Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Először is örüljünk hogy személyi sérülés nem történt! :blink: Ugye nem lett bajod vbandit??

Másrészt jól látod a helyzeted a biztosítóval kapcsolatban! El felejtettem megnézni hova valósi vagy , de nekem lenne egy jól használható ötletem a kár helyreállítására akár még úgy is hogy egy kis pízed maradjon is.

Az előző kombi astrámat egy olyan haveromtól vettem aki csak astrával foglalkozik neked talán írtam is hogy kintről hordja alkatrésznek a verdákat de tényleg csak astrát! Na az ő szakmája karosszéria lakatos egész normálisan dolgozik. Én kb 5 éve veszegetek tőle alkatrészeket (már ezt is mondtam nekem alkatrész boltom van de ilyen fórumos embereken semmi szín alatt nem akarok nyerészkedni úgyhogy magamat nem ajánlgatom). A lényeg egy másik barátom vett egy eleje lepukkant C16NZ-s astrát 93-asat az elmúlt nyáron és ez a lakatos emberke csinálta meg neki! Most figyu!!! Az eleje volt lepukkanva úgyhogy mindkét nyúlványt cserélni kellett +fényszórók+homlokfal+géptető+sárvédők+hűtő+lökös stb... Namost alkatrésszel együtt ez a ######i 100 vagy 110 ezer HUF-ért csinálta neki fényezés nélkül!!! Szerintem baráti! Szóval ha érdekel én ehhez a ######ihoz tudnálak beajánlani hivatkozhatnál rám megadnám az elérhetőségét ha érdekel akár később is ha már fizetett a bizti! :)

amúgy így újságokba 150-200 ezer HUF körül szokott lenni komplett astra (PL TRADER haszon,hobbi,sport)

de akkor még plussz a javítás meg a fényezés a maradék meg csak ott lesz útban rohad a kertben árulgatod aztán pénzért elviteted mikor megunod...

...szerintem...

Megosztás:

MÁS..

Motorféküzemmód. Az adagolót ugyebár a vezérműszíj hajtja? A szíjat pedig a főtengely? Tehát ha a kerekek megforgatják a féltengelyeket azok pedig a váltón át a főtengelyt akkor forog az adagoló tengely is? Tehát adagolja az üzemanyagot? Akkor fogyaszt az autó vagy sem?? a helyes választ kérném aláhúzni:

igen nem

igen nem

Csabi úr ön nyert! :blink: :) :)

Megosztás:

Csabi!

Csak azt ne felejts el, hogy van az adagolóban egy olyan elekromágneses szelep, aminek ha az áramköre megszakad, akkor elzárja az üzemanyag útját és nem adagol semmit sem az adagoló, ergo üresen jár hiába forog a hajtásláncon keresztül kényszerből. Ez az a szelep ami segítségével az autót le is lehet állítani a gyújtáskapcsolón keresztül. Namost ha ezt a szelepet vezérli még pluszban egy elektronika is ami figyeli a motorfordulatszámot akkor tolóüzemben simán el is tudja venni a kaját az autótól tehát nincsen befecskendezés sem ilynkor. Hogy az Astra rendelkezik-e ilyen elektronikával-e vagy sem ezt én sem tudom pontosan. De hogy az a szelep ott van az tuti, mert engem ez szuvatott meg nyáron.

Megosztás:

Köszönöm Csabi lehet fogok vele élni...

ÉN Bp-i vagyok...

Az alkatrészekre nekem van 30% kedvezményem szinte mindenhol:unix,láng stb...

Amikor vettem akkor is törött volt és 72000FT bol megcsináltam,nem is érdekelne,ha annyira lenne megtörve mint multkor..azt én magam megcsinálom,de ez sokkal súlyosabb...muszáj vennem egy másikat.. :blink:

akkor priviben el tudod küldeni az elérhetőségét?

köszi

Más tipusokon az adagolon lévő gázkar alá szoktak rakni egy mikrokapcsolot és azzal észlelik a toloüzemet járó motornál,de ez astránál nincs,de van valami ami a szivató dob mellett van és rámegy egy vákum cső..ha leveszi az ember felmegy az alapjárat is..na az lehet valami hasonlo cucc...

Megosztás:

Csabi!

Csak azt ne felejts el, hogy van az adagolóban egy olyan elekromágneses szelep, aminek ha az áramköre megszakad, akkor elzárja az üzemanyag útját és nem adagol semmit sem az adagoló, ergo üresen jár hiába forog a hajtásláncon keresztül kényszerből. Ez az a szelep ami segítségével az autót le is lehet állítani a gyújtáskapcsolón keresztül. Namost ha ezt a szelepet vezérli még pluszban egy elektronika is ami figyeli a motorfordulatszámot akkor tolóüzemben simán el is tudja venni a kaját az autótól tehát nincsen befecskendezés sem ilynkor. Hogy az Astra rendelkezik-e ilyen elektronikával-e vagy sem ezt én sem tudom pontosan. De hogy az a szelep ott van az tuti, mert engem ez szuvatott meg nyáron.

Az F astra opel dízelek nem elektronikus adagolósak amit írtam az ezekre vonatkozi, amúgy az opel td-t belerakták a G astrába is 99-ig és abba meg már elektromos az adagoló. De ha egy dízeltől teljesen el lenne véve a nafta (akár milyen adagolós) úgy rángatna mint állat. Gondold csak át. Ha elveszed a gázolajat leáll, ha így motorfékeznél olyan lenne mintha be akarnád tolni! Nem?

Megosztás:

Lehetséges hogy igazad van. Sőt én bevallom, nem tudom biztosan, hogy tiolóüzemben elveszi-e a kaját, csak az ötletemet futtattam végig. Lehetséges, hogy motorféknél 0 gázolajjal a szélvédőről vakarnánk le magunkat ekkora kompressziónál...

Hát szerintem a mechanikus adagolósokknál így van , de hogy a csodadízelekkel miket trükköznek azt csak a jóisten tudja... :D

Tényleg valakinek gyári opel könyv pdfben vagy valami másban nincs? Gondolom semmi éedekes nincs benne de hátha :o

Ha tudsz hollandul drága cimbim elküldhetem az enyémet postán :blink:

De amúgy nem tudod anélkül hogyan kell állítani az ülésmagasságot? Vagy az izzócserékkel vagy gondba?? :) :) :lol:

Megosztás:

..sajnos ma reggel nekem jött egy szabálytalanul közlekedő Polo és lenullázta szép kis astramat,ugyhogy egyenlőre nem tudom mi lesz, mert az auto totalkáros a motor kb 5cm-t ment hátrébb,de indul semmi baja...a többi nulla... :blink:

VIGYÁZZATOK AZ UTAKON...!!

B@szki, ez nem lehet igaz!

Nagyon szerencsétlen évünk van! Mindjárt felviszem a kocsit az apám garázsába, és járok busszal.

Őszinte részvétem! :)

Megosztás:

Köszönöm mindenkinek a rengeteg segítséget,amit itt a forumon kaptam...sajnos ma reggel nekem jött egy szabálytalanul közlekedő Polo és lenullázta szép kis astramat,ugyhogy egyenlőre nem tudom mi lesz, mert az auto totalkáros a motor kb 5cm-t ment hátrébb,de indul semmi baja...a többi nulla... :blink:

VIGYÁZZATOK AZ UTAKON...!!

Vazze!!! Mi a fene van? Az opelek vonzzák a kocsikat? Együttérzek mosd veled... bár nekem hálisten a biztosító bevállalta a javítást. Szóval jobb helyzetben vagyok, meg már gyógyul is a kocsim. Sajnálom, hogy neked nem vállalták be, hanem TK-nak vették.

Megosztás:

Csabi rendes vagy de a holland könyvet kihagynám :) lehet olyan az enyémben is akad :blink:

boldogulok könyv nélkül is csak mittudom én :)

kaja:

Szerintem kap kaját az adagoló de csak keveset pl mint mikor alapjárat megy vagy kicsit többet.

Már elég sokáig halgattam, most szolnék. A könyvet le lehet tölteni a magazin oldalrol pdf-ben, én is onnan szereztem be. http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...der&filecatid=5

Az adagoló téma pedig elekronika függő. A ényém atóban (1.7 DR) az irányjelző relé a leg bonyolultabb áramkör, így nem zárja le a befecskendezás tolóüzemben. Mert honnan is tudná hogy most az tolóüzem, vagy állok a lámpánál. A céges (1.3 CDTI corsa) na az asztán rángat akkorákat hogy juj. (full elektronika) még a gázpedál is villannyal megy. Az ujabb astrákban amelikben van diagnosztikai csati (és müködik is) elképzelhető hogy motorféknél lezár a mégnes szelep.

Remélem tudtam segiteni.

