PoviCsabi Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Nálunk -16 volt kint állok a biztonság kedvéért 3-at izzítottam, így könnyen indult! Megveregettem a vállát! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Ja igen most hivott abiztisító:siralmas...szerinte az én autom értéke ha jo akkor 500eFt... 250A roncs értéke és 258eFt ot fizetnek... ha saját magam csinálom meg ismerősömmel akkor 200eFT lenne a javítás,ha műhelybe viszem akkor 300-350... IGY KERESEK bal első lámpát,hűtőt...1-2 hónapig még ezzel kell járnom...amig meg nem kapom a pénzt és akkor veszek egy másikat... :D de mert kiköti a hőmérséklet kapscolot...ezért amint beindul azonnal visszamegy a szivato (behúz a membrám) EZ TUTI ;) Nagy közönség előtt vissza szívom amit írtam ;) De miért köti ki a hőmérséklet kapcsolót? A hideg mocinak szüksége lenne rá, mint nekem a lotto 5-re :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Na sziasztok! Mostanság nem vagyok mert meló van éjjel nappal Reggel én is garázsbol indulok -2 -4fokokat mutat a hőmérőm nincas gond az indulással. A cégnél a gépben (cégesautó) ledermedt tegnap előtt tegnap is a gázolaj olyan 8km után :D Király volt na ma mára kutnál kezdtünk benzin gázolaj és már indult is ;) Pénteken szabin leszek mert már meló előtt le volt szervezve az utam lesz csillag garázs 2napiga gépnek ameddig fent leszek ;) Kíváncsi leszek mi lesz de reményeim szerint beindul majd :P Ma hoztam a nyári gázolajba egy kis benzint mert azzal akarok menni :) Nem szeretnék ledermedni ;) A másik Aproneten akartam hirdetni erre azt irták az IP cím tiltva van járt már igy valaki? (nincs is állandó ip m) ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 HA a vákumcsövet direktbe a dusítóra kötöd,akkor amint beindul rögtön vissszamegy a szivato..... :D Na a lényag az hogy a dúsíto állitja az előtöltést is és úgy már végképp senni esélye a gerjedésnek. Egyépként már az onindítótól is keletkezik némi vákum ami így azonnal a dúsítót húzza vissza ezért iktatom ki, mert ha már beindult akkor jó, és vissza kötök minden csövet a helyére. Eddig ez bevált. Az előtőltésre azért gyanakszom, mert a vez.tengely és a bordásszijj is volt cserélve (sk made) akkor még beindult (+15, 20˚) pöccre. Azóta valahogy nem volt "kedvem" ellátogatni az adagolóshoz, 3gyerek, 4 kerék, 1 fizetés, szóval jó ha van mit elfüstölni. Eddig soha nem vittem az autoimat szerelőhöz mert nem bírom megfizetni a szaktudásukat ;) Az önindítónak meg az a baja, hogy leolvatt a brozkefe vezetéke a helyéröl. A probléma már ismert előttem, mert egyszer már megforrasztottam rézzel a negatív oldali keféket, most a pozitív oldal olvatt le. Ezt már nem tudom forrasztani mert bele van öntve a müanyagba, ami nem szereti a 8-900˚c -os lángot. Ugyhogy csere, 12 ezerért már lehet is kapni. Tök jó. :) Bocsi ha hosszú lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Na a lényag az hogy a dúsíto állitja az előtöltést is és úgy már végképp senni esélye a gerjedésnek. Egyépként már az onindítótól is keletkezik némi vákum ami így azonnal a dúsítót húzza vissza ezért iktatom ki, mert ha már beindult akkor jó, és vissza kötök minden csövet a helyére. Eddig ez bevált. Az előtőltésre azért gyanakszom, mert a vez.tengely és a bordásszijj is volt cserélve (sk made) akkor még beindult (+15, 20˚) pöccre. Azóta valahogy nem volt "kedvem" ellátogatni az adagolóshoz, 3gyerek, 4 kerék, 1 fizetés, szóval jó ha van mit elfüstölni. Eddig soha nem vittem az autoimat szerelőhöz mert nem bírom megfizetni a szaktudásukat :D Az önindítónak meg az a baja, hogy leolvatt a brozkefe vezetéke a helyéröl. A probléma már ismert előttem, mert egyszer már megforrasztottam rézzel a negatív oldali keféket, most a pozitív oldal olvatt le. Ezt már nem tudom forrasztani mert bele van öntve a müanyagba, ami nem szereti a 8-900˚c -os lángot. Ugyhogy csere, 12 ezerért már lehet is kapni. Tök jó. :) Bocsi ha hosszú lett. Én ha már ennyibe kerül inkább vennék egy bontott önindit,de nálunk itt 10ért komplett felújítást csinálnak 10ért!Nézz szét bontóban szerintem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Én ha már ennyibe kerül inkább vennék egy bontott önindit,de nálunk itt 10ért komplett felújítást csinálnak 10ért!Nézz