Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Csak azért merült fel bennem a kérdés mert elapadt a gázolaj szállítmány és közölték tavaszig nem is lesz sőt még lehet akkor sem. Már csak 1hordó gázolajam van az meg 100liter :D

Szóval akinek megvan az átalakitó leirás az megoszthatná velem :)

Képzeld én meg most kaptam végre 200 lityit! ;)

turbo nyomás emelés...???

Ja én is ilyesmire gondoltam!! ;)

az érdekelt volna hogy valaki, vagy valakinek a valakije nem-e csinált még ilyet..

Pl a kolléga kibelezte a katalizátort a 17DR-be aztán azt mondja megtáltosodott... :P

Megosztás:

A dtl moci alacsony nyomású turbóval mocorog, nem emelhető a nyomás úgy mint a többi turbónál.

A dtl moci alacsony nyomású turbóval mocorog, nem emelhető a nyomás úgy mint a többi turbónál.

A kataliz ki berhelése valóban csodákat művel, ez tapasztalat. :)

Megosztás:

Figyu Mörfi! És te hogy csináltad?

Mert a td-nél ahogy néztem egybe van az előtte lévő csővel, a kolléga DR-én pedig csont különálló darab a katalizátor így annál csak simán ki lehet venni és bilincsel beraksz egy csövet a helyére. De a miénket csak berhelni lehet nem?

Megosztás:

Közben elkelett vágtáznom.

Igen a TD -n a kat. előtt van egy szövetes láng nyelő vagy mi ,nem jut eszembe a pontos neve.

Az én esetemben úgy müködött a dolog hogy ez a szövetes valami szépen tönkre ment, kifújt rajta.

Vettem másikat, gondoltam kicserélem.

Leberheltem és akkor bele pislantottam a katiba, :) húha ezen elég nehéz keresztül szuszogni gondoltam. Aztán gondolkodtam mit csináljak, vágjak 1db csövet a helyére, vagy berheljem szét.

Szóval szétberheltem, a tetején felvágtam aztán kiürítettem . Aztán beheg.. leköszörül és vissza rak. Azóta volt műszakin, zöldkártyán, és sehol nem volt semmi gáz. :D

A teljesítmény nőt, az EGR szelep levakolásával 1 dekát sem füstöl.

A környezet védelem más kérdés, mielőtt valakik kötözködnének ;)

Megosztás:

A Dizelen is van EGR szelep azt hittem az csak a benzinesen van dizelnél egy műanyagcsó van ami szivja a karter gázt nem? :D

Tuningra én is gomndoltam de azt mondták adjam el és vegyek más tipust ;)

Mennyit fut el a dizel felujítás nélkül? Csak azért mert láttam isuzu dizelt 200e km felújítva ???

Ha kiszeden a katit akkor a fogyasztás csökken??? (Lassan má r termelni fogja az üzemanyagot :) )

Megosztás:

Közben elkelett vágtáznom.

Igen a TD -n a kat. előtt van egy szövetes láng nyelő vagy mi ,nem jut eszembe a pontos neve.

Az én esetemben úgy müködött a dolog hogy ez a szövetes valami szépen tönkre ment, kifújt rajta.

Vettem másikat, gondoltam kicserélem.

Leberheltem és akkor bele pislantottam a katiba, :) húha ezen elég nehéz keresztül szuszogni gondoltam. Aztán gondolkodtam mit csináljak, vágjak 1db csövet a helyére, vagy berheljem szét.

Szóval szétberheltem, a tetején felvágtam aztán kiürítettem . Aztán beheg.. leköszörül és vissza rak. Azóta volt műszakin, zöldkártyán, és sehol nem volt semmi gáz. :D

A teljesítmény nőt, az EGR szelep levakolásával 1 dekát sem füstöl.

A környezet védelem más kérdés, mielőtt valakik kötözködnének ;)

Hát ha átment zőldkártyán, akkor a környezetvédelem is ok. ;)

Megosztás:

Az EGR 1 szerű. A szívó csonkon van ,össze van kötve a kipuff. öntvénnyel.

Vákum vezérli, az adagolótól jön a vékony csövecske és ahogy melegszik a motor úgy nyítja.

Én a következőt csináltam. Le vettem az EGR-t és kitisztítottam a hejét.

A szelep mostmár ileszkedik a hejére és jól zár, nem dugtam rá a vákum csövet így nem nyit ki a szelep.

Muszáj előtte kitakarítani a hejét mert teli van kokszal.

Megosztás:

Tényleg valaki még nem gondolt egy szerény motortuningra X17DTL-esek közül????? :D

Ha már idáig fajult a dolog, meg tudná mondani valaki melyk alkatrésztől lett DTL egy DR motorból? :) (persze a turbón és a hozzá tartozó csőrendszeren kívűl) Mert nagy a valószínüsége hogy átépítem a hardvert turbósra feltéve ha ésszerü keretek között megoldható.

Talán egyszerübb mint egy motorcsere. (pírok, átírás, egyéb )

Megosztás:

Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD

a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:)

A biztosítos ember mára igérte az árakat..de gondolhatjátok...

ti milyen Astraval produkáltatok 12sec közeli gyorsulást???

Megosztás:

Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD

a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:D

Szakadéknak lefelé, hátszélben, szinte bármivel. ;)

Szerintem valami benzinessel. :)

Megosztás:

a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:D

Az 1.6 16V meg az 1.6 8V Si van 11-12 körül 100on. :)

Megosztás:

a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:)

Szerintem meg akinek magunkfajta dízelje van és gyorsulási rekordokat akar döntögetni annak törjön el keze-lába :D . Én szerintem a lámpás gyorsításokat el kell felejteni velük, olyan 3-as 4-estől viszont már lehet vagánykodni. Szerintem 1-es, 2-esbe kigyilkolnánk hamar szegénykéket!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.