Megosztás:

Skacok ilyet még nem pipáltam. hete járok törött bal első irányjelzővel (elhagytam) Most kicseréltem összeraktam se kép se hang nem villog vazze csak hátul ujraszétszedtem visszaraktam a régi csatit azzal sem meg igazitottam pöcköket (amire rádugod a csatit) semmi a kábelt rángattam hátha meg van törve de semmi. Mondjuk egyszer halottam egy kattanást a relésdobozból az akksi mellett de ott jó mindegyik relé.

Feszültséget kellene nézni a kábelba de majd ha az öreg hazajön ő vágja ezeket.

Sajna az uj búra foncsora fényesebb min ta régi ugyhogy elég tré olyan mintha ki lenne cserélve :blink:

fujj :)

Hiba kijavitva :) Az izzó volt a rossz áram volt a szál meg volt szakadva de csak épp en ahogy megpöcköltük egyböl villogot. Most kuka és betettem valami TESCO sárgát :D Majd hétfőn veszek ujat addig jó ez is :lol:

Megosztás:

Skacok ilyet még nem pipáltam. hete járok törött bal első irányjelzővel (elhagytam) Most kicseréltem összeraktam se kép se hang nem villog vazze csak hátul ujraszétszedtem visszaraktam a régi csatit azzal sem meg igazitottam pöcköket (amire rádugod a csatit) semmi a kábelt rángattam hátha meg van törve de semmi. Mondjuk egyszer halottam egy kattanást a relésdobozból az akksi mellett de ott jó mindegyik relé.

Feszültséget kellene nézni a kábelba de majd ha az öreg hazajön ő vágja ezeket.

Sajna az uj búra foncsora fényesebb min ta régi ugyhogy elég tré olyan mintha ki lenne cserélve :blink:

fujj :)

Hiba kijavitva :) Az izzó volt a rossz áram volt a szál meg volt szakadva de csak épp en ahogy megpöcköltük egyböl villogot. Most kuka és betettem valami TESCO sárgát :o Majd hétfőn veszek ujat addig jó ez is :D

Én kb 1 hete vettem egy pár fehér irányjelzőburát,izzókkal együtt volt 2500Ft az egész cucc! :lol:

astra0dn.th.jpg

Megosztás:

Én kb 1 hete vettem egy pár fehér irányjelzőburát,izzókkal együtt volt 2500Ft az egész cucc! :)

Jokor mondod :D

Már mindegy annyira nem feltünő de azért van külömbség ;)

Olvastam erröl a szivotorok takarításrol hogy pesten csinálják 12000hun firintért.

Valaki csináltatta már? Megéri? jobb lesz a gép?

Megosztás:

Haliho

nézegettem az ujságokat..és gondolkodom és tanácsot szertnék kérni...

szeretnék venni egy másik astrat persze dieselt!!!!

De most valami más motorvariációt..

ezzel kapscolatban lenne gy kérdésem:le irná mindenki röviden a saját autoja motjárol a tapasztalatait,mert már nem tudom milyet vegyek

van opel diesel szivó 60Le és turbos 68Le

a DTL nem tudom melyik variácio?

és van az ISUZU turbos 82Le

és az isuzu intercooler?

Köszi előre is a segítséget...

Megosztás:

Nekem volt szivó és turbó is.

Először szívó dizelem volt 93-as kerekseggű(hófehér :D ). Motorikusan semmi bajom nem volt vele soha igaz másmilyen se mondjuk azon féktárcsát dobot kellett cserélni meg gumit rá ami nagyobb összeg volt amugy csak olajcsere. Soha nem ment ki a kék jelböl se nyáron(nagyritkén de akkor se sokat ment fel a viz) se télen. Nagyon megvoltam vele elégedve kaotam rá egy jó ajánlatott és eladtam. vizet nem ette olajat sem (olajcserétől olajcseréig birta) azt asszem 195.000 km adtam el mondjuk hudegben már kicsit nehezebben indult de nem volt baja. Most egy DTL motor TD Astrát hajtok ez már joval szebb belül kivül kombi is ezzel sem volt még semmi gondom soha, (gyorsan le kopogom) ezen is csak kisebb csere volt vezérműszíj görgökkel erre már olcson szereztem nyári gumeszt a télit felnivel. (modjuk ezt megbizható helyröl vettem). A két motor majdnem egyforma csak azt hiszem a turbós az erősitett dugó + főtengely meg persze más szivotorok kiképzés amugy szinte lehet mondani hogy ugyanaz csak turbóval (szerintem) A kicsi turbó nem hangos nincs hangja ez már 0.3-0.5dl többet eszik a turbó miatt meg ugye loerőben is több (nem sokkal)