szét bontóban szerintem! Megtettem, 24 -et mondtak. :D Otthagytam őket. Más. Nem kellene összehoznunk egy onlájn szerelési könyvet? Már szinte az egész autót kiveséz-ték-tük-tétek, annyi kép, leírás született hogy már csak csokorba kellene szedni és kész is. Vagy inkább mennyek indítómotort szerelni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Nem vagyok rá büszke, de ma meghajtottam a vasat az M7-esen. Óra szerint 190km/h (a valóságban szerintem 170-180 között lehetett). Ezt kb. 4600-4700-as fordulaton produkálta. Mentségemre legyen, hogy csak 1-2km-en keresztül gyötörtem szegényt. A fogyasztásról: Valamivel több, mint 650km-t mentem vele, a mutató még nem ment a piros mezőbe. A -13fokban csak másodikra sikerült beindítanom :) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 A -13fokban csak másodikra sikerült beindítanom :D . Sztem ez nem olyan rossz eredmény. Most kicsit OFF leszek, de lenne 1 kérdésem a tisztelt dieseles cartársakhoz: Tegnap délelőtt 11-től délután 2-ig egyik haver diesel Peugeot 205-ösét próbáltuk életre kelteni a -8 fokban. A jelenség: önindító pörgeti a motort, de azon kívül, hogy a kipuffból sűrű fekete füst távozott, semmi reakció jó sokáig. Aztán elkezdtük vontatni, kb. negyed óra ráncigálás után beindult, persze közben jól leamortizáltuk az első lököst ;) Arra gondoltam, meg kellene nézni, van-e az izzítógyertyákon feszültség, az izzítógyertyákat egyenként kimérni. Elég, ha ellenállásmérővel rájuk mérek a kábel lekötése után, vagy az még nem árulja el, hogy jó-e? Van itt olyan, aki ismeri valamennyire ezeknek a diesel Peugeot-knak a lelkivilágát, mit lehet még házilag megnézni, állítani rajtuk? Bocs, hogy itt OFFoltam kicsit, de gondoltam, hátha tud valaki valami okosságot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január25, 2006 Megoszt Elküldve Január25, 2006 Megtettem, 24 -et mondtak. ;) Otthagytam őket. Más. Nem kellene összehoznunk egy onlájn szerelési könyvet? Már szinte az egész autót kiveséz-ték-tük-tétek, annyi kép, leírás született hogy már csak csokorba kellene szedni és kész is. Vagy inkább mennyek indítómotort szerelni? :) Mi 24EFt? :D ;) Melyik bontó ez? Öregem veszek neked egyet esküszöm holnap felhivom a bontót neked! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 -33 a mult hajnalban.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Sztem ez nem olyan rossz eredmény. Most kicsit OFF leszek, de lenne 1 kérdésem a tisztelt dieseles cartársakhoz: Tegnap délelőtt 11-től délután 2-ig egyik haver diesel Peugeot 205-ösét próbáltuk életre kelteni a -8 fokban. A jelenség: önindító pörgeti a motort, de azon kívül, hogy a kipuffból sűrű fekete füst távozott, semmi reakció jó sokáig. Aztán elkezdtük vontatni, kb. negyed óra ráncigálás után beindult, persze közben jól leamortizáltuk az első lököst :D Arra gondoltam, meg kellene nézni, van-e az izzítógyertyákon feszültség, az izzítógyertyákat egyenként kimérni. Elég, ha ellenállásmérővel rájuk mérek a kábel lekötése után, vagy az még nem árulja el, hogy jó-e? Van itt olyan, aki ismeri valamennyire ezeknek a diesel Peugeot-knak a lelkivilágát, mit lehet még házilag megnézni, állítani rajtuk? Bocs, hogy itt OFFoltam kicsit, de gondoltam, hátha tud valaki valami okosságot :) Az a baj az ellenállásméréssel hogy akkor is mér ellenállást ha a gyertya csak a tövében izzít az pedig édeskevés. Szerintem a legtutibb ha mindet kiveszed fogóval megfogod és adsz neki 12V-ot! Ami fontos nézd meg hogy végig izzanak-e a rudak és a legfontosabb hogy milyen hamar.Az se jó ha felizzanak de más-más időpontban, ilyen hidegben az már pont elég hogy ne induljon be! Ha ez a jelenség én vennék négy új egyforma gyertyát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Az a baj az ellenállásméréssel hogy akkor is mér ellenállást ha a gyertya csak a tövében izzít az pedig édeskevés. Szerintem a legtutibb ha mindet kiveszed fogóval megfogod és adsz neki 12V-ot! Ami fontos nézd meg hogy végig izzanak-e a rudak és a legfontosabb hogy milyen hamar.Az se jó ha felizzanak de más-más időpontban, ilyen hidegben az már pont elég hogy ne induljon be! Ha ez a jelenség én vennék négy új egyforma gyertyát! Nem tudom ,ezen mindig kiakadok, hogy lehet olyan hogy kicsit jó izzító gyertya? Ez,vagy jó vagy nem. Sima kereső lámpa rátesz , vagy szakadt vagy nem. Más kérdés hogy vannak gyors izzítású gyertyák amik hamarabb izzanak fel, de ha bele valót veszel nincs ilyen gondod. Többnyire érdemes 4 egyformát és egyszerre cserélni őket. Én azt szoktam mondani ha dizil indul -8 ban az indul -15 ben is. De a biztos indításhoz kell 1 jó motor, tökéletes izzítás és beporlasztás. Ugye aksi önindító ezek mind jónak kell lenie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Nem tudom ,ezen mindig kiakadok, hogy lehet olyan hogy kicsit jó izzító gyertya? Ez,vagy jó vagy nem. Sima kereső lámpa rátesz , vagy szakadt vagy nem. Más kérdés hogy vannak gyors izzítású gyertyák amik hamarabb izzanak fel, de ha bele valót veszel nincs ilyen gondod. Többnyire érdemes 4 egyformát és egyszerre cserélni őket. Én azt szoktam mondani ha dizil indul -8 ban az indul -15 ben is. De a biztos indításhoz kell 1 jó motor, tökéletes izzítás és beporlasztás. Ugye aksi önindító ezek mind jónak kell lenie. Ezt biztos azért írtad mert még nem láttál olyan gyertyát ami éppen hogy izzik a tövében... De a műszer szerint tökéletes de van olyan is ami 20-30 másodperc alatt izzík fel teljesen, míg a pont ugyanolyan 5 mp alatt Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Csak azért nem értem mert az izzító gy,, a végétől kezdenek visszaf.. izzani. De elfogadom biztos van ilyen is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 MA megvettem(ill részben megrendeltem) mindent a kis astrahoz... :D bal első lámpa:6500 index 2000 Hűtő 17000 Komplett eleje 15000 A többit megprobálom még olcson(ingyen) megszerezni...(hűtőmaszk,lökhárító) Jövő héten ha minden jol megy már azzal fogok járni... ;) kiváncsi leszek 3 hét állás után hogy fog indulni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Na !!!!csak ügyesen!!! Szurkolok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 PoviCsabi: kösz a segítséget, megnézzük az izzítógyertyákat, már csak azért is, mert nem írtam ugyan, de az egyik mellett kicsit nyomja ki az anyagot. De majd csak ha jobb idő lesz, ilyen hidegben a sajátomat se szerelgetem. Kell valami tömítés az izzítógyertyák alá, vagy csak simán becsavarom a helyére és kész? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Mi 24EFt? :) ;) Melyik bontó ez? Öregem veszek neked egyet esküszöm holnap felhivom a bontót neked! :P Ne vegyél mert macerás lesz összehozni a randit, meg "kedvem sincs" mindenesetre köszönöm a lelkes szegítő szándékot. Eddig olcsó forrásnak bizonyult, de kénytelen leszek alternatív megoldást keresni az alkatrész problémáimra. Mosz jut eszembe hogy ittvan nem messze a Szlovák út. :D Na mingyá mögkérdem. Megtettem. 15 e. lenne, de nincs. ;) Igaz pénzem még mindíg nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 meg tudná valaki nézni az astrájába a kmóra W számát....nem fordszámmérős és 17DR astra száma kellene... Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 meg tudná valaki nézni az astrájába a kmóra W számát....nem fordszámmérős és 17DR astra száma kellene... W1111 De hogy melyik gyártó csinálta azt nemtom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 W1111 De hogy melyik gyártó csinálta azt nemtom. Ha vastagabb az 50-es piros vonal, mint a 70-es fehér akkor VDO ha ugyanolyan vékony akkor Delco. De az eredeti kérdéshez annyit hozzátennék, hogy azért az nem biztos, hogy ugyanolyan motorhoz ugynolyan W számú óra volt csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 és az nem mindegy,hogy melyik gyártó csinálta,ha azonos a W száma? lehet csalni fog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 (edited) és az nem mindegy,hogy melyik gyártó csinálta,ha azonos a W száma? lehet csalni fog? Az szinte biztos. Hogy mitől, nem tudom de az útszéli kijelző szerint, 49 km/h, az órámon pont egy mutatóvastagságnyival van a 60 -as alatt. Lehet hogy csal? :) F 13- as váltó, 13' -os 175/75 kerék. Azért ennyit csak nem kellene "tévednie", nem? Módosítva Január26, 2006 : afonya Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január26, 2006 Megoszt Elküldve Január26, 2006 Nekem is ennyit csal kb, de a 14es kerekek javítanak rajta. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts