Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Guest

Recommended Posts

Nekem is holland importos az Astrám :blink:

És nagyonj ó nem lestrapált nem rohad szoval király első tulaj M.o-n én vok :)

Tréleren jött be az országba :lol: Nagyon kedves baerátságod emberek hozták :D (Mondjuk nem vettem valami olcson mert tényleg minden jo volt benne és hát amiben nincs kifogásolni való azt nehéz le alkudni.) :)

Megosztás:

És nagyonj ó nem lestrapált nem rohad szoval király első tulaj M.o-n én vok :)

Tréleren jött be az országba :lol: Nagyon kedves baerátságod emberek hozták :D (Mondjuk nem vettem valami olcson mert tényleg minden jo volt benne és hát amiben nincs kifogásolni való azt nehéz le alkudni.) :)

Bakker nem értem miért lenne fölösleges 1 figyelmeztető lámpa?

Ezek szerint 95év végétől van lámpa.

Povi cabi neked milyen karter van fenn? Lemez vagy dupla alu+vas?

Megosztás:

Egyrészt B.U.É.K!!

Másrészt nekem 95.XII.havi ######a holland import a verda és rendelkezik visszajelzővel!

Én a rengeteg hozzászólás közül azzal értek egyet teljességgel felesleges! Ha a piros tetején van megyek még egy ötvenest aztán megitatom! Másrészt meg mit mond ez a lámpa?? Ha még meglenne a leírása tudnám mennyi literem van még (bár nem bíznék meg egy hülye lámpicskába) de így nem ad semmi plusz infót csupán azt mondja: látod barátom, a mutató elérte a piros mező tetejét! :blink:

Na sorry ez már nagyon filozofikus lett, és lehet hogy megbántottam a drága kis visszajelző lámpámat... :)

Igaz nekem benzinesem van, de jó az a lámpa. Pont az benne a lényeg, hogy nem akkor gyullad fel, ha elérte a piros mezőt, hanem ha lement az az ominózus ~50km. mehetsz itatni, de mostmár tényleg.

Én szehetem. :)

Megosztás:

Mint írtam már korábban nem évjárattól függ: Delco-s fordulatszámnélküli műszerben még a helye sincs meg a lámpának. Azt elhiszem, hogy van olyan fordulatszámmérős amiben nincs, viszont én még nem láttam olyan fordulatszámmérő nélkülit amiben van...

Megosztás:

Mint írtam már korábban nem évjárattól függ: Delco-s fordulatszámnélküli műszerben még a helye sincs meg a lámpának. Azt elhiszem, hogy van olyan fordulatszámmérős amiben nincs, viszont én még nem láttam olyan fordulatszámmérő nélkülit amiben van...

Ok akkor hagyjuk az évjáratot :blink:

Megosztás:

Bakker nem értem miért lenne fölösleges 1 figyelmeztető lámpa?

Povi cabi neked milyen karter van fenn? Lemez vagy dupla alu+vas?

Nekem alu a karterom de 94.8-hótol az opel td-en mindegyiken alu (valószínűleg a modelfrissítés utánikon). Ezt azért tudom ilyen pontosan mert az előző 95 januárimon kellett cserélni a karter töm.-t, és beszartam olyan drága volt. Egy csomó katalógus rosszul hozta milyen volt rajta, a gyári az gumi+fém, végül elring-ből vettem aszem 3500 volt. :blink:

Megosztás:

Na most már végképp nem értem.

A haverom asztmája, 95-ös nincs benne tank lámpa, és lemez karteros.

Tehát nem alu, nem két részes.

Viszont a modell frisítés utánni. Na mind1.

Mint tudjuk ######a kis országunkban BÁRMI előfordulhat. Régi astrából csinálnak újat, forgalomba helyezéskor trükköznek a gyártási évvel nem is beszélve a motorcseréről stb... Én azért írtam hogy 94.8-tól csinálják alukarterrel mert a DATÁban onnan hozzák másfajta tömítéssel.

De azt is tudjuk hogy "az igazság odaát van" :)

És nagyonj ó nem lestrapált nem rohad szoval király első tulaj M.o-n én vok :lol:

Tréleren jött be az országba :D Nagyon kedves baerátságod emberek hozták :o (Mondjuk nem vettem valami olcson mert tényleg minden jo volt benne és hát amiben nincs kifogásolni való azt nehéz le alkudni.) :)

Figyu mikor és mennyiért vetted a vasat?

Megosztás:

Tavaj vettem Solt-on mert amit mentem volna megvenni Dombovárra az mikor megláttam majdnem elsirtam magam az az auto szarrá volt törve (összetákolva és 3szín árnyalat rajta) még majdnem a csávo volt felháborodva. :D Hazafele Solton találtam a gépet hát 1.3 volt de csak azért mert ennyi kp volt nálam amugy 1.360volt rá ki irva csak azért jött le mert nem volt nálam több. :blink: Az ut szélén találtam társával együtt volt kékmetál zöldmetál és fehér. Nem bántam meg (volt kilimás is na azt kicsit bántam hogy nem azt választottam) ja aki eladta felhivott hogy rendben ment e minden. :) Még asszem rá fél évre is felhivott hogy mindennel megvagyok e elégedve. B) A számuk meg van ha következő autóm is behozott lesz csakis náluk veszem meg ja tavaly vettem (vagyis tavaly előtt oktoberben) a turbót elötte szivom volt. :o Eredetiség vizsgán a festék vastagságom asszem 86-108-ig volt azt mondták ez gyári nem volt törve. :) Mondjuk kicsit látszik is a motorháztetőn a kavics de zöld paszta megoldja :lol: B)

Megosztás:

Kergettem a gépet ezerrel 120-130környékén a hóban volt 60-80 (kicsitt para volt volt egy két huzos szitu :blink: de siettem) Szóval a fogyasztásom 5l talán icipicitt alatta mert 20l 420km-re volt :

Kedves 1,7 DTL nagyon jo olvasni az effele fogyasztasrol ami nagyon keveseknek adatik meg, de azert elofordul. Csak egy dolog nem megy a fejembe, ha a gyari adatok szerint 90 km/h sebessegnel 5 liter altti a fogyasztas akkor 120-130 kozott hogy a francba lehet ugyanezt a fogyasztast megcsinalni ???????

mi a titkod, oszd meg velunk

udv :)

Megosztás:

szentem nem volt drága akkor. Az enyém fehér ,(látod) :o mondjuk elég jól felszerelt, 2,5éve vettem és 1,35 vót na mire kiperkáltam hú vazze B) ki sem merem számolni :lol: (kiszámoltam) :blink:

Más, egr-t vakoljátok le, látványos javulás.(füst téren) minek van rajta? Jó van na, tudom ,nekezdjétek magyarázni.

szentem nem volt drága akkor. Az enyém fehér ,(látod) B) mondjuk elég jól felszerelt, 2,5éve vettem és 1,35 vót na mire kiperkáltam hú vazze B) ki sem merem számolni :D (kiszámoltam) :)

Más, egr-t vakoljátok le, látványos javulás.(füst téren) minek van rajta? Jó van na, tudom ,nekezdjétek magyarázni.

ja és 2-3éve ez az asztma még elég divat cikk vót,(volt ára) egyébként én most is kitartanám ha árulnám, sok sz@r van ha jót akar fizessen , így hát valszeg rám fog rohadni :)

Megosztás:

Nagy igazság amit mörfi ír 2 és fél éve tényleg ilyesmi áron voltak pont ezért kérdeztem hogy MIKOR és mennyiért. Én a mostanimat októberben vettem nehogy megkövezzetek 855.000-ért. Úgy indult a dolog hogy azt mondtam csak magyart fogok venni és csak magánszemélytől. Megnéztem 3-at (ja és csak opel td-t) az egyik nagyon bejött csak 5 ajtós volt de úgy volt hogy azt veszem meg. Aztán a használtautón megláttam ezt a pirosat ami kurvára tetszett csak éppen kereskedésbe állt és új rendszám volt rajta. Annyira baszta a csőröm hogy felhívtam és mondták hogy ez magyar csak előtte egy román-magyaré volt és C-B -s rendszáma volt ezért kellett rá az új. Azt mondták hogy 3 napja számolták be egy másikba és hogy tényleg olyan dolgozó lány szép meg jó mint a képen! Már rohantam is nézegetem gyönyörű sportbelső nincs kiülve kormány nincs letekerve motor szépen duruzsol mondom mi a ###### talán tényleg 145000 km van benne?? Az nem lehet... Már majdnem elhittem hogy magyar mikor megláttam a holland rendszámgravírt az üvegekben. De annyira tetszett hogy megvettem. Mondom a svédcsavar az lesz hogy majd nem indul zabálja az olajat meg ilyesmi. De TÖKÉLETES!!!!

Kopp,kopp,kopp....

Egyszer lehet nekem is szerencsém :blink: :) :)

látom itt vagy DTL!

egyébként én most is kitartanám ha árulnám, sok sz@r van ha jót akar fizessen , így hát valszeg rám fog rohadni :lol:

Én sem mondhattam volna szebben!!

Megosztás:

Kedves 1,7 DTL nagyon jo olvasni az effele fogyasztasrol ami nagyon keveseknek adatik meg, de azert elofordul. Csak egy dolog nem megy a fejembe, ha a gyari adatok szerint 90 km/h sebessegnel 5 liter altti a fogyasztas akkor 120-130 kozott hogy a francba lehet ugyanezt a fogyasztast megcsinalni ???????

mi a titkod, oszd meg velunk

udv :o

Ezt sehogy nem lehet meg csinálni ez igy van nincs titka. Kint nem eszik sokat ha elolvasod a gyári adatot ami szerintem semmit nem ér akkor asszem 4.9 ir városba meg 6.5-let de nekem még soha nem evett 6.5városba. ennyit eszik ez van ja és én még ezt is sokallom ezért viszem beállitattni az adagolot és a porlasztócsúcsokat is kicserélem hátha lejebb menne. Egyébként mióta a termosztátot kicseréltem kevesebbet kajál monfjuk pont ekkor levettem a 14-es gyári felnit és 13-ast raktaam rá mert azon van a téli gumesz.(átmérőlye kisebb) A km óra alapbol csal ugyhogy a 90 az ora szerint száz. Passz ennyit eszik. Én öntöttem bele 20litert jelölt kannábol. Meg mondjuk nem viszem benne a fél országot. Egyébként havonta egyszer mindig megyek pestre és 20liter mindig elég sőt még sok is (annyira nem) B) igaz nem megyek be teljesen mert pontosan 184km teszek meg. Szerintem azért nem eszik sokat mert igaz hogy ha lehet megyek de én soha nem padlóval gyorsitok (kivéve ha parás a szitu :lol: )mert ugye bár ha nyomod a gázt egy idő után már nem gyorsul jobban csak zabál. Haveré egyébként 4.5evett nekem is az a célom. Még egy apróság az üzemanyag minősége is számit mert pl Vpower dizellel sokkal jobban megy a gép mint a simával és kicsit kevesebbet is eszik mondjuk én nem azzal mentem. B)

Rengeteg minden től függ a fogyasztás én rendszeresen mérem számlálo nullázás /liter. Ja mikor még megvolt a GPS-m akkor még plussz rámértem a távot azzal is hát mondjuk a GPS ugye 10km minuszt irt meg kmbe kevesebbet. :)

Meg van egy kütyü az adagolom előtt ahol bemegy a gázolaj egy mágneses izé valami 50pénz volt annó minden automra rárakom. (nem házi kokány pénzé vettem B) ) (Tudom semmit nem ér de ki van fizeztve akkor már csak felrakom :D

Nekem a potkerékhez be van téve 2db kupa amibe gázolaj van(borsodis műanyag) +2fél lityós mert az befér a potkerékmellé szóval én bátran méregetem a fogyasztást mer ha elszámitom magam akkor felöntöm :) Amúgy én már mendtem el 1tankal 1050km-ert. Ráadásul román gázolajjal. (lehet több volt kicsit nem sokkal de a biztosat irom ami meg volt B) )Nyáron a mátrában voltam szerpentin minden ott nem tudom mondjuk mennyit evett de ha visszaolvasol a fogyasztás rovatban biztos irtam de asszem ott is 5.5-5.8körül volt de ez nem biszti.Nem azt irtam hogy végig 130volt hanem volt az is na mindegy...

Szerintem a többieknem sem eszik sokkal többet sőt.....

Povi csabi a megmondhatója hogy a kuton mennyi 20 liter :blink:

Autópályán sem eszi meg a 6Litert 5.7-5.8-a maximum amit eszik.

Megosztás:

Én nem tom nem méregetem olyan 6-7 között, a város. Az biztos 90-ig nagyon jól kajál, de én nem járok 90-nel min110-120-125. De határozottan állítom most nagyon jól megy.

Kop kop kop

Lehet hogy adagolót kellene állitatnod akkor mert az sok mondjuk ha szereted járatni ameddig kajálsz vagy dumálsz akkor nem olyan sok.

Megosztás:

A porlasztócsucsot kellene nézni? Vagy mit?

Pénteken megyek pestre ugyhogy fogyasztást fogok mérni most ugy gondolom hogy kint 100-al megyek vagy max 110-el városban pedig 65 (azért ennyi mert itt a fordulat 2200-2700között van :o Ezt ma találtam ki mikor jöttem haza Szarvasról B) Na mindegy igy tervezem aztán ha unom akkor gyorsabb tempót diktálok :D Gurulás engedélyezve meg minden ilyen Tma B)

Választhattok hazai (kannás vagyis hordós gázolajjal vagy Kuton tankoltal mérjem B) )

MOL-nál nem tankolok mer utálom (rossz tapasztalat) Mondjuk azt ne kérjétek hogy shell V pover Dizellel menjek mert épp munkát váltok :)

Ezt most szjancsi miatt csinálom hogy mennyi lesz a fogyim :blink:

Hogy megerősitsem hitét vagy elbizonytalanitsam : :)

Csabi mult 7en csak hó volt Vácon semmi más látni való :lol:

Megosztás:

Csabi mult 7en csak hó volt Vácon semmi más látni való :)

Én mondtam neked ha nem szereted a templomokat akkor nem fogsz itt mit látni!

De az hogy nem fogadtad el a meghívásomat egy halászlére ezt sértésnek veszem :) !!

Vagy nem olvastad a fórumon? :blink:

Na mindegy majd legközelebb :lol: !

Megosztás:

Sziasztok

huztam halasztottam,de a végén csak kicseréltem az egyvezetékes hőfokjeladót,vártam hogy majd most jo értékeket fog mutatni a Hőfokjelzőm..de sajnos csalódnom kellett és még mindig 45fokot mutat amikor a motor már üzemmeleg és a 45fok után kb 2mm er bekapcsol a venti is...ugyhogy a 45az a 90 fok nálam...

lehet hogy a műszerfalban rossz a műszer valamilyen alkatrésze?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.