auto gázpedállal kell tartani az alpjáratot egy darabig... Lehet még állítani a dusítás mértékén és azon is,hogy mennyire álljon vissza az alapjárat meleg motornál... ha valami kérdésed van irj nyugodtan... Ja világos.... elméletileg a szivócsöben is van egy csö..ami pont vákumot kelt..de ezzel én még nem probáltam a vákumos dusitot működtetni... szerintem csináld azt,hogy veszel egy réz csövet(vékonyat) meg fémragasztót és kifurod az uj vákumszivattyú házát beragasztod a csövet és megy minden mint régen...ez a legegyszerűbb :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Köszönöm a reakciókat, ezekszerint az elméletem helyes, h máshonnan is vihetem a vákuumot az adagolóhoz. Az "új" vákuumszivattyút azért nem akarom alakítani, mert úgy hozom L a bontóból, h ha nem életképes a dolog visszavihetem. Illetve az eredeti vákuumszivattyúban van egy visszacsapószelet is, gondolom ez a vákuum megtartásaát szolgálja, indításkor lehet szerepe. De gondolom ilyen szelepet is rakhatok akárhova. De azért leírhatnád vbandit a vákuumos dúsító működési elvét, ha birtokolod azt! :rolleyes: Köszönet, ujjzol ui: a szívócső az melyik is pontosan? :blink: Te honnan vennéd a vákuumot? afonya ötlete a belső keringetőröl jónak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 a levegőszűrö után van az a szivócsö..dun leirom a pontos működését..csak most éppen a fűtő ventillátort probálgatom..nem akar bekapcsolni..most forralom az uj hőkapcsolt..valszeg az lesz a bűnős..után gyártott alkatrész :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 a levegőszűrö után van az a szivócsö..dun leirom a pontos működését..csak most éppen a fűtő ventillátort probálgatom..nem akar bekapcsolni..most forralom az uj hőkapcsolt..valszeg az lesz a bűnős..után gyártott alkatrész :rolleyes: Akkor neked is megvan a nyavalyád ;) De nem a hűtőventillátorra gondoltál..? :blink: Turbóddal mi a helyzet? Várom a leírást, előre is köszi! Üdv. ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 ujjzol Hol törött el a kütyü? Mert most néztem, hogy le lehet csavarozni azta fedelet, amiröl megy a dúsitó. Ha ennek semmi baja akkor át lehet tenni egy másikra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 A mai nap sem mult eseménytelenül... Melegitettem a kis autom,hogy bekapcsoljon a hűtö ventillátor,de a muatato már 100fokot mutatott és mégse történt semmi...hőkapcsolo kiépít összezár: ventill. működik...hökapcsolo kivesz tudományosan kimér...ponto adatok a következők: 1. kis fordulatszám 93 nál bekapcs 80nál kikapcs 2. nagy fordulatszám 100foknál bekapcs 94 kikapcs... Minden működik..csak a műszerfalon lévő hőfokmérő irdatlanul csal!!! erre ment rá az egész délelőttöm... Akkor valamit irok a szivatóról... Alap helyzetben(álló motornál) minig dúsító üzemmódban működik,ha szembe állasz a motorral balra van ráhúzva(alap helyzetbe,ami állítható a dusító kar bal tetején lévő csavarral) HA beindítod a motrot a külső höm. től fűggő ideig van dúsító- üzemmódban a szerkezet...ekkor emelt fordulatszámon üzemel a masinád...ha bemelegedett:a termosztát házában lévő hőkapcsolo megnyitja(összezárja két csövet) az utat a vákum előtt és a membrán behúz ekkor hallani,higy csökken az alapjárat) Ezt a fordulatszámot is tudod változtatni a dusító kar jobb oldalán található 6os csavar tekergetésével.. érdemes állo motonál ellenörizni a hézagot a dúsító bowden és a dúsító kar között alap helyzetbe a szorító gyűrű 2mm re van a kartól.. A kar tetején a csavarok helyes helyzetét járó mototnál érdemes ellenőrizni mégpedig ugy,h kézzel meghúzod a dusító kart(mintha a membrán működtetné...) Ezek mind saját tapasztalatok én így értelmezem ennek a működését,ha valamit nem jól tudok..javítsatok ki... Remélem tudtam segíteni.. :rolleyes: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts