PoviCsabi Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 na volt a biztosítós..gazdasági totalkár..a kárelőtti érték 60%- ért lehet javitattni,és a roncs értéke 35% a maradék 5% ot ugylátszik benyelem..? Autot valszeg eladom,de sajnálom meret nagyon jo a motorja... de minden attol függ,h mennyit ada a biztosító...majd tájékoztatlak a fejleményekről ... Ha esetleg tudsz külddj egy pár képet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Haliho nézegettem az ujságokat..és gondolkodom és tanácsot szertnék kérni... szeretnék venni egy másik astrat persze dieselt!!!! De most valami más motorvariációt.. ezzel kapscolatban lenne gy kérdésem:le irná mindenki röviden a saját autoja motjárol a tapasztalatait,mert már nem tudom milyet vegyek van opel diesel szivó 60Le és turbos 68Le a DTL nem tudom melyik variácio? és van az ISUZU turbos 82Le és az isuzu intercooler? Köszi előre is a segítséget... Az enyém is szívó, de amint megtudtam, ebből is két féle létezett. Az 1,7 D, és az 1,7 DR, a külömbséb a lökettérfogat és a lóerő. (néhány cm3, és Kb. 2-3 Le a DR javára) Ha jól tudom akkor a DTL az úgynevezett kisturbós Opel motoros verzió, talán 68 paripa. Négy féle diesel motorról tudok amit beépítettek a Fastrába: 1,7 D 16... cm3 57 LE 1.7 DR 1699 cm3 60 LE X1.7DTL 1699 cm3 68 LE 1.7 DT v. X1.7DT 1686 cm3 82 LE Az isuzuról csak annyit, hogy a szomszéddal generáloztunk egy F astrát, csak az anyag költség Kb. 250 e pénz volt. A tulaj kicsit megfőzte a motort, Fúrás, síkolás, köszörülés, dugók, csapágyak, tömítések, a szét-össze külön elszámolás volt. Nekem egy kicsit gyengécske ez a 60 ló, de eddig elvitt A-ból B-be. Isuzut csak olyat amit már évek óta ismersz, és tudod hogy szervizelték, használták. Sok sikert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnatano Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Nekem a kisturbósnak nevezett opel TD van 68 LE amit tud. (X17 DTL) Eddig összességében meg vagyok vele elégedve, mondjuk vágyom egy Isuzura, de hát ismeretlen autót nem akarok, nem akarom a gatyám rákölteni. Ez 2,5 éve nálam van, tudom minden rezdülését, baját. Egyébként igénytelen jószág, olaj kell bele meg gázolaj, néha gázolaj, levegő és pollenszűrő és megy, még bikakábelt vagy kötelet nem látott. (Ez utóbbi kopp kopp kopp.) Olajszivattyú halt meg benne egyszer, az egy 45000 Ft -os játék volt, plusz tömítések plusz munkadíj. Meg nemrégen a hengerfejtömítés lett cserélve. Ezen kívül vezérszíjat és görgőt kapott, egy-két izzítógyertyát, két hátsó lengéscsillapítót, meg két első stabilizátor rúdfejet, meg előre fékbetétet, mindezt 50.000 Km alatt. 11. éves van benne 230.000 km, amikor a hengerfej le volt véve a tömítéscsere miatt, láttam a hengerfalat, se válla, se kopás, a hónolófej nyomai látszanak a hengerekben és minden alapméretű. Hidegen így indul, menni megy, most télen olyan 6,5-et eszik, igyekszem vigyázni rá. Szóval mindent összevetve nem bánom hogy ilyet vettm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Ha találsz JÓ isuzut, akkor azt vedd. Egyébként inkább kivül belül alul felül korrekt DTL ,mint toldott foldott japán szar. Mellesleg 2kilóval drágább 1 jó isuzu, na jó 1-el biztos. Nem osztom hogy átugorja a DTL motort, de jobb az biztos. Anno az enyém 1.3 volt 2éve ismerős 1.7 vette isuzut Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Na ujság neve Autó Piac az ez évi első szám vagy a tavalyi utolsó :) Oldalszámot nem tudok :D Megtudtam: Autó Piac 2005/51-52 szám és december 20.-án jelent meg 42-43. oldal ;) épp opelt csinálnak a képen ;) Benzin+dizelnek is lehet csak vannak olyan tipusok ahol az EGR szelep külön tisztítására is szükség van Morvay autószervíz 061-403-2648 és 12.000ft a kúra BG tisztító rendszer Na ilyet csináltatott már valaki? Állitólag a Renault 10éve használja európai szervizekben ezt a tisztítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Az enyém Isuzus, összehasonlítási alapom sajnos nincsen a többihez képest. Szerintem jól megy, a fogyasztására sem lehet panaszom, amíg mértem 6-6,5 között volt. Az eddigi 16ezer km alatt csak a szükséges cseréket kellett megcsinálni (vásárláskor vezérműszíj + görgők, azóta olaj- és szűrőcsere). Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január17, 2006 Megoszt Elküldve Január17, 2006 Ez nagyon korrekt leirás volt köszönöm mindenkinek... :) Akkor a nagy turbos ''1.7 DT v. X1.7DT 1686 cm3 82 LE'' motorút keresek... Sajnos a hirdetésekbe sok caravan van és még azt se irják oda,h milyek diesel...szivo,vagy TD Én meg ''kerekseggüt'' kresek..két személynek bőven elég... Csütörtökön kapok választ a biztosítótól...mennyit adnak De asszem csak 94-96 körülit veszek mert ha megint összetörik,ellopják stb akkor nem akkora a kár... esetleg behozatalon is elgondolkozom... holnap rakok föl képeket az autorol... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Nem volt valami extra a kocsidban amit eladnál belőle?? :) Mert nem minden jó a kerekseggűbe ? Engem füthető tülör érdekelne konkrétan. Mondjuk az vele megy a kerekseggűbe is. Most belelovaltam magam a biodizel Tmába találtam olyan leirást hogy ihaj http://www.biodizel.info/index.htm Csináltam egy szavazást. Az oldal cimét nem irom de ha ráklikkeltek a nevemre ott lesz a cim :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 17DTL ez itt már volt téma :) és sokaknak van tapasztalata,szerintem pü ben probálkozz!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Képeket hogy lehet fölrakni? még soha nem probáltam Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Igy kell beszurni de jobb ha tárhelyen vana pontok helyére semmi nem kell Ha kell segítek :) a pontokat töröld ki :P Akkor máskép fogalmazok kinek van meg a 4.2Mb file mert engem érdekelne :D Komolyan [i.......mg]http://holakép[/i.......mg] Csak azért merült fel bennem a kérdés mert elapadt a gázolaj szállítmány és közölték tavaszig nem is lesz sőt még lehet akkor sem. Már csak 1hordó gázolajam van az meg 100liter ;) Szóval akinek megvan az átalakitó leirás az megoszthatná velem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 TÁRHELY NÉLKÜL NEM LEHET? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Csak akkor ha a neten van. hallod ha gondolod küld el emailbe a képeket én belinkelem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Ez nagyon korrekt leirás volt köszönöm mindenkinek... :) Akkor a nagy turbos ''1.7 DT v. X1.7DT 1686 cm3 82 LE'' motorút keresek... Sajnos a hirdetésekbe sok caravan van és még azt se irják oda,h milyek diesel...szivo,vagy TD Én meg ''kerekseggüt'' kresek..két személynek bőven elég... Csütörtökön kapok választ a biztosítótól...mennyit adnak De asszem csak 94-96 körülit veszek mert ha megint összetörik,ellopják stb akkor nem akkora a kár... esetleg behozatalon is elgondolkozom... holnap rakok föl képeket az autorol... :D Vbandit Vigyázz! Az 1.7 TD ill. X1.7 TD az az isuzu motor. Még onnan lehet sejteni hogy általába leírják a lóeröket is 82 Le = isuzu. A többi opel motoros, és ha jól tudom a dtl-t 94'9. hótol csinálták. (modellfrissítés után) Hasonhoan jártam én is amikor kerestem az autot, de nállam az összeg volt a döntő. minden más csak ezután jött. Az esö szempont az volt hogy legyen kombidieselolcsó.;) Megbántam. Most viszont már nincs pénzem másikat venni, ugyhogy marad a "foltozgatás". Remélem segitettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Nem volt valami extra a kocsidban amit eladnál belőle?? :) Mert nem minden jó a kerekseggűbe ? Engem füthető tülör érdekelne konkrétan. Mondjuk az vele megy a kerekseggűbe is. Most belelovaltam magam a biodizel Tmába találtam olyan leirást hogy ihaj http://www.biodizel.info/index.htm Csináltam egy szavazást. Az oldal cimét nem irom de ha ráklikkeltek a nevemre ott lesz a cim ;) Fűthető tükör?Én a hétvégén rakom be a ######trába! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Tipus motorkód lökettérfogat Gyártás Teljesítmény 1.7D 17D 1686 1992 42kw 1.7D 17DR 1686 93-94 44kw 1.7TD X17DTL 1700 95-99 50kw Innen Isuzu 1.7TD 17DT/TC4EE1 1686 92-94 60kw 1.7TDS X17DT 1686 95-98 60kw Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 ez nagyon jo... ma mentem volna venni egy 1,7D caravant..de tegnap már megvették... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Elkezdtem nézni a dizel használtautokat. oké hogy nem használjuk meg minden na e ami kilométerek ki vannak irva azért. Nem tudom megérteni azokat az embereket akik visszatekerik a kilóméterorát. Ja megtaláltam a képet amikor a 19-colos felnit probáltuk az opelra :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Elkezdtem nézni a dizel használtautokat. oké hogy nem használjuk meg minden na e ami kilométerek ki vannak irva azért. Nem tudom megérteni azokat az embereket akik visszatekerik a kilóméterorát. Ja megtaláltam a képet amikor a 19-colos felnit probáltuk az opelra :D http://tar.hu/dzsolo/kepek/felni2.jpg Nagyon brutális! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Köcc. Szerintem igy még brutálisabb :) Ezt már lekinyítettem mégjobban :D Akkora a felni mint a kerékjárati ív ;) De iszonyat jol mutatna rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Köcc. Szerintem igy még brutálisabb :) Ezt már lekinyítettem mégjobban :D Akkora a felni mint a kerékjárati ív ;) De iszonyat jol mutatna rajta. Te aztán nem gatyázol a tuningolással! ;) Egyből 19-es kerék mi? :P Nekem már meg vannak a 15-ösök nyárra 195/50/15 -el. Ja meg vettem innen a fórumról egyik skactól szemöldököt tavasszal még kap egy fóliázást azt ott a vége! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Hát igen, buta a magyar tisztelet a .. sokan azt hiszik hogy a kintről hozott vasban ami 10- vagy több idős tényleg csak 110ezer km van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PoviCsabi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Tényleg valaki még nem gondolt egy szerény motortuningra X17DTL-esek közül????? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 :D de sajnos nem egyszerű :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vbandit Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 turbo nyomás emelés...??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts