PoviCsabi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Csak azért merült fel bennem a kérdés mert elapadt a gázolaj szállítmány és közölték tavaszig nem is lesz sőt még lehet akkor sem. Már csak 1hordó gázolajam van az meg 100liter :D Szóval akinek megvan az átalakitó leirás az megoszthatná velem :) Képzeld én meg most kaptam végre 200 lityit! ;) turbo nyomás emelés...??? Ja én is ilyesmire gondoltam!! ;) az érdekelt volna hogy valaki, vagy valakinek a valakije nem-e csinált még ilyet.. Pl a kolléga kibelezte a katalizátort a 17DR-be aztán azt mondja megtáltosodott... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 A dtl moci alacsony nyomású turbóval mocorog, nem emelhető a nyomás úgy mint a többi turbónál. A dtl moci alacsony nyomású turbóval mocorog, nem emelhető a nyomás úgy mint a többi turbónál. A kataliz ki berhelése valóban csodákat művel, ez tapasztalat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 A kataliz ki berhelése valóban csodákat művel, ez tapasztalat. :) Akkor szerintem csinálok egy zöldkártyát márciusban aztán csatlakozok! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Hát kapsz 5-10-lovat vagy kis csikót az tuti :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Figyu Mörfi! És te hogy csináltad? Mert a td-nél ahogy néztem egybe van az előtte lévő csővel, a kolléga DR-én pedig csont különálló darab a katalizátor így annál csak simán ki lehet venni és bilincsel beraksz egy csövet a helyére. De a miénket csak berhelni lehet nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Közben elkelett vágtáznom. Igen a TD -n a kat. előtt van egy szövetes láng nyelő vagy mi ,nem jut eszembe a pontos neve. Az én esetemben úgy müködött a dolog hogy ez a szövetes valami szépen tönkre ment, kifújt rajta. Vettem másikat, gondoltam kicserélem. Leberheltem és akkor bele pislantottam a katiba, :) húha ezen elég nehéz keresztül szuszogni gondoltam. Aztán gondolkodtam mit csináljak, vágjak 1db csövet a helyére, vagy berheljem szét. Szóval szétberheltem, a tetején felvágtam aztán kiürítettem . Aztán beheg.. leköszörül és vissza rak. Azóta volt műszakin, zöldkártyán, és sehol nem volt semmi gáz. :D A teljesítmény nőt, az EGR szelep levakolásával 1 dekát sem füstöl. A környezet védelem más kérdés, mielőtt valakik kötözködnének ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 A Dizelen is van EGR szelep azt hittem az csak a benzinesen van dizelnél egy műanyagcsó van ami szivja a karter gázt nem? :D Tuningra én is gomndoltam de azt mondták adjam el és vegyek más tipust ;) Mennyit fut el a dizel felujítás nélkül? Csak azért mert láttam isuzu dizelt 200e km felújítva ??? Ha kiszeden a katit akkor a fogyasztás csökken??? (Lassan má r termelni fogja az üzemanyagot :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Közben elkelett vágtáznom. Igen a TD -n a kat. előtt van egy szövetes láng nyelő vagy mi ,nem jut eszembe a pontos neve. Az én esetemben úgy müködött a dolog hogy ez a szövetes valami szépen tönkre ment, kifújt rajta. Vettem másikat, gondoltam kicserélem. Leberheltem és akkor bele pislantottam a katiba, :) húha ezen elég nehéz keresztül szuszogni gondoltam. Aztán gondolkodtam mit csináljak, vágjak 1db csövet a helyére, vagy berheljem szét. Szóval szétberheltem, a tetején felvágtam aztán kiürítettem . Aztán beheg.. leköszörül és vissza rak. Azóta volt műszakin, zöldkártyán, és sehol nem volt semmi gáz. :D A teljesítmény nőt, az EGR szelep levakolásával 1 dekát sem füstöl. A környezet védelem más kérdés, mielőtt valakik kötözködnének ;) Hát ha átment zőldkártyán, akkor a környezetvédelem is ok. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Na azé a zöld kártya az :) DE EGYÉBKÉNT AZ ANUKÁJA AUTÓJÁT FORGASSA LE SZABÁLYOZÁSIG "2 SZER Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Mörfi egy képet majd nyomhatnál arról ahogy ledugaszoltad mert érdekelne. Amúgy én arra gondoltam hogy ki kellene takarítani a kipuffogó rendszert mert 8év alatt csak lehet benne korom :) Biztos jót tenne ha gyorsabban tudna kiáramlani :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Az EGR 1 szerű. A szívó csonkon van ,össze van kötve a kipuff. öntvénnyel. Vákum vezérli, az adagolótól jön a vékony csövecske és ahogy melegszik a motor úgy nyítja. Én a következőt csináltam. Le vettem az EGR-t és kitisztítottam a hejét. A szelep mostmár ileszkedik a hejére és jól zár, nem dugtam rá a vákum csövet így nem nyit ki a szelep. Muszáj előtte kitakarítani a hejét mert teli van kokszal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 okker holnap megkeresem és kitakarítom na meg lehúzom a vacum csövet :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nekem teljesen jól müködik így ki iktatva. De egyébként csak a környezet védelem miatt van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Tényleg valaki még nem gondolt egy szerény motortuningra X17DTL-esek közül????? :D Ha már idáig fajult a dolog, meg tudná mondani valaki melyk alkatrésztől lett DTL egy DR motorból? :) (persze a turbón és a hozzá tartozó csőrendszeren kívűl) Mert nagy a valószínüsége hogy átépítem a hardvert turbósra feltéve ha ésszerü keretek között megoldható. Talán egyszerübb mint egy motorcsere. (pírok, átírás, egyéb ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:) A biztosítos ember mára igérte az árakat..de gondolhatjátok... ti milyen Astraval produkáltatok 12sec közeli gyorsulást??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:D A biztosítos ember mára igérte az árakat..de gondolhatjátok... ti milyen Astraval produkáltatok 12sec közeli gyorsulást??? Szakadéknak lefelé, hátszélben, szinte bármivel. ;) Szerintem valami benzinessel. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:D A biztosítos ember mára igérte az árakat..de gondolhatjátok... ti milyen Astraval produkáltatok 12sec közeli gyorsulást??? Az 1.6 16V meg az 1.6 8V Si van 11-12 körül 100on. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Szerintem itt dizelles senki sem közelíti meg a 12s ot :D Én még le sem mertem mérni mert féltem elalszom közbe :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Nézegettem az összesauto.hu t az F astra adatait és 16sec alatt gyorsul 100ra a TD a sima meg 18sec alatt és a caravanra 0,3 Literrel több fogyasztást irnak ,mint a kerekseggüre...:) A biztosítos ember mára igérte az árakat..de gondolhatjátok... ti milyen Astraval produkáltatok 12sec közeli gyorsulást??? Szerintem meg akinek magunkfajta dízelje van és gyorsulási rekordokat akar döntögetni annak törjön el keze-lába :D . Én szerintem a lámpás gyorsításokat el kell felejteni velük, olyan 3-as 4-estől viszont már lehet vagánykodni. Szerintem 1-es, 2-esbe kigyilkolnánk hamar szegénykéket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Hi-Hi-Hi én szoktam lámpáknál kigyorsítani, aztán ha látom hogy nem birok vele úgy csinálok mintha ez lenne a normál tempó. :) ;) :D Csabinak igaza van 3-4ben meg alázunk ;) :P ;) A DTL-ben más a főtengő + a hajtókar + vagy dugó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Pedig biztosan itt irta valaki és még le is szoltátok,hogy nem erre való...valami TD gép volt... biztos Isuzu.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Pedig biztosan itt irta valaki és még le is szoltátok,hogy nem erre való...valami TD gép volt... biztos Isuzu.... :) Ja ja én emlékszem rá, isuzu volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Én nem szoktam gyilkolni mert akkor jóval többet eszik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Én nem szoktam gyilkolni mert akkor jóval többet eszik :) Hívhatunk ezentúl fogyasztásbajnoknak? :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Jővő hétre minusz sokat mondanak... és pont most nem tudom kiprobálni az Astramat...hogy hogy indul.... majd számoljatok be róla...most egy benzines Ignissel járok..már most többe kerül a bejárásom mint az Astaval egy hónap... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts