Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Hogyan is tud valaki ugy dönteni, hogy nem kombit vesz? :blink: ...szerintem csak előnye van...

Például úgy, hogy nem munkához használja, és szereti ha szükebb parkolóhelyekre is befér...

(rám ez persze nem vonatkozik, mert a sedan nem sokkal rövidebb, mint a kombi :) )

Viszont szebb :)

DE meg kell hagyni nagyon szép kombi az F-Astra Caravan, a G szerintem sokkal csúnyább... A H-ról nem is beszélve...

Megosztás:

Szerintem a kombi sem sokkal nagyobb de abban néz ki a legjobban (szerintem)

Na megyek irányjelző búrát cserélni remélem nem kell sokat vesződni vele mert hideg van hozzá :)

Most már illene felszerelni mert lassan 2hete elhagytam :o Majd szol a rendőr érte :lol:

7végi pesti utam elmarad (oldalborda átszervezése miatt) ugyhogy csak 23 vagy ilyesmi napon megyek addig nem is mérem a fogyasztásom :D

Ja és ne iss mondjam hogy holnap itthon lesz ugyhogy az internetéznek lőttek :blink:

Csak kibirom.

Tényleg valakinek gyári opel könyv pdfben vagy valami másban nincs? Gondolom semmi éedekes nincs benne de hátha B)

Csabi te kicsit hazabeszélsz ezzel a piros autóval B) Szerintem zöldbe kellett volna felraknod

Astra%20FC_2.JPG

kombi nem volt :)

Megosztás:

Nekem van kezelési + disel pdf, ha kő :blink:

Bakker olyan bárgyú vaok nem tudtam hogy ide is lehet csatolni képet,

Caravan csak fehérbe, keresem keresem :)

Felrakhatnám az enyémet is, de szépsége sütné szemeteket :lol:

Nekem van kezelési + disel pdf, ha kő :)

Bakker olyan bárgyú vaok nem tudtam hogy ide is lehet csatolni képet,

Caravan csak fehérbe, keresem keresem :D

Felrakhatnám az enyémet is, de szépsége sütné szemeteket :o

Megosztás:

Sajnos most egz kis segitségért fordulok hozzátok...

Az a gond hogy nem meg vissza az alapjárat a kis gépemen..

Az összes csövet letisztítottam kifuvattam stb.. a mambrán működik...depresszio van..

Viszont ha meleg motornál lehuzom a csövecskét a termosztát mellett lévő hőkapcsoloról és azonnal vissza is dugom,behuz a bowden és visszamegy az alapjárat...

már nincs ötletem...lehet a hőkapcsolót kellene kicserélnem? :blink:

Megosztás:

Nekem meg egy újabb elméleti kérdésem lenne:

A fogyasztás topikban téma mostanában, hogy motorfék üzemmódban (1500-1600 fordulat fölött) nincs fogyasztás. Az olajkályháknál is így van? Van különbség a szívó-, és a turbódízel között e tekintetben?

(A haverom TDI-s Octavia-ján a BC 0,0-át ír ki fogyasztásra motorféknél.)

Megosztás:

Nem tudom pontosan hogy van de én ugytudom motorfék amiatt van mivel nem adsz üzemanyagot a motornak emiatt nincs mit égessen ezért a kompressziót használod féknek. A főtengely a váltón ésa féltengelyen keresztül lassitja az autót. Szerintem annyi kaját kap csak a motor mint amennyi az alapjáratra be van állitva mert azt mindig megkapja az természetesen nem jelentős de a Dizel nem dijazza annyira ma magas fordulatott főleg nem a magas fordulatszámú motorféket. A motorféknél a fogyasztás elhanyagolható szinte nincs. Én rendszeresen használom vagy kinyomom üresbe a kisebb fogyasztás miatt.

Ésszel kell vezetni és akkor csökken a fogyasztás nekem elég jol sikerült levinni :blink:

Az alapjárathoz nemtudok hozzá szolni de ha lehuzod a csövet visszamegy akkor valami dugulás lehet mivel a vákum megmarad. (ez nembiztos hogy igy van) :)

Megosztás:

Lehet, hogy rosszul tettem föl a kérdést.

Arra lennék inkább kíváncsi, hogy motorfékkel vagy üresben lassítva kedvezőbb-e a fogyasztás. Mert az Octavia BC kíírása szerint, és a fogyasztás topikban leírtakból (korábbi hozzászólások) az jött le, hogy motorféknél semmit nem fogyaszt, üresben meg nyilván az alapjárati fordulatszámnak megfelelően. Nekem az tűnik logikusnak, hogy az alapjárati fordulatszámnak megfelelő mennyiségű üzemanyag mindenképpen fogy, de az elektronika beszabályozhat, és elveheti ezt a mennyiséget is.

Szóval akkor hogy is van ez? (Vagy ez már a fogyasztás topikba való?)

Egyébként én sem szeretem pörgetni a motort, mindig 1500-2500ford/perc között használom, persze leszámítva a "vészgyorsításos" és előzéses eseteket. Nyilván az 5. fokozatban használom magasabb fordulaton is, mert szeretek haladni, de 3000-3500 fölé nem nagyon megyek.

Másrészről én szeretem kihasználni a motorfék nyújtotta lehetőségeket, ha tehetem, akkor szépen visszakapcsolgatom a fokozatokat (a fordulatszámra itt is figyelek). Ennek az is az előnye, hogy bármikor odaléphetsz, ha valami gáz van. Ha üresben gurulsz, akkor nem sok mindent tudsz csinálni, csak fékezni, vagy kormányt elrántani.

Bocs, ha hosszúra sikerült!

Megosztás:

Sajnos most egz kis segitségért fordulok hozzátok...

Az a gond hogy nem meg vissza az alapjárat a kis gépemen..

Az összes csövet letisztítottam kifuvattam stb.. a mambrán működik...depresszio van..

Viszont ha meleg motornál lehuzom a csövecskét a termosztát mellett lévő hőkapcsoloról és azonnal vissza is dugom,behuz a bowden és visszamegy az alapjárat...

már nincs ötletem...lehet a hőkapcsolót kellene kicserélnem? :)

Na akkor figyu, a müködése ennek a hidegindító berendezésnek (mert ez az lenne) a következő.

Hidegben ,illetve meghatározott hőfoknál (ez most nem ugrik be) kell hogy működjön.

A vákum ugye elindul a vákumszivtól, elmegy a kapcsoló gombáig (ez van a termosztát ház mellett). és ha elég meleg a moci akkor nyit a gomba . A vákum halad tovább az adagolón lévő elosztóra, onnan 1 kerek membrán házra (na szerintem ez lukas neked, enyémen is az volt) amiben a membrán vissza húzza az adagolón lévő kart ami töltést és alapjáratot állít.

Tehát , én azt javaslom vedd le vákum dobot és nézd meg jó-e.

Az enyémben kivolt repedve a membrán.

Javaslom hogy a következő képpen nézd hogy működik-e, egyszerűen óvatosan kicsit meg kell szívni :)

Ha hirtelen megrántod akkor biztos behúz a membrán :blink:

Na ,ha esetleg ez a baja, akkor qva drága a mulatság, ugyanis csak komplettan lehet kapni :D pedig elméletileg a szilikon membránon van Bosch cikk szám.

A többit majd akkor ha tényleg ez a baja. :lol:

Megosztás:

Köszönöm mindenkinek a rengeteg segítséget,amit itt a forumon kaptam...sajnos ma reggel nekem jött egy szabálytalanul közlekedő Polo és lenullázta szép kis astramat,ugyhogy egyenlőre nem tudom mi lesz, mert az auto totalkáros a motor kb 5cm-t ment hátrébb,de indul semmi baja...a többi nulla... :blink:

VIGYÁZZATOK AZ UTAKON...!!

Megosztás:

wazzeee....... :)

Ha a másik volt a hibás akkor elvileg fedezi az ő biztositója tehát jó drága szervizbe kell vinni. Havernak mikor megnyomták az orrát éppen 300e kára lett bevitte az opel hivatalos kereskedésébe és ott megcsinálták asszem 10% kellett fizetni neki.

Az egyik srác meg pont motort keres leg jobb lenne ha összefognátok és vennétek egy komplett autót tiéd lenne a kaszni ővé meg a motor.

Csabi lehet tud adni 5letett mert az hozott korábban kintről gépet asszem. Majd jön a forumba és mond valamit. Hátha tud.

Ez a legborzasztóbb hogy nem saját hibábol törik a jármű :blink:

Megosztás:

wazzeee....... :)

Ha a másik volt a hibás akkor elvileg fedezi az ő biztositója tehát jó drága szervizbe kell vinni. Havernak mikor megnyomták az orrát éppen 300e kára lett bevitte az opel hivatalos kereskedésébe és ott megcsinálták asszem 10% kellett fizetni neki.

Az egyik srác meg pont motort keres leg jobb lenne ha összefognátok és vennétek egy komplett autót tiéd lenne a kaszni ővé meg a motor.

Csabi lehet tud adni 5letett mert az hozott korábban kintről gépet asszem. Majd jön a forumba és mond valamit. Hátha tud.

Ez a legborzasztóbb hogy nem saját hibábol törik a jármű :blink:

ne az csak casco nál működik igy..

én sajna nem vihetem hivatalos opel szervibe,mert a javitás kb 450eFT lenne,az auto 600 at ér,igy gazdasági totálkár..az auto 40% át fizeti a bizti az kész...

van egy roncsom és némi apropénzem... :)

ez a disznóság

Megosztás:

Hát az nem jó de ott nem volt cascoja aki törte. Értelek tehát a biztositó ahelyett hogy kifizetné vagy megcsináltatná inkább azt mondja nagyobb a kár mint az auto értéke emiatt totálkár és inkább fizet kevesebbet.

Nagyon összetört az eleje?? Már csak amiatt mi van ha bontoban van és akkor ketté kellene vágni és összeheggeszteni. kép nincs róla?

Megosztás:

Hát az nem jó de ott nem volt cascoja aki törte. Értelek tehát a biztositó ahelyett hogy kifizetné vagy megcsináltatná inkább azt mondja nagyobb a kár mint az auto értéke emiatt totálkár és inkább fizet kevesebbet.

Nagyon összetört az eleje?? Már csak amiatt mi van ha bontoban van és akkor ketté kellene vágni és összeheggeszteni. kép nincs róla?

Ez lesz valószínüleg..kellene egy külföldi Astra...ha tud valaki szóljon az se baj ha nem diesel,de jo lenne... :blink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.