Az isuzurol nem tudok semmit én is gondoltam arra hogy isuzut vegyek de azt mondták az opelmotoroshoz (Alias DTL) olcsobb a cucc ha valami baja lezs.Ezt viszont nem tudom konkrétan hogy igaz e mert még nem kellett nagyon semmi se hozzá na jó termosztát de más nem. En amiatt választottam az opel motorost mert az opel annó csendesebb dizeleket gyártott (Mostmár nem biztos ;) ) Én ezt hosszutávra vettem mert kiszeretném hagyni az elektromos vezérlésű adagolós kategoriát (környezetemben elég rossz tapasztalat pl adagoló jó elektronika kaputt) Ha meg sok idő mire összegyüjtöm a lét a közvetlen befecskendezzésesre akkor ez szerintem megbizható partner lehet.

Isuzu motorrol semmit nem tudok. Egyik kevésbé ismerőősömnek van ő megvan vele elégedve. Kinek mi szimpi azt vegye. Ja és szerintem megéri többet adni egy autóért pl u.a évjárat ha jobb állapotban van mert akkor az talán nem volt annyira hajtva vagy gondosabb tulaja volt. Régen a szívó Dizel 4.5 evett kint persze de városba is 5.2-5-5 (persze adagoló beállitva probapadon) A mostnani kint 4.9-5.0 ha nem hajtom mondjuk oa szerint 110ig de ha hajtam Autópálya olyan 5.5-5.7 szerintem ez sokban függ a vezetőtöl na meg a gázolaj minőségétől is. Én is gondolkoztam hogy venni még egyet mert mittudomén az asszonynak is majd mert lassan lesz jogsija is :P De ha veszek valami 94-95-öst veszek azok olcsók szívot és olyat amin volt motor generál ;) De ez még a jövő kérdése ;)

Ami nem ugy van ahogy irtam majd javitanak a többiek :)

Megosztás:

Valami kis autós ujságban 1,5barral nyomatják a szivotorokba a tisztitoanyagot 1orán ár és a tankba is raknak a gép jár és a kezelés végén mint az uj. Fogalmam nincs hol olvastam. Valami pesti cég csinálja.

Valami amerikai kence :D

na keresgélj csak utánna légyszi. 1.5 bar nyomás :) az nem piskóta, ;)

Megosztás:

Haliho

nézegettem az ujságokat..és gondolkodom és tanácsot szertnék kérni...

szeretnék venni egy másik astrat persze dieselt!!!!

De most valami más motorvariációt..

ezzel kapscolatban lenne gy kérdésem:le irná mindenki röviden a saját autoja motjárol a tapasztalatait,mert már nem tudom milyet vegyek

van opel diesel szivó 60Le és turbos 68Le

a DTL nem tudom melyik variácio?

és van az ISUZU turbos 82Le

és az isuzu intercooler?

Köszi előre is a segítséget...

Nekem koléga szívódízeles, nekem ez a második opel td-m, és kb 2 éve hoztam isuzut eladásra azzal csak kb 2000-et mentem. Észrevételeim: sokkal jobb az isuzu de sokkal!!! Mégsem mernék magmnak venni, nem is vettem és nem is veszek soha. Az isuzu hidegben jobban indul sokkal kultúráltabb csendesebb, ja és helyből átugorja az opel td-t. De ha egyszer elromlik.... Adj el minden ingóságod!!! Hét éve árulok alkatrészt ennyi idő és tapasztalat elég volt hogy meghozzam a döntést. Az opel td sokkal igénytelenebb és nekem az addig nagyon is fontos míg nincs pénzem csúcs verdára. Fogyasztás úgy van ahogy DTL írta, és még egy nagy igazság amit ő írt: VEDD MEG A JÓT DRÁGÁBBAN!!! dolgozó lány hamar visszadobálod a pénzt az olcsó szarba plusz állandóan cserben hagy!! Na ennyit dióhéjban. Ja a kolégám bele van buzulva a szívódízelébe , imádja.

Ha meg mersz kockáztatni egy isuzut mert mondjuk tényleg frankón ismered az előéletét azzal egy jobb autót kapsz :)

Tényleg mi van a karambollal? Verda, biztosító?

Megosztás:

na volt a biztosítós..gazdasági totalkár..a kárelőtti érték 60%- ért lehet javitattni,és a roncs értéke 35%

a maradék 5% ot ugylátszik benyelem..?

Autot valszeg eladom,de sajnálom meret nagyon jo a motorja...

de minden attol függ,h mennyit ada a biztosító...majd tájékoztatlak a fejleményekről ...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.